Inhoud blog
  • Een beetje overdrijven kan geen kwaad
  • Stamnummer 10o
  • Alweer. .
  • Vooruit,achteruit!! (2)
  • Vooruit,achteruit! (1)
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Het nu,het toen en het misschien
    Waar waren we,waar zijn we en waar gaan we heen?
    05-12-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Link

    Er wordt straks weer betoogd in Brussel,tegen  de coronamaatregelen. De manifestatie werd pas eergisteren toegelaten. Of dat verstandig was zal binnen enkele uren blijken. Een  ding is zeker:  het tenenkrullende gestuntel bij het overlecomité van vrijdag ,heeft voor een bijkomende laag ergernis en woede gezorgd. Zoveel uitbaters van binnenspeeltuinen zijn er niet in Belgie,maar als je zatervoormiddag verneemt dat je 's middags moet sluiten,dan ga je wel door het dak. Potentiële betogers genoeg:ouders die niet meer weten of  hun nog naar school kan en die een woelwater van zes een mondmasker moeten voorbinden, horecamensen die het beu zijn om pasjes te checken,verstokte antivaxers,huisdokters en zorgwerkers die  verzuipen in al maar wijzigende regelingen,extremisten van links en rechts die al die onvrede voor hun politieke winkel willen gebruiken. Tel daar ook ordehandhavers bij die  twee weken geleden zelf koning Albert gingen uitjouwen, wegen blokkeerden en een Vietnamees de begrafenis van zijn moeder deden  missen,en je krijgt een heel onstabiel mengsel. Als er weer 30 000 betogers opdagen,met nog meer frustratie in hun brein dan 2 weken geleden,en deze of gene sluwe manipulator verbale vuurtjes gaat stoken om bvb mensen naar de neutrale zone rond het Parlement te krijgen zou het ,tussen Noordsttation en Jubelpark wel eens link kunnen worden. Hopelijk niet letterlijk,bloedlink.

    05-12-2021 om 13:06 geschreven door WZCspook

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het elfde uur

    Het is ern van de meest wrange getallen die ik ken.

    Met 2738 waten ze,de mannen die op 11november sneuvelden tussen middernacht en het elfde uur,toen alle wapens eindelijk zwegen. Dat aantal ligt hoog boven het  aantal  van 2250 soldaten

    dat gemiddelde omkwam per dag. Is het niet verkillend dat zelfs over dergelijke wreedheideen gemiddelde bestaat?

    Dan is een ander aantal mij liever: 32.718 keer is Ieper om 8 uur 's avonds het rumoer en het verkeer even stilgevallen. Dan weerklinkt onder de Menenpoort de Lasr Post. Als sinds juli 1928 vindt deze ceremonie plaats,bij koude,regen of hitte.Doorheen crisissen,pandemiën,goede en kwade dagen. Allleende bzetting door het Volk van Denkers en Dichters zorgde tussen 1940 en 1944 voor eeb onderbreking.

    Iedere zijn daar de klaroenblazers,soms met zes,soms alleen. Met veel publiek of nagenoeg alleen:ze zijn er.Dat dagelijks ritueel van herdenking én waarschuwing is een bewijs van grote beschaving.

    Wij,Belgen,geven de wereld niet alleen het beste bier en chocolade en munten niet uit in staaldraad en speculooskoekjes. Er zit,door eeuwen ervaring,een afkeer van geweld en een drang naar iverleg en compromis in onze genen.

    Dat is niet evident in een land met twee gemeenschappen met een verschil in taal en visie.

    Maar we hebben onze verschillen en geschillen nooit tot Bosnische of  Rwandese  excessen.

    De manier waarop wij omgaan met onze piepkleine Duitse gemeenschap,met haar eigen bestuurlijke en culturen getuigt van grote civilisatie. Wij blazen de Last Post,zetten in vier talen NOOIT MEER OORLOG op de Ijzertoren,onze diplomaten worden bij de beste ter wereld gerekend. Wij zegden in 2003 keihard 'nee' tegen de VS,die ons wilden meeslepen in hun desastreuze aanvalsoorlog  in Irak.

    Dat was een van de momenten dat ik oprecht en onversneden trots was op dit land.

    En dat is echt geen dagelijkse gebeurtenis.Laat ond vandaag de woorden van de dichter Bynion herhalen:

         Bij het ondergaan van de zon

        en in de ochtend

       gedenken wij hen.

    Tot de volgende

    11-11-2021 om 11:49 geschreven door WZCspook

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zal het mij gegund zijn?

    Joepie,het is beslist! Vanaf 2029 moeten alle nieuwe wagens electrisch zijn. Nee,ik ben geen verkoper van e-wagens,noch grootaandeelhouder van Engie of het lief van Tinne Vanderstraeten.

    Wel kijk ik al jaren uit naar het moment dat alle auto's en zelfrijdend zijn. Allemaal grote batterijen op wielen,met een beetje auto errond gebouwd. Het hele zaakje wordt gedirigeerd met AI,nee niet met IA,,da's voor boerenkarren in Bulgarije,nee door de artficiele intelligentie van een algoritme,of hoort ge niet goed.

    Als we zover zijn,ga ik iedere dag op een klapstoeltje,bij een druk kruispunt in de wegberm zitten.Kijken en noteren wat er allemaaal fout loopt. Naar wagens die zonder stroom vallen,of waarvan het algoritme ineens in zijn Britse versie schiet en links gaat rijden,met een chauffeur erin die vergeefs aan dat stuur wrikt. Kijken naar mensen die met een rooie kop tegen hun auto staan te schreeuwen " Nee,zeg ik je,we zijn NIET  op mijn bestemming aangekomen! En hou op met dat stomme zinnetje te herhalen,of je krijgt een dreun met de brandblusser"👺En een Dacia,met een algoritme NIVO1011,wat neerkomt op lagere schoolAI,die onverhoeds tegen hoge snelheid ACHTERUIT gaat rijden. Tot hij tegen een Tesla 5A Supersmart botst. Minachtend gesnuif, woordenwisseling,dreigend geschreeuw,handgemeen! Klassenstrijd! De dag dat mijn gewenste voorstellingen, realiteit worden komt nu een beetje dichterbij. Maar het blijft al maanden stil over die zelfrijdende auto. Voor een paar jaar kon je geen weekblad open slaan,of er stond wel een artikel in over iets verschrikkelijk slims dat ze in Korea aan een auto geleerd hadden. Stilte,tot gisteren. Een kop boven een artikel: "Mijn Tesla is bipolair geworden" Zie je wel,dacht ik juichend,mijn verwachtingen gaan uitkomen. Het bleek nog veel erger te kunnen dan in mijn wildste dromen. Blijkt dat dat artificiele brein moeite heeft met getallen en bijgevolg borden voor snelheidsbeperking negeert,ook van eenrichtingsstraten trekt hij zich geen bal aan. Maar het strafste is dit: als de weg niet met lijnen ingedeeld is,gaat hij doodgemoedereerd in het midden rijden en wijkt niet uit als een tegenligger op hem afkomt. Dat ding is niet bipolair,maar gewoon stekezot.

    Ik vrees dat we de zelfrijdende auto moeten bijzetten op het kerkhof van zaken die altijd aangekondigd worden,maar nooit verwzenlijkt. Hij zal daar het gezelschap hebben van het papierloze kantoor,het terugverdieneffect,de schaalvoordelen en de strijd tegen fiscale fraude. Hij ruste in vrede.

    Tot de volgende

    07-11-2021 om 21:35 geschreven door WZCspook

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Her afslannde spaarvarken

    De Vlamingen hebben er altijd goed in het vlees zittende spaarvarkens op na gehouden. Jaar na jaar konden we lezen dat onze troeteldieren in blakende gezondheid waren en toenamen in gewicht. In juli was er voor het eerst in vele,vele jaren,een daling in waarde. Ach,dachten we het is vakantie,we hebben,door de opheffing van de coronabeperkingen,het er eens goed van genomen rn de euro's wat guller laten rollen. Zelfde verhaal in augustus. Uitbundig de dag geplukt,misschien een ander spaarbeest wat meer gevoederd,want zeg nu zelf,veel brengt dat varken niet op.

    Maar nu blijkt toch dat eind september onze spaarvarkens toch 1,5 miljard euro lichter zijn geworden. Niks om in paniek te slaan,ze zijn nog altijd 2,9 mjd waard. Maar een licht dieet zit er wel aan te komen: electriciteit-en gasprijzen die met rajetsnelheid omhoog gaan,bij elke tankbeurt loopt dat tellertje een eind verder en in de winkels is ook al sprake van weer een nieuw virus: inflatie.Geen zorgen maken,zeggen de financiële topdokters: het is maar een beperkt en tijdelijk fenomeen,sussen ze. Maar hebben wij onderhand niet te veel sussende boodschappen gehoord? De thermometer van de inflatiekoorts wijst toch al 4 a5 procent aan,maar de gelddoktoors zien nig geen reden om straffe medicijnen toe te dienen." We moeten dit uitzweten om nadien sterker te zijn"

    Tiens,waar hebben we dat deuntje nog gehoord? En bleek dan niet dat het geneesmiddel altijd zwaarder werd,met alsmaar minder effect? Senioren hebben genoeg meegemaakt om niet alle vertelsels als zoete koek te slikken. Zeker als blijkt dat de Vlaamse regering,om haar klimaatdoelstelling te halen,niet bepaald seniorvriendelijk is. De regering kijkt heel nadrukkelijk naar mensen met oudere, niet perfect geïsoleerde woningen. Naar ons,dus. Wie een woning bezit met een E of F energielabel,moet die  op korte termijn aanpassen naar het D-label. De Bouwfederatie,toch stielmannen,mag je aannemen ramen de prijs van zo'n operatie op 28000 tot 37000 euro. Als je zo'n huis verkoopt,moet de koper de noduge aanpassingen binnen de 5 jaar doen. Dat doet de verkoopwaarde natuurlijk dalen.

    Vanaf 1 januari geen stookilieketels meer,vanaf 2023 die verplichte renovatie en binnen enkele jaren alleen nog warmtepompen. En als je vanaf 2029 een auto wil kopen,moet het een electrische zijn. Waarover iedereen die het weten kan,zegt dat die zeker 7000€ duurder zal zijn,ondanks alle paaiende beloften.

    We zijn al te veel gesust en gepaaid en nu ook nog eens genaaid.

    O ja,die klimaattop in Glasgow is nu al een flop. Het is eerder een koude klimaatkermis geworden. Ik ga ermee stoppen voor ik helemaal kwaad word,want voor onze spaarvarkens ziet het er beroerd uit.

    Tot de volgende

      

     

    05-11-2021 om 16:17 geschreven door WZCspook

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Parijs over Glasgow naar de Toekoms?(2)

    Morgen is het zover: in Glasgow start de twee weken durende hoogmis over het klimaat. Zal die gunstige resultaten opleveren? Of blijft het bij fraaie beloften en een beetje groenwassen? Hoe liggen de kaarten?

    Uit alle verklaringen van wereldleiders blijkt dat iedereen het enorme probleem onderkent en in de hoogdringendheid gelooft. Maar uit de goeie ouwe Mechelse cathechismus weten we dat het geloof zonder de werken dood is.

    We weten dat sinds het akkoord van Parijs(het geloof) de CO2uitstoot toegenomen is(de werken).

    Wie moet er het hardst aan de slag? Zeven landen,China,VS,India,Indonesië,Rusland,Brazilië en Japan zorgen samen voor een kleine 60% van de emissies. Als je kijkt naar de uitstoot per persoon dan loopt Qatar op kop,gevolgd door andere olieproducenten. De landen die onzedelijk rijk geworden zijn met fossiele brandstoffen,springen er ook het royaalst mee om.

    De commentaren van de zeven gerootste vervuilers zijn weinig hoopgevend. Koploper China zegt onomwonden dat het tot 2030 zijn steenkoolproductie nog gaat opdrijven,maar tegen 2050 willen ze wel klimaatneutraal zijn...Brazilië,Indonesië en India verklaren dat zij nog niet echt kunnen meedoen,omdat hun levensstandaard omhoog moet, de Japanners doen waar ze goed in zijn:mysterieus glimlachen en zwijgen. Poetin zegt dan weer zijn steentje bij te dragen 'zonder zijn kwetsbare economie te schaden'. Pressifent Joe Biden wil wel volop meedoen maar moet op eieren lopen om de nodige zware uitgaven goedgekeurd te krijgen.

    Alleen de EU en Groot-Brittanië houden geen slag om de arm. Zij hebben uitgewekte plannen en zijn bereid de hoge kosten -geraamd op 7000 miljard!- te dragen. Maar de twee braafste leerlingen tellen maar mee voor 9% van de uitstoot, en de atmosfeer opdelen en zijn eigen stuk ervan netjes houden,dat is onmogelijk.

    Er is dus grond voor gerede twijfels aan een stevuge vooruitgang,daar in Schotland. Dat optimisme een plicht is,is een kreet waar ik niet achter sta.Wat ik wel zeker weet is dat wij,de homo sapiens onszelf regelmatig verbazen. Niemand had de val van de Berlijnse muur voorspeld,of de implosie van de Sovjet-Unie echt zien aankomen.

    En als u mij 10 jaar geleden voorspeld had,dat er vandaag vuurvaste communisten in het Vlaams Parlement zouden zitten,had ik gezegd: "Voor die mens geen drank meer,want hij is zat"

    Hopelijk verbazen we onszelf nog eens. In het belang van alle hummeltjes en nog ongeboren wurmpjes. Waar ook ter wereld.

    Tot de volgende.

    01-11-2021 om 10:44 geschreven door WZCspook

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-10-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Parijs over Glasgow naar de Toekoms?(1)

    Vraag  senioren naar hun diepste wens en je krijgt als haast eensluidend antwoord: een mooie toekomst voor al hun nakomelingen. Ernstige wetenschappers zeggen dat één van de voorwaarden voor een stralende toekomst,een draaglijk en stabiel klimaat,zeer twijfelachtig is.

    Inderdaad,wie ontkent dat ons klimaat opwarmt heeft de laatste 20 jaar onder een platte steen geleefd of is Donald Trump. In mijn aanvoelen heeft het,tussen pakweg 1965 en 1997 's zomers nauwelijks opgehouden met regenen. Behalve dan in die ene glorieuze zomer van 1976,die als een heipaal in ons geheugen staat. Precies omdat hij zo uitzonderlijk was.

    Van begin deze eeuw is het echter zweten,puffen en blazen.Wij weten wat we moeten doen om erger te voorkomen:veel minder van dat smerige CO2 goedje de lucht inblazen. Anders worden onze hummeltjes van vandaag en de wurmpjes die nog geboren moeten worden, in hun latere leven geplaagd door een paternoster van hittegolven, extreme droogtes en overstromingen. Hoe dat best aangepakt wordt,daar gaan we in Glasgow over beraadslagen. Maar moet dat echt met 25.000 aanwezigen? Het merendeel zal naar Schotlang komen met het vliegtuig en zodoende een een koolstoforgie veroorzaken. Veel Europese deelnemers gaan met de trein. Mooi zo,al had ik liever gezien dat de onvermijdelijke Greta Thurnberg en Anuna De Wever naar Glasgow hadden moeten roeien.

    En wat zullen de gevolgen zijn van die enorme bijeenkomst in het VK, dat zijn covid-probleem,nog veel moeilijker onder controle krijgt dan Europa?

    Hopelijk verliest men de harde feiten niet uit het oog: sinds het Akkoord van Parijs is de globale  CO2uitstoot TOEGENOMEN. Alleen de EU heeft duidelijke vooruitgang geboekt. Meer,sneller en beter is dus de opdracht. Zal het lukken,daar in Glasgow? Mijn mening serveer ik u morgen.

    Nog net meegepakt: la Thurnberg heeft verklaard dat over het klimaat in de laatste 30 jaar alleen bla-bla verkocht is. Zou die eeuwige puber beseffen dat ze het voor een groot deel,over zichzelf heeft?

    Zoals men bij ons in het Payottenland zegt : Grow up,get a life and shut up,girl!

    Tot morgen

    31-10-2021 om 15:24 geschreven door WZCspook

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-10-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angela's kroonprins

    Bondskanselier Merkel neemt Olaf Scholz mee.

    Niet naar het theater,niet naar de biocoop of naar het museum,maar naar de G20-top,waar alles wat echte macht heeft samenkomt. Dat is op zijn minst een zeer ongebruikelijke beslissing. Kan u

    zich voorstellen dat Elio Di Rupo ooit Charles Michel ergens mee naartoe had genomen? (Niet naar de G20,natuurlijk.Daar zouden ze niet eens mogen aanbellen.) Maar zelfs niet voor een wandrling in de Warande.

    Merkel doet dat wel,tot grote verbazing van haar landgenoten. Want roden,gelen en groenen zijn nog volop in onderhandeling over de vorming van een regering en over de nieuwe kanselier.

    Frau Merkel zendt hiermee twee luide boodschappen uit. Ze maakt duidelijk dat zij Scholz ziet als haar politieke erfgenaam en erop vertrouwt dat hij haar voorzichtige, weloverwogen,kalme beleid zal verderzetten.

    Rustige vastheid,zou Herman Van Rompuy zeggen.

    Het is ook een niet mis te verstane waarschuwelijk aan alle partijen,de hare inbegrepen:schop niets in de war,kom niet met een andere kandidaat-kanselier aandragen en rond de hele zaak,binnen de kortste keren af.

    Angela Merkel doet hiermee iets wat je eerder zou verwachten in Arabische koningshuizen of in negentiendeeuwse keizerrijken. Zij,en zij alleen,wijst haar troonopvolger aan.

    Das Mädchen, Mutti Merkel, Frau Bundeskanzler, ze blijft verbazen tot haar laatste dag.

    29-10-2021 om 22:44 geschreven door WZCspook

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-10-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeg maar Lisa

    Zeg maar Lisa. Het stond op de voorpagina van Het Nieuwsblad. Eerst had ik alleen maar een pagina vol meisjesgezichten op pasfotoformaat gezien.( als ik zo'n verzameling zie,reikt mijn brein meteen de grootste calamiteiten aan. Massamoord? Vliegtuigramp? School ingestort? Mijn hersens hebben een nogal bewolkte natuur)

    Het bleek dus om de 20ste verjaardag van Elisabeth van België te gaan. Goed,daar mag iets voor gedaan worden. On n'a pas tous les jours vingt ans,n'est-ce pas.

    Ik heb totaal niks met koningshuizen, Belgisch of anderzins. Sinds eind 1999 heb ik ook niks meer met Het Nieuwsblad en die twee zaken hangen samen. Dat vraagt enige uitleg:vanaf de dag dat ik de krant kon uitspellen tot 1999 heb ik Het Nieuwsblad gelezen. Mijn vader kocht die krant dagelijks,en zijn tas was nog maar van zijn schouders of ik haalde de gazet er al uit.

    Tot het in 1999 totaal fout ging. Dat kwam zo:een dag voor het huwelijk van Filip en Mathilde had de redactie een dubbele pagina uitgevoerd als een Belgische driekleur. Meteen dacht ik al,daar gaat mijn goeie geld naartoe.

    Maar het werd nog veel erger. Het bleek de bedoeling dat ik die driekleur tot een hoedje zou vouwen en daarmee,eens het plechtige uur aangebroken,op mijn kop ging rondlopen.

    Ze hadden er zelfs een werktekening bij gezet hoe je die hoed moest vouwen!Alsof ik  op mijn ruim viftigste,niet wist hoe ik een hoedje van papier moest maken. Dat had ik in de eerste kleuterklas bij juffrouw Jeanne geleerd,stelletje eikel!

    Die krant vloog dus,met driekleur en al,en niet al te elegant,in de verst mogelijke hoek.

    Zo eindigde,op een licht gewelddadige manier, mijn relatie van tientallen jaren met Het Nieuwsblad. En nu laat dezelfde krant mij weten,dat ik Lisa mag zeggen. Zou Beth ook mogen? Of Lieza,met klemtoon op  de a? Of Betty?

    Het zal mij worst wezen,ze doen maar.

    BREAKING : het Grondwettelijk Hof heeft zonet de wet van 1847 over de majesteitsschennis vernietigd. Die wet bevoordeelt de koning boven zijn burgers,zegt het Hof.

    Miljaar,weer iets waar we niet meer kunnen zondigen. Weer een pleziertje minder!

    Tot de volgende

    28-10-2021 om 21:18 geschreven door WZCspook

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het actuele nu

    Hallo,hier schrijft een absolute neofiet.

    Laten we maar eens hebben over het nu uit de kop van mijn blog.

    Dat speelt zich af in een woonzorgcentrum in Alsemberg. Jullie zullen wel bekend zijn met de racages die covid heeft aangericht in de gelederen van de rolator-en rolstoelbrigades.

    Maar we leven nog en ik zal in deze blog regelmatig berichten over het leven in een rusthuis. Niet dat ik jullie wil opzadelen met de k,aaltjes van mijzelf of anderen,maar er is,in tegenselling met wat wel eens gedacht wordt,wel degelijk leven in een wzc.

    Verleden maandagavond stekden wij vast dat het niet mogelijk was het licht in inze kamer te doven.

    Uiteraard zijn wij niet meer piep genoeg om in die onverwachte situatie gebruik te maken om een nachtelijk bacchanaal aan te richten,de voorkeur gaat uit naar slapen natuurlijk.

    De paar aanwezige personeelsleden hadden geen oplossing,een externe electricien erbij halenlag buiten hun bevoegdheid,we moesten maar zien in slaap te geraken. Mijn voorstel om de naam van de instelling te veranderen in Guantamo Bay,waar ze o9k aan slaapdeprivatie doen,werd niet echt geapprecieerd. Dat zal waarschijnlijk ook niet het geval zijn voor deze blog,als onze directrice daarover hoort. Dat valt buiten het verwachtingspatroon over wzc-bewoners.

    Maar verwachtingspatronen zijn er om doorbro ken te worden. Bij deze,dus.

    Hier ga ik het voor een eerste proeve bij laten.

    Tot de volgende!

    28-10-2021 om 11:12 geschreven door WZCspook

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-10-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/artebanus

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    27-10-2021 om 20:56 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 14/02-20/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!