Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Image and video hosting by TinyPic
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Zoeken in blog

Foto
Foto
Foto
Foto
Image and video hosting by TinyPic

                             HAVEN
Image and video hosting by TinyPic

                            BOUVIGNE
Image and video hosting by TinyPic

                   van COOTHPLEIN
Image and video hosting by TinyPic

                       VALKENBERG
Image and video hosting by TinyPic

                     WATERTOREN

Image and video hosting by TinyPic

                  SPANJAARDSGAT
Image and video hosting by TinyPic

                      GROTE MARKT
Image and video hosting by TinyPic

                    ACADEMIESINGEL
Image and video hosting by TinyPic

                  GERECHTSGEBOUW
            AAN DE KLOOSTERLAAN
Image and video hosting by TinyPic

                      DE HOOP - BAVEL
Image and video hosting by TinyPic

         NIEUWE GINNEKENSTRAAT
              HOEK - BARONIELAAN
Image and video hosting by TinyPic

                  GINNEKENMARKT
Image and video hosting by TinyPic

                    TUIN - BOUVIGNE
BREDA IN BEELD

24-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actie bij Luchtmachttoren

Actie bij Luchtmachttoren

Bij de Luchtmachttoren is vanmiddag een actie van de defensiebonden. Bij de ingang van de toren stonden vanochtend vroeg al bondsmedewerkers folders uit te delen aan het personeel van de Staf Luchtmacht, meldt hoofdonderhandelaar René Pieters van de bond FVNOMHB.

De bonden voeren actie om hun eisen voor de werknemers kracht bij te zetten. Ze willen geen gedwongen ontslagen, koopkrachtbehoud, sociaal beleid en voldoende middelen om het werk fatsoenlijk en veilig te kunnen doen.

Vanmiddag om 15.00 uur komen de vakbonden terug bij de toren om het personeel toe te spreken. Ook zal dan de plaatsvervangend commandant van de Luchtstrijdkrachten een presentje in ontvangst nemen, is de verwachting.

24-01-2011 om 12:36 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterrenrestaurant Wolfslaar

BREDA – Sterrenrestaurant Wolfslaar aan de Wolfslaardreef gaat verbouwen. Het restaurant wordt tijdens de verbouwing verplaatst. De verbouwing van het koetshuis moet in mei gereed zijn.

Het tijdelijke restaurant wordt straks geopend in het landhuis dat 50 meter verderop op het terrein ligt. In het verbouwde restaurant komt een duurzame keuken met onder andere energieterugwinning. Vanuit het restaurant kunnen gasten straks de koks aan het werk zien door de half open keuken.

Het interieurdesign wordt komt van Moooi Gallery waaraan ontwerpers als Marcel Wanders, Maarten Baas, Piet Boon, Studio Job, Front en BertJan Pot verbonden zijn.

De verbouwing begint medio februari.

24-01-2011 om 12:29 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
05-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wonen boven Winkels werpt vruchten af'
Hoe succesvol is Wonen boven Winkels en wat zijn de toekomstplannen? Dit stond centraal op de najaarsbijeenkomst van Wonen boven Winkels, die donderdag 4 november in de Pelmolen plaatsvond.

“We zijn nu twee jaar verder en hebben 65 panden behandeld, goed voor 120 appartementen”, vertelt projectleider Piet Juten. “Van die 65 panden zijn er vijf bewoonbaar gemaakt. Twintig woningen wachten nog op een bouwvergunning en over de rest van de woningen worden nog voorbereidende gesprekken gehouden.”

Volgens Juten zijn er vanuit alle hoeken positieve reacties gekomen op de ontwikkelingen. “We willen snel opnieuw een opdracht krijgen van het college, maar de huidige bezuinigingen zouden weleens voor problemen kunnen zorgen”, denkt de projectleider.

Er zijn nog geen concrete afspraken met de gemeente over het vervolg van Wonen boven Winkels. De najaarsbijeenkomst bestond uit verschillende onderdelen. Er werd eerst een stadswandeling gehouden, gevolgd door een algemene ledenvergadering. Daarna waren er verschillende themabijeenkomsten over onderwerpen als studentenhuisvesting en de kansen die de demografische ontwikkelingen bieden.

“Breda is een stad met veel potentie. Er staan nog zoveel panden leeg, maar we blijven afhankelijk van onze financiële positie”, aldus Juten.

05-11-2010 om 14:48 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
03-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weggeefwinkel op A-locatie loopt als trein
De weggeefwinkel van een aantal Bredase krakers doet goede zaken. Althans als het om de klandizie gaat, want geld vragen ze niet. “Veel mensen zijn onwijs enthousiast.”

In het voormalige pand van T-Mobile (en daarvoor Orange) op de hoek van de Ginnekenstraat en het Van Coothplein zit sinds half september de weggeefwinkel van Bredase krakers. De winkel die de laatste jaren op diverse locaties in de stad gevestigd was, loopt als een trein.

“Ja, een A-locatie”, lacht een woordvoerster van de krakers. “Dat merk je wel. Er loopt nu ook veel van het gewone, winkelende publiek binnen. Soms reageren ze verbaasd. Die vinden het heel vreemd, maar veel zijn toch enthousiast.”

Volgens de krakers is de eigenaar op de hoogte van de weggeefwinkel. “We hebben dat aan hem gemeld. Op dit moment heeft T-Mobile nog een contract. Dat loopt als het goed is in februari af en dan gaat de eigenaar op zoek naar een nieuwe huurder. Als dat het geval is, staan we niemand in de weg”, aldus de woordvoerster

03-11-2010 om 12:28 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
02-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee restaurants Breda beste verhouding prijs/plezier
Twee Bredase restaurants ontvingen het predicaat prijs/plezier voor hun optimale verhouding in prijs, kwaliteit en plezier. Maandag 1 november werd de nieuwe Gault Millau gelanceerd, een culinaire gids, waarin de twee restaurants zijn opgenomen.

Bistro Sharlot in Ulvenhout kreeg twaalf van de twintig punten en restaurant Chocolat in het centrum van Breda dertien punten. Sergio Herman werd met zijn restaurant Oud Sluis in Sluis uitgeroepen tot beste chef van Nederland en kreeg als enige twintig punten van de gids.

Het basiscriterium om in de lijst te komen is het serveren van een driegangenmenu voor maximaal veertig euro. Ook moeten de à la carte-prijzen aantrekkelijk zijn.

Naast de twee restaurants zijn meer Bredase bedrijven opgenomen in de gids, alleen kregen deze niet het predicaat prijs/plezier. Onder andere restaurant Wolfslaar, Vanouds de Brouwers uit Bavel en De Stadstuin staan vermeld in de culinaire gids.

Door heel het land laat Gault Millau anonieme proevers langs restaurants gaan. Ze letten op de prijs van de gerechten, hoe de sfeer in het restaurant aanvoelt, hoe de service is en hoe de kwaliteit van het eten in verhouding staat met de prijs.

Het is niet voor het eerst dat Bredase restaurants in de lijst prijs/plezier zijn opgenomen. Restaurant Chocolat werd vorig jaar ook al verkozen, nu wordt de lijst aangevuld met Bistro Sharlot.

02-11-2010 om 15:48 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
01-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bejaarde Bredanaar slachtoffer brutale autodiefstal
Een 82-jarige Bredanaar werd zondagavond 31 oktober slachtoffer van een brutale autodiefstal bij zijn appartement aan de Grote Houw.

Een vrouw belde rond 21.30 uur aan bij de bejaarde man met de vraag of hij een pleister voor haar had. De behulpzame man ging er meteen een halen maar toen hij terugkwam was de vrouw verdwenen, evenals de autosleutels die op een kastje in de hal lagen.

De man keek naar buiten en zag dat zijn auto, een grijze Suzuki Wagon (19-NR-NV) gestolen was. Inmiddels staat de auto gesignaleerd.

01-11-2010 om 16:49 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Persbericht Actiegroep PeuterPoster

Actiegroep PeuterPoster Breda verzet zich tegen de manier waarop Sinterklaas op de poster van de film Sint wordt weergegeven. Niet alleen landelijk, maar ook lokaal eisen wij maatregelen om de mentale balans van onze kinderen niet te laten verstoren door de gruwelijke poster van de film Sint.

Wij constateren dat op meer plaatsen, juist op ooghoogte van de allerkleinsten, gruwelijke posters zijn geplaatst die angst kunnen oproepen. Echter, het verdient ons inziens aanbeveling de allerkleinsten aan dergelijke tegenwoordig normale straatbeelden te laten wennen. Daarom pleiten wij ervoor organisatoren van popconcerten te verzoeken meer van dergelijke posters op kastjes, elektriciteitshuisjes, bouwafscheidende straatpanelen en dergelijke aan te brengen. De poster van de genoemde film Sint zal dan geen enkel probleem meer opleveren, en nauwelijks nog enige impact hebben op de kinderziel.

Einde persbericht

01-11-2010 om 11:26 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
30-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fans Ajax mogen Auxerre niet in
Klik op de afbeelding om de link te volgen

AMSTERDAM (ANP) - De Franse autoriteiten hebben voor de wedstrijd woensdag in de Champions League tussen Auxerre en Ajax scherpe veiligheidsmaatregelen getroffen. Fans van de Amsterdamse club mogen woensdag de Franse binnenstad niet in.

Indien zij toch in het centrum worden aangetroffen, worden zij door de politie naar het stadion gebracht. Daar zullen de Nederlandse supporters dan moeten verblijven tot aanvang van de wedstrijd.

In Auxerre en omgeving geldt op de dag van de wedstrijd een algeheel alcoholverbod. Supporters die een (Nederlands) stadionverbod hebben, zullen door de Franse politie preventief worden aangehouden.

Ajax heeft bij de gemeente Auxerre en bij de UEFA bezwaar gemaakt tegen het strenge protocol. De Amsterdamse club roept de eigen aanhang niettemin op om zonder kaartje niet naar Auxerre te reizen en zich te onthouden van wanordelijkheden.

30-10-2010 om 16:36 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
29-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Dreigbrief' aan ouders reljeugd werkt
Klik op de afbeelding om de link te volgen
BREDA -  Overlastgevende jongeren in Breda gedragen zich ineens een stuk beter, nu de gemeente hun ouders gedreigd heeft de gezinnen uit huis te zetten als de overlast aan zou houden.

    De brief heeft zijn werk goed gedaan, want volgens de gemeente zijn er sindsdien geen klachten meer gekomen vanuit de buurt.

     

    29-10-2010 om 16:33 geschreven door breda  


    Categorie:Aktueel Nieuws
    27-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actie tegen overlast HSL

    Eerste actie tegen overlast HSL

    In buurtschap Overa, aan de westkant van het Mastbos, is een actie op poten gezet om de overlast van de flitstrein onder de aandacht te brengen. Dit meldt BN/DeStem vandaag.
     
    Overa heeft hiermee de primeur op Bredaas grondgebied als het gaat om een spontane bewonersactie rond de HSL die sinds december over het spoor raast.
     
    Frits Bus (77) van de buurtvereniging Overa heeft bij de honderdvijftig bewoners van het landelijke buurtschapje een brief verspreid waarin hij zijn zorgen uit over het geluid van de snelle Thalys, die op dit traject 300 kilometer per uur haalt. Nogal wat bewoners wonen op korte afstand van het spoor en klagen over het geluid.
    De luchtverplaatsing laat de viaducten over het HSL-spoor en de A16, op de Effenseweg en de Overasebaan, trillen op de grondvesten.
     
    De wijkraad Buitengebied Breda Zuid-West neemt de klachten van Overa en ook uit Effen over. Ook wat de roep om geluidsmetingen betreft. Voorzitter Paul Bindels zal in overleg met Prinsenbeek, de Haagse Beemden en Princenhage een verzoek richten aan de gemeente Breda om de roep om metingen te steunen. " Prorail moet de metingen doen, maar de gemeente kan ons wel helpen."

    Tot nu toe heeft Breda bij verzoeken uit Prinsenbeek om geluidsmetingen te doen, telkens doorverwezen naar Rijkswaterstaat. Inmiddels zijn in Prinsenbeek en de Haagse Beemden en in de buurtschappen Effen en Overa zo’n dertig klachten gemeld over het geluid van de HSL.
     
    De woongebieden aan de spoorlijn hebben met de gemeente Breda afgesproken dat Prorail de klachten centraal verzamelt, op www.prorail.nl of www.wonenlangsdehslzuid.nl.
     
    Voorzitter Ad Brekoo van wijkraad Bekom (Haagse Beemden): „We krijgen van Prorail om de drie maanden een stand van zaken, hoeveel klachten er zijn binnengekomen.” Brekoo vindt dat Prorail eind 2010 geluidsmetingen moet doen. „Dan rijden er meer treinen en weten we waar we aan toe zijn.”
     
    In het Tracébesluit staat dat tussen één en tien jaar na ingebruikname van het spoor eventueel geluidsmetingen gedaan worden. Prorail is als spoorbeheerder verantwoordelijk voor de metingen. In Zuid-Holland zijn al metingen gedaan.

    27-01-2010 om 11:46 geschreven door breda  


    Categorie:Aktueel Nieuws
    26-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spellen voor ouderen
    spellen voor ouderen


    Klik voor een vergroting               1

    Wii'en met ouderen


    Nee mevrouw, u moet het knopje indrukken en dan zwaaien.” Leerlingen van het Graaf Engelbrecht college probeerden vrijdagmiddag bewoners van verzorgingstehuizen Vughterhage en Vredenbergh de werking van een Wii-spelcomputer uit te leggen.

    De scholieren wonnen vorig jaar het raadsproject ‘Jeugd en Politiek’ van de gemeente Breda. Met hun project ‘ Yes, Wii can’ willen zij hun leeftijdgenoten kennis laten maken met ouderen, daarbij geholpen door een spelcomputer.


    26-01-2010 om 10:18 geschreven door breda  


    Categorie:Aktueel Nieuws
    23-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoon water
    Schoon water


    Klik voor een vergroting               1

    Onder de noemer “schoon oppervlaktewater tegen een acceptabele prijs” gaan Gemeente Breda, Waterschap Brabantse Delta en nog twaalf rond Breda liggende gemeenten intensiever samenwerken op het terrein van afvalwater. Op 25 februari ondertekent wethouder van buitenruimte, Janus Oomen, namens Breda het convenant Samenwerken in de Afvalwaterketen. In het convenant wordt afgesproken het afvalwater dat burgers en bedrijven dagelijks produceren zo efficiënt mogelijk in te zamelen, te transporteren en te zuiveren.


    Het college hecht aan een gezamenlijke aanpak, omdat afvalwater geen gemeentegrenzen kent. Samenwerking is daarom cruciaal. Door over de gemeentegrenzen heen te kijken worden kosten bespaard en kennis, kunde en ervaring gedeeld. Daarmee wordt niet alleen de kwaliteit van het water in Breda beter, maar ook dat van de regio.

    Verder is het de bedoeling dat in de toekomst gemeenten en waterschap in concrete projecten, zoals waterkwaliteitsmetingen in oppervlaktewater, intensiever gaan samenwerken.

    Het uitgangspunt van die samenwerking is dat gemeenten en waterschap samen zoeken naar een voor de burger zo efficiënt en duurzaam mogelijke opvang, afvoer en zuivering van afvalwater. Zo kunnen gemeenten bijvoorbeeld beheertaken van elkaar overnemen, verbeteringsmaatregelen ruilen of taken centraal oppakken.

    Het convenant is een voorloper van het afvalwaterakkoord dat in de toekomst tussen waterschap en gemeenten afgesloten wordt.

    Naast de Gemeente Breda en het Waterschap ondertekenen in elk geval ook de gemeenten Moerdijk, Roosendaal, Etten-Leur, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Dongen, Drimmelen, Goirle, Loon op Zand, Rucphen, Woensdecht en Zundert.

    23-01-2010 om 10:50 geschreven door breda  


    Categorie:Aktueel Nieuws
    21-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cas Spijkers

    Koks- en gastheeropleiding Cas Spijkers Academie krijgt een vestiging in Breda. Dat bevestigt een medewerker van de Academie in Boxmeer.

    Meer details over waar de academie moet komen en wanneer, kan de medewerker nog niet bekendmaken. "De onderhandelingen duren nog een paar dagen, pas daarna komen we met meer informatie."


    De Cas Spijkers Academie telt momenteel twee vestigingen. In Boxmeer biedt de Academie koksopleidingen onder toezicht van Cas Spijkers aan.

    Bij het ROC van Twente worden ook koksopleidingen gegeven. Daarnaast geeft de academie gastheer en -vrouw-opleidingen onder toezicht van Thérèse Boer, vrouw van sterrenkok Jonnie Boer van restaurant De Librije in Zwolle.

    Spijkers is ook nauw betrokken bij het Bredase Princess, producent van huishoudelijke apparaten. Voor het bedrijf van Bredanaar Ouborg houdt hij regelmatig workshops.

    21-01-2010 om 11:15 geschreven door breda  


    Categorie:Aktueel Nieuws
    20-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nonnen als sponsor

    Nonnen sponsoren voetbalclub v.v. Barca

    Voetbalclub v.v. Barca uit Breda heeft een sponsor die als een geschenk uit de hemel komt vallen. Pastoor en voorzitter van de club, Jan Hopman, regelde sponsorgeld bij klooster Mariadal uit Roosendaal.


    Hopman klopte bij het klooster aan, omdat hij dacht dat v.v. Barca de aandacht van de zusters zou krijgen. “Ze weten hoe de wereld in elkaar steekt. Een multiculturele vereniging zoals Barca is voor hun een prima doel.”

    Volgens de voorzitter wordt onder de vooral uit moslims bestaande club goed gereageerd op de katholieke sponsoring. “De meesten staan open voor andere religie. We zijn ook wel eens met een groepje naar een kerk gaan kijken.”

    Hopman, zelf oud-voetballer, haalde uiteindelijk 2000 euro binnen. Dat betekent niet dat de nonnen een vipbox krijgen. “Ze komen niet kijken. Dat gaat hen toch te ver.”


    20-01-2010 om 11:28 geschreven door breda  


    Categorie:Aktueel Nieuws
    19-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parkeerplaats

    Aanleg parkeerplaatsen Mastbos. Is dat wel zo'n goed idee?

    De VVD Breda is geen voorstander van het aanleggen van grote parkeerplaatsen in ons Mastbos. Problemen zijn er om opgelost te worden, maar dan moeten ze er wel zijn, aldus VVD-lijsttrekker Klaas Dijkhoff: "En wat vinden de mensen in Breda ervan? Op beide punten is het wederom duidelijk geworden dat het college haar prioriteiten verkeerd kiest. Het is een maatregel waarvan niet bekend is hoeveel het kost voor een probleem dat eigenlijk niet bestaat."


    Een aantal dagen per jaar is er topdrukte in het Mastbos, maar volgens de VVD is dit juist geweldig nieuws. Vanuit onze stad en onze dorpen trekken velen naar het Mastbos om te relaxen en te genieten van de natuur. Het creëren van grote parkeerplaatsen voor de deur van mensen is volgens de VVD een slecht plan. Nog los van het kappen van bomen om deze parkeerplaatsen aan te leggen. En wat te doen met de veiligheid van deze parkeerplaatsen in het donker? Volgens de VVD creëert het college problemen in plaats van ze op te lossen.

    "De communicatie is dramatisch. Parkeerplaatsen worden gepland op grond van particulieren die van niks weten. Belangengroepen zijn niet op de hoogte van deze voornemens en bewoners die nu nog uitkijken op ons prachtige Mastbos weten van niks. Al met al is het voor de VVD Breda genoeg reden om duidelijk stelling te nemen tegen dit plan van het college. Goede oplossingen voor echte problemen en fatsoenlijke communicatie met Bredanaars: dat is nodig voor ons Breda", volgens de woorden van Dijkhoff.

    19-01-2010 om 10:57 geschreven door breda  


    Categorie:Aktueel Nieuws
    15-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sneeuw
    Een week vóór Kerstmis begon het te sneeuwen. Ha, fijn, eindelijk een witte Kerst. Maar het werd geen witte Kerst. Jammer, dacht ik, mijn bos is zo mooi als het sneeuwt en met mijn grote spar, verlicht met lampjes is het net een Kerstkaart.

    Begin januari begon het echter te sneeuwen en niet zo’n klein beetje ook. De eerste dagen genoot ik van het mooie uitzicht, maar dat genot duurde niet lang.

    Ik was helemaal ingesneeuwd, kon niet eens naar de brievenbus om de krant en de post te halen. Gelukkig kwam vriendin Willy, die met sneeuwschuiver een pad probeerde te maken.

    Dat lukte, ik kon dus weer zelf naar de brievenbus. De volgende ochtend was het pad weer ondergesneeuwd. Buurman Frans kwam en maakte het pad weer begaanbaar.

    Boodschappen doen was er niet bij.Het strooizout was op en er werd niet meer gestrooid.

    Ik durfde dan ook niet met mijn auto de weg op. Gelukkig haalde buurvrouw Corrie het nodige. Aangezien ik elke week naar de kapper ga was het nu al tien dagen geleden dat ik er geweest was en ik zag er niet uit. Toen zoon Hans uit Frankrijk belde hoe het hier was en ik hem vertelde dat ik niet naar de kapper kon gaan, zei hij : “Ach mama er komt toch geen mens, waarvoor je je mooi moet maken.” “Maar ik doe het niet voor een ander, maar voor mezelf”, bracht ik hiertegen in, maar Hans vond het maar dwaas van me, dat ik een ongeluk riskeerde om naar de kapper te gaan. Toen ik het met Corrie hierover had, zei ze : Frans brengt je wel.” Ik sputterde nog wat tegen, maar voor Frans was het geen bezwaar. Hij bracht me naar de kapper, hielp me uit de auto en kwam me weer ophalen.

    Ik heb het al vaker in mijn stukjes gezegd, maar wat zou ik met zulke dagen alleen in mijn huisje moeten beginnen zonder deze goede buren!

    En nu ik dit stukje schrijf sneeuwt het nog steeds en als je het weerbericht leest, wordt het nog veel erger. Geen strooizout, dus de wegen blijven glad en hoe lang nog. Want hoe dankbaar ik ook ben voor al die lieve hulp, ik wil het toch liever zelf doen en niemand lastig vallen.

    En ik wil naar buiten! Vanmiddag toen ik met Dombo, mijn rollator de post uit de brievenbus haalde ben ik toch even de weg opgegaan. Er waren wel gladde stukken, maar ik had steun aan Dombo. Nooit gedacht dat ik ooit blij zou zijn met een rollator. Ik hoor me nog tegen mijn dokter zeggen: “ Nooit ga ik met een rollator lopen; ik ga nog liever dood”.

    Ik heb een stukje gelopen, moet wel steeds de berm/sneeuw in als er een auto aankomt. Ik hoor de automobilist denken: “ Wat doet dat ouwe mens nu op straat met die rollator?”

    Maar ik was buiten en toen ik moe werd, zette ik Dombo in de sneeuw op de handrem en ging zitten. Het was wel koud maar in het zonnetje toch lekker met mijn dikke winterjas aan. En aan vreemde blikken van mensen die in hun auto voorbijkwamen, stoorde ik me niet.

    Ik was er toch even uit, dank zij Dombo. En nooit zal ik weer een kwaad woord zeggen over de rollator. Maar ik hoop wel dat het spoedig heet water gaat regenen , dat de sneeuw, hoe mooi ook, smelt. Het mag best blijven vriezen als de weg maar weer begaanbaar is en ik mijn boodschappen en mijn bezoek aan de kapper weer zelf kan doen.

    En zelfs hoop ik nog eens een elfstedentocht mee te maken. Ik weet nog hoe ik de laatste elfstedentocht samen met mijn man, Fries van geboorte, adembenemend zat te volgen en dan mag het weer Lente worden.

    15-01-2010 om 13:15 geschreven door breda  


    Categorie:Aktueel Nieuws
    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuw
    Een week vóór Kerstmis begon het te sneeuwen. Ha, fijn, eindelijk een witte Kerst. Maar het werd geen witte Kerst. Jammer, dacht ik, mijn bos is zo mooi als het sneeuwt en met mijn grote spar, verlicht met lampjes is het net een Kerstkaart.

    Begin januari begon het echter te sneeuwen en niet zo’n klein beetje ook. De eerste dagen genoot ik van het mooie uitzicht, maar dat genot duurde niet lang.

    Ik was helemaal ingesneeuwd, kon niet eens naar de brievenbus om de krant en de post te halen. Gelukkig kwam vriendin Willy, die met sneeuwschuiver een pad probeerde te maken.

    Dat lukte, ik kon dus weer zelf naar de brievenbus. De volgende ochtend was het pad weer ondergesneeuwd. Buurman Frans kwam en maakte het pad weer begaanbaar.

    Boodschappen doen was er niet bij.Het strooizout was op en er werd niet meer gestrooid.

    Ik durfde dan ook niet met mijn auto de weg op. Gelukkig haalde buurvrouw Corrie het nodige. Aangezien ik elke week naar de kapper ga was het nu al tien dagen geleden dat ik er geweest was en ik zag er niet uit. Toen zoon Hans uit Frankrijk belde hoe het hier was en ik hem vertelde dat ik niet naar de kapper kon gaan, zei hij : “Ach mama er komt toch geen mens, waarvoor je je mooi moet maken.” “Maar ik doe het niet voor een ander, maar voor mezelf”, bracht ik hiertegen in, maar Hans vond het maar dwaas van me, dat ik een ongeluk riskeerde om naar de kapper te gaan. Toen ik het met Corrie hierover had, zei ze : Frans brengt je wel.” Ik sputterde nog wat tegen, maar voor Frans was het geen bezwaar. Hij bracht me naar de kapper, hielp me uit de auto en kwam me weer ophalen.

    Ik heb het al vaker in mijn stukjes gezegd, maar wat zou ik met zulke dagen alleen in mijn huisje moeten beginnen zonder deze goede buren!

    En nu ik dit stukje schrijf sneeuwt het nog steeds en als je het weerbericht leest, wordt het nog veel erger. Geen strooizout, dus de wegen blijven glad en hoe lang nog. Want hoe dankbaar ik ook ben voor al die lieve hulp, ik wil het toch liever zelf doen en niemand lastig vallen.

    En ik wil naar buiten! Vanmiddag toen ik met Dombo, mijn rollator de post uit de brievenbus haalde ben ik toch even de weg opgegaan. Er waren wel gladde stukken, maar ik had steun aan Dombo. Nooit gedacht dat ik ooit blij zou zijn met een rollator. Ik hoor me nog tegen mijn dokter zeggen: “ Nooit ga ik met een rollator lopen; ik ga nog liever dood”.

    Ik heb een stukje gelopen, moet wel steeds de berm/sneeuw in als er een auto aankomt. Ik hoor de automobilist denken: “ Wat doet dat ouwe mens nu op straat met die rollator?”

    Maar ik was buiten en toen ik moe werd, zette ik Dombo in de sneeuw op de handrem en ging zitten. Het was wel koud maar in het zonnetje toch lekker met mijn dikke winterjas aan. En aan vreemde blikken van mensen die in hun auto voorbijkwamen, stoorde ik me niet.

    Ik was er toch even uit, dank zij Dombo. En nooit zal ik weer een kwaad woord zeggen over de rollator. Maar ik hoop wel dat het spoedig heet water gaat regenen , dat de sneeuw, hoe mooi ook, smelt. Het mag best blijven vriezen als de weg maar weer begaanbaar is en ik mijn boodschappen en mijn bezoek aan de kapper weer zelf kan doen.

    En zelfs hoop ik nog eens een elfstedentocht mee te maken. Ik weet nog hoe ik de laatste elfstedentocht samen met mijn man, Fries van geboorte, adembenemend zat te volgen en dan mag het weer Lente worden.

    14-01-2010 om 11:05 geschreven door breda  


    Categorie:Aktueel Nieuws
    12-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.expositie
    Danielle Hollants exposeert tekeningen in Huize Zevenbergen

    Danielle Hollants, die binnenkort 18 jaar wordt, houdt van 3 januari tot en met 28 februari a.s. in Huize Zevenbergen een expositie van diverse van haar werken. Zij heeft zich volledig door zelfstudie bekwaamd in het tekenen van dieren, waarbij paarden (zij rijdt zelf ook) haar voorkeur genieten.

    Zij werkt het liefst met pastelkrijt en goede kleurpotloden, maar ook andere materialen hebben zeker haar aandacht. Ondanks dat zij in haar examenjaar voor de middelbare school zit en de afgelopen maanden een aantal tekeningen in opdracht heeft gemaakt, heeft Danielle toch kans gezien speciaal voor haar eerste expositie diverse tekeningen in voorraad te maken. Verder hebben enige opdrachtgevers de door hen gekochte werken speciaal voor deze expositie ter tijdelijk beschikking gesteld. Gedurende de expositie zal Danielle voor zover haar tijd het toelaat ter uitbreiding en (gedeeltelijke) vervanging van de collectie zoveel mogelijk tekeningen bij maken. Momenteel experimenteert Danielle ook met het tekenen van mensen en portretten van mensen. Een voorbeeld daarvan zal ook deel van de expositie uitmaken. Wilt u meer weten over de tekeningen van Danielle en/of heeft u een (huis)dier, dat u graag in een tekening vereeuwigd zou willen zien, bezoekt u dan eens de expositie en/of raadpleegt u de website van Danielle: http://sites.google.com/site/pastelportrait/. Het e-mail adres van Danielle is: pastelportrait@live.nl

    12-01-2010 om 10:42 geschreven door breda  


    Categorie:Aktueel Nieuws
    11-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fort Hel
    Mobilisatie bij Fort de Hel
    Amerikanen schieten Fortwachter te hulp

    WILLEMSTAD - Precies zeventig jaar nadat Nederlandse troepen in en rond Willemstad werden gemobiliseerd om het stadje te beschermen tegen een aanval van de Duitsers, was Fort de Hel weer een plaats waar legervoertuigen zich verzamelden.

    Onder leiding van Majoor Theo Okker werd “Mobilisatie 2009” in gang gezet, en reden Amerikaanse en Nederlandse wagens uit de Tweede Wereldoorlog het fort op.

    Fortwachter Frank Kastelein stelt dat de soldaten Fort de Hel te hulp zullen schieten op ‘Hellday’, 1 april volgend jaar. Per die datum heeft de Gemeente Moerdijk namelijk de huurovereenkomst met de Stichting opgezegd, maar Kastelein ziet zichzelf nog niet met een witte vlag zwaaien. Okker, die zich voor de gelegenheid heeft opgeworpen tot majoor van de groep, vertelt dat zijn mensen altijd welkom zijn op Fort de Hel. “We worden hier altijd gastvrij ontvangen. De voertuigen passen perfect in het plaatje; Fort de Hel heeft natuurlijk een lange militaire historie, ook in de Tweede Wereldoorlog”.

    Fortwachter Kastelein hoopt ondertussen dat hij de problemen rond Fort de Hel zonder wapengekletter kan oplossen, op diplomatieke wijze.

    11-01-2010 om 11:18 geschreven door breda  


    Categorie:Aktueel Nieuws
    10-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jazz
    Jazzclub De Zellebergen

    presenteert Jan Akkerman

    Akkerman is één van de beste en meest invloedrijke gitaristen ter wereld. Een positie die beslist niet alleen te danken is aan de uitverkiezing tot beste-gitarist-ter-wereld in het Engelse blad Melody Maker, maar ook en vooral door zijn altijd gewaagde en inventieve spel en zijn drang zichzelf te blijven ontwikkelen.

    De platen die hij solo, maar ook als lid van Johnny & The Cellar Rockers, The Hunters, Brainbox en Focus uitbracht, vormen daarvan het overtuigende bewijs.

    Zijn met Kaz Lux gemaakte LP ‘Eli’ wordt door de muziekkenners gezien als één van de hoogtepunten van de Nederlandse pop. De Oudenbosche jazzclub ‘De Zellebergen’ heeft op 23 januari rondom Jan Akkerman een wel heel bijzonder programma in elkaar gestoken! Tijdens een buitendag op het boerderijplein (volop voorzien van heaters, vuurkorven en oergezellige Hollandse eet- en drinkkraampjes) spelen vanaf 17.30 de Paulus Schäfer Gipsy Band, de Prisor Jazz Band en Jan Akkerman & Band. Akkerman verzorgt een ‘Tribute to Django Reinhardt’.

    Jazzclub De Zellebergen organiseert overigens elke maand een live concert. Tijdens deze concerten kunnen de bezoekers dicht bij de muzikanten zitten. De akoestiek is er zo goed, dat versterkers niet altijd nodig zijn. Het aantal bezoekers is gemaximeerd tot 120. Iedereen kan dan ook intens deelgenoot zijn van deze intieme optredens.....

    Zaterdag 23 januari 17.30 - 23.00u. Meer info: dezellebergen.nl

    10-01-2010 om 10:47 geschreven door breda  


    Categorie:Aktueel Nieuws


    Foto

    Foto

    weersverwachting


    Foto

    Gastenboek
  • groetjes
  • hallo lieverd
  • Fijne Feestdagen...
  • veel fietsplezier Dirk
  • weekendgroetjes van je maatje Noëlla knuffel en zoen xxx

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Image and video hosting by TinyPic

              IJSCOWAGEN van EEKEREN
    Image and video hosting by TinyPic

                             BIERWAGEN
    Image and video hosting by TinyPic

              POMP OP GINNEKENMARKT
    Image and video hosting by TinyPic

                          VUILNISWAGEN
    Klik hier voor meer gratis...

                   LAURENSZIEKENHUIS
    Klik hier voor meer gratis...

              JEUGDELFTAL v.v. BARONIE
    Image and video hosting by TinyPic

                           ORANJEPLEIN
    Klik hier voor meer gratis...

                       GINNEKENMARKT
    Klik hier voor meer gratis...

                           KIPPENBRUG
    Categorieën
  • Aktueel Nieuws (88)
  • Ballon Fiësta (1)
  • Bavel (5)
  • Breda Hippique (3)
  • Ginneken (2)
  • Haagse Beemden (2)
  • Harley Dag Breda (3)
  • Hvenement (3)
  • Jazz Festival Beda (8)
  • N.A.C. (173)
  • Princenhagen (8)
  • Prinsenbeek (8)
  • Singelloop (1)
  • Smaakvol Breda (3)
  • Smarlappenfestival (1)
  • Spreuken (136)
  • Station (4)
  • Teteringen (0)
  • Ulvenhout (4)
  • Zomer Boulevard (4)

  • Image and video hosting by TinyPic
    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 01-2011
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!