Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Image and video hosting by TinyPic
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Zoeken in blog

Foto
Foto
Foto
Foto
Image and video hosting by TinyPic

                             HAVEN
Image and video hosting by TinyPic

                            BOUVIGNE
Image and video hosting by TinyPic

                   van COOTHPLEIN
Image and video hosting by TinyPic

                       VALKENBERG
Image and video hosting by TinyPic

                     WATERTOREN

Image and video hosting by TinyPic

                  SPANJAARDSGAT
Image and video hosting by TinyPic

                      GROTE MARKT
Image and video hosting by TinyPic

                    ACADEMIESINGEL
Image and video hosting by TinyPic

                  GERECHTSGEBOUW
            AAN DE KLOOSTERLAAN
Image and video hosting by TinyPic

                      DE HOOP - BAVEL
Image and video hosting by TinyPic

         NIEUWE GINNEKENSTRAAT
              HOEK - BARONIELAAN
Image and video hosting by TinyPic

                  GINNEKENMARKT
Image and video hosting by TinyPic

                    TUIN - BOUVIGNE
BREDA IN BEELD

30-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Expositie
Foto-expositie: Breda in de jaren 70, 80 en 90
(10-10-2009 t/m 07-11-2009)
ma t/m za 10.00-17.00 uur, zo 13.00-17.00 uur / m.u.v. besloten bijeenkomsten

Johan van Gurp (voorheen vaste fotograaf van BN/DeStem), exposeert zijn Bredase foto's uit de periode 1970 tot 2000. Op deze expositie brengt hij de herinnering aan een vervlogen tijd tot leven door een reeks van verdwenen stadsgezichten en nostalgische beelden van herkenbare situaties.
De expositie is in het kader van het verschijnen van het derde boek in de serie: Breda in de jaren negentig.
Dit boek is tzt, evenals de delen Breda in de jaren zeventig en tachtig, voor € 24,90 te koop bij de VVV Breda.

Voor meer informatie:  www.grotekerkbreda.nl

 



Plaats: Breda
Locatie: Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk
Adres: Kerkplein 2
Kosten: Gratis
Informatie: 076-5218267, www.grotekerkbreda.nl

30-10-2009 om 11:27 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
29-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HSL

De eerste HSL-trein, de Thalys, raast begin december met 300 kilometer langs Breda. De verbinding Amsterdam-Parijs zal dan niet meer over het normale spoor via Den Haag en Roosendaal gaan, maar over de HSL-Zuid.

De lijn, vanaf 13 december in het spoorboekje, staat vooralsnog niet in verbinding met Breda. De dichtstbijzijnde stations voor het internationale traject van de Thalys blijven voorlopig Rotterdam en Antwerpen.

De eerste trein die wel vanuit Breda over het HSL-tracé gaat, staat volgens de NS eind volgend jaar gepland. Het gaat dan om de verbinding Amsterdam-Breda. Omdat de HSL-treinstellen nog in bestelling staan, moet de NS tijdelijk materieel inzetten.

“We verwachten eind 2010 dit traject te rijden. Dan zijn als het goed is de treinstellen beschikbaar. Uiteindelijk scheelt het 57 minuten reistijd ten opzichte van nu. Dus in plaats van een 2 uur durende reis via Den Haag kan straks Amsterdam in de helft van de tijd worden bereikt”, aldus een woordvoerder van de NS.

De grootste winst wordt gemaakt door het wegvallen van Den Haag op de route. Straks gaat de trein in een lijn van Amsterdam naar Breda. Als de trein boven de 160 gaat is de tijdwinst nog groter. De HSL-verbinding is straks ook sneller dan reizen via Den Bosch.

Over het internationale traject naar Antwerpen en Parijs is nog niets bekend. Daarin is het wachten op de Belgen, althans dat zegt de NS. Als voorwaarde moeten volgens het spoorwegbedrijf de Belgen een extra treinstel leveren. Pas dan komt ook Breda in verbinding met het HSL-tracé.

“De NS heeft zestien treinstellen besteld en de Belgische Spoorwegen Drie. Nu was de afspraak dat België nog een extra treinstel zou leveren, maar daar is niets over op papier gezet. Zodoende is het wachten op wat ze in Vlaanderen gaan doen.”

29-10-2009 om 10:47 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
28-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.beker
Dinsdagavond speelde NAC de voorronde in het bekertoernooi tegen De Treffers uit Groesbeek. Een overwinning tegen deze amateursclub was onvermijdelijk. Binnen enkele minuten stond NAC al voor middels Leonardo die scoorde in de 11de minuut. Na 45 minuten spelen stond het 1 - 5 voor NAC Breda. De enige goal van De Treffers ontstond uit  een penalty.

In de tweede helft was er weinig meer te halen voor De Treffers. Drie wissels zorgde in het laatste half uur voor een andere instelling van NAC. Iedereen deed het wat rustiger aan en spaarde hiermee zijn energie voor de volgende wedstrijd van aanstaande vrijdag tegen VVV Venlo.

Nac scoorde haar laatste doelpunt in de 61ste minuut en ronde het hiermee af op 1 - 6. Aanstaande donderdagavond zal er opnieuw geloot worden om de achtste finales van het bekertoernooi. Hopelijk mag NAC deze wedstrijd thuis spelen tegen een mooie en eenvoudige ploeg. De doelstelling voor NAC blijft ook dit jaar om minimaal de finale in De Kuip te behalen.

28-10-2009 om 11:34 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
26-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RKC
Zaterdagavond speelde NAC Breda een competitiewedstrijd thuis tegen RKC Waalwijk. NAC dacht duidelijk te makkelijk over deze wedstrijd, wat resulteerde in een saaie en niet spannend duel. NAC wist daarentegen wel te winnen met 1 - 0.

De eerste helft was duidelijk voor de mannen van Breda. Veel echte doelpogingen waren er niet, maar in ieder geval meer dan RKC. Zij wisten niet echt door de verdediging van NAC te komen. Tegen het einde van de eerste helft scoorde Lurling zijn derde goal van de laatste twee competitieduels. Het stond na 45 minuten 1 - 0 voor NAC.

Ook in de tweede helft wist NAC, voor een uitverkocht Rat Verlegh stadion, geen goals meer te maken. Er kwamen nog wel wat kansen en er viel in de 80ste minuut nog een directe rode kaart voor RKC. Het bleef 1 - 0 en NAC kan zich op gaan maken voor het volgende duel tegen VVV in Venlo, volgende week vrijdagavond.

26-10-2009 om 09:14 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
22-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cabaratiers
Zes Belgische cabaretiers

op twee avonden

Zaterdag 24 oktober komen er maar liefst vijf Belgische cabaretiers hun tanden laten zien in CultuurCentrum Zundert in ‘Voor de Leeuwen’. Voor de leeuwen is een avond boordevol Vlaamse humor.

Deze Vlaamse reuzen zijn speciaal voor u gescout in obscure comedyclubs, in illegale rokerige cafés, op diverse cabaretfestivals en natuurlijk op de ongeëvenaarde Gentse feesten. Vijf Vlaamse humoristen, cabaretiers of stand-up comedians komen naar Zundert om u alle vezels van uw buikspieren te laten voelen. Een afwisselende avond Vlaams talent van absurd tot meeslepend, van hilarisch tot verstild. Vijf ontembare leeuwen van Vlaanderen wagen zich in het hol van de Nederlandse leeuw.

Dat wordt brullen!

Wouter Deprez

Donderdag 29 oktober komt Wouter Deprez naar Zundert. Wouter Deprez is de grote publiekstrekker in België en het zal niet lang meer duren voordat hij ook in Nederland voor alleen maar uitverkochte zalen staat. Wees er snel bij want er zijn nog maar enkele kaarten beschikbaar want vol= echt vol! In Zundert zal hij zijn try-out doen van zijn nieuwe show ‘Je zal alles worden’.

Plots was je er. Vijftig centimeter. Drie kilo. Drie kilo potentieel. Ssjjt! We zijn er voor je. Jij bent de toekomst. We zullen de dingen voor je regelen. Je krijgt alle kansen. De wereld is hard. Trek je dat niet aan. Jij krijgt voorrang. Er worden nog kinderen geboren. Nu. En nu. Dat zijn de concurrenten. We zullen je een voorsprong geven. De juiste mensen leren kennen. Er is weinig plaats. We zullen duwen met onze ellebogen. Jij kunt alles worden. Je mag alles worden. Je zal alles worden.

22-10-2009 om 10:55 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
20-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunst
Kunst tussen de Kasten
(23-10-2009 t/m 21-11-2009)
tijdens openingstijden van de bibliotheek

Tijdens Nederland Leest is de terugkerende expositie Kunst tussen de Kasten door BOA gericht op de thematiek uit Oeroeg: brandmerk in het verleden gevolgd door een onherroepelijke omslag. U kunt de expositie Oerboek bezoeken op het Cultuurplein in de Bibliotheek. Op zaterdag 14 november kunt u op bezoek bij de deelnemende kunstenaars (Ada Krowinkel, Ben Verschuren, Els van der Kolk, Pier van Leest en Sylvia Thijssen) om met hen hierover in gesprek te gaan.

20-10-2009 om 10:26 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
19-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tour
Adriaen van der Doncktour
(24-10-2009)
14.00 uur (13.45 uur verzamelen)

Adriaen van der Donck, kleinzoon van turfschipper Adriaan van Bergen, werd omstreeks 1620 in Breda geboren. Hij was in de Nieuwe Wereld een van de belangrijkste politieke voorvechters van het recht op zelfbestuur in de stad Nieuw-Amsterdam.
Tijdens de ca. 2,5 uur durende Adriaen van der Doncktour door de Bredase binnenstad staan Van der Donck, de WIC en de geschiedenis van New York centraal. O.l.v. een gids van Breda Promotions bezoekt u de St. Cultuurbehoud Breda voor een 'oorlam' en een tentoonstelling met DVD vertoning over o.a. de WIC en de gouden eeuw.
In de catacombe van de Lutherse Kerk bezoekt u een reizende tentoonstelling over koloniale waren en speelt u de kolonistenquiz.
Reserveren is mogelijk via 0900-5222444 of info@vvvbreda.nl
Voor groepen is de wandeling op afspraak te boeken via Breda
Promotions, info@bredapromotions.nl .

19-10-2009 om 11:13 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
16-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.carnaval

Voortaan milieubewust carnavalswagens verven

De Beeckse Algemene Karnavalsstichting (BAK) wil bouwclubs stimuleren over te stappen op watergedragen verf voor hun carnavalswagens. Ze loopt hiermee vooruit op verwachte strengere toekomstige regelgeving.
 
Watergedragen verf heeft volgens de inkoopcommissie van de BAK als voordeel dat deze niet milieubelastend is. Ook is de verf beter voor de gezondheid van de bouwers dan producten op basis van thinner of terpentine. De Prinsenbeekse carnavalskoepel speelt hiermee ook in op de strengere regelgeving voor het inzamelen van verfproducten en oplosmiddelen vanaf 2010. Volgens de inkoopcommissie heeft de watergedragen verf nog meer voordelen. ‘Hij is goedkoper, heeft een betere dekkracht, droogt snel en is direct overschilderbaar met beschermingscoating.’
 
Om de carnavalsclubs in Prinsenbeek aan te zetten deze verf ook daadwerkelijk te gaan gebruiken, is er donderdag een demonstratieavond. Tien clubs hebben zich hiervoor tot nu toe aangemeld. Ook vanuit de Zundertse bloemencorso is belangstelling getoond. 

16-10-2009 om 11:48 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
15-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenstad
Breda is voor Maastricht en Den Haag als eerste geëindigd als ‘Beste Binnenstad van Nederland’.


Breda is door een jury met vertegenwoordigers van de Nederlandse detailhandel gekozen tot de ‘Beste Binnenstad' van Nederland. Dat betreft in de categorie grote steden in ons land. Alle denkbare punten die een binnenstad ‘goed’ maken spelen een rol bij deze verkiezing. Daar horen onder andere bij de bereikbaarheid van het gebied, wat de horeca te bieden heeft en het verblijfsklimaat. Er werden in een spannende voorronde uiteindelijk negen steden in drie categorieën genomineerd.

Uiteindelijk had de jury, die bestond uit vertegenwoordigers van zowel het bedrijfsleven als de overheid, de moeilijke taak uit de drie steden die waren genomineerd de uiteindelijke winnaars te kiezen. Dit jaar zijn er voor de drie categorieën iedere een winnaar aangewezen.

De titel ‘Beste Binnenstad’ mag de komende twee jaar gevoerd worden…

Breda is dus als eerste geëindigd in de categorie ‘Grote Steden’. Bij de ‘Middelgrote Steden’ ging Roermond met de eer slepen en Leerdam heeft als kleinere stad gewonnen in de categorie ‘Dorpskernen’. De overige genomineerde gemeenten Haren (Groningen), Oost-Gelre, Weert, Tiel, Maastricht en Den Haag verdienen allemaal een stevig compliment. De voorzitter van de jury Harry Bruijniks merkte na het bekend maken van de uitslag op: “Het grote enthousiasme waarmee de verschillende gemeenten naar de prijsuitreiking hebben toegewerkt, geeft aan dat deze gemeenten hart voor de zaak hebben.” Breda is zeer trots op haar uitverkiezing. De titel ‘Beste Binnenstad’ mag de komende twee jaar gevoerd worden. Burgemeester Peter van der Velden nam de prijs gisteren persoonlijk in ontvangst in Den Haag.

Wethouder André Adank was samen met een groot aantal ondernemers uit de binnenstad en de VVV op het Stadhuis aanwezig om daar de uitslag af te wachten. Aan de voorgevel van het Stadhuis is na het bekend worden van de uitslag onmiddellijk een groot banier onthuld met het opschrift ‘Beste Binnenstad’. Zo kan iedereen kennis nemen van de eer die Breda ten deel is gevallen en zelf de proef op de som gaan nemen in de binnenstad. Breda heeft Maastricht en Den Haag achter zich gelaten in deze verkiezing. De komende tijd gaat Breda samen met de ondernemers en de VVV een campagne voeren om de titel ten volle te benutten. We gaan laten zien dat we de titel dubbel en dwars waard zijn is daarbij het uitgangspunt.

15-10-2009 om 11:03 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
14-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smartlappen
Smartlappen Koning(in) gezocht

Op zaterdag 17 oktober is er weer het Smartlappen Festival in Etten-Leur. Local FM houdt dan op zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur voor de 5e maal de Smartlappen Show van uit de Smartlappentent. We gaan deze middag weer opzoek naar de beste vertolker van de Smartlap.

Vorig jaar mochten we al gasten ontvangen vanuit het noorden van het land tot aan België. En we hadden als winnaar Justin, hij vertolkte de smartlap het beste met zijn versie van Mama van Heintje. (Het was alsof Jantje Smit in de tent stond te zingen) Dit jaar zal hij dan ook de smartlappen wisselbokaal verdedigen.

De winnaar ontvangt naast de smartlappen bokaal ook een optreden ’s avonds in de tent als deze tot aan de nok gevuld is.

Kandidaten

We zijn nog wel op zoek naar andere kandidaten die mee willen doen aan deze smartlappen Show. Kun jij of jullie de smartlap het beste vertolken, geef je dan nu op; smartlap@localfm.nl We kunnen dit jaar maximaal 15 kandidaten kwijt, dus ben er snel bij het inschrijven. Vorige winnaars; 2005 - Theo Mosseou; 2006 - Mister Nightlife; 2007 - Clarisa Hermans; 2008 - Justin.

14-10-2009 om 11:38 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
13-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nassauwandeling

Hofstad Breda

Nassauwandeling

Donderdag 15 oktober houdt het Gilde De Baronie een Nassauwandeling. De rondleiding voert langs monumenten en hofhuizen die herinneren aan de tijd dat Breda de residentie was van de eerste Nederlandse Nassaus.

In de 15e en 16e eeuw groeide Breda onder de Nassaus uit tot een echte hofstad. Prachtige monumenten uit die periode bleven bewaard en getuigen van een rijk verleden. De Nassauwandeling volgt de markante sporen die de voorouders van onze koninklijke familie en hun hofhouding achterlieten in Breda.

De rondleiding start in de Grote Kerk bij de familiegraven van de Nassaus. In de historische binnenstad loopt de route langs het Spanjaardsgat, het vroegere Nassaupaleis (KMA), het stadspark Valkenberg, de Waalse Kerk en enkele hofhuizen.

Verzamelen om 14.00 uur in de Grote Kerk, Kerkplein 2, Breda. Deelname: volwassenen € 4,50; kinderen € 2,50. De rondleiding duurt ± 2 uur.


13-10-2009 om 10:48 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
12-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open Dag.

Wat later dan vorige jaren, vond zaterdag de jaarlijkse open dag van NAC plaats.
De dag werd bezocht door ongeveer 10-duizend mensen.
Zaterdag stonden verschillende activiteiten op het programma.
Zo trad onder andere Grad Damen op en vond ook de signeersessie weer plaats.
De opkomst was wat minder dan de vorige jaren, toen meer dan 15-duizend NAC-fans de open dag bezochten

12-10-2009 om 16:58 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
09-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Darten
Open regionale dartranking komt naar Willemstad

Deze keer gaat de ranking voor de 2e ronde op bezoek in Gebouw Irene, aan de Grimhoek 15 en wel op zaterdagavond 10 oktober. De inschrijving start om 18.00 uur en sluit om 19.00uur. De wedstrijden beginnen om 19.15 uur.

Ben je ouder dan 14 jaar en beheers je het tellen en schrijven goed, dan mag je meedoen. Ben je jonger, dan eventueel na overleg met de wedstrijdleiding. Ze hopen dat de darters en dartsters er spannende wedstrijden van maken. Maar ook hopen ze op een goede opkomst en een gezellige avond. Graag zouden ze ook wat meer dames verwelkomen. Na de poules zijn er ook een winnaars- en verliezersronde, wat vaak tot zeer mooie wedstrijden leidt. Wie zal er deze keer winnen? Lukt het Peter Velterop weer, of zal er nu iemand anders de eerste plaats weten te bereiken?

Is je interesse gewekt, en wil je meer weten, kijk dan op www.dartteammoerdijk.nl (regio Ranking). Eventuele voorinschrijvingen kunnen gemeld worden via e-mail: s.j.d.z@hotmail.com, tel.: Nico 0168-323087, mob. 06 48975383.

09-10-2009 om 12:20 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
08-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.roc
ROC West-Brabant

opent de deuren

Tijdens de 6-Daagse Beroepsonderwijs in de week van 9 tot en met 15 oktober zet het gehele MBO in Nederland de deuren open.

Ook het ROC West-Brabant laat op 10 en 15 oktober leerlingen, ouders en bedrijven kennismaken met het MBO.

Op deze dagen laten leerlingen, het bedrijfsleven en medewerkers van het Florijn, Markiezaat, Prinsentuin, Radius en Zoomvliet College zien hoe belangrijk de praktijk voor hen is en welke manier van leren bij hen past.

Leerlingen kunnen informatie krijgen over de verschillende opleidingen, maar ook workshops volgen zoals mediavormgeving en zelf in een truck rijden.

6-Daagse Beroepsonderwijs

De 6-Daagse Beroepsonderwijs wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van de MBO Raad (brancheorganisatie van alle mbo-instellingen), de Stichting Branchepromotie Beroepsonderwijs Nederland (BBN) en MBO 2010. Gedurende deze 6-daagse wordt door middel van allerlei evenementen en andere gebeurtenissen duidelijk gemaakt hoe belangrijk beroepsonderwijs en vakmanschap zijn voor onze samenleving.

Meer informatie

Op de website van het ROC West-Brabant www.rocwb.nl is een overzicht te vinden van de verschillende locaties, dagen, tijden en activiteiten van de open dagen.

08-10-2009 om 10:35 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
07-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weidler Kwartet
Weidler Kwartet & Valborg Octet bundelen klanken in 'Build a house'
(11-10-2009)
15.00-17.00 uur

Het Weidler Kwartet en het Valborg Octet spelen werken van o.a. de jonge, veelbelovende Amerikaanse componiste Abbie Betinis en een voor deze bezetting bewerkte compositie van Daan Manneke. De luisteraar maakt kennis met composities van hedendaagse componisten als Morris Kates, Edie Hill en Paul Ayres en Amerikaanse dichters.

Voor meer informatie: www.valborgoctet.nl of www.weidlerkwartet.nl

 



Plaats: Breda
Locatie: Waalse Kerk
Adres: Catharinastraat 83 Bis
Kosten: € 15,00 / 65+ € 13,00 / kinderen t/m 15 € 8,00
Informatie: 06-50222485

07-10-2009 om 11:44 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
06-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hockey

Hockeytoppers bij HCP

Hockey Club Prinsenbeek (HCP) organiseert zaterdag 10 oktober voor de leden een hockeyclinic met (oud)internationals Bram Lomans en Guus Vogels. Hierbij is veel aandacht voor spel- en keepertechniek.
 
Bram Lomans heeft bijna tien jaar als verdediger en strafcornerspecialist in het Nederlands elftal gespeeld. Hij is met dit elftal twee keer Olympisch kampioen en twee keer wereldkampioen geworden en won ook een aantal keer de Champions Trophy.
 
Guus Vogels verdedigt sinds 1995 het doel bij HGC en is sinds 1996 keeper van het Nederlands elftal. Ook Vogels heeft een indrukwekkende erelijst, met onder meer deelname aan drie Olympische Spelen, met twee eerste en één tweede plaats.
 
Volgens HCP zijn ook niet-leden van harte welkom als toeschouwer. De clinic is van 10.00 tot 12.00 uur op het HCP-terrein.

06-10-2009 om 10:50 geschreven door breda  


Categorie:Prinsenbeek
05-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open Dag.
Open dag NAC Breda     (10-10-2009)
15.00-22.00 uur

NAC Breda houdt open dag voor alle supporters. Met volop muziek en een inrichting als een voetbalkermis, biedt het terrein rond het Rat Verlegh stadion talloze activiteiten voor jong en oud. Voor de kleinste kinderen zijn er springkussens, stormbanen en levend tafelvoetbal op het Kidsclub plein. Tevens kunnen ze zich daar inschrijven voor de ‘leukste Kidsclub van Nederland’. De wat oudere kinderen kunnen zich in de Yellow Army Area vermaken met Rodeo rijden, Panna kooien, een klimpiramide en Bunji-soccer. Op parkeerterrein P5 wordt het nieuwe seizoen van de NAC Street League geopend en zijn er demonstratiewedstrijden te bewonderen. Bijzonder is ook het Teamplay plein, waar alle maatschappelijke projecten van NAC zich presenteren

Meer info tzt: www.nacbreda.nl


05-10-2009 om 11:00 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
03-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boswandeling
Een Staatsbosbeheergids wandelt met u door het Markdal en vertelt u over de bewoners en bezoekers.

Waar: parkeerplaats café De Kogelvanger, Galderseweg 55, Breda

11 Oktober - Tijd: 11.00 uur

Bijzonderheden: Aanmelden is wenselijk via westbrabant@staatsbosbeheer.nl  .

Er zijn geen kosten verbonden aan deze wandeling. 

Omschrijving: Het Markdal wordt druk bezocht door zoogdieren, amfibieën, reptielen en vogels. Een aantal heeft het hier zo goed naar de zin dat ze hier blijven wonen (Canadese ganzen) maar er zijn er ook die maar korte tijd hier blijven (visarend). Met de gids gaat u van het pad af en zoekt u naar de meest interessante plekjes voor dieren. Zorg voor stevige en waterdichte schoenen.

Tip: Breng uw verrekijker mee!

Meer informatie: Staatsbosbeheer Breda, 076-5646640 of

a.oomes@staatsbosbeheer.nl 

03-10-2009 om 10:09 geschreven door breda  


Categorie:Ulvenhout
02-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autisme
Heb jij een broer of zus met autisme?
Infobijeenkomsten voor ‘brussen’

GGz Breburg Groep, regio Breda houdt bijeenkomsten voor kinderen / jongeren met een broer of zus met autisme. Tijdens die bijeenkomsten kunnen de ‘brussen’ hun ervaringen uitwisselen en meer te weten komen over autisme.

‘Brussen’ is de afkorting voor broers en zussen die opgroeien in een gezin met een chronisch zieke of gehandicapte broer of zus. Brus is de letterlijke samenvoeging van BRoer en zUS.

De brus-bijeenkomsten gaan speciaal over autisme. Twee jeugdhulpverleners van GGZ Regio Breda geven informatie over het ziektebeeld autisme en beantwoorden vragen. Hier kunnen de kinderen/jongeren vertellen wat het voor hen betekent om een broer of zus met autisme te hebben en kunnen ervaringen worden gedeeld. Hun persoonlijke beleving krijgt daarbij ook aandacht.

Per leeftijdsgroep zijn er twee bijeenkomsten:

Data: 12-15 jaar: donderdagen 1 en 8 oktober.

9-12 jaar: donderdagen 5 en 12 november.

Tijd: van 18.30 tot 20.00 uur.

Locatie: Baronielaan 52 in Breda

Kosten: geen

Ouders kunnen verdere informatie aanvragen en kinderen aanmelden bij: GGz Breburg Groep, Preventie, Consultatie en Deskundigheidsbevordering. Telefoonnummer 076-5258282 of via preventie@ggzregiobreda.nl

Voor meer informatie over GGZ Regio Breda zie ook de website www.ggzregiobreda.nl

02-10-2009 om 11:39 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
01-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Molens
Enthousiast waren de bezoekers bij het zien van de nieuwe tentoonstelling die Paulus van Daesdonck heeft ingericht in zijn museum aan de Pennendijk te Ulvenhout “ MOLENS IN EN OM HET HEEM VAN PAULUS”

Vele foto’s van de molens van Ulvenhout , Bavel. Strijbeek en Ginneken. Maar ook rondom onze dorpen stonden vele en mooie molens. Vele zijn verdwenen.
Vertegenwoordigd zijn Breda, Chaam,  Etten, Gilze, Hoogstraten, Leur, Liesbos, Meersel-Dreef, Princenhage, Prinsenbeek, Terheijden, Teteringen en Zundert. 

En natuurlijk ziet u vele andere interessante zaken die met de molen te maken hebben. We verwelkomen u graag op zondag 4 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur in het museum Paulus van Daesdonck,  Pennendijk1 in Ulvenhout.

01-10-2009 om 10:22 geschreven door breda  


Categorie:Ulvenhout


Foto

Foto

weersverwachting


Foto

Gastenboek
  • groetjes
  • hallo lieverd
  • Fijne Feestdagen...
  • veel fietsplezier Dirk
  • weekendgroetjes van je maatje Noëlla knuffel en zoen xxx

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Image and video hosting by TinyPic

              IJSCOWAGEN van EEKEREN
    Image and video hosting by TinyPic

                             BIERWAGEN
    Image and video hosting by TinyPic

              POMP OP GINNEKENMARKT
    Image and video hosting by TinyPic

                          VUILNISWAGEN
    Klik hier voor meer gratis...

                   LAURENSZIEKENHUIS
    Klik hier voor meer gratis...

              JEUGDELFTAL v.v. BARONIE
    Image and video hosting by TinyPic

                           ORANJEPLEIN
    Klik hier voor meer gratis...

                       GINNEKENMARKT
    Klik hier voor meer gratis...

                           KIPPENBRUG
    Categorieën
  • Aktueel Nieuws (88)
  • Ballon Fiësta (1)
  • Bavel (5)
  • Breda Hippique (3)
  • Ginneken (2)
  • Haagse Beemden (2)
  • Harley Dag Breda (3)
  • Hvenement (3)
  • Jazz Festival Beda (8)
  • N.A.C. (173)
  • Princenhagen (8)
  • Prinsenbeek (8)
  • Singelloop (1)
  • Smaakvol Breda (3)
  • Smarlappenfestival (1)
  • Spreuken (136)
  • Station (4)
  • Teteringen (0)
  • Ulvenhout (4)
  • Zomer Boulevard (4)

  • Image and video hosting by TinyPic
    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 01-2011
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!