Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Image and video hosting by TinyPic
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Zoeken in blog

Foto
Foto
Foto
Foto
Image and video hosting by TinyPic

                             HAVEN
Image and video hosting by TinyPic

                            BOUVIGNE
Image and video hosting by TinyPic

                   van COOTHPLEIN
Image and video hosting by TinyPic

                       VALKENBERG
Image and video hosting by TinyPic

                     WATERTOREN

Image and video hosting by TinyPic

                  SPANJAARDSGAT
Image and video hosting by TinyPic

                      GROTE MARKT
Image and video hosting by TinyPic

                    ACADEMIESINGEL
Image and video hosting by TinyPic

                  GERECHTSGEBOUW
            AAN DE KLOOSTERLAAN
Image and video hosting by TinyPic

                      DE HOOP - BAVEL
Image and video hosting by TinyPic

         NIEUWE GINNEKENSTRAAT
              HOEK - BARONIELAAN
Image and video hosting by TinyPic

                  GINNEKENMARKT
Image and video hosting by TinyPic

                    TUIN - BOUVIGNE
BREDA IN BEELD

30-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gorter in voorselectie Jong Oranje
 


Klik voor een vergroting               1

Gorter in voorselectie Jong Oranje


NAC-speler Donny Gorter maakt deel uit van de 26-koppige voorselectie van Jong Oranje. Op woensdag 11 augustus komen de beloften in actie voor het EK-kwalificatieduel met Liechtenstein. Vrijdag 6 augustus maakt bondscoach Cor Pot (ex-NAC) de definitieve selectie bekend.

De voorlopige selectie:
Patrick van Aanholt (Chelsea), Diego Biseswar (Feyenoord), Daley Blind (Ajax), Mitchell Donald (Ajax), Bas Dost (sc Heerenveen), Rens van Eijden (N.E.C.), Erik Falkenburg (AZ), Leroy Fer (Feyenoord), Donny Gorter (NAC), John Goossens (N.E.C.), Jan-Arie van der Heijden (Ajax), Daryl Janmaat (sc Heerenveen), Joshua John (Sparta Rotterdam), Luuk de Jong (FC Twente), Maikel Kieftenbeld (FC Groningen), Tim Krul (Newcastle United), Dirk Marcellis (AZ), Erwin Mulder (Feyenoord), Stef Nijland (PSV), Bram Nuytinck (N.E.C.), Sergio Padt (Go Ahead Eagles), Geert Arend Roorda (sc Heerenveen), Kevin Strootman (Sparta Rotterdam), Jens Toornstra (ADO Den Haag), Nick Viergever (AZ), Georginio Wijnaldum (Feyenoord).


30-07-2010 om 11:37 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Idabdelhay weet technische staf NAC niet te overtuigen
 


Klik voor een vergroting               1

Idabdelhay weet technische staf NAC niet te overtuigen

NAC Breda is bereid om Fouad Idabdelhay te laten gaan. De spits heeft de technische staf van de club niet weten te overtuigen voor het komend seizoen


Afgelopen seizoen speelde Idabdelhay op huurbasis voor RKC Waalwijk, waarvoor hij drie doelpunten maakte in 25 wedstrijden.

Idabdelhay kon NAC-trainer Robert Maaskant en zijn staf niet overtuigen van zijn kunnen. Vervolgens heeft de trainer in een persoonlijk gesprek aangegeven dat Idabdelhay niet langer nodig wordt geacht bij NAC. Dat meldt BN/De Stem.

De 22-jarige aanvaller maakte drie jaar geleden zijn debuut in het eerste van NAC. In totaal speelde hij 32 wedstrijden namens NAC in de competitie en daarin scoorde hij zevenmaal. Het contract van Idabdelhay loopt nog tot medio 2011.


30-07-2010 om 10:42 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
28-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ludiek protest NAC-fans
 


Klik voor een vergroting               1

Ludiek protest NAC-fans


NAC speelt zaterdag z'n laatste oefenduel in de voorbereiding.Het Franse Valenciennes is de tegenstander op de Blauwe Kei, het complex van Baronie. Een groep fanatieke aanhangers van NAC grijpt deze wedstrijd aan om ludiek te protesteren tegen de 'combi', de verplichte georganiseerde vervoersregeling naar uitwedstrijden waar ze in hun ogen- te vaak mee te maken krijgen. Een grote stoet supporters vertrekt die dag 'Slow Forward' vanuit het Rat Verlegh Stadion naar de Blauwe Kei. Een speciale feesttruck, voorzien van bonkende muziekboxen, zal hen voor gaan langs verschillende kroegen. In 2007 organiseerde de Stichting Breda Loco's een zelfde actie. Destijds sloten enige honderden fans zich bij de optocht aan. Zaterdag vertrekt de stoet om 13.00 uur bij het Rat Verleghstadion. Het duel NAC-Valenciennes begint om 16.30 uur.

28-07-2010 om 11:54 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
26-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAC Breda begint seizoen op min één punt
 


Klik voor een vergroting               1

NAC Breda begint seizoen op min één punt

NAC Breda begint de competitie als hekkensluiter. De Brabanders hebben van de KNVB een punt in mindering gekregen, vanwege een betalingsachterstand aan het pensioenfonds CFK, de stichting voor contractspelers.

Eerder kreeg NAC een straf van twee punten aftrek opgelegd, maar in hoger beroep is die sanctie gehalveerd


Op de clubwebsite reageert voorzitter Bas van Bavel op de uitspraak van de KNVB. "In januari en februari zijn we te laat geweest met de afdracht van de CFK-gelden. Daar staat volgens de reglementen een straf op en op zich is het dus terecht dat die straf ook wordt uitgesproken."

"In de beroepszaak hebben wij echter aangevoerd dat wij de betalingsachterstanden zo snel mogelijk hebben ingelopen; dat de KNVB en het CFK niet volledig volgens hun eigen voorschriften hebben gehandeld waar het gaat over het aanmanen van de clubs om tot betaling over te gaan; dat de KNVB met name de zaak met betrekking tot januari te lang heeft laten liggen - had men die namelijk eerder behandeld, dan zou de straf nog voor de competitie 2009-2010 hebben gegolden; en dat wij inmiddels structurele maatregelen hebben genomen om dit soort fouten of onregelmatigheden in de toekomst te voorkomen."

NAC baalt uiteraard van de straf. Van Bavel: "Maar we beseffen dat de straf op zich terecht is. We zijn wel blij dat de beroepscommissie licentiezaken oor heeft gehad voor de argumenten die we ter verdediging hebben aangevoerd, waardoor men is overgegaan tot strafvermindering. We kunnen bij de KNVB niet verder in beroep. Mochten we deze straf willen aanvechten, dan zouden we ons tot de burgerrechter moeten wenden, maar dat doen we niet."

26-07-2010 om 14:14 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAC wil Boukhari en Caluwé in Breda houden
 


Klik voor een vergroting               1

NAC wil Boukhari en Caluwé in Breda houden

Nourdin Boukhari en Tom Caluwé houden deze zomer hun conditie op peil bij NAC Breda. De Brabantse club hoopt beide spelers binnenkort een vast contract te geven, maar volgens trainer Robert Maaskant is daar niet genoeg financiële ruimte voor.


BN/DeStem meldt maandag dat onderhandelingen met Kasimpasaspor tot nu toe niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd. Boukhari staat daar momenteel onder contract, maar hij krijgt er weinig speelminuten. De Nederlandse Marokkaan mag daarom meetrainen bij NAC.

Ook Tom Caluwé traint momenteel mee bij de Brabanders. "Een speler met zijn ervaring is altijd welkom op de training", zegt Maaskant. "Maar het is niet zo dat we met hem in onderhandeling zijn over een contract. Financieel hebben we weinig te besteden. We kunnen slechts één speler halen, tenzij er onverwacht geld vrij komt."

Maaskant en Caluwé kennen elkaar nog uit hun tijd bij Willem II. De 32-jarige Belg speelde daarna voor FC Utrechten Al-Wakrah (Qatar). NAC hoopt zowel Boukhari als Caluwé vast te leggen, aangezien de club een krappe selectie heeft. In het oefenduel met Sivasspor (1-2 verlies) had Maaskant slechts zestien spelers tot zijn beschikking.


26-07-2010 om 11:10 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Celtic meldt zich officieel bij NAC voor jeugdige topschutter Schalk
 


Klik voor een vergroting               1

Celtic meldt zich officieel bij NAC voor jeugdige topschutter Schalk

NAC Breda raakt mogelijk een talent kwijt aan Celtic. De Schotse topclub heeft zich officieel gemeld bij de Bredase club voor Alex Schalk, zo meldt BN/De Stem. De zeventienjarige aanvaller kan een week op proef komen in Glasgow.


Bevalt hij, dan wil Celtic hem een contract aanbieden. Wanneer NAC toestemming geeft voor de trainingstage, dan vertrekt de zeventienjarige Schalk volgens het regionale dagblad morgen al naar Glasgow. De belangstelling van The Bhoys is niet nieuw. Eerder toonde men al interesse in de Prinsenbekenaar.

Schaik, die vorig jaar als tweede eindigde op de topscorerslijst in de eredivisie A1, heeft in Breda geen contract. Celtic zou dus alleen de jaarlijkse opleidingskosten van elfduizend euro moeten betalen, als de club Schalk in wil lijven. De spits heeft al zeven seizoen achter de rug in de NAC-jeugd.

26-07-2010 om 10:40 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
25-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maaskant: "Met de teamgeest zit het wel goed"
 


Klik voor een vergroting               1

Maaskant: "Met de teamgeest zit het wel goed"

Na afloop van de 2-1 nederlaag tegen Sivasspor stond NAC-trainer Robert Maaskant met een dubbel gevoel. De oefenmeester was tevreden over de teamgeest van zijn ploeg, maar had het idee dat een nederlaag niet nodig was geweest.


"In de eerste helft speelden we goed, alhoewel we weinig echt grote kansen creëerden", zo zegt de oefenmeester op het digitale thuis van de Brabantse club. "In de tweede helft kregen we in een kort tijdsbestek twee goals tegen door dekkingsfouten. Kijk, daar valt niet tegenop te voetballen natuurlijk. Dat soort dingen moet eruit."

"Daarna herpakten we ons en creëerden een aantal grote kansen", zo vervolgt Maaskant zijn verhaal. "Het was jammer dat de goal van Leo werd afgekeurd en dat we uiteindelijk niet tot de gelijkmaker kwamen, wat zomaar had gekund."

De Turkse ploeg zocht qua spel vaak het randje op en ging er soms overheen, wat leidde tot een enkel opstootje. "Op zich vond ik dat goed", zo zegt Maaskant over de felheid bij zijn teamspelers, die het voor elkaar opnamen. "De jongens kwamen voor elkaar op en dat is als trainer prettig om te zien. Met de teamgeest zit het dus wel goed, leert dat soort momenten."

"Sivasspor ging regelmatig over de grens en de scheidsrechter deed zijn best om het in de hand te houden. Dan kun je discussiëren over geel en rood, maar uiteindelijk zijn we met elf tegen elf geëindigd en dat is altijd maar het beste", aldus de NAC-trainer.


25-07-2010 om 12:50 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
21-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAC-fans kunnen het gras nu écht ruiken
 


Klik voor een vergroting               1


NAC-fans kunnen het gras nu écht ruiken

Tegenstanders van NAC kunnen in het komende seizoen de hete adem van de Bredase aanhang letterlijk in hun nek voelen. De uitbreiding van de korte zijden in het Rat Verleghstadion is op een haar na voltooid. Vrijdag staat de oplevering van de (afgeslankte) tweede verbouwingsfase gepland.


Op de B-Side en Vak G zijn vier extra rijen met blauwe stoelen toegevoegd, die in totaal zo'n 1250 extra plaatsen opleveren. De capaciteit van het steeds meer 'Engels' aandoende stadion stijgt daardoor naar 19.000 plaatsen. In de nieuwe constructie zitten de fanatieke fans op de korte zijden letterlijk met hun neus op het veld. In geen enkel stadion in Nederland zit de aanhang zó dichtbij als in Breda.

Bij NAC zijn ze niet bang dat de overkapping van de grachten tot gevolg heeft dat kwaadwillende aanhangers het veld op zullen stappen, wanneer zij hun emoties niet meer de baas zijn. Via de aangebrachte trapopgangen is dat nu een koud kunstje geworden. Op het betreden van het veld staat echter een pittige sanctie: een boete van 10.000 euro en een stadionverbod voor de duur van tien jaar.

In het stadion zijn verder de onlangs vernieuwde plafonds van de eet- en drinkbalies alweer vervangen. De eerder aangebrachte exemplaren bleken niet voldoende brandwerend te zijn.

De Bredase club verkocht tot dusver ruim 15.000 seizoenkaarten, ongeveer net zoveel als vorig jaar rond deze tijd. Voor de eretribune en Vak G zijn nauwelijks nog abonnementen verkrijgbaar. Op de B-Side zijn ongeveer nog tweehonderd plaatsen vrij. Supportersvak I wordt gereserveerd voor incidentele bezoekers. Losse kaarten brengen NAC in verhouding namelijk meer op dan seizoenkaarten, die de fans er na tien wedstrijden al 'uit' hebben.

NAC opent de competitie op zondagmiddag 8 augustus (16.30 uur) met een thuiswedstrijd tegen AZ.

21-07-2010 om 10:59 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KNVB laat NAC in het duister tasten over puntenaftrek
 


Klik voor een vergroting               1

KNVB laat NAC in het duister tasten over puntenaftrek


De KNVB heeft de termijn van het hoger beroep dat NAC heeft ingediend laten verlopen. De Bredanaars zouden uiterlijk afgelopen donderdag te horen krijgen of ze het nieuwe seizoen al dan niet met min twee punten moeten aanvangen. Maar het bleef stil uit Zeist.

NAC kreeg de strafpunten, omdat de club te laat was met de afdracht aan het pensioenfonds CFK. De club ging tegen de straf in beroep, omdat ze van mening is dat de fout in het seizoen 2008/09 begaan is de puntenaftrek in dat seizoen moet plaatsvinden.

"We wachten maar af", zegt technisch directeur Jeffrey van As (foto). "Ik heb ook geen idee wanneer we uitsluitsel krijgen. Dat kan over een minuut zijn, maar ook volgende week, bij wijze van spreken."

21-07-2010 om 10:28 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
19-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gorter: 'œDeze club heeft me een geweldige kans gegeven'
 


Klik voor een vergroting               1

Gorter: “Deze club heeft me een geweldige kans gegeven”


Terwijl NAC de afgelopen seizoenen bekend stond als elftal vol oude mannen, verdiende Donny Gorter de laatste twee seizoenen steeds vaker een basisplaats. Door het vertrek van Edwin de Graaf lijkt hij dit seizoen standaard in het elftal te zullen staan.

Gorter maakte in de uitwedstrijd tegen Feyenoord op 26 augustus 2007 zijn debuut in het betaald voetbal. Dat hij dat in het magische Geel en Zwart deed, maakte het debuut voor Gorter extra speciaal: “Ik wilde in een eerste elftal op het hoogste niveau gaan spelen en die kans was er bij PSV niet. Als klein jochie was ik al fan van NAC en ging ik vaker kijken. Ik heb hier inmiddels een contract getekend tot 2013. Deze club heeft me een geweldige kans gegeven.”

Gorter ziet in NAC niet zijn eindstation: “Natuurlijk streef ik ernaar om terug te keren bij PSV. Ajax of FC Twente zou natuurlijk ook mooi zijn. Ik heb de ambitie om de top van het Nederlandse clubvoetbal te bereiken en wellicht daarna de stap naar het buitenland te maken. Maar het belangrijkste is dat ik me nu ga doorontwikkelen. Bij een club als NAC is dat ideaal.”

Komend seizoen wil Gorter definitief doorbreken als basisspeler. Op welke positie speelt hij het liefst? Gorter: “Ik kan overal op het middenveld spelen. Rechts, links of centraal, het maakt niet zoveel uit. Maar het liefst speel ik als diepe nummer tien, om voor de aanvoer richting de spitsen te zorgen.”

Met NAC wil Gorter komend seizoen een plaatsje in de play-offs veroveren: “Het is belangrijk dat we een goede mix van jong en oud hebben. Dat is nu het geval. Voor mij zelf was het een voordeel om in een ervaren selectie terecht te komen. Daar heb ik veel van opgestoken.”


19-07-2010 om 11:33 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
18-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAC VERLIEST MET 0-1 VAN PLYMOUTH ARGYLE

 

Klik voor een vergroting               1

NAC VERLIEST MET 0-1 VAN PLYMOUTH ARGYLE

Robert Maaskant was niet tevreden na de wedstrijd tegen de Engelsen, die op het derde hoogste niveau in Engeland uitkomen. 'Twee jaar geleden speelden we uitgerust met 2-2 gelijk tegen een club uit de Premier League. Nu waren we wat vermoeid na een paar zware weken met veel trainingen en wedstrijden. Maar dan nog, ik kan hier niet tevreden over zijn. Er is nog werk aan de winkel.'


Voor rust oogde NAC simpelweg flets. De ploeg liet twee goede aanvallen noteren. Eén al direct in de eerste minuut (Gudelj kwam goed door, maar schoot in het zijnet) en één in de laatste minuut van die eerste helft (een goede acrtie van Gudelj werd besloten met een schot van Gorter, dat gekraakt werd). Tussendoor schoot Snoyl nog een vrije trap over. Dat was het wel. De Engelsen? Die beperkten zich in dat eerste bedrijf tot het ontregelen van NAC. "Ik kan me voorstellen dat je dat zegt", aldus Maaskant na de wedstrijd. "We begonnen goed, maar na een kwartier kregen de Engelsen door hoe ze ons moesten bestrijden en daarna waren we niet bij machte het spel weer volledig naar ons toe te trekken. Hoe we dat hadden moeten doen? Puur door het baltempo te verhogen. Dat zat er evenwel niet in, mede veroorzaakt door enige mate van vermoeidheid, kan ik me zo voorstellen."

In de tweede helft oogde het spel van NAC wat frisser. NAC creëerde zich ook een paar kansen (tweemaal Lurling, eenmaal Leonardo), maar het was Plymouth Argyle dat scoorde. "Een foutje van Gudelj", vond Maaskant. "Nemanja had tot op dat moment heel aardig gespeeld als rechtshalf. Toen de goal viel, speelde hij net een paar minuten als centrale verdediger. Ik vind ook dat hij zich de laatste weken meer ontpopt tot een middenvelder dan tot een verdediger." De Engelsen, een club uit de Division One (het derde niveau in Engeland) met een hoger budget dan NAC, kregen na de 0-1 nog twee goede kansen, maar Van Fessem redde knap op een inzet van doelpuntenmaker Mason, terwijl Bolasie vlak voor tijd naliet de wedstrijd definitief beslissen. Dat deed scheidsrechter Van Hulten een paar minuten later wél met het laatste fluitsignaal.

NAC – Plymouth Argyle 0-1

78' Mason 0-1

NAC: Ten Rouwelaar (46' Van Fessem), Loran (46' Janse), Penders (70' Fehér), Kwakman, Snoyl (80' Idabdelhay); Gudelj, Gorter (46' Boukhari), Schilder; Leonardo, Lurling, Kolkka.

18-07-2010 om 10:52 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
16-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TIEN IN THOLEN
 


Klik voor een vergroting               1

TIEN IN THOLEN

NAC won donderdagavond met 0-10 van de zaterdag derdeklasser Tholense Boys. Fouad Idabdelhay, Donny Gorter, Nourdin Boukhari en Fabian Serrarens namen ieder twee treffers voor hun rekening. Nemanja Gudelj en Csaba Fehér tekenden beiden één treffer.


De Tholense Boys toonden zich een veel zwakkere tegenstander dan Kloetinge, dat dinsdagavond met 9-1 verslagen werd. Toch kwam NAC weer moeizaam op gang. "Och, ik kan daarbij aantekenen dat we vanochtend al een bosloop hebben gedaan en dat we vanmiddag gewoon hebben getraind, dus dan is het vrij pittig om 's avonds nog fris en vrolijk een partijtje te moeten voetballen", verdedigde Robert Maaskant zijn manschappen. Toch had ook hij een puntje van kritiek. "Ik vind dat we nog immer zeer slordig in de passing en het afwerken zijn", aldus de oefenmeester. "Maar goed, we hebben de tien gehaald en dat was de doelstelling: lekker voetballen, het tempo hoog houden en minimaal tien goals maken."

In de eerste helft creëerde NAC zich elf dikke kansen, waarvan er vijf in een doelpunt werden omgezet. De laatste drie overigens binnen drie minuten. De mooiste goal kwam op naam van Csaba Fehér, na een knappe combinatie met Lurling. In de tweede helft noteerden we tien grote kansen, waarvan er eveneens vijf werden benut. In de tweede helft was NAC wat frivoler en was het met name genieten van de mooie balbehandeling van Nourdin Boukhari, de wederom geweldige-op-de-stropdas-crosspasses van Kees Luijckx en de brutale, kittige acties van Nasser El Khayati.

Aanstaande zaterdag wacht NAC waarschijnlijk een moeilijker tegenstander: het Engelse Plymouth Argyle. "Dan spelen we een echte profwedstrijd en die zullen we benutten om serieus naar de competitie toe te gaan werken", knikte Maaskant.

Tholense Boys – NAC 0-10

8' Idabdelhay 0-1

26' Gorter 0-2

40' Fehér 0-3

42' Gudelj 0-4

43' Gorter 0-5

64' Serrarens 0-6

70' Idabdelhay 0-7

85' Boukhari 0-8

89' Boukhari 0-9 (pen)

90' Serrarens 0-10

NAC, 1e helft: Van Fessem; Janse, Loran, Kwakman, Snoyl; Fehér, Gorter, Gudelj; Kollka, Idabdelhay, Lurling.

NAC, 2e helft: Van Fessem; Fehér (80' Van der Pluijm), Luijckx, Brinkman, Janse; Bouwman, Boukhari, Receveur; Leonardo, Serrarens, Idabdelhay (73' El Khayati).


16-07-2010 om 11:59 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boukhari: "Ik ben blij dat ik weer lekker kan voetballen
 


Klik voor een vergroting               1

Boukhari: "Ik ben blij dat ik weer lekker kan voetballen

"Nourdin Boukhari traint de komende twee weken mee bij NAC Breda om daar zijn conditie op peil te houden. De aanvaller weet zelf dat er mogelijk meer in zit.


"Ik ben blij dat ik weer lekker kan voetballen", zei Boukhari na afloop van de met 10-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen de Zeeuwse ploeg Tholense Boys tegenover BN De Stem. De aanvaller kwam bij Kasimpasa SK niet voor in de plannen van de trainer. "In overleg is besloten dat ik de komende twee weken mijn conditie op peil mag houden bij NAC. Wat de plannen daarna zijn, ik weet het niet."

Aangezien NAC nog wel een aanvaller kan gebruiken zou de club wel eens uit kunnen komen bij Boukhari. "Het belangrijkste is dat ik weer aan voetballen toe kom. Als dat bij NAC kan, zou dat mooi zijn. Ik heb het hier tijdens mijn voorgaande twee periodes altijd goed naar mijn zin gehad."

Boukhari speelde namelijk al twee seizoenen voor NAC. In de voorbereiding op het seizoen 2008/2009 trainde hij ook eerst mee om zijn conditie op peil te houden.

16-07-2010 om 11:05 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
14-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwakman zet transfer naar Augsburg uit zijn hoofd
 


Klik voor een vergroting               1

Kwakman zet transfer naar Augsburg uit zijn hoofd

Een transfer van Kees Kwakman naar het Duitse FC Augsburg is definitief van de baan. De speler van NAC heeft zijn zaakwaarnemer de opdracht gegeven alles af te blazen, nadat ook een tweede bod werd afgewezen door de club uit Breda.


Ik heb mijn zaakwaarnemer gezegd dat hij alles maar af moet blazen", zo zegt Kwakman tegenover BN/DeStem. "Ik had verwacht dat er na het eerste bod wel een beduidend betere aanbieding zou komen. Ik richt me nu volledig op NAC."

Kwakman heeft bij NAC nog een contract dat loopt tot de zomer van 2013. In de drie seizoenen dat de verdedigend ingestelde middenvelder bij NAC speelt, maakte hij in 85 duels zijn opwachting. In totaal speelde Kwakman 65 competitieduels in de Eredivisie, daarin kwam hij negen keer tot scoren.

14-07-2010 om 13:19 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jens Janse wil via NAC hogerop
 


Klik voor een vergroting               1

Jens Janse wil via NAC hogerop

Wanneer de tweede training op Zeeuws grondgebied ten einde is, de spelers op het punt staan om de fiets te pakken naar het hotel, waagt nieuwkomer Jens Janse zich prompt aan een gewaagde uitspraak. "Ik wil met NAC de play-offs om Europees voetbal halen", klinkt het vastberaden.


Met de van Willem II overgekomen rechtsback na rust binnen de lijnen winnen de Bredanaars later die dag met 1-9 van Kloetinge.

De eerste krachtmeting tijdens het trainingskamp in Kamperland, een zege op de automatische piloot, was pas het tweede optreden van Janse als NAC'er. Een ontstoken teen hield de voormalig jeugdspeler van PSV tot gisteravond aan de kant. "Er zat een blaar op mijn voet, die was gaan ontsteken", legt hij uit.

Bij Willem II was Janse de laatste maanden ook al weinig aan spelen toegekomen nadat hij – met nog vijf collega's - plots tot persona non grata was verklaard door de clubleiding. "Jongens met aflopende contracten die niet wilden verlengen, mochten niet meer in het eerste spelen van technisch directeur Henry van der Vegt. Heel kinderachtig. Al zal in mijn geval ook wel mee hebben gespeeld dat ik de overstap naar NAC ging maken. Dat ligt daar toch gevoelig."

Die transfer had hem eerder al enkele fluitconcerten opgeleverd van de Willem II-aanhang. Janse werd er niet warm of koud van.

"Dat soort dingen motiveert me alleen maar."

De 24-jarige Venlonaar is ambitieus. Hij sloeg aanbiedingen vanuit Engeland en Spanje af om bij NAC te kunnen spelen. "Het is voor mijn ontwikkeling het beste als ik veel aan voetballen kom. Die kans is in Breda groter. NAC is voor mij echt de ideale club om hogerop te komen."

Hoewel Janse voor drie jaar tekende, hoopt hij die periode niet uit te dienen. "Zowel voor NAC als voor mij zou het goed zijn als er in de tussentijd een 'mooie transfer' op het pad komt", is hij eerlijk.

Twee jaar terug leek Janse nog naar FC Twente te verkassen. Leek, want die club koos uiteindelijk voor Ronnie Stam. Een half jaar later, toen AZ hem in wilde lijven, vroeg Willem II een te hoge transfersom. Een grove inschattingsfout, zou later blijken. Op 1 juni liep hij, tot ergernis van de clubleiding, namelijk transfervrij de deur uit in Tilburg. "Ik had me al voorgenomen om weg te gaan, wilde een nieuwe stap in mijn carrière maken. En in december was ik al rond met NAC. Of ik niet langer had moeten wachten? Nee, dit is een mooie club en ik had behoefte aan zekerheid."

En terwijl het water van het Veerse Meer even verderop rustig verder kabbelt, zet Janse zijn plannen in Breda extra kracht bij. "Ik wil met NAC in elk geval de play-offs halen. Daar heeft deze groep de kwaliteiten voor."

14-07-2010 om 11:49 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maaskant: 'œSpel bij vlagen nog slordig'
 


Klik voor een vergroting               1

Maaskant: “Spel bij vlagen nog slordig”

NAC won gisteren de oefenwedstrijd tegen Kloetinge met 9-1. Trainer Robert Maaskant was na afloop niet helemaal tevreden. Zijn elftal scoorde weliswaar een behoorlijk aantal goals, maar incasseerde opnieuw een tegentreffer


Donny Gorter speelde bij afwezigheid van Tim Gilissen als aanvallende middenvelder. Is dat een noodgreep, of zit daar een gedachte achter? Maaskant: “Nee, zo willen we dit seizoen vaker gaan spelen, met een aanvallende in plaats van controlerende middenvelder dus. Hoe ik vond dat Donny het deed? Hij groeit in die rol, al kan het natuurlijk nog een stuk beter. Dat geldt overigens voor ons spel in zijn geheel. Het wordt al beter, maar het is bij vlagen nog wat slordig. We missen ook te veel kansen.”

Maaskant heeft tijdens het WK goed op Nederland gelet. Waar bondscoach Van Marwijk echter altijd voor twee controlerende middenvelders opteert, wil Maaskant kunnen wisselen: “Tegen ploegen die echt met een goede nummer tien spelen, zullen we met een controlerende middenvelder spelen. Je moet het vergelijken met Oranje: als je met de punt naar voren speelt, heb je als het ware twee controleurs. Als er dan een aanvallende middenvelder tussen onze verdediging en het middenveld gaat lopen, moet je zorgen voor constante druk op de bal, zodat de bal niet bij die nummer tien terecht kan komen.


14-07-2010 om 11:24 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAC SCOORT NEGEN KEER TEGEN KLOETINGE
 


Klik voor een vergroting               1

NAC SCOORT NEGEN KEER TEGEN KLOETINGE

De eerste oefenwedstrijd in Zeeland eindigde in een 1-9 overwinning voor NAC. Voor de Bredase ploeg scoorden Loran, Leonardo, Luijckx (2), Gorter (2), Lurling, Gudelj en Serrarens.


Voorafgaand aan de wedstrijd sprak trainer Robert Maaskant de sponsors en genodigden van Kloetinge toe. Hij zei onder meer dat de Zeeuwen een NAC mochten verwachten dat in grote lijnen het basiselftal gaat vormen dat in augustus aan de competitie begint. NAC speelde in Kloetinge wederom met Donny Gorter op 10, met Luijckx en Schilder achter zich. De aanval werd gevormd door Leonardo, Lurling en Kolkka, waar Matthew Amoah natuurlijk nog gemist wordt. De Ghanees geniet nog van een welverdiende vakantie.

De verdediging werd gevormd door Loran, Penders, Kwakman en Snoyl. Jelle ten Rouwelaar was de doelman. Het spelen met een middenveld in de punt naar voren, met Gorter vooralsnog in de aanvallende rol, heeft niets alles te maken met de absentie van Tim Gilissen. Maaskant: "Nee, zo willen we dit seizoen vaker gaan spelen, met een aanvallende in plaats van controlerende middenvelder dus. Hoe ik vond dat Donny het deed? Hij groeit in die rol, al kan het natuurlijk nog een stuk beter. Dat geldt overigens voor ons spel in zijn geheel. Het wordt al beter, maar het is bij vlagen nog wat slordig. We missen ook te veel kansen."

Tegen ploegen die ook met een (goede) nummer tien spelen, zou NAC met deze speelwijze wel eens in de problemen kunnen komen, leren de wedstrijden tegen de amateurs al. Maaskant beaamt het. "Tegen ploegen die echt met een goede nummer tien spelen, zullen we dan ook met een controlerende middenvelder spelen. Je moet het vergelijken met Oranje: als je met de punt naar voren speelt, heb je als het ware twee controleurs. Als er dan een aanvallende middenvelder tussen onze verdediging en het middenveld gaat lopen, moet je zorgen voor constante druk op de bal, zodat de bal niet bij die nummer tien terecht kan komen."

Kloetinge – NAC 1-9

2' Loran 0-1

25' Leonardo 0-2

44' Gorter 0-3

45' Luijckx 0-4

50' Luijckx 0-5

58' Gorter 0-6

62' Lurling 0-7

75' Gudelj 0-8

84' Quist 1-8

85' Serrarens 1-9

14-07-2010 om 10:51 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
12-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trainingskamp van start
 


Klik voor een vergroting               1

Trainingskamp van start


Als het goed is zitten de heilige heren spelers en hun technische staf nu een weekje in Zeeland. Daar loopt het trouwens toch aardig vol, want ook Feyenoord, SC Heerenveen en Vitesse hebben de tentstokken in de Zeeuwse klei gepland om eens lekker te gaan oefenen in aanloop naar het seizoen.

NAC zal geen van deze clubs tegenkomen. Er wordt deze week gespeeld tegen VV Kloetinge (morgenavond 19.00 uur), Tholense Boys (donderdag de 15e om 19.00 uur) en op de terugweg op zaterdag de 17e wordt even een tussenstop bij Rood Wit in St. Willebrord gemaakt om het op te nemen tegen Plymouth Argyle (aanvang 14.30 uur).

Bent u allen weer geïnformeerd


12-07-2010 om 13:20 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
11-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAC verslaat kleine broer Baronie
 


Klik voor een vergroting               1

NAC verslaat kleine broer Baronie

NAC heeft het oefenpotje tegen Baronie zaterdagavond met 1-5 gewonnen. Anthony Lurling, Tyrone Loran, Robbert Schilder (2) en de van de Ajax-jeugd afkomstige Tim Receveur tekenden voor de doelpunten namens de geel/zwarten. Voor de thuisclub was Marvin Westerduin trefzeker.


11-07-2010 om 11:03 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
09-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maaskant maakt zich zorgen over NAC-selectie
 


Klik voor een vergroting               1

Maaskant maakt zich zorgen over NAC-selectie

NAC Breda-trainer Robert Maaskant is er niet gerust op. De oefenmeester maakt zich zorgen over zijn te smalle selectie, zo liet hij vrijdag weten aan De Telegraaf.


Er is voldoende kwaliteit aanwezig, maar we mogen niet te maken krijgen met blessures en schorsingen. Dat is zorgelijk. Er is nog maar budget voor één versterking", stelde de oefenmeester vrijdag.

Maaskant zag zijn selectie teruggebracht worden van 31 naar 21 spelers. Mogelijk biedt een vertrek van Kees Kwakman Maaskant wat meer ruimte. Hij staat in de belangstelling van FC Augsburg, maar die club hikt aan tegen de vraagprijs van NAC.

Daarnaast hangt NAC ook nog een puntenstraf boven het hoofd. De KNVB besloot NAC op de vingers te tikken vanwege het niet nakomen van financiële verplichtingen en bracht de club twee punten in mindering voor het nieuwe seizoen. Donderdag krijgt de club uitsluitstel wanneer de beroepscommissie licentiezaken uitspraak doet.


09-07-2010 om 15:08 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAC en zaakwaarnemer Kwakman noemen aanbod en vraag '˜belachelijk'
 


Klik voor een vergroting               1

NAC en zaakwaarnemer Kwakman noemen aanbod en vraag ‘belachelijk’

NAC Breda en FC Augsburg liggen ver uit elkaar wat betreft de onderhandelingen rond Kees Kwakman. De 27-jarige middenvelder kan rekenen op de interesse van de Duitse club, maar vooralsnog is een akkoord ver weg. NAC meent dat Augsburg met een ‘belachelijk’ bod is gekomen, terwijl andersom wordt gemeend dat de Bredase club ‘belachelijk’ veel vraagt. NAC zou vasthouden aan twee á drie miljoen euro voor Kwakman.


In de De Telegraaf laat technisch directeur Jeffrey van As weten dat het eerste bod van de club van Jos Luhukay simpelweg ontoereikend was. “Ik ga geen bedragen noemen, maar dat bod was belachelijk laag”, aldus Van As. De vraag is hoe ver NAC denkt te kunnen gaan voor Kwakman, die sinds twee seizoenen zijn brood verdient in het Rat Verlegh Stadion.

De zaakwaarnemer van de Volendammer, Johan Wins, is juist van mening dat NAC veel te veel vraagt voor haar middenvelder. “Het is belachelijk dat NAC een bedrag van twee á drie miljoen euro voor Kwakman vraagt. Dat is niet realistisch”, stelt Wins in BN/De Stem. Trainer Robert Maaskant ziet het ondertussen met lede ogen aan. De coach van de Eredivisionist zag zijn spelersgroep vanwege financiële problemen teruggebracht worden van 31 naar 21 spelers. “Er is voldoende kwaliteit aanwezig, maar we mogen niet te maken krijgen met blessures en schorsingen. Dat is zorgelijk. Er is nog maar budget voor één versterking.”

09-07-2010 om 14:52 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piet Nijs: Stille Bredase kracht achter successen Oranje
 


Klik voor een vergroting               1

Piet Nijs: Stille Bredase kracht achter successen Oranje

Bert van Marwijk is niet de enige vaderfiguur in de begeleidingsstaf van het Nederlands elftal. Af en toe schiet ook Piet Nijs met zijn kenmerkende glimmende grijns over het televisiescherm. De Bredanaar is bij Oranje misschien ook wel de lijm binnen de selectie die hij als masseur en oud-elftalleider bij NAC ook al jaren is


In de soms overspannen wereld van het betaald voetbal, met zijn opgeblazen ego's en overdosis testosteron, is hij een verademing. Maar voor de goedlachse Nijs is zijn carrière als masseur ook en vooral en onverwacht, smakelijk toetje. Want de 65-jarige komt oorspronkelijk uit het onderwijs. Jarenlang was hij werkzaam bij onder andere het ROC in Breda, deels als leidinggevende. Onschatbare ervaring voor een elftalleider in de dop want op school leer je om te gaan met jonge mensen die de randen van het toelaatbare opzoeken.

Nijs weet die grenzen als geen ander te bewaken en, niet onbelangrijk, te flexibiliseren. Hij oogt zelf een beetje als een boefje, een kwajongen, vaak met een baard van twee dagen. Dus toen hij in 2001 bij NAC begon als parttime masseur, wat voorheen waarschijnlijk een hobby was, was hij meteen op zijn plek. De Bourgondiër is een vertrouwensman voor de spelers. Op de massagetafel kunnen ze hun twijfels en frustraties kwijt. Op trainingskamp weet hij als geen ander wie er 's nachts nog de kroeg in duikt. Maar hij is ook niet te benauwd om anderen te corrigeren als er de dag erna niet gepresteerd wordt.

Een vaderfiguur dus. Gepokt en gemazeld. Altijd vriendelijk, altijd in voor een goed gesprek met supporters, NAC-personeel, toevallige voorbijgangers, iedereen eigenlijk. Bij het Nederlands elftal zal het niet anders zijn, want je ziet hem na iedere wedstrijd met een gulle grijns iedereen omhelzen. En die affectie is altijd wederzijds. Robin van Persie liet pas in een interview weten dat Nijs enorm in zijn achting was gestegen. Want de spits van Arsenal gaat graag met andere voetbaltoppers op de foto. En de masseur had onderin het hotel Zinedine Zidane voor hem gestrikt.

De lijm in de selectie dus. Al zou je hem daar mee te kort doen. Want toen Ricardo Sanders, masseur van Oranje, hem twee jaar geleden benaderde, zal dat niet voor de gezelligheid zijn geweest. Kennelijk heeft Nijs niet alleen een magische babbel maar ook magische handjes. Waardoor de eeuwige kwajongen uit Breda straks in de jacuzzi in zijn huis kan nagenieten van de jongensdroom van Zuid-Afrika.

09-07-2010 om 14:10 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noodlijdend NAC vindt met Verbakel nieuwe man voor financiële zaken
 


Klik voor een vergroting               1

Noodlijdend NAC vindt met Verbakel nieuwe man voor financiële zaken

NAC Breda versterkt het bestuur met Arie Verbakel. De registeraccount en grondlegger van het Bredase accountantskantoor Witlox VCS zal per 1 september beginnen en neemt de portefeuille financiële zaken op zich. Dat meldt NAC op haar officiële website


Verbakel krijgt de zware taak om NAC weer financieel gezond te maken. De Brabanders hebben het lastig en zullen het volgende seizoen vermoedelijk moeten beginnen met drie punten in mindering. Dat meldde Voetbal International eerder.

Henk Kesler, directeur betaald voetbal, anderhalve maand geleden weten dat vier à vijf clubs met een puntenaftrek aan het nieuwe seizoen zullen beginnen. MVV kreeg al te horen dat zij met min drie moet gaan beginnen en ook NAC lijkt niet op nul te mogen starten.


09-07-2010 om 11:27 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN ECHTE BELGIË-NEDERLAND IN WUUSTWEZEL
 


Klik voor een vergroting               1

EEN ECHTE BELGIË-NEDERLAND IN WUUSTWEZEL

Een kwaliteitsarme tegenstander, een partijdig arbitraal kwartetje en veel irritaties in het veld, vooral bij de NAC-spelers. Leonardo kreeg binnen zes minuten twee keer geel en moest dus met rood van het veld. NAC won wel, met 0-5.


"Een echte België-Nederland?" Robert Maaskant haalde zijn schouders op. "Zal wel, maar wij kunnen ons dit niet permitteren. Met zo'n smalle selectie kunnen we dit soort dingen gedurende het seizoen echt niet gebruiken." De spelers zullen dus moeten leren tot tien te tellen. Leonardo kreeg twee keer geel na een revanche-overtreding, maar in de eerste helft zat Lurling er ook al dicht tegenaan, terwijl na de veldverwijdering van de Braziliaan ook Gudelj nadrukkelijk solliciteerde naar een tweede vermaning.

"Dat bedoel ik", reageert Maaskant. "Ik snap het wel, maar ik ga het niet goedpraten. Het komt allemaal voort uit de wil om te winnen, uit passie. En dan kun je zeggen dat de eerste gele kaart voor Leo nergens op slaat, net zoals die kaart voor Lurling, maar dan nog... We kunnen het ons eenvoudigweg niet permitteren om geïrriteerd te raken met alle gevolgen van dien. Hier gaan we beslist nog over praten met z'n allen."

Over de wedstrijd zelf was Maaskant nog best te spreken. "Het tempo in de wedstrijd was goed. Oké, we missen veel kansen. In de eerste helft hadden we er zo al tien kunnen maken." Eigenlijk speelde NAC in de tweede helft beter, maar gek genoeg creëerde de ploeg zich toen minder kansen. Efficiënter waren de spelers wel, want leverde de eerste helft slechts één treffers op, na rust werd er vier keer gescoord. De mooiste kwam op naam van Joonas Kolkka, die de keeper van buiten de 16 verraste met een stiffie na een goede interceptie van Idabdelhay.

44' Idabdelhay 0-1
56' Kolkka 0-2
61' Schilder 0-3
64' Snoyl 0-4
76' Idabdelhay 0-5

NAC: Ten Rouwelaar; Fehér, Gudelj, Loran, Snoyl; Luijckx (61' Kwakman), Bouwman (61' Gorter), Schilder; Kolkka (80' Nunes), Idabdelhay, Lurling (61' Leonardo).


09-07-2010 om 10:57 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
07-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lek naar media over NAC: '˜gênante vertoning'
 


Klik voor een vergroting               1

Lek naar media over NAC: ‘gênante vertoning’


Witheet’ is raadslid Bart Vos (D66) over het lek naar de media over NAC. Het nieuws dat de gemeente 2,2 miljoen wil betalen voor veiligheidsmaatregelen bij NAC werd bekend na een besloten vergadering van het college en de gemeenteraad.

“Het is een gênante vertoning”, oordeelt Klaas Dijkhoff van de VVD. “Het is al slecht dat het gelekt wordt, maar het staat ook nog eens helemaal verkeerd in de krant.” Wat er in fout in de krant staat, wil Dijkhoff niet uitleggen. “Het is niet aan mij om de fout recht te zetten.”

De vergadering vond plaats op initiatief van de gemeenteraad die het college uitnodigde om te praten over NAC. “Wij hebben er voor gekozen dat de bijeenkomst vertrouwelijk was”, zegt Vos. “Het is dan ook uiterst vervelend dat binnen 12 uur de media op de hoogte zijn.” Vos ziet graag ‘dat het lek in de openbaarheid treedt’.


07-07-2010 om 14:06 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Idabdelhay: 'Ik heb bewust de hele zomer doorgetraind'
 


Klik voor een vergroting               1

Idabdelhay: 'Ik heb bewust de hele zomer doorgetraind'

Fouad Idabdelhay hoopt op een nieuwe kans in het eerste elftal van NAC Breda. De aanvaller staat al een tijdje bekend als een groot talent, maar wacht vooralsnog op zijn doorbraak en speelde in het afgelopen seizoen op huurbasis voor RKC Waalwijk. “Ik weet dat ik de trainer moet overtuigen”, zei Idabdelhay tegenover BN/De Stem.


De 22-jarige spits debuteerde drie jaar geleden in het eerste elftal van NAC en speelde vervolgens 32 competitiewedstrijden voor de club, waarin hij zeven keer wist te scoren. Robert Maaskant was niet erg onder de indruk en stuurde de aanvaller vorig jaar naar RKC, waar hij tot 25 duels en drie doelpunten kwam. Inmiddels is Idabdelhay terug in Breda.

De jongeling heeft de gehele zomer doorgetraind in een poging om Maaskant alsnog te overtuigen. “Ik zal het op het veld moeten laten zien”, wist Idabdelhay, die maandag een helft meedeed in de oefenwedstrijd tegen TVC Breda (0-12 winst). “Bewust heb ik de hele zomer doorgetraind. Of ik al met Maaskant gesproken heb? Nee, nog niet.”

07-07-2010 om 13:05 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAC KRIJGT DRIEHOOFDIGE DIRECTIE
 


Klik voor een vergroting               1

NAC KRIJGT DRIEHOOFDIGE DIRECTIE

Interim algemeen directeur Bernard Ouwerkerk heeft de directie van NAC verbreed naar drie personen. Jeffrey van As volgt Earnest Stewart op als technisch directeur, Willem Reijn zal optreden als financieel directeur.

Beide benoemingen zijn op ad interim-basis voor een periode van tenminste zes maanden. Bij tevredenheid worden de benoemingen definitief. Het bestuur heeft vooraf ingestemd met de benoemingen.


“Het voorstel om een directie van drie personen te vormen, lag er al. En anders was ik er zelf mee gekomen”, zegt Ouwerkerk, sinds 1 juli als algemeen directeur actief. Zowel bestuur als clubraad had zich eerder voor een driehoofdige directie uitgesproken. “Deze constructie moet voorkomen dat een algemeen directeur solistisch te werk kan gaan. Als een besluit niet unaniem is, moet het worden voorgelegd aan het bestuur. Als de financieel directeur twijfels heeft bij financiële ontwikkelingen, heeft hij de plícht naar het bestuur te gaan. Ik heb er vertrouwen in dat met de benoemde personen dat goed gaat werken.”

Bernard Ouwerkerk houdt zelf behalve algemene zaken de sponsoring onder zich. Jeffrey van As de hele voetbaltak. Jeffrey van As combineert de functies van technisch directeur en hoofd scouting. Willem Reijn krijgt alle andere zaken in portefeuille, inclusief communicatie. Ouwerkerk onderstreept dat de werkzaamheden van het managementteam gewoon doorgaan zoals het geval was. “Er zit een team van goede mensen die heel belangrijk zijn bij het aanpakken van de problemen. Ik heb er volste vertrouwen in dat we met deze mensen NAC weer gezond kunnen maken.”


07-07-2010 om 12:44 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
06-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAC ZET GOEDE SCORE NEER TEGEN TVC
 


Klik voor een vergroting               1

NAC ZET GOEDE SCORE NEER TEGEN TVC

NAC scoorde twaalf keer tegen de goede buur TVC. "Zo hoor je dit soort wedstrijden te spelen", aldus een tevreden Robert Maaskant.

NAC begon aan de Kwakkelhutstraat met Jim van Fessem op doel, Csaba Fehér en Robbert Schilder als de backs en Nemanja Gudelj als centrale verdediger naast Rob Penders. "Fehér en Loran konden beiden een helft spelen, dus die hebben we tegen elkaar gewisseld", aldus trainer Robert Maaskant na de wedstrijd. "Nemanja Gudelj kan op verschillende posities uit de voeten. Als centrale verdediger, maar ook als controlerende midddenvelder en rechtshalf. We willen hem tijdens de voorbereiding zo vaak mogelijk aan het werk zien, want ik maak me sterk dat we gedurende het seizoen gebruik van hem moeten gaan maken. Het is dan goed om te weten wat hij kan en voor hem is het natuurlijk goed om zoveel mogelijk minuten te maken in het eerste."


Het middenveld werd tegen TVC gevormd door Kees Luijckx, Kees Kwakman en Donny Gorter in de punt naar voren. Leonardo, Fouad Idabdelhay en Joonas Kolkka bemanden de voorhoede. "Ik wil verschillende mensen aan het werk zien", aldus Maaskant, "maar ik wil ook bepaalde jongens zo vaak mogelijk negentig minuten laten spelen omdat ze die speeltijd nodig hebben om fit, scherp en in vorm te geraken."

Tot de 20e minuut was er echter een glansrol weggelegd voor een speler van TVC: keeper Sjoerd van Erp. NAC creëerde zich ook in de aanvangsfase kans op kans, maar in die fase van de wedstrijd ranselde Van Erp alles uit zijn doel. Pas op een van richting veranderd schot van Kees Luijckx moest hij capitiuleren. Toen het net eenmaal gevonden was en de nul dus van het bord, begon NAC wat beter op schot te geraken. De ploeg liep uiteindelijk uit tot 0-12 met ook een goal van Faisal Bensiali, een aanvaller die vorig seizoen nog in de A-junioren uitkwam.

"We hebben het nog wel even gehad over de wedstrijd van zaterdag in Zundert", aldus Maaskant. "De instelling waarmee we daar speelden, dat was niet goed. In dat opzicht was het vandaag al een stuk beter. Goed, die eerste goal bleef wat lang uit, maar daarna hebben we het prima gedaan. Zo behoor je dit soort wedstrijden te spelen."

20' Luijckx 0-1

31' Idabdelhay 0-2

45' Leonardo 0-3

45' Gorter 0-4

49' Lurling 0-5

57' Leonardo 0-6

59' Loran 0-7

61' Leonardo 0-8

76' Snoyl 0-9

86' Lurling 0-10

89' Bensiali 0-11

90' Snoyl 0-12

NAC: Van Fessem; Fehér (46' Loran), Penders, Gudelj, Schilder (46' Snoyl); Luijckx (60' Bouwman), Gorter, Kwakman (81' Bensiali); Leonardo, Idabdelhay(46' Lurling), Kolkka


06-07-2010 om 16:01 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Augsburg lonkt naar NAC-speler Kees Kwakman
 


Klik voor een vergroting               1

Augsburg lonkt naar NAC-speler Kees Kwakman


NAC-speler Kees Kwakman staat in de belangstelling van het Duitse Augsburg.De Volendammer sprak onlangs met de club die uitkomt in de 2. Bundesliga.

Augsburg heeft vorige week een schriftelijk bod uitgebracht op de middenvelder. Bij de Bredase club vinden ze dat bod echter te laag. Eerder trok Augsburg met Vitesse-speler Paul Verhaegh al een andere Nederlander aan.

Kwakman heeft bij NAC nog een contract tot 2013. Coach Robert Maaskant ziet in de 27-jarige speler een van de kandidaten om Patrick Zwaanswijk op te volgen in het hart van de defensie.

De Bredase club zal vermoedelijk eind van de week bekend maken dat Jeffrey van As officieel de opvolger wordt van de naar AZ vertrokken technisch directeur Earnest Stewart. Van As nam de afgelopen weken al de honneurs waar.


06-07-2010 om 14:48 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
05-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAC zoekt nog 1 speler
 


Klik voor een vergroting               1

NAC zoekt nog 1 speler


Nu Tyron Loran heeft bijgetekend zoekt NAC nog 1 speler en dan wel een multi-functionele. Dat liet Robert Maaskant gisteren weten. Voor de rest zal NAC gebruik maken van talenten die zich bij NAC hebben gemeld.

Dat zijn er nog best wel wat. Brinkman, Receveur en Serrarens zijn van Ajax over gekomen, El Khayti en Van de Pluym van FC Den Bosch, Nunez, Bouwman en Gudelj komen uit de eigen jeugd en 3e keeper Gino Mommers komt van RBC. Bouwman en Gudelj vielen al in tegen de Zundertse selectie. Vanavond tegen TVC zal al dit nieuws aan spelers ook aanwezig zijn.


05-07-2010 om 11:02 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
02-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zundertse Selectie versus NAC Breda
 


Klik voor een vergroting               1

Zundertse Selectie versus NAC Breda

Volgend jaar vieren de Zundertse Selectie en NAC Breda een jubileum.Dan is het de 15e keer dat de amateurvoetballers uit de gemeente Zundert mogen sparren met de profs uit Breda.


Zaterdag staat ontmoeting nummer veertien op het programma. De Zundertse Selectie ontvangt NAC traditioneel op Sportpark De Wildert aan de Wildertsedijk in Zundert. Voor NAC is het de eerste vriendschappelijke oefenwedstrijd in de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen. Om geen modderfiguur te slaan hebben de spelers van de Zundertse Selectie de afgelopen week keihard getraind. Het gezelschap bestaat uit eerste-elftalspelers van de regionale voetbalverenigingen uit Achtmaal, Rijsbergen, Wernhout en Zundert. De traininen staan onder leiding van Bredanaar Wim Boelens.

Voor de veertiende editie zijn de volgende spelers geselecteerd: Roel Jongenelis, Lars Kools (VV Achtmaal), Leroy Gommers, Joost Anthonissen (VV Wernhout), Martijn van Nispen, Roel Jansen, Bart van Loon (VVR), Ronald Rombouts, Karel de Vooght, Joris Goosens, Daan van de Broek, Stefan Luyten (Moerse Boys), Etienne Hereijgers, Dirk van Hasselt, Roy Jacobs, Dennis Vujic, Antal Hendrix en Nick Havermans (VV Zundert). Omdat de gemeentelijke velden niet beschikbaar zijn vanwege onderhoud week het keurkorps van Boelens voor de trainingen uit naar de velden van sportcomplex De Gaard. De laatste training van de Zundertse Selectie vindt daar donderdagavond plaats. Boelens maakt de opstelling op de wedstrijddag bekend. Na afloop van het oefenduel, dat om 16.00 uur begint, kunnen de voetballiefhebbers al het WK-nieuws volgen. Er is een groot televisiescherm aanwezig voor de tweede kwartfinale van deze dag. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Disco Flex en Disco Tropical.

Entree: 9 euro voor volwassenen, kinderen en 65-plussers 4 euro.

02-07-2010 om 11:27 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.


Foto

Foto

weersverwachting


Foto

Gastenboek
  • groetjes
  • hallo lieverd
  • Fijne Feestdagen...
  • veel fietsplezier Dirk
  • weekendgroetjes van je maatje Noëlla knuffel en zoen xxx

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Image and video hosting by TinyPic

              IJSCOWAGEN van EEKEREN
    Image and video hosting by TinyPic

                             BIERWAGEN
    Image and video hosting by TinyPic

              POMP OP GINNEKENMARKT
    Image and video hosting by TinyPic

                          VUILNISWAGEN
    Klik hier voor meer gratis...

                   LAURENSZIEKENHUIS
    Klik hier voor meer gratis...

              JEUGDELFTAL v.v. BARONIE
    Image and video hosting by TinyPic

                           ORANJEPLEIN
    Klik hier voor meer gratis...

                       GINNEKENMARKT
    Klik hier voor meer gratis...

                           KIPPENBRUG
    Categorieën
  • Aktueel Nieuws (88)
  • Ballon Fiësta (1)
  • Bavel (5)
  • Breda Hippique (3)
  • Ginneken (2)
  • Haagse Beemden (2)
  • Harley Dag Breda (3)
  • Hvenement (3)
  • Jazz Festival Beda (8)
  • N.A.C. (173)
  • Princenhagen (8)
  • Prinsenbeek (8)
  • Singelloop (1)
  • Smaakvol Breda (3)
  • Smarlappenfestival (1)
  • Spreuken (136)
  • Station (4)
  • Teteringen (0)
  • Ulvenhout (4)
  • Zomer Boulevard (4)

  • Image and video hosting by TinyPic
    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 01-2011
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!