Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Image and video hosting by TinyPic
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Zoeken in blog

Foto
Foto
Foto
Foto
Image and video hosting by TinyPic

                             HAVEN
Image and video hosting by TinyPic

                            BOUVIGNE
Image and video hosting by TinyPic

                   van COOTHPLEIN
Image and video hosting by TinyPic

                       VALKENBERG
Image and video hosting by TinyPic

                     WATERTOREN

Image and video hosting by TinyPic

                  SPANJAARDSGAT
Image and video hosting by TinyPic

                      GROTE MARKT
Image and video hosting by TinyPic

                    ACADEMIESINGEL
Image and video hosting by TinyPic

                  GERECHTSGEBOUW
            AAN DE KLOOSTERLAAN
Image and video hosting by TinyPic

                      DE HOOP - BAVEL
Image and video hosting by TinyPic

         NIEUWE GINNEKENSTRAAT
              HOEK - BARONIELAAN
Image and video hosting by TinyPic

                  GINNEKENMARKT
Image and video hosting by TinyPic

                    TUIN - BOUVIGNE
BREDA IN BEELD

07-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lintje voor frans derks
Oud-scheidsrechter Frans Derks kreeg gisteren een koninklijke onderscheiding. De 79-jarige Derks ontving de titel ‘Officier in de Orde van Oranje Nassau’ tijdens een vergadering van betaald voetbal van de KNVB.

Derks was scheidsrechter tussen 1956 en 1978. Daarna werd hij actief bij verschillende verenigingen en besturen, onder anderen in het hand- en volleybal.

In 1974 werd Derks voorzitter van de Bredase volleybalvereniging Brevok. Hier organiseerde hij de bouw van de TDK-hal in Breda. Onder zijn voorzitterschap bereikte het eerste herenteam en het eerste damesteam de eredivisie. Bovendien haalden zij de Europa Cup.

Deze verdiensten en maatschappelijke inzet waren de redenen voor zijn nominatie door het bondsbestuur van de KNVB. De burgemeester van Zeist mocht de onderscheiding overdragen.

Derks is nu bestuurslid bij de stichting ‘Meer dan Voetbal’. Zijn onderscheiding heeft geen gevolgen voor de stichting, maar Wanda Kingma, communicatiemanager, is erg enthousiast. “Wij hebben Frans gisteren gezien en hem van harte gefeliciteerd. Met het bestuur zullen we dit zeker nog vieren. Frans doet veel goed werk, nu wordt hij hiervoor beloond.”

07-12-2009 om 11:09 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
05-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nac - sparta 2 - 2

NAC Breda en Sparta Rotterdam eindigen gelijk

Het duel tussen NAC Breda en Sparta Rotterdam heeft geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen scoorden twee doelpunten in Noord-Brabant, waardoor zij met een punt naar huis mochten gaan.

Erik Falkenburg schoot Sparta voor rust op voorsprong. Hij profiteerde van slecht uitverdedigen van NAC Breda. De Bredanaars kwamen na rust echter terug in de wedstrijd en namen zelfs de leiding.

Eerst kopte Leonardo binnen op aangeven van Jonas Kolkka, daarna scoorde Patrick Zwaanswijk met zijn hoofd de 2-1. Hij deed dat uit een hoekschop. Niet veel later schoot Rydell Poepon hard de 2-2 binnen.

In de slotfase probeerden beide ploegen het nog wel, maar scoren wilde niet meer lukken. Sparta staat daardoor negende op de ranglijst, NAC Breda is de nummer acht.

05-12-2009 om 10:32 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
04-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fietspomp

Bij de fietsenstalling aan de Kraanstraat is dinsdag een nieuw soort fietspomp, de ‘Airforce’ geplaatst, de eerste in Nederland.
De fietspomp is gemaakt van duurzaam materiaal en voor algemeen gebruik.

De pomp is ontwikkeld op initiatief van de Gemeente Breda en is niet alleen geschikt voor (race)fietsers en mountainbikers, maar ook scooterrijders kunnen er hun banden mee oppompen.

De straatpomp is ontwikkeld in samenwerking met bedrijf Delta Products & Sports, de pomp gaat, inclusief betonfundatie, € 489,- kosten, exclusief btw.

04-12-2009 om 11:21 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
03-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wk 2010

Breda Hippique mag dit jaar de WK para equestrian mennen 2010 organiseren. Dat maakte de FEI, de internationale paardensportfederatie gisteren bekend in Kopenhagen.

Het lukte de FEI dit jaar niet om een geschikte kandidaat te vinden de organisatie van de WK. Breda Hippique besloot zich daarop kandidaat te stellen voor de WK mennen (rijden met paard en wagen).

Voorzitter Mathé Bögels vindt het volkomen vanzelfsprekend dat Breda Hippique de organisatie van dit Wereldkampioenschap op zich neemt. “De mensport voelt zich al een kwart eeuw thuis op ons evenement en sinds de afgelopen editie hebben we ook een warme band met de aangepaste sport. Bovendien past dit mooi bij onze internationale ambities,” aldus de voorzitter.

Burgemeester Peter van der Velden beschouwt dit als een waardevolle toevoeging aan het evenement: “het geeft Breda Hippique nog meer internationale allure, en daarmee ook internationale uitstraling voor Breda. Naast de Paragames die elke twee jaar in Breda plaatsvinden, vindt nu ook de para equestrian mensport hier een prima thuishaven.”

03-12-2009 om 10:54 geschreven door breda  


Categorie:Breda Hippique
30-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Utrecht - nac
NAC Breda speelde zondagmiddag in Utrecht tegen FC Utrecht. In dit boeiend duel was er minstens recht op één punt voor NAC, echter gingen de mannen uit Breda zonder punten naar huis toe. Het werd 3 - 1.

De eerste helft was erg rustig te noemen. De meeste kansen waren er voor NAC, maar het meeste balbezit lag bij FC Utrecht. Leonardo was de hoofdspeler bij de Bredanaars en liet de verdediging van de tegenstander vaak achter zich.

In de tweede helft werd het erg boeiend in Utrecht. Het werd al snel 1 - 0 en vervolgens 2 - 0 voor FC Utrecht. Echter liet NAC zich niet kwijtspelen, maar zorgde voor meer druk op de goal van keeper Vorm (FC Utrecht). Dit resulteerde in een goal van Amoah, uit een prachtige hoekschop van Gorter.
NAC zette nog meer druk, maar het lukte ze niet om nog meer te scoren, zelfs in de laatste minuut werd er tijdens 'alles of niets' een derde tegentreffer ontvangen.

NAC speelt volgende week zondag tegen Sparta, in eigen huis, de 16de speelronde van de eredivisie

30-11-2009 om 09:55 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
27-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stal sintels
Stal Sintels Nieuws
Nieuwe FNRS-opleiding

Stal Sintels start binnenkort met een nieuwe opleiding ‘leer mennen met plezier’ daarin leert een beginnende menner op een veilige en verantwoorde manier, stap voor stap, de kunst van het mennen. Leren omgaan met paarden en het plezier in de opleiding staan centraal. De menopleiding is onderverdeeld in drie onderdelen, waarbij het FNRS Menbewijs behaald wordt na het afronden van het laatste onderdeel. Daarnaast komen al vanaf het begin van de menopleiding de eerste proeven aan bod waarmee de beginnende menner zichzelf steeds meer kan ontwikkelen.

Moet je leren mennen?

Ja, mennen moet je leren. Om plezierig en vooral ook veilig met paard en wagen te kunnen rijden, moet je een aantal dingen leren. Een gedeelte daarvan is theorie, bijvoorbeeld over het paard zelf, over de benodigdheden, de technieken en het rijden. De praktijk komt uitgebreid aan de orde zoals: het correct vastzetten van een paard, de verzorging, het rijden in een rijbaan maar ook in het verkeer. In deze opleiding nemen we je stap voor stap mee door de opleiding op weg naar het FNRS menbewijs. In het handboek ‘Leer mennen met plezier’ komen de certificaten mennen 1 en 2 en het FNRS menbewijs aan de orde voor enkelspan.

27-11-2009 om 12:03 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
25-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kma181 jaar
Een parade van 1200 militairen die zich een weg baant door het centrum verrast menig bezoeker van de binnenstad. Dinsdag viert de Koninklijke Militaire Academie haar 181ste verjaardag.

Op het bordes van het Stadhuis op de Grote Markt staan de hoogwaardigheidsbekleders klaar. Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm neemt het defilé af.

Hij is in gezelschap van de commandant van de Nederlandse Defensie Academie generaal-majoor Siem van Groningen, de officier van het Koninklijke Instituut voor de Marine Jelle Snoeks en naamgenoot burgemeester Peter van der Velden.

Het nieuwsgierige publiek verzamelt zich op het marktplein waar de koopmannen hun laatste goederen inpakken. In de verte, vanuit de Halstraat, zwelt een militaire mars aan.

“Wat gebeurt hier”, zingt het al snel rond, “Wat voor een optocht is dit”, roept iemand.

Naast het bordes hebben een tweehonderdtal soldaten plaats genomen. Ze staan netjes in het gelid. De houding van lichaam kaarsrecht en met een snelle beweging volgt de militaire groet .

Ongeveer 300 adelborsten uit Den helder en 700 cadetten van de KMA zijn op weg. Het is de traditionele verjaardagsmars van de academie. Van Uhm heeft in het verleden zelf een aantal keer deelgenomen aan de tocht.

25-11-2009 om 13:54 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
24-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hsl

Op één lijn over de hsl

Antwerpen en Breda zijn het er over eens dat er zo snel mogelijk een hogesnelheidstrein moet rijden tussen de twee plaatsen

De Antwerpse schepen van Stadsontwikkeling, Ludo van Campenhout, gaat daarom zijn volle politieke gewicht inzetten om de trein te laten rijden. Dat kan de schepen betrekkelijk makkelijk, want hij is óók lid van het Belgische parlement. In die hoedanigheid kan hij direct de minister aanspreken die verantwoordelijk is voor de hoge snelheidslijn. Dat zegt de Bredase verkeerswethouder Wilbert Willems, na gesprekken die hij vorige week vrijdag heeft gehad met zijn Antwerpse collega.

Het wil maar niet vlotten met de verbinding tussen de twee steden. Op 13 december gaat de hsl rijden tussen Brussel en Amsterdam, zonder in Breda te stoppen. Voor die verbinding moet de Belgische federale overheid nog een trein kopen.

Willems: "Van Campenhout en ik hebben geconstateerd dat ook Antwerpen hecht aan een goede verbinding met Breda. De Belgen weten hoe graag mensen tussen de twee steden op en neer reizen.

Tot enkele weken geleden gooide een vervelende ruzie over de verdieping van de Westerschelde nog roet in het eten, maar nu die problemen zijn gladgestreken staat niets een goed overleg over de hsl meer in de weg, zegt de Bredase stadsbestuurder. "Van Campenhout heeft beloofd dat hij druk gaat uitoefenen op de Belgische autoriteiten', aldus Willems.

24-11-2009 om 09:07 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
23-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vogelboek

De West-Brabantse vogelwerkgroep brengt dinsdag 24 november een boek uit over vogels in de Bredase binnenstad. Het boek 'Vogels (houden) van Breda' bevat onder meer beschrijvingen en foto's van vogels in de bebouwde kom van Breda.

Het werd in samenwerking met de gemeente opgesteld. In het boek wordt ook aandacht besteed aan vogels die uit het stadsbeeld zijn verdwenen. "Het 200 pagina's tellende boek is een waardige afsluiting van het jaar waarin de Vogelwerkgroep 40 jaar bestaat", zo laat de werkgroep weten.

De prijs voor het boek bedraagt 19,95 euro en is vanaf dinsdag in de boekhandel te koop.

 

23-11-2009 om 09:58 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
20-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vogelwerkgroep

Vogelwerkgroep houdt ganzenexcursie

De West-Brabantse Vogelwerkgroep houdt op zondagochtend 22 november een ganzenexcursie. Behalve in Prinsenbeek worden ook gebieden bezocht in Hoge en Lage Zwaluwe, Made en Wagenberg.

Het vertrek is om 9.00 uur vanaf het Schoolakkerplein in het Ginneken. Laarzen of wandelschoenen en warme kleding worden aanbevolen, net als koffie en een verrekijker. De excursie onder leiding van vogeldeskundige Piet van Iersel van de vogelwerkgroep duurt zo’n drie uur.
 
De beste tijd om ganzen te kijken is tussen eind oktober en eind maart. Dan verblijven er in Nederland ruim een miljoen ganzen. De ganzen zijn afkomstig uit de poolcirkel, zoals Nova Zembla, Spitsbergen, Siberië en Scandinavië. De winter in de poolgebieden valt vroeg en snel in. In september moeten de ganzen op zoek naar nieuwe leef- en voedselgebieden. Nederland is één van de favoriete bestemmingen. Er komen in Nederland twaalf ganzensoorten voor, de bekendste zijn de Nijlgans en de Canadese gans.
 
Aanmelden voor de excursie kan bij Piet van Iersel, 076-5816382 of via voorzitter@westbrabantsevwg.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

20-11-2009 om 13:59 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
18-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.open jazzpodium
Gentlemen’s Agreement

op Open jazzpodium

Gentlemen’s Agreement in Latin Style brengt je terug in de jaren ’40 en 50 van de vorige eeuw, waarin croonen een zangtechniek was, die in de pré-rock dé stijl was en werd die gezongen door Peggy Lee, Rosemary Clooney, Bing Crosby, Frank Sinatra en natuurlijk Perry Como.

Perry Boot heeft de muziek met de paplepel ingegoten gekregen en heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig zanger. Hij heeft al op diverse grote podia opgetreden en is zanger bij ‘Gentlemen’s Agreement’. Rutger van Rompaey op Spaanse gitaar - ook bekend met dit genre - heeft zich toegelegd op vertolkingen van authentieke en warme jazz uit de tijd van George en Ira Gershwin, Irving Berlin, Cole Porter en de Hotclub du France. Deze temperamentvolle muziek en Perry’s warme stemgeluid laten zich het beste kenschetsen als “late night” muziek. Speciaal voor deze gelegenheid is pianist Ap Verwayen aangetrokken om de mannen van Gentlemen’s Agreement op scherp te zetten. Gentlemen’s Agreement in deze formatie brengt een nummers in latin-style van o.a. Antonio Carlos Jobim uit het Great American Songbook van vooral de jaren ’50. Geniet!

De 3e donderdag van de maand wordt het open podium georganiseerd door Stichting Beaux Jazz. Donderdag 19 november in het Hijgend Hert Open Jazzpodium aanvang 21.30 uur.

18-11-2009 om 11:54 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
13-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chronisch zieken
Week Chronisch Zieken:

Dialyseafdeling Amphia doet mee

Van 6 tot 14 november is in Nederland de Week van de Chronisch Zieken. Onder het motto ‘Tijd voor leven’ is er deze week landelijk extra aandacht voor chronisch zieken én hun omgeving. De dialyseafdeling van het Amphia Ziekenhuis sluit bij het landelijk initiatief aan.

Op woensdag 11 en donderdag 12 november organiseert de dialyseafdeling activiteiten voor haar patiënten. Brigitte Reijnders, hoofd van de afdeling: “We draaien muziek die ze leuk vinden en leerlingen van het Cingel College komen gebak brengen. Er komt een goochelaar en om lekker te ontspannen, kunnen de patiënten een voetreflexmassage krijgen. Het is belangrijk dat we als dialyseafdeling meedoen aan de Week van de Chronisch Zieken. Uitgebreid winkelen of spontaan uit eten gaan is niet vanzelfsprekend voor patiënten die moeten dialyseren. We willen onze patiënten daarom graag verwennen, want ze verdienen het om even uit de sleur te zijn.”

Jan Gabriëls gaat sinds kort naar het Amphia Ziekenhuis voor dialyse. Hij vindt het mooi dat er aandacht is voor deze specifieke patiëntengroep tijdens de week van de chronisch zieken. “Drie keer per week ben ik van kwart over drie tot kwart voor 7 in Amphia. Dat heeft echt veel impact op je leven, dat kun je je niet voorstellen. En als je ziet wat er allemaal ligt op een dialyseafdeling, van jong tot oud. Afleiding is heel welkom. TV-kijken stompt af en lezen lukt voor de een wel en de ander niet. Je ligt maar te liggen, daarom kan er niet genoeg aandacht voor zijn.”

Meer informatie over de landelijke week vindt men op www.chronischziek.

13-11-2009 om 11:41 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
12-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Baron
Mijnheer de Baron arriveert zondag 15 november a.s. om klokslag twee uur op de Ginnekenmarkt.

Niet alleen het klimaat ligt tegenwoordig flink overhoop. Dat lijkt ook het geval te zijn met onze traditionele volksfeesten. Komend weekeind wordt op zaterdag 14 november Sinterklaas met een grote optocht in Breda binnen gehaald en een dag later, op zondagmiddag 15 november, komt Mijnheer de Baron op de Ginnekenmarkt aan. Het Ginneken begint dan langzaam maar zeker aan het jaarlijkse carnavalsfeest. Hoe dan ook, in het Ginneken en in Breda is het komend weekeind groot feest.

Het Sinterklaasfeest en de 11e van de 11e bestaan al eeuwen, ook in het Ginneken. Het carnaval in Ginneken rond en met Mijnheer de Baron is volgens de geschiedschrijving in het boek ‘De gouden eeuwen van het Ginneken’ ontstaan in 1624. Toen arriveerde gelijk met de Spaanse veldheer Medina de jonge Charles van het oude adellijke geslacht ‘le Dernierre du Moment’. Medina en zijn leger kwamen om de stad Breda te belegeren en de jonge Charles om voornamelijk in het Ginneken de bloemetjes buiten te zetten.

Mijnheer de Baron wordt door de Ginnekenaren op handen gedragen…

De traditie van het Ginnekens carnaval wil, dat ieder jaar door de adellijke familie ‘le Dernierre du Moment’ in Parijs een jonker naar het Ginneken wordt gestuurd om er voor te gaan in het jaarlijkse carnavalsfeest. Net als Charles eeuwen geleden wordt ook nu nog Mijnheer de Baron door de Ginnekenaren op handen gedragen. Hij wordt, ondanks dat hij de annexatie van het dorp Ginneken in 1942 door Breda niet erkent, door de burgemeester van Breda met groot elan ontvangen. De organiserende carnavalsvereniging ’t Lestogenblik bereidt Mijnheer de Baron in het kader van de 11e van de 11e altijd een groots welkom bij de pomp op de Ginnekenmarkt, het hart van Ginneken. Daarvoor worden ook diverse carnavalsprinsen uit de directe omgeving uitgenodigd. De prins uit Prinsenbeek en Ulvenhout zijn dan steevast aanwezig en prijzen Mijnheer de Baron in hun lovende toespraken.

12-11-2009 om 10:30 geschreven door breda  


Categorie:Ginneken
11-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mexicaanse griep

Clubarts Feyenoord noemt vaccinatie AZ en NAC asociaal


Casper van Eijck, clubarts van Feyenoord, vindt het asociaal dat AZ en NAC Breda hun spelers hebben ingeënt tegen de Mexicaanse griep. Van Eijck geeft aan zelf te wachten met vaccineren tot profvoetballers aan de beurt zijn.

‘Als voetballers worden ingeënt, blijven er te weinig vaccins (foto) over voor de risicogroepen,’ vertel Van Eijck dinsdag aan AD Sportwereld. ‘In dit soort gevallen hoort iedereen zich aan het advies van de gezondheidsraad te houden,’ vervolgt hij. ‘Bovendien is het tegen de regels om vaccins te verstrekken aan mensen die niet tot de risicogroepen behoren.’

Edwin Goedhart, hoofd van de medische staf van Ajax, sluit zich aan bij zijn collega. ‘Wij bekijken ook de mogelijkheid om spelers te vaccineren, maar alleen als het op een legale en eerlijke manier kan.’

11-11-2009 om 11:57 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
09-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.startersavond
Hypodomus houdt

Startersavond

Hypodomus, Markendaalseweg 56-58 Breda.

Op dinsdagavond 10 november houdt Hypodomus in Breda een Startersavond. Dit is een speciale inloopavond voor startende huizenkopers. De huidige woningmarkt is een ideale kopersmarkt geworden, zeker voor starters. Bij veel mensen leeft de vraag of het kopen van een eigen huis wel tot de mogelijkheden behoort. Dit terwijl je als koper momenteel een stevigere onderhandelingspositie hebt en bovendien kun je profiteren van de lage hypotheekrente.

“Wij organiseren een Startersavond, omdat we op een laagdrempelige manier willen laten zien dat het kopen van een huis voor veel starters wel degelijk tot de mogelijkheden behoort. In een informele sfeer kunnen bezoekers al hun vragen, geheel vrijblijvend, stellen over het kopen van een huis. Ook worden de verschillen tussen huren of kopen uitgelicht.

Onze hypotheekadviseur legt één op één uit wat er allemaal mogelijk is. Starters zijn doorgaans niet bekend met de ontwikkelingen op de woningmarkt. Veel mensen kijken wel op internet, maar vinden vaak onvoldoende informatie. Denk bijvoorbeeld aan de koopsubsidie van de overheid en de Nationale Hypotheekgarantie. Het kopen van een huis is de grootste uitgave van je leven. Reden te meer om je goed te laten informeren. Ook de makelaars van het Hypodomus kantoor zijn aanwezig tijdens deze avond. Zij kunnen je precies vertellen welke woningen voor starters interessant zijn en wat er komt kijken bij het kopen van een huis. Dat de vraag huren of kopen leeft bij starters, blijkt uit het grote aantal aanmeldingen via onze website.”

De Startersavond vindt plaats op dinsdag 10 november tussen 18.30 en 20.30 uur in de winkel aan de Markendaalseweg 56-58, 4811 KC Breda. Kijk op www.hypodomus.nl om je in te schrijven voor de Startersavond.

Hypodomus is de nieuwe franchiseorganisatie voor alle diensten rondom de aan- en verkoop van het huis. De NVM-makelaars en Erkende hypotheekadviseurs van Hypodomus bieden een compleet pakket van diensten die nodig zijn om een woning te kopen, te verkopen of te financieren.

09-11-2009 om 10:39 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
08-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.studio 100
Studio 100 vestigt zich in Breda
PER 1 FEBRUARI

De Nederlandse Afdeling Sales en Marketing van Studio 100 Benelux verhuist in februari 2010 naar het Pakhuis op de TripleO Campus in Breda.

Studio 100 is het productiehuis van onder andere Mega Mindy, Samson en Gert, Kabouter Plop, K3, Amika en het Huis Anubis. Daarnaast houdt Studio 100 zich bezig met TV-producties, shows, films, boeken, video’s merchandising en een aantal eigen themaparken. Breda is zeer verheugd dat dit toonaangevende bedrijf op het vlak van familie-entertainment in België en Nederland hier een vestiging krijgt. Studio 100 werd vorige week in België nog verkozen tot Onderneming van het Jaar.

In Breda komen ongeveer 15 mensen te werken op 300 m2 vloeroppervlakte op de bovenverdieping van het Pakhuis op de TripleO Campus. De Nederlandse afdeling Sales & Marketing huist momenteel op het Mediapark in Hilversum. Studio 100 is in 1996 opgericht en heeft in totaal 770 mensen in dienst. Het moederbedrijf zit in België.

Unieke plek

De Gemeente Breda heeft samen met Red Concepts, de eigenaar van de TripleO Campus, en NV REWIN West-Brabant Studio 100 warm gemaakt voor Breda.

Commercieel Directeur van Studio 100 Benelux, Tom Grymonprez: “Het concept van TripleO, het samenbrengen van creatieve, dynamische bedrijven op een ‘campus’ en de unieke plek was een belangrijke factor voor ons. Daarnaast maakt de Bourgondische mentaliteit, gecombineerd met een dynamische uitstraling, een vernieuwende creatieve sector en een goede bereikbaarheid vanuit België, Breda tot een uitstekende vestigingsplaats voor onze Nederlandse afdeling Sales & Marketing”.

Opsteker

Wethouder André Adank van Economische zaken: “Studio 100 is een grote naam en breidt zijn activiteiten nog steeds uit. Iedereen kent hun artiesten en programma’s en de gemeente en Red Concepts verwelkomen hen graag in Breda. Het is ook een enorme opsteker voor de TripleO Campus. Studio 100 vestigt zich in het Pakhuis, op de bovenverdieping van de Game Academy van de NHTV. Als dat geen synergie oplevert. Er werken zo’n 15 mensen bij deze afdeling maar ik ben overtuigd van de aantrekkende werking van een dergelijk bedrijf voor de campus”.

08-11-2009 om 09:40 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
05-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.speelgoedbeurs
Speelgoedbeurs Zundert

Het is weer bijna zover. De jaarlijkse speelgoedbeurs die wordt verzorgd door 3 Zundertse scholen. De beurs zal gehouden worden op 6 en 7 november in het Mencia Sandrode aan de Akkermolenweg 2d te Zundert.

Op vrijdag 6 november kan je de spullen inleveren die je wilt verkopen. Vanaf 18.30 uur gaan de deuren open. De voorwaarden zijn dat de spullen niet kapot of vuil zijn. Geen pluche beesten, knuffels, kleding of schoeisel. Wel schaatsen, skeelers en poppenkleertjes. Videobanden worden ook niet meer ingenomen. Graag kleine spullen of babyspeelgoed bundelen.

U bepaalt zelf de prijs. Er zijn lijsten beschikbaar. Zelfgemaakte lijsten worden niet geaccepteerd. Graag de oude prijsstickers verwijderen, zodat wij er een nieuwe kunnen opplakken. Ook hier niet zelf stickers plakken, wij zullen deze verzorgen.

Op zaterdag 7 november zullen de deuren vanaf 9.00 tot 10.00 uur open gaan voor het verkopen van de spullen. Wij hopen natuurlijk op een grote opkomst. Wie weet staat daar het speelgoed wat je nog wilde hebben! De voorwaarden zijn contant betalen. Pinnen en chippen is niet mogelijk. Het aanwezige speelgoed mag niet onderling worden verkocht. Tassen dienen aan de kapstok worden gehangen.

De uitbetaling van de verkochte spullen zal zaterdag 7 november vanaf 14.30 tot 15.00 uur plaatsvinden. 25% van de door u bepaalde prijs komt ten goede aan de scholen.

De organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor zoekgeraakte, beschadigde of incomplete spullen.

Organisatie wordt verzorgd door St. Aloysius, St. Anna en St. Antonius. Contactpersoon: Rob Sanders, tel. 076-5971653.

05-11-2009 om 10:46 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
30-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Expositie
Foto-expositie: Breda in de jaren 70, 80 en 90
(10-10-2009 t/m 07-11-2009)
ma t/m za 10.00-17.00 uur, zo 13.00-17.00 uur / m.u.v. besloten bijeenkomsten

Johan van Gurp (voorheen vaste fotograaf van BN/DeStem), exposeert zijn Bredase foto's uit de periode 1970 tot 2000. Op deze expositie brengt hij de herinnering aan een vervlogen tijd tot leven door een reeks van verdwenen stadsgezichten en nostalgische beelden van herkenbare situaties.
De expositie is in het kader van het verschijnen van het derde boek in de serie: Breda in de jaren negentig.
Dit boek is tzt, evenals de delen Breda in de jaren zeventig en tachtig, voor € 24,90 te koop bij de VVV Breda.

Voor meer informatie:  www.grotekerkbreda.nl

 



Plaats: Breda
Locatie: Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk
Adres: Kerkplein 2
Kosten: Gratis
Informatie: 076-5218267, www.grotekerkbreda.nl

30-10-2009 om 11:27 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
29-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HSL

De eerste HSL-trein, de Thalys, raast begin december met 300 kilometer langs Breda. De verbinding Amsterdam-Parijs zal dan niet meer over het normale spoor via Den Haag en Roosendaal gaan, maar over de HSL-Zuid.

De lijn, vanaf 13 december in het spoorboekje, staat vooralsnog niet in verbinding met Breda. De dichtstbijzijnde stations voor het internationale traject van de Thalys blijven voorlopig Rotterdam en Antwerpen.

De eerste trein die wel vanuit Breda over het HSL-tracé gaat, staat volgens de NS eind volgend jaar gepland. Het gaat dan om de verbinding Amsterdam-Breda. Omdat de HSL-treinstellen nog in bestelling staan, moet de NS tijdelijk materieel inzetten.

“We verwachten eind 2010 dit traject te rijden. Dan zijn als het goed is de treinstellen beschikbaar. Uiteindelijk scheelt het 57 minuten reistijd ten opzichte van nu. Dus in plaats van een 2 uur durende reis via Den Haag kan straks Amsterdam in de helft van de tijd worden bereikt”, aldus een woordvoerder van de NS.

De grootste winst wordt gemaakt door het wegvallen van Den Haag op de route. Straks gaat de trein in een lijn van Amsterdam naar Breda. Als de trein boven de 160 gaat is de tijdwinst nog groter. De HSL-verbinding is straks ook sneller dan reizen via Den Bosch.

Over het internationale traject naar Antwerpen en Parijs is nog niets bekend. Daarin is het wachten op de Belgen, althans dat zegt de NS. Als voorwaarde moeten volgens het spoorwegbedrijf de Belgen een extra treinstel leveren. Pas dan komt ook Breda in verbinding met het HSL-tracé.

“De NS heeft zestien treinstellen besteld en de Belgische Spoorwegen Drie. Nu was de afspraak dat België nog een extra treinstel zou leveren, maar daar is niets over op papier gezet. Zodoende is het wachten op wat ze in Vlaanderen gaan doen.”

29-10-2009 om 10:47 geschreven door breda  


Categorie:Aktueel Nieuws
28-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.beker
Dinsdagavond speelde NAC de voorronde in het bekertoernooi tegen De Treffers uit Groesbeek. Een overwinning tegen deze amateursclub was onvermijdelijk. Binnen enkele minuten stond NAC al voor middels Leonardo die scoorde in de 11de minuut. Na 45 minuten spelen stond het 1 - 5 voor NAC Breda. De enige goal van De Treffers ontstond uit  een penalty.

In de tweede helft was er weinig meer te halen voor De Treffers. Drie wissels zorgde in het laatste half uur voor een andere instelling van NAC. Iedereen deed het wat rustiger aan en spaarde hiermee zijn energie voor de volgende wedstrijd van aanstaande vrijdag tegen VVV Venlo.

Nac scoorde haar laatste doelpunt in de 61ste minuut en ronde het hiermee af op 1 - 6. Aanstaande donderdagavond zal er opnieuw geloot worden om de achtste finales van het bekertoernooi. Hopelijk mag NAC deze wedstrijd thuis spelen tegen een mooie en eenvoudige ploeg. De doelstelling voor NAC blijft ook dit jaar om minimaal de finale in De Kuip te behalen.

28-10-2009 om 11:34 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.


Foto

Foto

weersverwachting


Foto

Gastenboek
  • groetjes
  • hallo lieverd
  • Fijne Feestdagen...
  • veel fietsplezier Dirk
  • weekendgroetjes van je maatje Noëlla knuffel en zoen xxx

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Image and video hosting by TinyPic

              IJSCOWAGEN van EEKEREN
    Image and video hosting by TinyPic

                             BIERWAGEN
    Image and video hosting by TinyPic

              POMP OP GINNEKENMARKT
    Image and video hosting by TinyPic

                          VUILNISWAGEN
    Klik hier voor meer gratis...

                   LAURENSZIEKENHUIS
    Klik hier voor meer gratis...

              JEUGDELFTAL v.v. BARONIE
    Image and video hosting by TinyPic

                           ORANJEPLEIN
    Klik hier voor meer gratis...

                       GINNEKENMARKT
    Klik hier voor meer gratis...

                           KIPPENBRUG
    Categorieën
  • Aktueel Nieuws (88)
  • Ballon Fiësta (1)
  • Bavel (5)
  • Breda Hippique (3)
  • Ginneken (2)
  • Haagse Beemden (2)
  • Harley Dag Breda (3)
  • Hvenement (3)
  • Jazz Festival Beda (8)
  • N.A.C. (173)
  • Princenhagen (8)
  • Prinsenbeek (8)
  • Singelloop (1)
  • Smaakvol Breda (3)
  • Smarlappenfestival (1)
  • Spreuken (136)
  • Station (4)
  • Teteringen (0)
  • Ulvenhout (4)
  • Zomer Boulevard (4)

  • Image and video hosting by TinyPic
    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 01-2011
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!