Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Image and video hosting by TinyPic
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Zoeken in blog

Foto
Foto
Foto
Foto
Image and video hosting by TinyPic

                             HAVEN
Image and video hosting by TinyPic

                            BOUVIGNE
Image and video hosting by TinyPic

                   van COOTHPLEIN
Image and video hosting by TinyPic

                       VALKENBERG
Image and video hosting by TinyPic

                     WATERTOREN

Image and video hosting by TinyPic

                  SPANJAARDSGAT
Image and video hosting by TinyPic

                      GROTE MARKT
Image and video hosting by TinyPic

                    ACADEMIESINGEL
Image and video hosting by TinyPic

                  GERECHTSGEBOUW
            AAN DE KLOOSTERLAAN
Image and video hosting by TinyPic

                      DE HOOP - BAVEL
Image and video hosting by TinyPic

         NIEUWE GINNEKENSTRAAT
              HOEK - BARONIELAAN
Image and video hosting by TinyPic

                  GINNEKENMARKT
Image and video hosting by TinyPic

                    TUIN - BOUVIGNE
BREDA IN BEELD

28-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fietsenstalling
Wethouder Wilbert Willems heeft vrijdagmiddag fietsenstallingen bij Achter de Lange Stallen en aan de Concordiastraat in Breda geopend.

De stallingen werden feestelijk geopend door de wethouder en het Brabants Fietsharmonisch orkest. Het fietsorkest begeleidde Willems, en een paar toeschouwers van de Fietsbond, op een aparte muziekfiets naar de stallingen. De bandleden moesten oppassen niet uit te glijden op de besneeuwde straten.

De fietsenstalling 'Achter de Lange Stallen' wordt voor ongeveer vijf jaar gehuurd door de gemeente, en kan 150 fietsen plaatsen. De stalling aan de Concordiastraat zal langer openblijven en heeft ruimte voor ruim 400 fietsen. Ook komen in deze stalling vijf oplaadpunten voor elektrofietsen, een buggyverhuur en de mogelijkheid voor de afgifte van helmen.

De wethouder hoopt dat de extra stallingen ervoor zorgen dat Bredanaars vaker de fiets of het openbaar vervoer nemen.

28-12-2009 om 11:49 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
24-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstwens

De zon is verdwenen
En de sneeuw vlokjes komen nu naar beneden
Deze kerst een witte kerst zoals in een droom
En tientallen lichtjes in de wit besneeuwde boom
Sommige kinderen glijden van de heuvel met een slee
De andere doen liever met het sneeuwballen gevecht mee
Kerst is de fijnste tijd in het jaar
Met zijn alle gezellig bij elkaar
Fijne kerst allemaal.

24-12-2009 om 10:59 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
23-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Corry Konings
Corry Konings nieuwe

ambassadeur Pierre de Jonge Sr. Foundation

RUCPHEN - Zangeres Corry Konings wordt de nieuwe ambassadeur van de Pierre de Jonge Sr. Foundation. Mariëlle Bastiaansen van Brabant 10 en Pierre Kartner gingen haar daarin voor. De Pierre de Jonge Sr. Foundation zet zich sinds vijf jaar in voor projecten voor ouderen, kinderen en gehandicapten in de regio. Ook het afgelopen jaar kon een aantal projecten rekenen op de steun van de Foundation.

De Pierre de Jonge Sr. Foundation werd in 2004 opgericht. Dit als dankbare herinnering aan de vroeg overleden heer Pierre de Jonge Sr. en in het kader van het toentertijd 50-jarig bestaan van de Firma Pierre de Jonge. De doelstelling van de foundation is het verkrijgen en beheren van middelen om (in de geest van Pierre de Jonge Sr.) projecten te ondersteunen die zich richten op ouderen, kinderen en gehandicapten in met name de regio Breda.

In dat kader heeft het bestuur, onder voorzitterschap van mr. Chris Rutten, sinds de oprichting al vele goede doelen kunnen ondersteunen. Veelal werden de betreffende organisaties geholpen met materialen in plaats van een geldelijke bijdrage.

De Foundation krijgt haar geld via jaarlijkse donaties en organiseert incidenteel ook geldgenererende activiteiten.

23-12-2009 om 11:24 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
21-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Troubadours
Minstrelen- en Troubadourentocht door Breda-centrum
Met meer artiesten en locaties groter dan ooit

BREDA - Na het succes van de drie voorgaande jaren stuurt POB, op niet alleen de laatste zondag van december maar ook de laatste zondag van 2009, zestien artiesten de stad door tijdens haar 4e Minstrelen- en Troubadourentocht.

Bij deze muzikale tocht trekt niet het publiek maar juist de artiesten van kroeg naar kroeg, zoals de Bredase Minstrelen en Troubadouren dat in de Middeleeuwen deden. Op zondagmiddag 27 december kan het aanwezige publiek in de Bruine Pij, Vulling, Inspired Coffee Company, Publieke Werken, SamSam, het Zwarte Schaap, Bagels & Beans, Hotel Van Ham en Mezz Café vanaf twee uur ‘s middags meerdere -en zeer diverse- optredens verwachten. Zondagmiddag 27 december, aanvang 14.00 uur, entree op alle locaties gratis.

21-12-2009 om 11:43 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
17-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sneeuw

De sneeuw die tegen de ochtend begon te vallen zorgt voor veel overlast. Vooral het autoverkeer ondervindt hinder. De ANWB spreekt van de drukste ochtendspits van dit jaar. Rond Breda - Oosterhout waren er in de ochtendspits elf aanrijdingen.

Dat meldt een woordvoerder van de politie. In Breda zelf valt het mee. Elf aanrijdingen is wel meer dan normaal in de ochtendspits.

Na negen uur stond er nog 'maar' iets meer dan vierhonderd kilometer. Ook het openbaar vervoer had logischerwijs last van de sneeuw. In Breda begon het later te sneeuwen dan op sommige andere plaatsen in het land.

Op het hoogtepunt stond er meer dan 620 kilometer file in het land. Vooral rond Utrecht was er geen doorkomen aan. Dat blijkt ook uit reacties op Twitter. Zo meldt onder meer Jelle den Dunnen dat hij donderdagmorgen meer dan drie uur over zijn reis van Utrecht naar Breda heeft gedaan.

17-12-2009 om 10:38 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
16-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.games
Breda Game Tournament

Na een zeer succesvolle tweede editie is Tracks Breda van Stichting Urban Brabant druk bezig met de voorbereidingen voor een derde toernooi van het van het Breda Game Tournament.

Net als vorig jaar kan iedereen zich kosteloos inschrijven om kans te maken op fantastische prijzen. De host van deze dag is net zoals de andere edities Skate de Great bekend van TMF Gamekings.

Op zaterdag 19 december van 13.00 tot 21.00 uur zal op de XBox360 gestreden worden de games zijn: Guitar Hero V (Band Hero), Fifa 10 en Call of Duty 5 (Modern Warfare 2). Voor de minder fanatieke gamers is er ook genoeg te doen. Z

o kun je jezelf uitleven op een Nintendo Wii, Oldskool arcadegames spelen of even uitrusten en toekijken in de lounge. Net als vorig jaar is het vol=vol! Meld je aan met het inschrijfformulier: gametime@macascene.nl. Meer informatie volgt via: www.macascene.nl.

16-12-2009 om 11:13 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
14-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N.A.C. - BREDA

Zaterdagavond speelde NAC voor de eredivisie in Enschede tegen FC Twente. De huidige koploper van de eredivisie had relatief gezien veel moeite met de Bredanaars, maar wisten uiteindelijk toch de overwinning te pakken, met 3 -1.

NAC speelde in de tweede helft een goede wedstrijd en wist hiermee de Tukkers op afstand te houden. Ook keeper Jelle ten Rouwelaar wist hierin zijn steentje bij te dragen. Hij stopte een penalty en hield de score hiermee op 0 - 0. Dit had een grote impact op het spelverloop van Twente en NAC wist hiervan te profiteren. Edwin de Graaf scoorde de openingstreffer middels een individuele actie vanaf de rechterkant van het veld.

In de tweede helft wist Twente al snel te scoren en bracht de wedstrijd in een gelijkspel middels een prachtig schot vanaf de zestien meterlijn. Ook wist dezelfde Twentenaar Stoch een tweede goal te scoren middels een penalty langs de keeper van NAC. NAC kreeg vervolgens nog een paar kansen, via de counter, maar wist deze niet te benutten. Daarentegen wist FC Twente, middels een blunder van de verdediging van NAC, een derde treffer te realiseren via Riuz.

Nac speelt volgende week zondag de topper tegen Ajax, in het Rat Verlegh stadion in Breda.

 

14-12-2009 om 10:32 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
11-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doedelzakken
Het is en blijft een bijzonder geluid in een kerk: doedelzakken. Zondagmiddag is het weer zover en kunnen deze aparte klanken van ‘Inter Scaldis pipes and drums’ uit het Zeeuwse Vlissingen beluisterd en bewonderd worden. Dit keer in de Petruskerk aan de Lange Brugstraat in Noord tijdens het kerstconcert van Particolare & Vrienden.

De band speelt authentieke Schotse muziek. De muzikale leiding heeft pipe-major Gilbert Hekhuis. Inter Scaldis heeft regelmatig optredens met de regiment-pipe band van ‘The King’s Own Scottish Borderers ‘ uit Edinburgh. Voorts heeft de band optredens verzorgd met de regiments-pipeband van de Calgary Highlanders uit Canada.

De band trad in 1994 op voor Koningin Beatrix en in 2001 opende de band het defilé voor Prins Bernhard op het Paleis Soestdijk. Zondagmiddag dus ‘op de Leur’. De pipers bespelen de Great Highland Bagpipe, de echte Schotse ‘doedelzak’. De drummers bespelen de snare-drum, tenor-drum en bass-drum. De snare-drum is een speciale drum met een hoog, hard Schots geluid.

Dat Inter Scaldis niet zomaar een doedelzakgroepje is, is bewezen tijdens grote internationale wedstrijden waar ze tot vier keer toe de eerste plaats behaalden! Maar het blijft bij het kerstconcert van Particolare & Vrienden niet alleen bij doedelzakken. Er staan ook nog optredens op het programma van Torkesje uit Breda, Jongerenkoor Van Alles Wat uit Etten-Leur en uiteraard het befaamde Koperensemble Particolare o.l.v. Manfred Stroop uit Etten-Leur. Plus een grote gezamenlijke finale van alle deelnemende groepen. Dit kerstconcert (aanvang 14.00 uur en de toegang is gratis!) is een organisatie van de Parochiekern St. Petrus van de Mariaparochie Etten-Leur i.s.m. het Koperensemble Particolare. Voor alle bezoekers ligt er ook een kleurrijk programmaboekje klaar met de teksten van verschillende kerstnummers om al meezingend (eventueel onder het genot van een glaasje glühwein of ander drankje) helemaal in de kerstsfeer te komen!

11-12-2009 om 11:21 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
10-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zwerfjongeren
Het aantal minderjarige zwerfjongeren is bij zwerfjongerenpension de Omloop van 75 in 2008 naar 95 dit jaar gestegen.

Beheerder van de Omloop, Berry Karelse, denkt dat de stijging komt doordat de jeugd steeds mondiger wordt. “Ze denken dat ze het allemaal beter weten, en lopen dan weg van huis. Dan raken ze van de wal in de sloot, en komen er niet meer uit.”

Een andere reden voor de toename van zwerfjongeren is schulden. “Het is tegenwoordig zo makkelijk om te lenen, en als je dan schulden opbouwt, kun je als jongere op een gegeven moment nergens meer heen”, aldus Karelse.

“We hebben eigenlijk elke dag wel aanvragen van jongeren, maar er is toch een stijging van twintig jongeren in een jaar”, zegt de beheerder.

In heel Nederland is het aantal minderjarige zwerfjongeren het afgelopen jaar met enkele honderden toegenomen. Dat meldt de Federatie Opvang, de koepelorganisatie voor de daklozenopvang. In totaal zijn er zesduizend zwerfjongeren tot 25 jaar.

10-12-2009 om 10:52 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
09-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harde Knal
De ‘geheimzinnige’, harde knal van dinsdagmiddag is niet zo geheimzinnig meer. Velen verwachtten het al. “Gewoon een F16 die door de geluidsbarrière vloog”, verklaart voorlichtster Ellen Bos van de luchtmacht in Den Haag. Het betrof een testvlucht, een zogenaamde functional flight check.

“De F16 is tijdens het onderhoud helemaal uit elkaar gehaald en weer in elkaar gezet”, legt de woordvoerster uit. “Een onderdeel van de testvlucht na het onderhoud is dat een F16 een bepaalde snelheid moet halen. Gewoon om te kijken of het lukt. Bij die test vlucht tussen Steenbergen en Tiel is de snelheid van het geluid gehaald, Mach 1,05. Dan volgt er een harde knal."

Door de geluidsbarrière vliegen is in Nederland verboden, behalve in het gebied tussen Steenbergen en Tiel. Als de weersomstandigheden het niet toelaten een testvlucht boven zee te doen, kan de luchtmacht er voor kiezen dit boven het gebied te doen. “En dat is nu gebeurd”, zegt Bos. “Het vliegtuig klom naar een hoogte van 14 kilometer. Toen het de 11 kilometer passeerde, werd de geluidsbarrière bereikt.”

09-12-2009 om 12:17 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
07-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lintje voor frans derks
Oud-scheidsrechter Frans Derks kreeg gisteren een koninklijke onderscheiding. De 79-jarige Derks ontving de titel ‘Officier in de Orde van Oranje Nassau’ tijdens een vergadering van betaald voetbal van de KNVB.

Derks was scheidsrechter tussen 1956 en 1978. Daarna werd hij actief bij verschillende verenigingen en besturen, onder anderen in het hand- en volleybal.

In 1974 werd Derks voorzitter van de Bredase volleybalvereniging Brevok. Hier organiseerde hij de bouw van de TDK-hal in Breda. Onder zijn voorzitterschap bereikte het eerste herenteam en het eerste damesteam de eredivisie. Bovendien haalden zij de Europa Cup.

Deze verdiensten en maatschappelijke inzet waren de redenen voor zijn nominatie door het bondsbestuur van de KNVB. De burgemeester van Zeist mocht de onderscheiding overdragen.

Derks is nu bestuurslid bij de stichting ‘Meer dan Voetbal’. Zijn onderscheiding heeft geen gevolgen voor de stichting, maar Wanda Kingma, communicatiemanager, is erg enthousiast. “Wij hebben Frans gisteren gezien en hem van harte gefeliciteerd. Met het bestuur zullen we dit zeker nog vieren. Frans doet veel goed werk, nu wordt hij hiervoor beloond.”

07-12-2009 om 11:09 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
05-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nac - sparta 2 - 2

NAC Breda en Sparta Rotterdam eindigen gelijk

Het duel tussen NAC Breda en Sparta Rotterdam heeft geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen scoorden twee doelpunten in Noord-Brabant, waardoor zij met een punt naar huis mochten gaan.

Erik Falkenburg schoot Sparta voor rust op voorsprong. Hij profiteerde van slecht uitverdedigen van NAC Breda. De Bredanaars kwamen na rust echter terug in de wedstrijd en namen zelfs de leiding.

Eerst kopte Leonardo binnen op aangeven van Jonas Kolkka, daarna scoorde Patrick Zwaanswijk met zijn hoofd de 2-1. Hij deed dat uit een hoekschop. Niet veel later schoot Rydell Poepon hard de 2-2 binnen.

In de slotfase probeerden beide ploegen het nog wel, maar scoren wilde niet meer lukken. Sparta staat daardoor negende op de ranglijst, NAC Breda is de nummer acht.

05-12-2009 om 10:32 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
04-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fietspomp

Bij de fietsenstalling aan de Kraanstraat is dinsdag een nieuw soort fietspomp, de ‘Airforce’ geplaatst, de eerste in Nederland.
De fietspomp is gemaakt van duurzaam materiaal en voor algemeen gebruik.

De pomp is ontwikkeld op initiatief van de Gemeente Breda en is niet alleen geschikt voor (race)fietsers en mountainbikers, maar ook scooterrijders kunnen er hun banden mee oppompen.

De straatpomp is ontwikkeld in samenwerking met bedrijf Delta Products & Sports, de pomp gaat, inclusief betonfundatie, € 489,- kosten, exclusief btw.

04-12-2009 om 11:21 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
03-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wk 2010

Breda Hippique mag dit jaar de WK para equestrian mennen 2010 organiseren. Dat maakte de FEI, de internationale paardensportfederatie gisteren bekend in Kopenhagen.

Het lukte de FEI dit jaar niet om een geschikte kandidaat te vinden de organisatie van de WK. Breda Hippique besloot zich daarop kandidaat te stellen voor de WK mennen (rijden met paard en wagen).

Voorzitter Mathé Bögels vindt het volkomen vanzelfsprekend dat Breda Hippique de organisatie van dit Wereldkampioenschap op zich neemt. “De mensport voelt zich al een kwart eeuw thuis op ons evenement en sinds de afgelopen editie hebben we ook een warme band met de aangepaste sport. Bovendien past dit mooi bij onze internationale ambities,” aldus de voorzitter.

Burgemeester Peter van der Velden beschouwt dit als een waardevolle toevoeging aan het evenement: “het geeft Breda Hippique nog meer internationale allure, en daarmee ook internationale uitstraling voor Breda. Naast de Paragames die elke twee jaar in Breda plaatsvinden, vindt nu ook de para equestrian mensport hier een prima thuishaven.”

03-12-2009 om 10:54 geschreven door breda  


Categorie:Breda Hippique


Foto

Foto

weersverwachting


Foto

Gastenboek
  • groetjes
  • hallo lieverd
  • Fijne Feestdagen...
  • veel fietsplezier Dirk
  • weekendgroetjes van je maatje Noëlla knuffel en zoen xxx

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Image and video hosting by TinyPic

              IJSCOWAGEN van EEKEREN
    Image and video hosting by TinyPic

                             BIERWAGEN
    Image and video hosting by TinyPic

              POMP OP GINNEKENMARKT
    Image and video hosting by TinyPic

                          VUILNISWAGEN
    Klik hier voor meer gratis...

                   LAURENSZIEKENHUIS
    Klik hier voor meer gratis...

              JEUGDELFTAL v.v. BARONIE
    Image and video hosting by TinyPic

                           ORANJEPLEIN
    Klik hier voor meer gratis...

                       GINNEKENMARKT
    Klik hier voor meer gratis...

                           KIPPENBRUG
    Categorieën
  • Aktueel Nieuws (88)
  • Ballon Fiësta (1)
  • Bavel (5)
  • Breda Hippique (3)
  • Ginneken (2)
  • Haagse Beemden (2)
  • Harley Dag Breda (3)
  • Hvenement (3)
  • Jazz Festival Beda (8)
  • N.A.C. (173)
  • Princenhagen (8)
  • Prinsenbeek (8)
  • Singelloop (1)
  • Smaakvol Breda (3)
  • Smarlappenfestival (1)
  • Spreuken (136)
  • Station (4)
  • Teteringen (0)
  • Ulvenhout (4)
  • Zomer Boulevard (4)

  • Image and video hosting by TinyPic
    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 01-2011
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!