VRIENDENKRING AXA BANK
Inhoud blog
  • De gepassioneerde Sjakossendame en Mediaconsument.
  • Het MAS en het Eilandje
  • Nieuwjaarsreceptie 8 januari 2024
  • Beste Wensen 2024
  • Cabaret in circus
    Zoeken in blog

    Volgende activiteiten : Gelieve tijdig in te schrijven voor de maandelijkse samenkomsten.
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Regio Vlaanderen
    23-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AKEN
    Aken (water) ligt aan het drielandenpunt DUITSLAND-BELGIE-NEDERLAND. 



    Vanwege de warmwaterbronnen ( dankzij mineraal chloor en zwavel ) hebben de Romeinen zich al 2000 jaar geleden in Aken gevestigd, maar de werkelijke oprichter van de stad was Karel de Grote, die tot op de dag van vandaag zijn stempel op de stadsgeschiedenis heeft gedrukt. In het centrum van de oude stadswijk met de indrukwekkende dom, het gotische raadhuis en de zelfbewuste patriciërshuizen uit meerdere eeuwen is de geschiedenis nog overal voelbaar. 

     De DOM of KATHEDRAAL werd gebouwd onder Karel de Grote op het einde van de 8ste eeuw . De voornaamste verbouwing was in 1355 toen men een gotisch koor toevoegde (was pas af in 1414 bij de 600ste verjaardag van de dood van Karel de Grote). In de Dom staat de troon (waar men twijfelt of hijzelf ooit heeft plaats genomen) en een reliekschrijn welke om de 7 jaar wordt geopend. Dit gebeuren zal opnieuw plaats hebben in 2014. Men verwacht duizenden bezoekers.


    Wij bewonderden het prachtig interieur 



    De troon van Karel de Grote

    . In het jaar 800 heeft Karel de Grote deze geweldige oktogonale koepelbouw als paltskapel laten bouwen. Op de beroemde marmeren troon werden tussen 936 en 1531 dertig Duitse koningen gekroond. In 1414 werd het koor, een monumentale aanbouw, geopend. Het is een meesterwerk van gotische bouwkunst. Met maar liefst 27 meter zijn de ramen de hoogste uit dit bouwtijdperk. Het koor herbergt het gouden schrijn van Karel de Grote “(1215) en de Maria-schrijn (1239), waarin de belangrijkste relikwieën van de dom bewaard worden. 



    Aan het Paleis van Karel de Grote


    De gids wees de weg ...


    Stad van fonteinen en monumenten - een titel, die in Aken wordt bevestigd overal waar men gaat. Wij zagen de "Hühnerdieb" of kippendief; het "Printenmädchen" ; het monster "Bahkauv" (half panter- half draak), Puppenbrunnen enz.


    De poppenfontein ( Puppenbrunnen) van Bonifatius Stirnberg is de meest geliefde fontein. Hij stelt met zijn beweeglijke figuren de verscheidenheid van het leven in Aken voor. De uitleg van de uitgebeelde figuren is een vrije interpretatie van de werkelijkheid. De Gallische haan staat voor het symbool van Frankrijk. De marktvrouw geldt als symbool van de vrije rijksstad Aken. De bisschop is het symbool voor de bisschopzetel. De ledenpop is het symbool voor de Akense industrie en de professor voor de wetenschapsstad Aken. Het paard vewijst naar de ruiterstad. De harlekijn is het symbool van het amusement en de vrolijkheid ,de maskers die naast de harlekijn hangen symboliseren het carnaval. Een prachtig monument, midden in de stad, waar wij even bij stil stonden.


    Naar de schatkamer
    De Domschatkamer is één van de rijkste van Duitsland. 


                                                                 

    Wij bewonderden er een Lotharings gouden kruis uit de 10de eeuw en een gouden hand.
    Daarin zou een voorarm van Karel de Grote bewaard worden. 

    DSC06553 

      De markt 

     Na een uurtje vrije tijd in het centrum vertrok men, als afsluiter van deze zeer geslaagde daguitstap,
     naar VLIJTEN (NL) voor de koffietafel.

    Foto's en opmaak : secretaris André
                                                                

    19-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lo-Reninge en Kastelentocht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Donderdag 19 juli werd het een zomerse dag !

    Lo-Reninge is een vredig stadje gelegen in het “vlakke land” van “Bachten de Kupe” en de Westhoek. Het is een oase van rust midden een prachtige natuur. Lo-Reninge, waar de stilte nog hoorbaar is, ligt als een bloem in het weidse polderlandschap. Lo-Reninge, Luilekkerstad van Vlaanderen, kan bogen op een rijk historisch verleden. De gastronomie van het Luilekkerstadje is erg vermaard. De rust, midden in het weidse Polderlandschap, is er verzekerd. Wij werden verwelkomt in de parel van de Westhoek met een kopje koffie en een koekje van Lo.

    duiventoren duiventoren2
    Men vernam alles over de "duiventoren"
    Het gebouw werd opgetrokken onder het abbatiaat van Patricius Fraeys in 1710 op het domein van de vroegere abdij. De legende verhaalt dat toen de pasgekozen abt naar Rome vertrok, zijn monniken hem verzochten voor een verrassing te mogen zorgen bij zijn terugkomst.Toen hij terugkwam, stond daar de duiventoren met zijn 1132 hokjes.

    DSC06410 fontein
                                                           Is dit een uitnodiging op de dansvloer ?

    Oud stadhuis
    Het zeer verzorgd middagmaal in restaurant Oude Stadhuis, anno 1566 in Vlaamse renaissancestijl, in het stadje Lo-Reninge, was voor de bestuursleden en alle deelnemers een smakelijke hap.

    DE LOVIE / cultureel erfgoed
    DSC06424 kasteel DSC06432
    KASTEEL EN KASTEELPARK
    Het kasteel dateert van 1856 en is opgetrokken in neoclassicistische stijl. Het werd als zomerverblijf gebouwd door Jules van Merris, een vooraanstaande Poperingenaar, voormalig schepen van de stad en liberaal volksvertegenwoordiger. Het kasteel is een getuige van de verfijnde wooncultuur van de aristocratie in de tweede helft van de 19de eeuw. Het ontwerp is van de Kortrijkse architect Pierre Nicolas Croquison (1806-1887). Het is het enige landhuis dat deze architect ontworpen heeft. Het kasteelpark werd volgens het concept van de Engelse landschapstuin aangelegd. Het huidige park (63 ha.) is een restant van het oorspronkelijk Engelse landschapspark .In de geschiedenis van het domein en zijn bewoners onderscheiden we vier grote perioden :
    1. JULES VAN MERRIS (1856-1899) | 2. GRAAF DE BROUCHOVEN DE BERGEYCK (1912-1922) | 3. SANATORIUM ST.IDESBALD (1929-1960) | 4. BEGELEIDING VAN PERSONEN MET EEN VERSTANDELIJKE HANDICAP (1960-heden)

    hall De Louvi

    Enkel de inkomhall lijkt nog intact. Het overige dient dringend gerestaureerd wat we tijdens de rondgang konden beamen. Als we de prijs hoorden van de geraamde renovatiewerken werd er gesuggereerd dit "monument" af te breken en opnieuw te beginnen. Omwille van de bescherming en de plaatselijke emotionele waarde zou dit niet mogelijk zijn. Wel vroeg de gids, als we het groot lot zouden winnen, van te willen sponseren...  

     BEGELEIDING VOOR PERSONEN MET EEN VERSTANDELIJKE HANDICAP (1960-heden)
    In 1960 verklaarde de congregatie Broeders Van Dale zich bereid om in De Lovie de zorg voor en het onderwijs aan verstandelijk gehandicapte jongens op zich te nemen. Het aantal aanvragen was groot. Op 1 september 1960 werd van start gegaan. De Lovie kende een zeer snelle groei. Momenteel staat De Lovie in voor de begeleiding van meer dan 500 jongeren en volwassenen met matig, ernstig en diep verstandelijke handicap. Wij bezochten enkele werkateliers.

    cultureel erfgoed De Lovie

    Wij maakten een rondrit langs landelijke mooie dorpjes zoals :
    PROVEN, ROESBRUGGE, BEVEREN A/D LEIE, IZENBERGE

    kerk4 kerk1 kerk2

    polder4

    polder3 polder2

    Kasteel BEAUVOORDE
    kasteel2 schouw1   schouw2 
    In 1875 kocht de excentrieke edelman Arthur Merghelynck het kasteel. Hij liet het restaureren op zijn 17de-eeuws, met een prachtig kasteelpark. Merghelynck was een échte, onverdroten romanticus. Niet alleen de buitenkant kreeg een ‘nieuw’ jasje,maar ook de binnenkant. Merghelynck stouwde het gebouw vol echte en 17de-eeuwse meubels en andere curiosa. Ook liet hij een prachtig Frans-Engels kasteelpark aanleggen. Alles staat er vandaag nog zoals in 1908, toen Merghelynck stierf. 

    Merghelynck was een bijzonder iemand: als edelman durfde hij te trouwen met een gewoon burgermeisje en joeg zo zijn hele familie in het harnas. Daarna onterfde hij iedereen. Bij testament liet hij de kasteelsite over aan de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde die het in 1998 doorgaf aan Erfgoed Vlaanderen. Wij konden dit allemaal rustig bekijken.

    Als afsluiter van deze mooie dag kon men nog genieten van een lekkere koffietafel.

    Samenstelling en fotografie : secretaris André.


    04-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de COTSWOLDS


    de Cotswolds

    DSC06033 
    De Cotswolds is een heuvelrug in centraal Engeland. Het gebied omspant de graafschappen Somerset, Warwickshire, Wiltshir, Oxfordshire en Worcestershire, maar het grootste deel ligt in Gloucestershire. De streek is met 2038 km2 het grootste Area of Outstanding Natural Beauty in het Verenigd Koninkrijk. Een veelgebruikte bijnaam is the Heart of England.

    De Theems ontspringt nabij het dorpje Kemble op vier kilometer van Cirencester, de grootste stad van Cotswold de naam van een in 1974 nieuw gevormd bestuurlijk district in Gloucestershire. De heuvelrug vormt de waterscheiding met de Severn. Er worden sinds eeuwen steengroeven aangeboord en blootgelegd. Voor de bouw van de St. Paul in London werd een groeve in Taynton aangesproken. De landschappelijke architectuur van veel dorpen en stadjes is typisch, vooral vanwege de gebruikte leisteen voor muren en daken.

                                      ONS HOTEL : RAMADA BOWDON HALL HOTEL ****
     ramada-bowden-hall-gloucester-gloucester_030320091515554925
    Het hotel BOWDON HALL HOTEL ****, overgenomen door MERCURE was prachtig gelegen in GLOUCESTER. Men zal er heel wat herinneringen aan overhouden. Dat de maaltijden op zijn Engels zouden zijn hadden we verwacht. Al bij al waren de trappen om de kamer te bereiken nog doenbaar. (geen lift aanwezig)

    COTSWOLDS Monique Groep Gloucester
                                                                                         Foto bewerkt door ons Monique.
    DSC05915  DSC05917
    Gids Jan vroeg aan de bewaker of we de kathedraal binnen mochten.  Doordat de  hele week was gereserveerd voor de omliggende schoolkinderen werden eerst stiekem fotootjes genomen langs een zijdeur... 

    DSC05923 DSC05919
    Het prachtige interieur van deze kathedraal in GLOUCESTER met massieve pilaren in Normandische stijl (32 meter hoog en 6 meter omtrek) en de typische zigzagbogen van het schip, kregen hun voltooiing in de late 11de eeuw. Men kreeg voldoende tijd om de opmerkelijke kloostergangen te bezoeken.

    DSC05930 DSC05939 DSC05940 DSC05941 DSC05929 DSC05927
    DSC05944  DSC05891

    DSC05920 DSC06075

    DSC06322

    DSC06306  DSC06310
    Onze secretaris André rustig in een zetel ...

    Groep André
    In het uitverkoren mooiste dorpje van de Cotswolds poseerde men aan de Market Cross.
                                Op onze videonamiddag in november zullen nog heel wat montages van deze reis te zien zijn.  Tot dan !                      


    25-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Aan elke bezoeker welkom !

    Wij wensen jullie evenveel lees- en kijkplezier zoals bij onze blog www.bloggen.be/vkaxabank


    André Valaert
    Secretaris

    24-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LESSEN & Kasteelpark EDINGEN

                    LESSINES & Kasteelpark EDINGEN

    Hopital Lesinnes

    Gasthuis O.L.V. met de Roos

    Het "Hôpital Notre-Dame à la Rose" -gesticht in 1242- is één van de laatste gasthuisgebieden die door de boerderij, tuinen, ijskelder en het kerkhof naast de klooster- en gasthuisgebouwen, zich geheel zelfstandig kon bedruipen. Het getuigt de manier waarop gasthuizen in de Middeleeuwen functioneerden. Dit gasthuis is zeer uitzonderlijk door de staat waarin het hele gebied bewaard is gebleven, door de verscheidenheid van de constructies en door de grote artistieke, farmaceutische of medicinale collecties, die worden getoond in hun authentieke kader. Het "Hôpital Notre-Dame à la Rose", het prachtige historische erfgoed van Lessines, was tot aan het eind van de jaren '80 in vergetelheid geraakt en werd door een klein aantal vrijwilligers opnieuw in ere hersteld.


      Ingang poort DSC05746
    Wij werden ontvangen met een koffie en koekje...maar kregen een boterkoek en croissant !

    klooster zuster kloostergang  kapel met kunstwerk
    Tijdens de rondgang werd verteld dat enkel diegenen die niet meer konden "bedelen" toegelaten werden voor verzorging. In de vernieuwde kapel was een "kunstwerk" op de vloer te zien. Meer dan 10.000 zwarte dobbelstenen werden voor de cummuniebank uitgestrooid ...

    herta. Alex
    Mevrouw Broeckx kreeg te horen dat haar arm zou afgezet worden zonder énige verdoving ! Idem zou bij Alex, volgens gids Martine, er drie schedelboringen worden uitgevoerd om de slechte geesten te verjagen...
    Om schrik te krijgen !

    kindje jezus Christus met borsten 2
    Wij kregen heel wat rare dingen te zien ... Zo heeft het kindje Jezus geen mannelijkheid meer ( onzedig voor de zusters  ) en Christus werd zelfs met borsten afgebeeld want hij was toch zowel onze Vader als Moeder.
    Dit schilderij is jaren verborgen geweest en hangt nu te pronken in het museum.
     
    LESSEN Farmacie_0045 met gids Martine LESSEN CECILE_0028
    Niettegenstaande de gidsen alle lof kregen voor hun historische en ludieke verklaringen zocht Cecile Van de Weghe naar de slingers in de klokkenkast...

    Het Park van EDINGEN

    IMG_0088  groep22
    Onze deelnemers werden in twee groepen ingedeeld.

     DSC05847

    Samen met de gids ontdekten wij de talrijke natuurlijke en patrimoniale rijkdommen van het Arenberg domein. Al wandelend in het Park van Edingen bewonderden wij de stille getuigen van de geschiedenis : het Chinese Paviljoen, het Doekenpaviljoen, het Zeven Sterren Paviljoen, het Prinsessenpaviljoen, het Paviljoen van de Hertogen, de Castrale Kapel, de schitterende gerestaureerde tuinen, omringd door verschillende waterpartijen.

    franse tuin Jacques CU 7 gallerijen

    DSC05864  prieeltje lessen prieeltje_0093 
    Het Chinees paviljoentje werd opnieuw opgeknapt. Men stockeerde hier vroeger alle tuingerief zoals kruiwagens en grasmachines.

    GROEP Edingen
    Een groepsfoto voor het kasteel mocht niet ontbreken.

    lessen_0108
     Ook een terrasje was welgekomen.

    Als afsluiter werd er nog een koffietafel aangeboden in restaurant DALI te Gent.

                                                                                             (Foto's André en Jacques)


    26-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FLORIADE 2012

    floriade-2012 BIS 
    Floriade 2012
    Wereld Tuinbouw Expo, Venlo

    Het Floriadepark is 66 hectare groot en bestaat uit 5 unieke werelden, van elkaar gescheiden door bosgebied. Elke wereld heeft een eigen decor, programma en activiteiten. Werelden waarin je de natuur steeds op een andere manier ziet, voelt en beleeft .

       FLORIADE uit de lucht_    2012-04-26 AXA Vriend Floriade  (15)     

    Met de kabelbaan was het een hele belevenis om over de ganse site te zweven.

    Floriade-2012  DSC05405

    Herschaalde kopie van 07  BIS09


    2012-04-26 AXA Vriend Floriade  (27)
    Men verwacht meer dan 2 miljoen bezoekers maar met zo'n lenteweer zal het met de hakken over de sloot zijn...

    BIS16 BIS415


    2012-04-26 AXA Vriend Floriade  (24)
    Er werd niet alleen gewandeld maar ook gerelaxt !
    BIS506

    BIS445 BIS35 BIS.410

    BIS497 BIS499
    In Het huis van de Smaak kon men heel wat gratis proeven !

    In restaurant ZEN seveert men verschillende soepen, salades en hoofdgerechten met Aziatische invloeden. In THE GREENHOUSE kan men genieten van gerechten met regionale invloeden. In restaurant VILLA FLORA is er een gevarieerd assortiment Fresh Fast Food. In restaurant AQUA Pavillion kan men terecht voor een uitgebreid assortiment aan broodjes, biologische soepen en internationale gerechten. Omdat dit allemaal nog niet genoeg is serveert men in restaurant BEACHCLUB, wat aan het water gelegen is, typische strandgerechten.  
    Wie van onze deelnemers wat en waar geproefd heeft weten we niet, wel werd er 's avonds een lekkere warme maaltijd voorzien in restaurant DEN MOOR te Broechem.

    BIS426 BIS.537
    Men kon de draak vuur zien spuwen ... mits 0,50 € in het gleufje ! en de boom ? die stond warm ingepakt te genieten ...

    Voor onze deelnemers was het een dag, tussen de zonnestralen door, van zoveel verscheidenheid genieten van bloemen, parken en proeverijen. 


                                                                                                    Foto's Alex en André





    29-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN GERECHTSGEBOUW & HET MAS

      
                                                   HET GERECHTSGEBOUW

              Van bij de inschrijving op de 1ste vrijdag was deze eerste daguitstap van het nieuwe seizoen volgeboekt.
    En wij die dachten dat vele leden het Gerechtsgebouw en het Mas al bezocht hadden...     
             
       justitiepaleis Antwerp DSC05249
                                                                                                                                                                                                                                                                         
    Het nieuwe Antwerpse justitiepaleis is een gerechtsgebouw gelegen in het zuiden van de stad,
     aan de Bolivarplaats waar vroeger het Zuidstation was.
    Het gebouw is ontworpen door architect Richard Rogers. 
    Het nieuwe Antwerpse justitiepaleis wordt beschouwd als een van de
    architecturale hoogtepunten in België van de 21e eeuw.

    Het bestaat uit 6 grote, glazen vleugels van 4 verdiepingen hoog.
    Een belangrijk herkenningspunt van het nieuwe justitiepaleis
    zijn de 6 'punthoeden', gelegen boven de grote zittingzalen.
    Naast deze 6 grote schaaldaken zijn er nog 26 kleinere schaaldaken,
    gelegen boven de kleinere zittingzalen.
    De zittingzalen zijn te bereiken via de centrale hal of 'salle des pas perdus'.
    In de volksmond wordt het nieuwe justitiepaleis "de frietzakskes" of het "vlinderpaleis" genoemd.
                                                                                                                                                                    
     dak

    zaal1
         
    verluchting en verwarming
    De verwarming en verluchting werd ontworpen volgens het ecologisch passiefconcept.
    De temperatuur van de bezoekers, 37 °, en de zonnestralen volstaan om het gebouw een
    aangename temperatuur te geven. Enkel bij strenge vorst worden de ramen onderaan verwarmd.

    2012-03-29 AXA VK Antwerpen Gerechtsgebouw en het MAS (20)
       Op een stadsmaquette zag men een witte vlek waar een "nieuwe stad" wordt gebouwd
          achter het Justitiepaleis. Momenteel is dit een prachtige groene zone ...

    Groene oase

    Groepsfoto ANTW.mrt 2012

                            Onze groep deelnemers op de trappen van het Gerechtsgebouw

                                  
                                                                                                                    
                                                       In de brasserie DE VALK op de Grote Markt 
                                                       werden wij prima ontvangen met een typisch
                                                       Antwerps menu ( dagsoep Vlaamse stoverij
                                                       met groentjes en frietjes waarna een vanille-ijsje
                                                       met warme  chocoladesaus) . Dit was een
                                                       aangenaam tussendoortje !
                                                  
     
                                                      Wel diende er op tijd te voet vertrokken om
                                                      de afspraken in het MAS niet te missen.


    De Valk
                                                                                                                                  
                                                                                    
         de valk2de valk 3    S m a k e l i j k !

                                                               Museum aan de Stroom

    DE KAAI

    roltrap1
       Eén van de 9 verdiepingen

     Tegel  Het MAS5  alex
       
       
         beeld2 4m  Minerva  maja's

     MAS TICKET;0
          Na afgifte van het toegangsticket ontving men een sticker om, na de begeleide rondleiding,
    verder rond te wandelen. 

                                                 


    30-11--0001
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hidrodoe
    tezeef

    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 18/12-24/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 12/09-18/09 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 16/11-22/11 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 12/11-18/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 04/12-10/12 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 09/12-15/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 02/01-08/01 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!