Twee Bredase restaurants ontvingen het predicaat prijs/plezier voor hun optimale verhouding in prijs, kwaliteit en plezier. Maandag 1 november werd de nieuwe Gault Millau gelanceerd, een culinaire gids, waarin de twee restaurants zijn opgenomen.
Bistro Sharlot in Ulvenhout kreeg twaalf van de twintig punten en restaurant Chocolat in het centrum van Breda dertien punten. Sergio Herman werd met zijn restaurant Oud Sluis in Sluis uitgeroepen tot beste chef van Nederland en kreeg als enige twintig punten van de gids.
Het basiscriterium om in de lijst te komen is het serveren van een driegangenmenu voor maximaal veertig euro. Ook moeten de à la carte-prijzen aantrekkelijk zijn.
Naast de twee restaurants zijn meer Bredase bedrijven opgenomen in de gids, alleen kregen deze niet het predicaat prijs/plezier. Onder andere restaurant Wolfslaar, Vanouds de Brouwers uit Bavel en De Stadstuin staan vermeld in de culinaire gids.
Door heel het land laat Gault Millau anonieme proevers langs restaurants gaan. Ze letten op de prijs van de gerechten, hoe de sfeer in het restaurant aanvoelt, hoe de service is en hoe de kwaliteit van het eten in verhouding staat met de prijs.
Het is niet voor het eerst dat Bredase restaurants in de lijst prijs/plezier zijn opgenomen. Restaurant Chocolat werd vorig jaar ook al verkozen, nu wordt de lijst aangevuld met Bistro Sharlot.
02-11-2010 om 15:48
geschreven door breda
Categorie:Aktueel Nieuws
|