Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Image and video hosting by TinyPic
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Zoeken in blog

Foto
Foto
Foto
Foto
Image and video hosting by TinyPic

                             HAVEN
Image and video hosting by TinyPic

                            BOUVIGNE
Image and video hosting by TinyPic

                   van COOTHPLEIN
Image and video hosting by TinyPic

                       VALKENBERG
Image and video hosting by TinyPic

                     WATERTOREN

Image and video hosting by TinyPic

                  SPANJAARDSGAT
Image and video hosting by TinyPic

                      GROTE MARKT
Image and video hosting by TinyPic

                    ACADEMIESINGEL
Image and video hosting by TinyPic

                  GERECHTSGEBOUW
            AAN DE KLOOSTERLAAN
Image and video hosting by TinyPic

                      DE HOOP - BAVEL
Image and video hosting by TinyPic

         NIEUWE GINNEKENSTRAAT
              HOEK - BARONIELAAN
Image and video hosting by TinyPic

                  GINNEKENMARKT
Image and video hosting by TinyPic

                    TUIN - BOUVIGNE
BREDA IN BEELD

30-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwakman: 'Ik heb niet het gevoel dat ik een puinzooi verlaat of zo'
 


Klik voor een vergroting               1

Kwakman: 'Ik heb niet het gevoel dat ik een puinzooi verlaat of zo'

Kees Kwakman meldde zich zondag bij FC Augsburg, zijn nieuwe werkgever uit de tweede Bundesliga. De middenvelder zegt 'blij' te zijn dat hij NAC Breda geholpen heeft aan een transfersom. "Ik ben 27. Voor mij is het natuurlijk schitterend dat ik naar een club ga die de ambitie heeft om naar de Bundesliga te promoveren. Daar droomt elke voetballer van. Heel mooi."


"Of ik opgelucht ben vanwege mijn vertrek?", vraagt Kwakman zich maandag af in BN/De Stem. "Nee, dat is niet het goede woord. Ik heb niet het gevoel dat ik een puinzooi verlaat of zo. Al is het natuurlijk wel al lang onrustig bij NAC. Ik verlaat de club met opgeheven hoofd." Kwakman tekent bij FC Augsburg, dat onder leiding staat van Jos Luhukay, een contract voor twee jaar

Enkele weken geleden lonkte Augsburg ook al naar Kwakman. Destijds noemde de NAC-leiding het bod op de verdediger annex middenvelder. 'belachelijk'. Zaterdag kwamen de clubs alsnog tot overeenstemming. Kwakman speelde eerder voor FC Volendam en RBC Roosendaal

30-08-2010 om 10:07 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
29-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAC krijgt Brood niet los bij RKC
 


Klik voor een vergroting               1

NAC krijgt Brood niet los bij RKC


Ruud Brood blijft trainer van RKC. De oefenmeester was de belangrijkste kandidaat om bij NAC Breda de naar Polen vertrokken Robert Maaskant op te volgen. Beide clubs zijn het echter niet eens geworden over de voorwaarden van een eventuele transfer van Brood.

Mohammed Allach, de directeur voetbalzaken van RKC, zei dat er bij de afweging verscheidene zaken hebben meegespeeld toen NAC zich meldde voor Brood. Dat betrof niet alleen diens contract, maar ook de onderlinge positie tussen beide clubs, de concrete ideeën over de opvolging en het feit dat RKC zich profileert als opleidingscentrum.

'Op basis hiervan hebben wij een aantal voorwaarden voorgelegd, waaronder de hoogte van de afkoopsom. NAC Breda kan of wil niet aan deze voorwaarden voldoen. Het is prettig dat we vroegtijdig duidelijkheid kunnen scheppen zodat wij ons geheel kunnen focussen op de wedstrijd van aanstaande maandag tegen FC Den Bosch', aldus Allach.

29-08-2010 om 10:02 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwakman: "Ik heb bij NAC fantastische jaren gehad"
 


Klik voor een vergroting               1

Kwakman: "Ik heb bij NAC fantastische jaren gehad"

Kees Kwakman vertrekt abrupt naar het Duitse FC Augsburg. Na coach Robert Maaskant, die onlangs naar het Poolse Wisla Krakow vertrok, is Kwakman de tweede werknemer van NAC die de club verlaat.


Tegenover Eredivisie Live verklaarde de voormalige speler van FC Volendam dat hij zijn laatste wedstrijd in dienst van de Bredanaars achter de rug heeft. Kwakman geeft aan dat hij het als een emotioneel afscheid ervaart. "Ik heb hier fantastische jaren gehad", aldus de verdediger.

Meerdere beweegredenen hebben Kwakman doen besloten om naar Augsburg te vertrekken. "Ik ga er financieel op vooruit, ik kan daar misschien op het middenveld spelen en er zit een Nederlandse coach op de bank. Bovendien is het ook een nieuwe uitdaging."

Na het vertrek van Maaskant en Kwakman is het ook niet ondenkbaar dat Leonardo nog vertrekt. De Braziliaan oogde in de wedstrijd tegen VVV-Venlo in ieder geval niet gelukkig bij de Bredanaars. Toen de vleugelspeler werd gewisseld, liep hij linea recta naar de kleedkamers zonder eerst langs de bank van NAC te lopen


29-08-2010 om 09:09 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
27-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boussaboun keert na vijf jaar terug bij NAC
 


Klik voor een vergroting               1

Boussaboun keert na vijf jaar terug bij NAC

Ali Boussaboun vervolgt zijn carrière bij NAC Breda. De aanvaller komt over van het Arabische Al Nasr en tekent in Breda een contract voor één seizoen.


Het betekent voor de 31-jarige Marokkaan een terugkeer naar de club waar hij tussen 2002 en 2005 ook al onder contract stond. In die periode speelde de spits 86 competitieduels, waarin hij goed was voor 23 treffers. Boussaboun was in Nederland ook actief voor ADO Den Haag, FC Groningen, Feyenoord, FC Utrecht.

"We hebben Ali dinsdagavond uitgebreid getest en hij is fit", zegt technisch directeur Jeffrey van As. "Hij kan nog geen hele wedstrijd aan, maar zijn basisconditie is prima. Hij ziet er ook afgetraind uit. Ali is een jongen met snelheid, kracht, techniek en een goed schot. Bovendien werkt hij altijd hard voor de ploeg. Met hem erbij beschikken we nu over vijf goede aanvallers, dus wat dat betreft hebben we nu wat meer mogelijkheden."

Nourdin Boukhari lijkt door de komst van Boussaboun uit de picture. De aanvaller trainde weken met de selectie van NAC mee, maar de financieel geplaagde club lijkt niet in staat om zowel Boussaboun als Boukhari vast te leggen. Laatstgenoemde staat nog onder contract bij het Turkse Kasimpasa.


27-08-2010 om 10:58 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
25-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erwin Koeman zegt 'nee' tegen NAC Breda

 

Klik voor een vergroting               1

Erwin Koeman zegt 'nee' tegen NAC Breda

Erwin Koeman wordt niet de nieuwe trainer van NAC Breda. De voormalig bondscoach van Hongarije vindt dat hij niet klaar is om in Breda hoofdtrainer te worden.


"Niet omdat ik NAC niet zag zitten, maar omdat ik voor mezelf nog niet toe ben aan deze stap", zegt Koeman in het Algemeen Dagblad. "Als ik aan een nieuwe klus begin, wil ik er met honderd procent overtuiging instappen. Dat moment was er nu nog niet."

NAC Breda zoekt een nieuwe coach, omdat Robert Maaskant afgelopen zaterdag plotseling vertrok naar Wisla Krakow in Polen. De naam van Erwin Koeman werd als eerste in verband gebracht met een overstap naar de Brabanders. Ook Ruud Brood, momenteel werkzaam bij RKC Waalwijk, wordt genoemd.

Erwin Koeman was de afgelopen twee jaar bondscoach van Hongarije. De prestaties onder zijn leiding waren beter dan ooit, maar toch slaagde de 48-jarige Zaandammer er niet in om de Hongaren naar Zuid-Afrika te brengen. Eerder stond Koeman aan het roer bij Feyenoord en RKC Waalwijk.

25-08-2010 om 11:36 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
23-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Hanegem vindt vertrek Maaskant "te gek voor woorden"
 


Klik voor een vergroting               1

Van Hanegem vindt vertrek Maaskant "te gek voor woorden"

In zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad spreekt voetbalicoon Willem van Hanegem zijn verbazing uit over het plotselinge vertrek van Robert Maaskant als coach van NAC. Maaskant gaat per direct aan de slag als coach van het Poolse Wisla Krakow.


"Ik werd verrast door het vertrek van Robert Maaskant bij NAC. Als ik een trainer zocht, zou ik als club zeggen: jij tekent voor een paar jaar, binnen die termijn gebeurt er niets en kun je niet weg. Onderteken een contract en kom niet meer aan met een grotere club, of een buitenlandse club", aldus Van Hanegem.

"Ik gun het Maaskant best, maar het is toch te gek voor woorden dat je twee wedstrijden op weg bent in de competitie en de trainer doodleuk vertrekt?", zo vervolgde de voormalige Oranje-international. Van Hanegem vindt het overigens ook geen stijl wanneer de situatie omgekeerd is: wanneer een coach wordt ontslagen na een paar wedstrijden.

"Dan zullen ze wel weer aankomen met het verhaal dat een trainer ook weg moet als de resultaten tegenvallen, maar wat mij betreft is dat hetzelfde verhaal. Ook een club moet zich aan zo'n contract houden. Dan hadden ze maar beter moeten opletten

23-08-2010 om 15:06 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maaskant wil ooit terugkeren bij NAC
 


Klik voor een vergroting               1

Maaskant wil ooit terugkeren bij NAC

Robert Maaskant vertrok dit weekend plotseling naar Wisla Krakow, maar de oefenmeester hoopt ooit nog eens bij NAC Breda terug te keren. Dat zegt hij in een interview met het Algemeen Dagblad


"Wisla is de grootste club uit Polen en de aanbieding zag er geweldig uit. Ze zijn twaalf keer kampioen geweest en willen nu de groepsfase van de Champions League bereiken. Het voetbal in Polen zit in de lift", aldus Maaskant. "Stan Valckx is er technisch directeur, hij heeft me benaderd."

De 41-jarige Schiedammer is bij NAC vertrokken, omdat er 'geen draagvlak' meer was. "Het ambitieniveau in Breda was niet meer hetzelfde als toen ik er tekende. Earnest Stewart is naar AZ en de selectie is uitgedund. Met zestien fitte spelers kan NAC in de middenmoot meedraaien, maar met blessures of schorsingen is er een probleem."

Maaskant hoopt ooit nog terug te komen in Breda. "Het was heerlijk werken bij NAC, maar soms moet je voor jezelf kiezen. Van spelers heb ik gehoord dat ze me het gunnen, ik kreeg zelfs applaus nadat ik ze had toegesproken. Voor de rest zal het zijn: De koning is dood, lang leve de koning."


23-08-2010 om 14:03 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
22-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAC'er Kwakman uit felle kritiek op club.
 


Klik voor een vergroting               1

NAC’er Kwakman uit felle kritiek op club.

Na afloop van het verloren competitieduel tegen sc Heerenveen uitte speler Kees Kwakman felle kritiek op zijn eigen club, waarbij hij van mening is dat de club zowel binnen als buiten het veld als los zand aan elkaar hangt


“Het is een opeenhoping van wat we het laatste half jaar hebben laten zien. Ik mag het waarschijnlijk niet zeggen maar goed ik doe het wel, het is gewoon los zand. Zowel op het veld als ook buiten het veld. Zo komt het er uit maar laat ik maar niet te veel zeggen”, aldus Kwakman tegenover Omroep Brabant.

Hij was ook zeer ontevreden over het spel van de club uit Breda tegen de Friezen: “Het is gewoon een drama. Als je ziet hoe je vandaag wordt weggespeeld. Dat is gewoon zielig eigenlijk. Het doet pijn, bij mijn in ieder geval.”

Tenslotte hoorde hij ook pas de ochtend voor de reis naar Heerenveen dat Robert Maaskant de club had verlaten voor een avontuur bij het Poolse Wisla Krakow: “Ik kom vanochtend op de club en zit een broodje te eten. Na tien minuten komt er iemand naar me toe die me zegt dat de trainer weg is. Ik vroeg nog of het een geintje was maar het was dus echt zo.”


22-08-2010 om 13:04 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kopdoelpunten Dost loodsen Heerenveen langs NAC
 


Klik voor een vergroting               1

Kopdoelpunten Dost loodsen Heerenveen langs NAC

NAC Breda is er ook zonder de naar het Poolse Wisla Kraków vertrokken trainer Robert Maaskant niet in geslaagd om de eerste drie punten van het seizoen te pakken. De gasten kwamen al wel na een minuut op 0-1 door Matthew Amoah, maar zagen de Friezen terugkomen tot 2-1. Bas Dost knikte de gelijkmaker binnen, waarna Kees Luijckx zijn eigen doelman Jelle ten Rouwelaar verschalkte. Dost tekende ook voor de 3-1 en de Friezen werden daarmee beloond voor hun wedstrijdinstelling.


Alhoewel de oorzaak snel gevonden is, gezien het lastige programma van beide ploegen, zullen Heerenveen en NAC zichzelf liever niet terugzien op de vijftiende en zestiende positie die ze voor aanvang van het onderlinge duel bezetten. Een eerste zege zou de teams wat lucht geven, en de gasten uit Breda toonden direct dat ze maar al te graag drie punten uit Friesland wilden meenemen.

Al in de eerste minuut kwam Leonardo op het middenveld in balbezit, waarna hij Amoah aanspeelde. De Ghanese aanvaller wachtte lang met schieten en kwam vervolgens met een schot dat houdbaar leek voor Kenny Steppe. De Belgische doelman sloeg de bal echter over zichzelf heen in het doel en promoveerde de inzet van Amoah zodoende tot openingstreffer.

Een bliksemstart derhalve voor de NAC-trainers John Karelse, Gert Aandewiel en Arno van Zwam, maar halverwege de eerste helft herstelde Heerenveen het evenwicht. Bas Dost kopte een afgemeten voorzet van Oussama Assaidi op formidabele wijze achter Ten Rouwelaar, waarmee hij zijn ploeg weer op gelijke hoogte zette. De Friezen trachtten verder om het tempo in de wedstrijd te houden, maar kregen weinig medewerking van NAC.

De Bredanaars beperkten zich na de flitsende opening voornamelijk tot verdedigen, maar kregen een half uur voor tijd het deksel op de neus: Luijckx probeerde voor opruiming te zorgen, maar passeerde zijn eigen keeper en hielp Heerenveen daarmee aan de leiding. Uit een vrije trap van linksback Youssef El-Akchaoui tekende Dost in de slotfase ook nog koppend voor de 3-1. NAC staat zodoende nog altijd op nul punten.


22-08-2010 om 12:10 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
21-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maaskant: "Ik zal NAC absoluut gaan missen"
 


Klik voor een vergroting               1

Maaskant: "Ik zal NAC absoluut gaan missen"

Robert Maaskant zorgde zaterdag voor een schok door NAC Breda per direct te verlaten voor Wisla Krakow. De coach kon de uitdaging om bij een Poolse topclub aan de slag te gaan echter niet laten schieten, laat hij in een reactie weten


Een grote club in Polen", zo omschreef Maaskant zijn nieuwe werkgever. "Het niveau van het Poolse voetbal is heel aardig. Bij Wisla is maar één doelstelling en dat is kampioen worden en het jaar erna de groepsfase van de Champions League halen. Met minder wordt geen genoegen genomen."

De oefenmeester uit Schiedam werkte eerder bij RBC Roosendaal, Go Ahead Eagles, Willem II en MVV. "Ik zal NAC absoluut gaan missen", aldus Maaskant, die de Bredase club een afkoopsom van enkele tienduizenden euro's oplevert. "Ik ben hier met heel veel plezier trainer geweest."

Maaskant werkte sinds 2008 in Breda. Hij eindigde in zijn eerste seizoen met NAC op de achtste plaats. Via de play-offs bemachtigde NAC een ticket voor de voorronde van de Europa League. Afgelopen jaar werden de Brabanders tiende in de eredivisie. NAC liep op één punt de play-offs om Europees voetbal mis.

De selectie van Maaskant werd deze zomer fors ingekrompen vanwege de moeilijke financiële situatie van NAC. Geld voor versterkingen is nauwelijks voorhanden. NAC begon het seizoen met een minpunt, omdat de club vorig seizoen te laat was met het betalen van premies aan het pensioenfonds voor profvoetballers.

21-08-2010 om 16:21 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
20-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAASKANT: 'VOORZICHTIG VOETBALLEN? ECHT NIET!
 


Klik voor een vergroting               1

MAASKANT: 'VOORZICHTIG VOETBALLEN? ECHT NIET!'

Na de uitbeurt bij FC Utrecht gaat NAC zaterdagavond op bezoek bij SC Heerenveen. Daar moet NAC proberen van de nul af te komen.


"Voorzichtig voetballen?" Robert Maaskant kijkt erbij alsof we hem een oneerbaar voorstel doen. "Nee, we gaan er een echte wedstrijd van maken! Je kunt zeggen dat SC Heerenveen beter in vorm is dan wij, maar daar kijken we niet naar. Wij kijken alleen naar onszelf en we willen daar een goed resultaat halen. Dat kan alleen als je er vol voor gaat."

Maaskant beseft evenwel dat het een zware opgave is om de Friezen een of meerdere punten afhandig te maken. "Natuurlijk. Ze hebben een goede ploeg en zijn het seizoen goed begonnen, ook al heeft het ze maar één punt opgeleverd. Dat had ook te maken met hun tegenstanders natuurlijk: de titelkandidaten PSV en FC Twente. Daar kun je punten tegen verspelen."

NAC speelt zaterdag mét zijn twee Keesen, Kwakman en Luijckx, die beiden fit zijn bevonden. Csaba Fehér is terug van een schorsing en ook Tim Gilissen zit weer bij de selectie. Hij is hersteld van zijn lies/buikwand-blessure. Ook Pim Bouwman en Ömer Bayram zijn weer fit. "Tim kan evenwel nog geen volledige wedstrijd spelen", zegt Maaskant. Anthony Lurling (lies) en Ferne Snoyl (enkel) ontbreken door blessures. Donny Gorter en Jens Janse zitten tegen de Friezen één wedstrijd schorsing uit, naar aanleiding van hun rode kaart in Utrecht

20-08-2010 om 15:30 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stofzuiger NAC werkt weer.
 


Klik voor een vergroting               1

Stofzuiger NAC werkt weer.


Bij het door blessures en schorsingen geplaagde NAC keren zaterdagavond tegen SC Heerenveen onverwacht twee spelers terug in de selectie. Tim Gilissen werkte donderdagmorgen voor het eerst weer een volledige groepstraining af en zal -in geval van nood- enkele minuten kunnen maken als invaller. Ook Kees Kwakman lijkt fit.


'Stofzuiger' Gilissen was wekenlang uit de running vanwege een liesblessure. Ömer Bayram en Pim Bouwman, tegen FC Utrecht nog niet beschikbaar, behoren eveneens weer tot de groep. Datzelfde geldt zeker voor Csaba Fehér, die terugkeert van twee wedstrijden schorsing, en vermoedelijk voor Kwakman.

Hoewel de Volendammer de voorbije weken steeds last bleef houden van een kuitblessure, heeft coach Robert Maaskant goede hoop dat hij Kwakman zaterdagavond op kan stellen in het Abe Lenstra stadion.De verdediger trainde donderdag overigens nog niet mee met de groep. Ook Kees Luijckx beperkte zich tot individuele training in het krachthonk.

NAC moet het in Friesland stellen zonder Jens Janse en Donny Gorter (voor een duel geschorst), de aan zijn lies geblesseerde Anthony Lurling en Ferne Snoyl, die zijn enkelbanden beschadigd heeft.


20-08-2010 om 10:10 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
18-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lurling vreest lange afwezigheid
 


Klik voor een vergroting               1

Lurling vreest lange afwezigheid


NAC-voetballer Anthony Lurling ondergaat morgen een MRI-scan. Daaruit moet duidelijk worden hoe ernstig de spierblessure is die Lurling vorige week opliep tijdens de training.

Gevreesd wordt voor een scheurtje in zijn lies. Lurling houdt er rekening mee dat hij pas 12 september tegen Feyenoord weer kan meespelen met NAC.

De blessure van Lurling is een nieuwe tegenvaller voor NAC. Trainer Robert Maaskant kan ook al geen beroep doen op Kees Kwakman en Ferne Snoyl.

18-08-2010 om 11:54 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stagiair Mitea niet naar NAC
 


Klik voor een vergroting               1

Stagiair Mitea niet naar NAC


Nicolae Mitea komt niet naar NAC. De voormalig Ajacied trainde de afgelopen weken mee met het tweede elftal van de Bredase club. De technische leiding zag in hem een mogelijke versterking voor de aanvalslinie.

Mitea was conditioneel echter nog verre van fit, waardoor technisch directeur Jeffrey van As voorlopig nog niet over een contract wilde praten met de 25-jarige Roemeen.

De aanvaller besloot om die reden om zijn stage bij NAC te beëindigen. Mitea zou dichtbij een overgang zijn naar een club in de Griekse tweede divisie.

18-08-2010 om 11:41 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegenvaller van miljoen euro dreigt voor NAC
 


Klik voor een vergroting               1

Tegenvaller van miljoen euro dreigt voor NAC


NAC Breda dreigt een miljoen euro kwijt te raken in een tien jaar oude rechtszaak. Het gerechtshof behandelt donderdag de zaak waarin NAC wordt beschuldigd van belastingontduiking rond de transfer van Archil Arveladze.

Arveladze kwam in 1997 van Dinamo Tblisi naar Breda. Een deel van de transfersom zou de bij de Georgische Spits zijn terechtgekomen terwijl dit naar Dinamo Tblisi had moeten gaan. De aanklager vindt dat NAC hierover belasting moet betalen.

Bestuursvoorzitter bij NAC Bas van Bavel is donderdag zelf bij de behandeling van de zaak in het gerechtshof in Den Bosch. Van Bavel wil niet zeggen hoe hij tegen de zaak aankijkt. Ook over de verwachtingen laat hij niets los. “Het is een zaak die al ruim tien jaar loopt”, is het enige wat hij kwijt wil.

Eerder werd de voetbalclub veroordeeld tot het betalen van naheffingen van naar schatting enkele tonnen. NAC tekende daartegen beroep aan.


18-08-2010 om 11:02 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
16-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keepende Gorter: "Ik wil de beelden nog zien"
 


Klik voor een vergroting               1

Keepende Gorter: "Ik wil de beelden nog zien"

Met zijn save imiteerde Donny Gorter zondagmiddag Luis Suarez. Net als de Uruguayaan op het WK zag Gorter rood. De redding van de NAC-speler leidde echter niet tot betere tijden. "Hands? Ik durf het niet te zeggen."


De woorden van Gorter zijn oprecht, zonder sarcasme. In de mixed zone staat hij al bellend tegen de muur te leunen. Eenmaal opgehangen heeft hij tijd het moment te beschrijven. "De bal gaat snel. Ik voel dat de bal m’n hoofd raakt, dat sowieso", "Ik wil de beelden ook nog wel even terugzien, want ik weet het niet." Als hij dat even later zou hebben gedaan, kon hij constateren dat hij de bal wel degelijk met de hand raakte.

Op het moment van de rode prent van Gorter stond NAC al met tien man op een 2-1 achterstand. Cruciaal was de kaart dus niet, vervelend wel. Zeker omdat de Bredanaars al niet zo ruim in de spelers zitten. Zondag had Robert Maaskant slechts vier wisselspelers tot zijn beschikking. Naast Gorter vielen ook Kees Kwakman (blessure) en Jens Janse (schorsing) weg.

"Het wordt krap", weet Gorter. "Met wat blessures en schorsingen dunt het snel uit." Na twee wedstrijden staat NAC door het ‘financiële’ strafpunt nog op nul. "Utrecht was vandaag in goede vorm. Wij zakten in, maar waren niet scherp in de duels. Thuis spelen we toch net iets anders. Vandaag was het te tam."

16-08-2010 om 10:58 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
13-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAASKANT: 'ONDER DE INDRUK VAN FC UTRECHT'
 


Klik voor een vergroting               1

MAASKANT: 'ONDER DE INDRUK VAN FC UTRECHT'

Aanstaande zondag speelt NAC zijn tweede competitieduel van het seizoen in Utrecht tegen de plaatselijke FC.


NAC mist in Utrecht in elk geval Ferne Snoyl en waarschijnlijk ook Anthony Lurling. Csaba Fehér is daarbij nog geschorst. Snoyl en Lurling raakten donderdag geblesseerd op de training. De kwetsuur van de linksback laat zich ernstig aanzien. Snoyl: "Ik heb dinsdag een MRI-scan, maar het is wel duidelijk dat mijn enkelbanden gescheurd zijn. Daar ben ik dus mooi klaar mee."

Anthony Lurling liep een verrekking aan de lies op toen hij weggleed. "Echte voetbalblessures dus", aldus Maaskant na de vrijdagmorgentraining. "Daar doe je geen zak aan." Zorgen maakt hij zich echter nog niet. "Nee, als we zo het seizoen doorkomen, met een paar blessures per week, dan doen we het goed. Blessures horen nu eenmaal bij het voetbal. We moeten alleen hopen dat het niet te gek wordt."

Ook met een complete selectie zou FC Utrecht-uit een lastig karwei zijn. Maaskant knikt. "Ja. FC Utrecht was vorig seizoen al goed, maar nu zijn ze nog beter. Ze hebben bovendien al een paar serieuze wedstrijden gespeeld en dat zie je toch terug. Je merkte het ook aan AZ, afgelopen zondag. Zij waren toch iets frisser, iets scherper in de duels ook. Ik heb die Europese wedstrijden van FC Utrecht gezien en ik moet zeggen: ik was onder de indruk. Aan de andere kant, wij spelen altijd goed in Utrecht en we zijn voor elke tegenstander gewoon een lastig te bespelen ploeg. We gaan gewoon voor een goed resultaat. "

13-08-2010 om 14:17 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snoyl lange tijd uit de running
 


Klik voor een vergroting               1

Snoyl lange tijd uit de running


Ferne Snoyl kan de komende weken niet in actie komen voor NAC. De verdediger heeft een ernstige enkelblessure opgelopen op de training. Dinsdag kan pas een diagnose worden gesteld, maar de verwachting is vooralsnog dat hij tussen de vier en zes weken uit de running is. De liesblessure van Anthony Lurling lijkt minder ernstig. Toch is het zeer twijfelachtig of de Bosschenaar zondag mee kan doen in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht.


NAC treedt tegen FC Utrecht vermoedelijk in de volgende samenstelling aan: Ten Rouwelaar; Loran, Penders, Kwakman, Janse; Luijckx, Gorter, Schilder; Leonardo, Amoah, Kolkka (Lurling)


13-08-2010 om 13:20 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snoyl, Lurling en Loran verlaten training NAC Breda voortijdig.
 


Klik voor een vergroting               1

Snoyl, Lurling en Loran verlaten training NAC Breda voortijdig.

NAC Breda moet aanstaande zondag wellicht improviseren tijdens de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. BN/De Stem meldt dat Ferne Snoyl, Anthony Lurling en Tyrone Loran gedrieën voortijdig afhaakten tijdens de training van de Bredase club. Het drietal kampte allen met fysieke klachten. Alleen Loran zou ‘uit voorzorg’ eerder de oefensessie hebben verlaten


Mogelijk is de 29-jarige verdediger, die negentig minuten speelde tijdens de seizoensouverture tegen AZ (1-1), dus gewoon weer van de partij tegen de Domstedelingen. Of Snoyl en Lurling, die afgelopen weekend eveneens de negentig minuten volmaakten, er weer bij zijn blijft een vraagteken. Coach Robert Maaskant zal bij afwezigheid van het tweetal moeten puzzelen om een goede formatie neer te zetten in de tweede wedstrijd.

Over de ernst van de blessures wordt vrijdag, twee dagen voor de wedstrijd, pas meer duidelijk. Loran zou alleen uit voorzorg eerder naar de kleedkamer zijn vertrokken, en is dus wellicht wel inzetbaar. Csaba Fehér is zondag nog geschorst en is er dan ook sowieso niet bij. Afgelopen zondag knokte NAC zich via Matthew Amoah terug van een 1-0 achterstand tot 1-1. Voor rust had Erik Falkenburg AZ op voorsprong gezet.


13-08-2010 om 11:04 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
11-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open dag NAC gaat niet door
 


Klik voor een vergroting               1

Open dag NAC gaat niet door

De open dag van NAC zal dit jaar niet doorgaan. De Eredivisionist heeft het evenement moeten afgelasten. De gemeente Breda heeft te weinig politie beschikbaar.


NAC wilde de open dag alleen laten plaatsvinden op zondag 19 september in combinatie met de wielerronde Breda Classic. Het peloton van deze wielerronde zal langs het Rat Verlegh-stadion worden gevoerd. Dit zou echter problemen hebben opgeleverd in ogen van de gemeente, zo meldt Omroep Brabant.

Het idee was om meer sportliefhebbers aan te trekken. NAC en de organisatoren van de wielerronde wilden door middel van een combinatie van beide evenementen meer mensen aantrekken. De Breda Classic gaat wel gewoon door.

Volgens de gemeente Breda is er niet voldoende personeel van de politie inzetbaar om zowel een open dag van NAC als de wielerronde tegelijkertijd in goede banen te laten verlopen. De politie in Breda zit sowieso al erg krap in de bemensing

11-08-2010 om 10:35 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
09-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luijckx: 'œHet deed echt wat met me'
 


Klik voor een vergroting               1

Luijckx: “Het deed echt wat met me”

Kees Luijckx maakte zich gisteren in één wedstrijd populair bij de NAC-aanhang. Na zijn wissel werd hij uitgebreid toegezongen. De middenvelder was blij verrast met de massale steun, zo liet hij na afloop weten.

Luijckx: “Dit was een emotioneel moment. Het deed echt wat met me, ook omdat mijn ouders op de tribune zaten. Mooi als het hele stadion dan je naam scandeert.”


09-08-2010 om 10:51 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAC Breda staat weer op nul na gelijkspel tegen AZ
 


Klik voor een vergroting               1

NAC Breda staat weer op nul na gelijkspel tegen AZ

NAC Breda en AZ zijn zondagmiddag niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Nadat er bij rust nog niet gescoord was, maakten beide ploegen na de hervatting één treffer. Met name de gelijkmaker van NAC was een zure voor het betere AZ.


AZ had het duel het eerste halfuur onder controle, en kon zonder dreiging van de thuisploeg aanvallen. Pas na een halfuur was de eerste kans via Brett Holman een feit, en snel daarna werd ook NAC gevaarlijk via Robbert Schilder.

AZ kwam een kwartier na rust op voorsprong via Erik Falkenburg, die simpel kon afronden na een ongelukkige actie van Robbert Schilder. AZ wist hierdoor de sterke openingsfase in de tweede helft van NAC te ontregelen, maar kon de voorsprong niet vasthouden.

Het was namelijk de thuisploeg die tien minuten voor tijd met enig geluk de gelijkmaker scoorde. Matthew Amoah scoorde na een slimme kopbal van Anthony Lurling de 1-1, waardoor beide ploegen hun seizoen met een punt zijn begonnen.

Scoreverloop:

0-1 Falkenburg 58'

1-1 Amoah 79'

Opstellingen

AZ: Didulica; Marcellis, Moisander, Moreno, Poulsen; Wernbloom, Martens, Ortiz; Holman (72' Van der Velden), Falkenburg (72' Sigthórsson), Gudmundsson (89' Viergever)

NAC Breda: Ten Rouwelaar; Loran, Penders, Kwakman (46' Janse), Snoyl; Luijckx (77' Kolkka), Gorter, Schilder; Leonardo, Amoah, Lurling


09-08-2010 om 10:22 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
08-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ajax onderhandelt wederom met NAC over Leonardo
 


Klik voor een vergroting               1

Ajax onderhandelt wederom met NAC over Leonardo


Ajax heeft de hoop op Leonardo nog niet opgegeven. De Amsterdammers onderhandelen wederom met NAC Breda over de terugkeer van de Braziliaanse aanvaller, meldt BN/De Stem. Tot dusver kwamen beide clubs er niet uit over een transfer.

''Ik hoor alleen via via dat er gesproken wordt'', laat Leonardo weten tegenover het medium. ''Zelf weet ik van niets.'' De aanvaller wordt als de ideale opvolger gezien van de naar Olympiakos Piraeus vertrokken Dennis Rommedahl.

Eerder kwamen NAC en Ajax er niet uit over een transfer. De Amsterdammers waren bereid om spelers op huurbasis te laten vertrekken naar Breda, maar het verschil tussen vraag en aanbod was te groot. De 27-jarige Leonardo kwam in de periode 2007-2009 al uit voor Ajax.

08-08-2010 om 09:50 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
06-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maaskant: 'Speculaties zijn leuk voor bij de borrel'
 


Klik voor een vergroting               1

Maaskant: 'Speculaties zijn leuk voor bij de borrel'

In een nieuw seizoen begint iedereen op nul, maar dat geldt niet voor NAC Breda. De Brabanders werden door de KNVB gestraft voor de financiële wanorde, beginnen met een strafpunt aan de nieuwe competitie en hopen na de wedstrijd tegen AZ op +2 te staan. “AZ is een zware tegenstander”, zei Robert Maaskant. “Maar we gaan toch gewoon voor de winst, hoor."


De trainer wil op de website van zijn club niet speculeren. "Ach, je kunt wel verwachtingen uitspreken, maar wat is het waard? Een openingswedstrijd maakt of breekt je seizoen niet”, wist Maaskant. “Twee jaar geleden hadden we ook een zware start met AZ-uit, Willem II-thuis, Roda JC-uit, SC Heerenveen-thuis, FC Volendam-uit en PSV-thuis. Stonden we na die zes wedstrijden bovenaan. Dat mocht je toch ook een zware start noemen, niet dan? Ik bedoel maar. Het zegt allemaal niets, die speculaties vooraf. Het is leuk voor bij de borrel."

Toch kan Maaskant er met AZ-thuis, FC Utrecht- en SC Heerenveen-uit en vervolgens VVV- en Feyenoord-thuis niet omheen dat NAC een zwaar programma heeft voor de eerste weken. “Nee, dat is heftig. Bovendien beginnen we met een punt achterstand, dat is ook niet erg tof. Maar oké, we beginnen gewoon met AZ en alhoewel dat een moeilijke tegenstander is, gaan we wel gewoon voor de winst."

06-08-2010 om 14:59 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mitea laat proefduel bij NAC schieten.
 


Klik voor een vergroting               1

Mitea laat proefduel bij NAC schieten.


Nicolae Mitea zou in eerste instantie donderdagavond meespelen met de beloften van NAC tegen Jong FC Dordrecht, maar de voormalig Ajacied belde op het laatste moment af en wil eerst een gesprek met de leiding van de club uit Breda.

“Zijn zaakwaarnemer had afgesproken dat hij vanavond mee zou doen. Vandaag belde Nicolae zelf en hij zei me dat hij eerst een gesprek wilde. Dat is een beetje een rare gang van zaken natuurlijk, maar goed, een keertje praten kan altijd. Dan zien we daarna wel verder”, aldus de uitleg van technisch directeur Jeffrey van As op de NAC Breda-website.

Nicolae Mitea speelde in Nederland eerder voor Ajax, waar hij werd geplaagd door een groot aantal blessures. In Amsterdam kwam hij in totaal tot 53 wedstrijden, waarin hij elf keer scoorde.

06-08-2010 om 10:23 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
04-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Truiden trekt NAC-tester Caluwé aan
 


Klik voor een vergroting               1

Sint-Truiden trekt NAC-tester Caluwé aan

NAC Breda hoeft niet meer te rekenen op de komst van Tom Caluwé. De middenvelder is met VV Sint-Truiden tot een overeenkomst gekomen, meldt de Belgische club op de officiële website.


Caluwé tekende bij Sint-Truiden een contract voor een seizoen, met een optie op nog een jaar. De Belg moet nog wel door de medische keuring geraken. Daarna vraagt STVV de spelerslicentie aan. Caluwé, die onlangs nog met NAC meetrainde, is dan over anderhalve week speelgerechtigd.

Caluwé (32) werd in Nederland bekend, toen hij in 2000 voor Willem II kwam spelen. In zijn zesde seizoen verkaste de middenvelder naar FC Utrecht. Het afgelopen jaar voetbalde hij in Qatar voor Al-Wakrah.


04-08-2010 om 10:43 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieven terroriseren NAC Breda
 


Klik voor een vergroting               1

Dieven terroriseren NAC Breda

NAC Breda heeft last van dieven. Uit het stadion van de Brabanders is dinsdag wederom wedstrijdkleding van de jeugd ontvreemd


Onbekenden namen veertig á vijftig kledingpakketten mee die een inkoopwaarde zouden hebben van 15.000 á 20.000 euro. Opmerkelijk is dat het voor de vierde jaar dit jaar gebeurt, bevestigt een bron bij NAC. Die keren ging het eveneens om textiel dat bestemd was voor de jeugdspelers van NAC.

Vorig jaar ging het om circa zeventig pakketten met broeken, shirtjes en dergelijke. Enkele maanden later zouden deze partijen kleding te koop aangeboden zijn in verschillende wijken in Breda. Ook nu zou de gestolen kleding al worden verhandeld.

Interim-directeur Bernard Ouwerkerk van de Bredase voetbalclub was gistermiddag niet bereikbaar voor een reactie. Wel is al bekend dat NAC een intern onderzoek instelt.


04-08-2010 om 10:28 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAC Breda en Ajax staken onderhandelingen Leonardo
 


Klik voor een vergroting               1

NAC Breda en Ajax staken onderhandelingen Leonardo

NAC Breda steekt een stokje voor de transfer van Leonardo naar Ajax. De Bredase en Amsterdamse club kunnen het niet eens worden over het financiële plaatje.


Omdat Ajax niet te ver wil gaan voor Leonardo, heeft NAC de onderhandelingen met de hoofdstedelingen gestaakt. Dat meldt Omroep Brabant. Leonardo mag vertrekken uit Breda, maar hoeft niet weg.

De Braziliaan speelde afgelopen seizoen in Breda en de 2,5 jaar daarvoor ook al bij Ajax. Leonardo speelde sinds het seizoen 2000/2001 in Nederland voor achtereenvolgens Feyenoord, NAC Breda, Ajax en wederom NAC Breda.

Martin Jol zag in de snelle Braziliaan een geschikte opvolger voor Dennis Rommedahl, die eerder deze zomer transfervrij naar Olympiakos Piraeus vertrok. Of het alternatief Daniël de Ridder nu concreet in beeld komt is niet duidelijk.

04-08-2010 om 09:28 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
02-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ajax wil verhuren aan NAC bij komst Leonardo'
 


Klik voor een vergroting               1

'Ajax wil verhuren aan NAC bij komst Leonardo'

Als tegenprestatie voor de terugkeer van Leonardo bij Ajax, wil NAC Breda graag enkele spelers van de Amsterdammers huren.


De Telegraaf meldt maandag dat Ajax in de zoektocht naar een rechtsbuiten bij Leonardo is uitgekomen. Rob Jansen, zaakwaarnemer van de speler, werd reeds gepolst en informeerde over de situatie van Leonardo bij NAC.

De club deelde de belangenbehartiger naar verluidt mede dat het graag Blind zag komen op huurbasis, maar het wacht totdat Ajax zich officieel meldt. Financieel zou de overstap van Leonardo naar Ajax wel aantrekkelijk zijn voor NAC.

NAC moest reeds zwaar terug in de begroting en ook het salaris van de aanvaller drukt zwaar op de balans. In het verleden werd Leonardo door Ajax al een keer weggehaald bij NAC, maar zijn eerste dienstverband bij Ajax liep vanwege blessureleed op weinig uit. Alleen in zijn laatste contractjaar speelde Leonardo regelmatig.

02-08-2010 om 10:28 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
01-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Spelers NAC zijn laaiend op clubbestuur'
 


Klik voor een vergroting               1

'Spelers NAC zijn laaiend op clubbestuur'

Er is een conflict ontstaan tussen de spelersgroep en het clubbestuur van NAC Breda. De oorzaak van het probleem is de voorgestelde verlaging van de wedstrijdpremies.


De afgelopen week hebben beide partijen diverse malen met elkaar om de tafel gezeten. Het clubbestuur voelt zich gedwongen om te korten op de premies, omdat de huidige hoogte van de premies onverantwoord is ten opzichte van de financiële situatie bij de club.

Elke speler van NAC plus de assistent-coach, ontving vorig seizoen 925 euro per wedstrijdpunt. Voor coach Robert Maaskant was de regeling niet van kracht, omdat hij een ander contract heeft. Het vorige seizoen behaalden de Bredanaars 46 punten. Bovenop het salaris kreeg elke speler dus ongeveer 50.000 euro.

Volgens BN/De Stem zijn de spelers van NAC vooral boos over het feit dat alleen op hen wordt bezuinigd en dat het overige personeel wordt ontzien. Door de premiehalvering bezuinigt de directie ongeveer zes ton extra op de voetballers.

Doordat een aantal spelerscontracten niet werd verlengd, konden de Bredanaars eerder al 1,2 miljoen bezuinigen.


01-08-2010 om 13:29 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.


Foto

Foto

weersverwachting


Foto

Gastenboek
  • groetjes
  • hallo lieverd
  • Fijne Feestdagen...
  • veel fietsplezier Dirk
  • weekendgroetjes van je maatje Noëlla knuffel en zoen xxx

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Image and video hosting by TinyPic

              IJSCOWAGEN van EEKEREN
    Image and video hosting by TinyPic

                             BIERWAGEN
    Image and video hosting by TinyPic

              POMP OP GINNEKENMARKT
    Image and video hosting by TinyPic

                          VUILNISWAGEN
    Klik hier voor meer gratis...

                   LAURENSZIEKENHUIS
    Klik hier voor meer gratis...

              JEUGDELFTAL v.v. BARONIE
    Image and video hosting by TinyPic

                           ORANJEPLEIN
    Klik hier voor meer gratis...

                       GINNEKENMARKT
    Klik hier voor meer gratis...

                           KIPPENBRUG
    Categorieën
  • Aktueel Nieuws (88)
  • Ballon Fiësta (1)
  • Bavel (5)
  • Breda Hippique (3)
  • Ginneken (2)
  • Haagse Beemden (2)
  • Harley Dag Breda (3)
  • Hvenement (3)
  • Jazz Festival Beda (8)
  • N.A.C. (173)
  • Princenhagen (8)
  • Prinsenbeek (8)
  • Singelloop (1)
  • Smaakvol Breda (3)
  • Smarlappenfestival (1)
  • Spreuken (136)
  • Station (4)
  • Teteringen (0)
  • Ulvenhout (4)
  • Zomer Boulevard (4)

  • Image and video hosting by TinyPic
    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 01-2011
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!