Koken is plezant
Welkom bij de smaakpupillen tester
27-02-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker kersenflappen zo klaar

         de zoete lekkernij 

                blauwe bessen

Een heerlijke traktatie uit de oven

De traditionele appelflap kennen we allemaal wel.

Ook de kersenflap is in populariteit gestegen.

Dit recept geeft een nieuwe, verrassende draai aan de

traditionele zoete traktatie: een heerlijke flap gevuld

met blauwe bessen. Ze zijn superlekker bij de koffie

en heel simpel om te maken.

Dit heb je nodig

Voor de vulling:

  • 350 gram blauwe bessen
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 eetlepel water

Voor de korst:

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 eetlepel water
  • 2 eetlepels kristalsuiker

Voor het glazuur:

  • 65 gram poedersuiker
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1 tot 3 eetlepels room of melk

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden

(of kijk op de verpakking van het bladerdeeg voor de temperatuur).

Leg het bladerdeeg op een plat oppervlak om te ontdooien.

Zet een middelgrote pan op het fornuis met de blauwe

bessen,de suiker en het citroensap erin.

Verwarm de pan zo’n tien minuten op een laag pitje

tot dat de bessen openbarsten. Roer regelmatig.

Meng, als er eenmaal veel sap is vrijgekomen, de maizena

met wat water om een papje te maken.

Voeg dit toe aan de blauwe bessen.Breng de bessen

aan de kook en laat ze zachtjes pruttelen.

Blijf roeren totdat het is ingedikt, dit duurt twee tot

drie minuten.

Spatel op ieder plakje bladerdeeg een gelijke

hoeveelheid blauwe bessen.Meng het ei en een eetlepel

water in een kopje en strijk dit over de randen van het

bladerdeeg.

Vouw ze hierna dubbel tot een driehoek.

Druk met een vork de randjes van de flappen aan

zodat ze goed blijven zitten.

Strijk het resterende eimengsel over de

bovenkant en besprinkel de lekkernijen met wat suiker.

Bak de blauwebessenflappen

10 a 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat

ze goudbruin zijn.

Laat de flappen afkoelen  maak ondertussen het

glazuur.

Hiervoor meng je de poedersuiker met het

vanille-extract en de melk.

Als de flappen genoeg zijn afgekoeld, maar nog niet

koud zijn, kun je het glazuur eroverheen druppelen.



27-02-2024, 00:00 geschreven door Leo
Reacties (0)
03-02-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poire belle Héléne

Poire Belle Héléne 

                           Gerelateerde afbeelding 

4 stoofperen

vanille-ijs

geroosterde amandelschilfers

slagroom

Voor het kookvocht

2 dl water

1 dl witte wijn

200 g suiker

1 citroen1 vanillestokje

Voor de chocoladesaus

1 dl water100 g suiker

150 g pure chocolade

Doe het water en de witte wijn in een kookpan.

Snijd de vanillestok overlangs door en schraap er

de zaadjes uit.

Doe die met de stok bij het vocht.

Voeg de suiker en citroensap naar smaak toe.

Breng aan de kook.

Schil de peren, snijd ze in partjes en verwijder

het klokhuis.

Kook de peren rustig

gaar in het kookvocht en laat ze er ook in afkoelen

om de smaak van de vanille extra te laten doordringen.

Doe voor de saus het water in een steelpan en doe er de

suiker bij.

Breek de chocolade erin en laat rustig smelten.

Laat de peertjes uitlekken.

Serveer met de saus en de amandelen.

Geef er naar wens ijsroom en wat slagroom 

Smakelijk ..... bon appetit



03-02-2024, 15:22 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsbout met Gorgonzola

Lamsbout met Gorgonzola

aantal personen: 4

Ingrediënten:

- 1 lamsbout zonder been ca. 1,3 kg
- Zout en peper 
- 4 el olijfolie
- 2 uien
- 1 knoflookteentje
-
1 takje rozemarijn
-
1/4 l slagroom
-
1/4 l lamsbouillon evt. uit een pot
-175 gr gorgonzola

Bereiding:
Wrijf de lamsbout in met peper en bak hem aan in de

hete boter of olijfolie

PS.Alles wat gebraden wordt  wrijven we niet in met zout.

(buiten enkele specialiteiten) 

WAAROM NIET,zout maakt dikken blazen die open

barsten en een vies uitzichtgeven.

- Hak de uien en de knoflook fijn en voeg alles bij het vlees

- Voeg er ook de rozemarijn, de slagroom en de

   lamsbouillon aan toe en bak het op de

- tweede richel van de oven gedurende 40-45 minuten

   op 180 graden

- Haal de lamsbout uit de oven, wikkel hem in

   aluminiumfolie en houd hem warm in de uitgeschakelde

   oven   

-Verwijder het takje rozemarijn los de in blokjes gesneden

  Gorgonzola op in het vocht waarin eerder de lamsbout

   werd gebraden

- Voeg er zo nodig enkele eetlepels water aan toe en breng

   op smaak met peper en zout

- Pureer de saus metde mixer en giet hem door een fijne zeef

*Aardappelpuree,kasteelaardappel,amandelkroketjes,gek.aardappel

  Nu nog een lekker wijntje .El Coto Rioja ( Rood of wit ) 2001
 
  Smakelijk...........



03-02-2024, 14:27 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom

 Hallo allemaal,                                              

mijn naam is Leo gewerkt als chefkok, Maitere hotel,

manager ,waarom ik deze blog gemaakt heb.

Gewoon toch want koken is plezant (thuis) 

Wat ik altijd belangrijk gevonden heb is vaktermen in

de keuken, kost je minder tijd om iets uitleggen,in de

keuken strijd je altijd tegen de tijd.

Mise a place is heel belangrijk voor een goede 

Coup de feu  door te komen.

Mise a place is voorbereidende werken,coup de feu is

de sevice .

Vroeger was alles wat in de keuken gebeurde beroeps

geheim.

Neem je nu  een boekje in je handen of zet je u tv op

koken het is koken al  wat de klok slaat.

Dat is ergens goed natuurlijk want speciale gerechten

gaan eten was vroeger alleen bestemt voor rijke mensen,

of zakenmensen.

Nu kunnen we het thuis samen met je geliefde uittesten

is ons lekker laten gaan.

Daarom geef ik ook graag wat suggesties om te helpen !

                         

                                  

                      Als je werkt met voeding! 

na elk toilet bezoek,klein of grote ...was je handen,

                                 Plaatjes Handen

                       Hygiëne is een must !

                     Denkt eraan,"koken is plezant"     

                               Liefde is... 

        keukenprins of prinses zijn voor je geliefde !

                                  

                            



03-02-2024, 12:39 geschreven door Leo
Reacties (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Coquilles Saint-Jacques au fine champagne

Voor 4 fijnproevers

16 sint-jakobsschelpen 
2 middelgrote wortels 
250 g champignons 
37 cl Champagne 
20 cl dikke room 
1 eidooier 
Zout en versgemalen peper

Hak de champignons fijn, schil de wortels en rasp ze groot

genoeg(of snijd ze in fijne julienne). 

Bak de champignons en wortels in een koekenpan in een beetje

boter tot de groenten zacht zijn. 
Voeg de champagne, zout toe en laat sudderen tot het sap met

de helft is verminderd. 
Giet de groenten af, verzamel de kooksappen, houd de groenten

warm. 
Klop de room op met de eidooier. 

Voeg de slagroom toe aan de gereduceerde

Champagne tijdens het kloppen,van het vuur. 

Opwarmen op laag vuur. 
Parallel, in een koekenpan,een beetje olie met

keukenpapier doorgeven, goed verwarmen. 

Schroei de sint-jakobsschelpen aan elke kant

2 minuten en kruid ze vervolgens. 

Serveer een bedje groenten, de coquilles erop,

dan de saus,

zout en peper. 

Serveer onmiddellijk.

 

    Afbeeldingsresultaat voor coquille saint jacques

           

Voorbeeld snijwijze groentjes



03-02-2024, 12:37 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoete aarappel als snack bij de tv

Zoet aardappelschijfjes in de broodrooster of

in de oven.Schel de zoete aardappel en snij ze

met de mandolin in schijfjes.Steek ze in je 

broodrooster,als ze klaar zijn beetje peper en

zout,gezond snoepje.

In de oven kun je de zoeteaardappel in blokjes

snijden.Of in een wokpan zelfde wel met een

beetje olijfolie,vanaf ze een kleurtje hebben in

zilverpapier 5 min inpakken.

            Oven Baked Sweet Potato Toast 4 Ways | The Real Food Dietitians | https://therealfoodrds.com/oven-baked-sweet-potato-toast-4-ways/



03-02-2024, 11:50 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wil je stoppen met brood eten ?

Gedaan met brood eten ;

Een boterham bij de lunch kan smaken, maar er zijn

genoeg groentenrijke alternatieven voor die koolhydraten

's middags, die je bovendien aan je 300 gram groenten

per dag helpen. Wat dacht je van een wrap van koolbladeren,

waar je stukjes kip met groenten tussenlegt? Of leg eens wat

schijven tomaat en mozzarella tussen twee dungesneden schijven

zoete aardappel, die je eerst bakt tot ze krokant zijn.

Een groenten- en smaakbom verzekerd.

        



03-02-2024, 11:37 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebruik een stookoker gezond..

Eten bereiden met een stoomkoker is heel erg gezond.

Dit komt omdat vitamines en mineralen in de ingrediënten

van je maaltijd beter behoudenblijven wanneer je het eten

gaar stoomt in plaats van in kokend water.

Normaal gesproken lossen veel voedingsstoffen en mineralen

op in warm water.

Lees op mijn blog ; Bloemkool moet je niet koken!



03-02-2024, 11:33 geschreven door Leo
Reacties (0)
02-02-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fluwelen tongstreling,

Fluwelen tongstreling.
Platte kaastaart:

Benodigheden : 8 blaadjes gelatine,
(20 min.in water weken)1/2 kilo

platte kaas,een vierde liter room,
250 gr.suiker,het sap van een œ

citroen ,deze vier laaste ingriedenten
samen mixen.

Een doos pechen waarvan met sap
lauw laat worden en daarin de gelatine

laat smelten.De pechen in stukje snijden.

Wanneer de gelatine gesmolten is bij
de rest voegen en nog samen mixen.

In een springvorm onderaan  boudoir
koekjes leggen met de suiker naar

beneden,de schijfjes pechen erover
verdelen en daarover het kaasmengels

gieten.In het midden leg je 2 sherrytips,
met muntblaadje.
Een uurtje laten opstijven in de koelkast.
Snel en lekker,smakelijk



02-02-2024, 18:40 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachen mag ook in de horeca -:)

Hoe ga jij reageren wanneer je vrienden

je uitnodigen hier ? 

Afbeeldingsresultaat voor sexy menu     

             Gerelateerde afbeelding

                    Gerelateerde afbeelding

Vrouwen en homo's kunnen andere geslacht kiezen    

Afbeeldingsresultaat voor naakte vrouw dessert



02-02-2024, 17:51 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.puur vergif voor ...

                    Mosselen nooit in melk wassen! - Tongeren

Mosselen en melk gaan niet samen.

Meer nog,melk is puur vergif voor

mosselen.

Dat zegt Danny Moës van het

mosselrestaurant Konings in 

Het Belang van Limburg en dat wilden we

jullie gelegenheidsmossel kokers toch niet

onthouden!

Volgens Moës is ook kraantjeswater en

ander  zoet water uit den boze om de

mosselen te reinigen. Moës zegt dat 

zoutig water het beste is om de mosselen

in te wassen.

Maar de mosselen vooraf grondig kuisen

en afspoelenen meteen in de kookpot doen,

is zeker zo 



02-02-2024, 17:39 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruit is gezond

WAT IS ER MET HET ETEN VAN

FRUIT AAN DE HAND????

Dr. Stephen Mak behandelt terminaal zieke kankerpatiënten

op een 'on-orthodoxe" manier en herstelde reeds veel

patiënten. Hij gelooft in de natuurlijke genezing van het

lichaam tegen ziekten. Zie het artikel hieronder. Het eten

van fruit ... We denken allemaal dat het eten van fruit enkel

betekent dat we het moeten kopen, in stukken snijden en in

onze mond stoppen. Het is echter niet zo makkelijk als je

denkt.

Het is belangrijk om te weten hoe en wanneer je fruit moet

eten.

Wat is de correcte manier van fruit eten? Het betekent

niet het eten van fruit NA JE MAALTIJDEN! Fruit moet

gegeten worden op een lege maag. Als je op zo’n manier

fruit eet,zal het een grote rol spelen om uw systeem te

ontgiften en levert het u een grote hoeveelheid energie

voor gewichtsverlies en andere levensactiviteiten.

FRUIT IS het belangrijkste voedsel.

Laat ons stellen dat je twee sneetjes brood eet en dan

een stukje fruit. Het stukje fruit is klaar om dwars

door de maag in de darmen te gaan, maar het wordt

daartoe verhinderd.Intussen begint de hele maaltijd

te rotten en te gisten en wendt het zich tot zuur.

Op het moment dat het fruit in contact komt met

het voedsel in de maag en de spijsverteringssappen,

begint de hele massa van voedsel te bederven.

Dus eet liever je fruit op een lege maag of voor uw

maaltijden! Je hebt mensen horen klagen - elke keer  

ls ik watermeloen eet, risp ik op; als ik een bepaald

gerecht eet begint mijn maag op te zwellen; als ik

een banaan eet begin ik naar het toilet te lopen;

etc. eigenlijk kan dit allemaal niet gebeuren als

je het fruit op een lege maag eet. De vrucht

vermengt zich met het rottende andere voedsel

en produceert gas waardoor je zult zwellen!

Grijs haar, kaalheid, nerveuze uitbarsting,

en donkere kringen onder de ogen: al deze

zaken zullen niet gebeuren als je fruit

op een lege maag eet. Er bestaat niet zoiets

als sommige vruchten (zoals sinaasappel en

citroen) zijn zuur, omdat alle vruchten alkalisch

worden in ons lichaam; volgens Dr. Herbert Shelton,

die onderzoek deed naar dit onderwerp.

Als je de juiste manier van fruit eten beheerst, dan

heb je het geheim van schoonheid, duurzaamheid,

gezondheid, energie,geluk en een normaal gewicht

ontdekt.Als je vruchtensap drinkt, drink dan alleen

verse fruitsappen en niet uit blik. Zeker geen sap drinken

dat is opgewarmd.

Eet ook geen gekookte vruchten omdat je dan helemaal

geen voedingsstoffen naar binnen krijgt, je proeft alleen 

maar de smaak.

Koken vernietigt alle vitaminen. Maar het eten van een

hele vrucht is beter dan alleen het drinken van het sap.

Als u het sap drinkt, drink het dan in kleine teugjes

langzaam op, want het sap moet zich met het speeksel

kunnen mengen voordat u het doorslikt.

U kunt op een 3-dagen fruitdieet gaan om uw lichaam

snel te reinigen. Eet enkel fruit en drink vruchtensap

tijdens deze 3 dagen en u zult verrast zijn wanneer

u vrienden u vertellen hoe stralend je eruitziet! Kiwi:

klein maar krachtig. Dit is een goede bron van kalium,

magnesium,vitamine E en vezels. Het vitamine C gehalte

is tweemaal dat van een sinaasappel. Appel:

Een appel per dag houdt de dokter weg?

Hoewel een appel een laag vitamine

C-gehalte heeft,anti-oxidanten en

flavonoïden die de activiteit van 

vitamine C verhoogt en aldus bijdraagt

tot het verlagen van het risico van 

darmkanker, hartaanvallen en beroertes.

Aardbei: Beschermend fruit.

Aardbeien hebben de hoogste totale antioxidantenkracht 

onderde grote vruchten en beschermen het lichaam tegen

kankerverwekkende, bloedvatverstoppingen vrij radicaal.

Sinaasappel: Lekkerste geneesmiddel. Het eten van

2 tot 4 sinaasappels per dag kan helpen verkoudheid weg

te houden, lagere cholesterol,voorkomen en oplossen

van nierstenen en vermindert het risico op darmkanker.

Watermeloen:koelste dorstlesser. samengesteld uit 92%

water, het is ook verpakt met een gigantische dosis van 

glutathion dat ons  immuunsysteem helpt versterken.

Ze zijn ook een belangrijke bron van lycopeen - de kanker

vechtende oxidant.

Andere voedingsstoffen die gevonden wordt in watermeloen

zijn vitamine C & kalium.

Guava & Papaya: Top award voor  vitamine C ze zijn de

duidelijke winnaars voor hun hoge vitamine C gehalte.

Guava is ook rijk aan vezels, die helpt constipatie te

voorkomen.

 Papaja is rijk aan caroteen,wat goed is voor je ogen.

Volgens mij fruit eten en proberen ; het zal zeker niet 

schade

Twijfel je,beging er niet aan, doe eerst navraag bij jou

arts of gespecialiseerde voeding specialist.

  Papaya Online Bestellen bij Groentebroer.nl - groentebroer.nl    Tropical Pink Guava Tree

      Papaya                              Guava



02-02-2024, 00:00 geschreven door Leo
Reacties (0)
07-12-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.super lekker

Zeker eens bezoeken.....

.https://www.facebook.com/Chefclub.tv/



07-12-2022, 00:00 geschreven door Leo
Reacties (0)
03-12-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.simpel uitgelegd !



03-12-2022, 13:01 geschreven door Leo
Reacties (0)
29-11-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.speciaal

Het werkt echt zo...aangeboden door de Chefclub

https://www.facebook.com/watch/ChefclubGruB/



29-11-2022, 12:49 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je zeker nooit mag doen

Zorg dat je een deksel in de buurt hebt zo

je het hermetisch kan afsluiten.Of een

brandafdekdeken, een blusapparaat

zou feitelijk een must moeten zijn.

Kook veilig nu de feestdagen er aan komen !.



29-11-2022, 12:40 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is weer voor rijkelijke hutsepot poriën

winterkost Hutsepot :
Het is er nu wel het weertje voor. 
groenten :
 
Laat de groentjes sueren (zweten,stoven)

met boter

Ajuin,wortelen,knolselder,savooikool,prei,

witte en gele raapjes,spruiten en aardappelen .

het vlees toe schroeien zo zijn de poriëen toe

en blijven de sappen beter bewaard. 

Op smaak brengen met ;

peper en zout naar smaak,

Provensale kruiden,look 


vlees :
Stoofvlees , kalfsfricasé , ossenstaart,

lamskotteletjes of lamssneden.

Leg het vlees in een pot en laat het sudderen

tot het mals is.leg laag groenten,laag vlees enz.

Giet het vleessap er over tot 1 cm boven groenten

en vlees laat het geheel nog 10 min sudderen,dien

het op.

Je kan variëren zoals je zelf wilt,met vlees of 

groenten naar eigen smaak.Er zijn mensen die

hutselpot met varkenspoten maken en zo het

wel de saus geleiachtig word.

Deze hutselpot is zeer gezond en kom je sterk

de winter mee door. 

Laat het jullie smaken 

                                                      



29-11-2022, 00:00 geschreven door Leo
Reacties (0)
21-11-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onderschat gebakken aardappelen maken niet !

Ingrediënten

4 personen

ca. 750 gr. aardappelen naar keuze (vastkokend)

roomboter

olijfolie

zout

Persil of fijn gehakte Basilicum

Paprika

Bereidingswijze

Het lekkerst is het als je de aardappelen in de schil kookt.

Dit is niet alleen een stuk makkelijker maar ook nog eens

gezonder. In de schil zitten namelijk voedingsstoffen die je

anders weg schilt.

Je kan de aardappels het best even goed schoon boenen

onder de kraan. 

Aardappels snijden

Snijd de aardappelen in de gewenste vorm blokjes,

partjes of schijfjes.

Zelf snijd ik er meestal schijfjes van omdat ik die het

makkelijkst vind te bakken.

Kies gewoon wat je het leukst vindt.

Voorkoken

Kook de aardappelen nu in ruim kokend water 

(in een, kookpan en helemaal onder water).

Prik er regelmatig even in met een mesje of 

dunne breinaald.

Als de aardappels nog hard zijn kook je ze

nog even door. Zodra de punt van je mesje

er makkelijk inglijdt zijn ze goed.

Meestal duurt dit zo'n 5 tot 10 minuten,.

Dit is afhankelijk van de grootte van je

aardappelstukjes en het soort aardappelen.

Haal de pan van het vuur en giet je de

aardappels af in een vergiet.

Laat ze daarna even uitlekken zodat ze zo

gebakken kunnen worden.

Aardappelen bakken

Zet een grote pan  op laag vuur en verwarm

deze voor zodat die goed warm wordt. Hoe

groter de koekenpan hoe beter.

Als de koekenpan goed warm is doe je er

een flinke klont boter in en een flinke scheut

olijfolie, ongeveer 50/50.

Zorg dat er een goede laag in de koekenpan

komt te staan zodat je de aardappelen goed

kan bakken.

Als alle boter gesmolten is bedek je de hele

bodem van de pan met de stukjes gekookte

aardappelen.

Zorg er voor dat deze niet op elkaar komen

te liggen.

Zet het vuur middelhoog en laat de aardappelen

een paar minuten bakken terwijl je ze af en toe

een beetje door de pan schuift.

Draai er af en toe eentje om en kijk of ze al mooi

goudbruin worden,als dat het geval is draai je

alle aardappels om (bv. met een keukentang 

zodat je de andere kant kan bakken.

Als je eerste portie klaar is schep je de gebakken

aardappelen met een spatel uit de pan in een grote

kom waar je wat keukenpapier in hebt gelegd.

Strooi er wat zout overheen, even goed schudden

en daarna warm houden in een pan zonder deksel 

op een laag vuurtje.

Herhaal dit tot alle aardappelen gebakken

zijn en bestrooi uiteindelijk alles nog met

een beetje zout.

Wat grove zoutkorrels zijn het lekkerst.

Als het vet in de pan te weinig wordt doe je er eerst weer

wat boter en olijfolie bij.

Heerlijk als bijgerecht voor bijna iedere maaltijd,

bijvoorbeeld met tong en wortelen,

tomat garnaal met slaatje etc...

Variaties

Je kan eindeloos variëren met smaken,

vormen en soorten aardappels.

Mijn favoriete variaties zijn

met Italiaanse kruiden, met verse rozemarijn,

badilicum met geplette teentjes knoflook of

met tijm.

Ook gebakken met wat paprikapoeder,

chilipoeder of oregano smaakt heerlijk.

De kruiden voeg je gewoon toe tijdens het

bakken in de roomboter en olie, zo trekken

de smaken er goed in.

Vlak voor het opdienen strooi je er nog een klein beetje

extra overheen.

Gustoso.....smakelijk...

 

 



21-11-2022, 00:00 geschreven door Leo
Reacties (0)
16-11-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.simpel als je het ziet

Wees voorzichtig  gekarameliseerde suiker (gesmolten suiker )

brand los door je hand, past ook op met chocolade kapt geen

warme chocolade over jullie handen.

Pure chocolade smelt je op 45 à 50 °C. Je laat hem afkoelen

tot 38°C, doet de koude stukjes erbij en eindigt rond de 31 à

32°C. Op die temperatuur is de chocolade klaar voor verwerking.

Voor melkchocolade houd je de smelttemperatuur het best rond

de 45°C.

Wees voorzichtig en amuseer jullie 



16-11-2022, 00:00 geschreven door Leo
Reacties (0)
15-11-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tijd voor appeltaart

                                                   

BENODIGDHEDEN DEEG ;

350 gr zelfrijzend bakmeel

200 gr boter op kamertemperatuur

150 gr suiker

1,5 tl kaneel

1 ei

VULLING

5 grote Jonagolden 

Appels!  deze mogen niet ontbreken in een appeltaart.

hele jaar verkrijgbaar. Jonagold of Elstar zijn goede

alternatieven.Ik gebruik het liefst Johagolden

- 4 el suiker

- 1 tl kaneel

- citroensap

  OVERIG

- paneermeel

  BEREIDINGSWIJZE :

- Doe alle ingrediënten voor het deeg in een grote kom.

  Meng met een keukenmachine of met de hand goed

  door elkaar.

- Als je boter niet op kamertemperatuur is, kun je hem

 eventjes in de magnetron doen.

- Als je mooie bol deeg hebt, leg je het deeg zo’n

 15-30 minuten in de koelkast.

- Ondertussen schil je de appels, verwijder je het

klokhuis en snijd je ze in blokjes.

Doe de blokjes appel met de suiker, kaneel en citroensap

in een kom en meng door elkaar.

Vet je springvorm (24 cm) in met boter.

Pak ongeveer 2/3 van het deeg en rol dat uit met een deegroller.

Verdeel eerst wat bloem over een snijplank of je aanrecht en rol

daar het deeg over uit. Zorg er ook voor dat je wat bloem over

de bovenkant van het deeg doet zodat je roller niet aan het deeg

blijft plakken. Rol het deeg uit tot een lap van circa 1 cm dik.

Leg je springvorm op het deeg en snijd met een mes om de

springvorm heen.

Pak daarna voorzichtig het stuk deeg wat je net uitgesneden hebt.

Leg dit in de springvorm.

Daarna maak je van het deeg wat je nog over hebt lange repen.

Deze gebruik je voor de zijkant van de appeltaart.

Als je bodem en de zijkant van de springvorm met deeg hebt

bekleed verdeel je wat paneermeel over de bodem.

Daarna schep je alle stukjes appel over het deeg.

Verdeel nog een paar reepjes deeg over de appeltaart en maak

de zijkantjes goed vast aan de rand.

Als laatste smeer je de appeltaart in met een beetje ei of melk.

Bak de appeltaart ongeveer 60 minuten in de oven (180 graden).

 

 



15-11-2022, 12:03 geschreven door Leo
Reacties (0)

.

vegetarische

gerechten

Inhoud blog
  • Paas brunch
  • Speciaal en mmmm zo lekker
  • geeft me een terugblik op....
  • geeft me een terugblik op....
  • Vreselijk
  • Chefs hun geheim,
  • Recept voor aziatische noedels met gehakt
  • eiren nestjes
  • koks moeten ook vleeskennis hebben
  • Lekker kersenflappen zo klaar
  • Poire belle Héléne
  • Lamsbout met Gorgonzola
  • Welkom
  • Coquilles Saint-Jacques au fine champagne
  • Zoete aarappel als snack bij de tv
  • wil je stoppen met brood eten ?
  • Gebruik een stookoker gezond..
  • Fluwelen tongstreling,
  • Lachen mag ook in de horeca -:)
  • puur vergif voor ...
  • Fruit is gezond
  • super lekker
  • simpel uitgelegd !
  • speciaal
  • Wat je zeker nooit mag doen
  • Het is weer voor rijkelijke hutsepot poriën
  • onderschat gebakken aardappelen maken niet !
  • simpel als je het ziet
  • tijd voor appeltaart
  • waar is dat feestje
  • Amuse idee
  • moet je toch weten
  • klein geheimpje van oma
  • mijn recept de lekkerste spaghetti
  • lekker ideetje
  • Amuse of borrelhapjes
  • het is zondag, rust dag
  • Vandaag witlof in de oven
  • Gezondheid is heel belangrijk ,denk eraan wanneer je kookt
  • tip om te bewaren van olie en basilicum terug laten herleven
  • Kikkererwten gezond? heel gezond zelfs
  • Lees en leer waarom je kaneel moet gebruiken !
  • Wild seizoen is bezig......
  • Lekker speciaal vegetarisch
  • Hoe dek je een tafel volgens de etiquette?
  • natriumbicarbonaat en het diepe geheim
  • wat eten vandaag
  • Wat kan kun je eten als je weining geld hebt
  • kan wel wel suggesties gebruiken over energie verbruik
  • Mango en tamarillo fruit is voor veel ongekend !
  • Afvallen niet makkelijk met al dat lekker eten...;
  • 100 % suikervrije Kokosrotsjes.
  • Brusselse Wafels de echte
  • als je patisserie maakt moeten de verhoudingen juist zijn
  • Vegetarische stoofschotel
  • Leer meer over wat je eet (vis)
  • Fris romig avocado dip sausje
  • avocado ideetjes
  • Lekker wokken vandaag
  • Vegetarisch
  • Gebakken aardappel schijfjes met of zonder look
  • Waldorfsalade
  • Zoet zure vinaigrette
  • Aardbeienkruimeldeeg taartje me thijm
  • Kaastaart
  • Kleine klaring of grote
  • En chef kent zijn team
  • Kippen filet met boontjes en erwtjes met pesto orecchiette
  • Tongrolletjes
  • Gentse waterzooi
  • werken in de horeca, is beestig hard
  • Wat is Arabisch eten?
  • Gelukkige verjaardag a la chef
  • voeding smijt je niet weg....
  • Krab of garnaalcocktail met ananas
  • mmmm lekker Chinezen
  • waarom je het beter thuis maakt.
  • coupe vers gezond lekker zomers
  • Idee voor bij babyborrel
  • Mango dessert
  • snel een soepje maken,
  • Kook tijd van groenten
  • Bloemkool moet je niet koken!
  • Belangrijk om te weten...;
  • Keukentermen
  • De nieuw generatie
  • Sinaasappel schellen
  • een aardappel schillen
  • waarom nog een kookboek kopen
  • Simpel koken als je een tablet Iphone mee de keuken in neemt
  • Lekker en niet duur
  • simpel zomerse taart
  • Garnaalkroket in 5 min .
  • Sabayon
  • Tropicana sla
  • lekkere cake
  • Zo maak je oliebollen
  • Gefrituurde Kabeljauw
  • Kaarsjes in het donker
  • Altijd een vleugje zomer met kruiden
  • Koude Veloutesoep
  • Witlof uit de Ardennen
  • Prettige feestdagen
  • Noordzee vissoep
  • Uitjes 'Escoffier'
  • St. jacobsoester met witlof
  • Groene kippen fricassee
  • Biscuitbeslag :
  • Truffels
  • Boterroom en Mokka boterroom
  • Zo maak je glazuur en Banketbakkerroom :
  • Cocoskoekjes of rotsjes
  • Mop
  • Travail en groupe
  • Chocolademousse
  • Basis van de keuken
  • Vlaamse hutsepot
  • Tijgergarnalen veredeld in kreeftensausje
  • Sinaasappel schuim
  • Klein kunst
  • Teveel gedronken ?eet dit ,kater gaat lopen
  • Van Ananas naar Kardinaal
  • Goddelijk ham,met Galia meloen
  • "Wako Kiwi"
  • Een beentje zonnig Italie in je bord
  • Scampi's met een fluweel nagenot
  • De visfumet,
  • De wildfonds
  • De kalfsjus of kalfsfonds,gevogelte fonds
  • De blanke fonds,bruine fonds;
  • De basis bereiding voor vis :
  • De basis bereiding voor vis :deel 3
  • De basis bereiding voor vis :Deel 4
  • Basis bereiding voor vis deel 2
    Logboek van de keuken
  • Hey Leo ,,
  • Avond groetjes
  • Sergio
  • Fijne lentedag gewenst !
  • lentesla

    Afbeeldingsresultaat voor mooi dessert

    .


                        

    bij 


     

             Waar je

        talenten

         en de behoeften

                 van de 

             wereld

           elkaar kruisen

              ligt je 

        roeping 

    Afbeeldingsresultaat voor spreuken over de keuken

    Kalte Platten : Schinken - Röllchen - Rezept - kochbar.de

    Mooi opgemaakte groente/rauwkost schotel | Vegetable tray, Amazing food  art, Food displays

    15 ideeën over Groente/fruit tapas plate | lekker eten, eten, eten en  drinken

    130 beste ideeën over koken in de klas in 2022 | eten en drinken, koken,  eten

    530 ideeën over Koken, door en voor kleuters | koken, lekker, eten

    Koude schotel populair . Artikel 999 - www.brabantland.nl

    Het menu en de wijnen - Foto van Restaurant Bakboord, Almere - Tripadvisor

    Het menu en de wijnen - Foto van Restaurant Bakboord, Almere - Tripadvisor

    Tournedos de charolais poêlé, légumes en sauce - Lorraine Magazine            

    Tournedos De Boeuf Au Beurre D'Huîtres - Envie De Bien Manger

    "       "        "          "          "

    Terroristische

    aanslagen

    Brussels Airport

    (Zaventem) 

        Wij zullen

         jullie altijd

         herinneren !

       22 Maart 2016 

    .

        STOP racisme

    Tegen dierengeweld !

    onverdoofd slachten

    is barbaars en is

    een sadistisch

    moord !!!!

    Spaghetti koken als een baas | Grappige Plaatjes

    SeniorenNet - Grappig of Schattig - claustrofobie SeniorenNet - Website  voor de actieve 50-plusser

     K

    Welkom bezoeker

    als je een blog

    hebt schrijf hem

    dan bij je 

    bericht in mijn

    gastenboek,

    zo ik kan 

    een bezoekje bij

    jullie brengen.

    Alvast bedankt 

             🍰🎂

    Dolfijneliefde

    mijn liefde 

    voor Dolfijnen,

    biologie,

    duiken,koraal,etc....

      ↡klik op de foto ↡

    👌

    Happyboy te gaan,

    veel foto's van

    Happyboy

    uitstappen en reizen

    van mij en vrouw

    .↡❤️↡

     ↡Klik op foto ↡;

    welkom

    mijn grote

    liefde 💔

    R.I.P

    Happyboy Eypos

    Just in Time is

    nu 13 jaar

    Wanneer je

    niet tegen

    grappen,of

    aangesproken

    zo voelen 

    gelieve  de blog

    niet te betreden.

    Je kan ter aller

    tijden het

    X gebruiken.

    Deze blog is

    samengesteld

    om 

    mensen te

    laten lachen....

    Blijvers welkom

    veel plezier 

    klik :

     ↡ heb het schijt eraan ↡

    La bonne cuisine

    est la base du

    véritable bonheur.

    De goede keuken

    is de basis van het

    echte geluk.

    A.Esccoffier

             

    Afbeeldingsresultaat voor pomme pont neuf

    Pommes Pont-neuf,

          Feestelijk

    Afbeeldingsresultaat voor pomme pont neuf

    Pont-neuf
    aardappelen:
    2cm dik,5cm lang
    is 4 maal groter
    dan gewone frieten.
    Eerst pocheren in
    een zeer gematigd
    vet en nadien
    afbakken in warm
    vet.

    De Pont Neuf is
    een brug
    over de
    Seine in Parijs.
    Het is de oudste
    brug van
    de stad.
    De Pont-Neuf
    werd
    tussen 1578 en 1604
    gebouwd naar
    ontwerp van
    Androuet Du Cereau.
    De brug
    heeft
    12 rondbogen en
    bestaat
    uit 2 delen.
    Het Ile de la Cité

    wordt door de
    Pont Neuf
    verbonden
    met de kaden aan
    de
    linker- en rechterover
    van de Seine.

    Afbeeldingsresultaat voor pomme pont neuf




    Favorieten :

     

                          

     

     

    Miashaarsite

    alles

    over haar en

    verzorging

    Vaktermen

    keuken

    Koken is plezant

     

                          

    Zoeken met Yahoo


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    arnouts
    blog.seniorennet.be/arnouts

    De vlam tegen

           dieren 

          geweld!!!

    laat ze branden
      Geef ze door,

    Ik ben blij met
    onze vriendschap
    Vrienden zijn
    speciale mensen
    die een bijzonder
    plaats innemen
    in iemands leven
    Vrienden zijn de
    mensen die delen
     in iemands vreugde
    maar ook in hun
    problemen.Een echte
     vriendschap ontstaat
    niet zomaar
    Het kost tijd om
    respecten vertrouwen
    op te bouwen de basis
    van elke vriendschap
    Vrienden zijn die mensen
    die je in je hart raken
    en ieders leven blijer
    maken.
    Bedankt dat jij er bent.

         





                

         

               


    Afbeeldingsresultaat voor mooi dessert
        
     

     

    Niks vergeten ???

    krabbeltje

    in mijn gastboek,      

    ↡    👍

    Koken is plezant

    en doe je van uit

    je hart 

    Gerelateerde afbeelding

    Afbeeldingsresultaat voor onbekend fruit

    Afbeeldingsresultaat voor onbekend fruit

    Gerelateerde afbeelding

    Afbeeldingsresultaat voor onbekend fruit

    Afbeeldingsresultaat voor onbekend fruit

    een goede kok(kin) heeft het in de vingers
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Miashaarsite
  • Dol-fijne-liefde1
  • uitbenen voorkwartier rund
  • uitbenen achterkwartier rund
  • versnijden of uitbenen varken
  • Slachten mag niet onmenselijk gebeuren !

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!