bloguez.com












Klik op het hoofdje
voor  blog El Symphatico
te bekijken

Bizare toestanden en
nog veel meer



Je vind mij ook op
nr.020 bij de
Vrolijke Bloggers




Inhoud blog
  • Onze Aarde wordt elk jaar 50.000 ton lichter
  • Dolly-wetenschappers maken hersenweefsel van huidcellen
  • Sony maakt kerstkaart die stroom haalt uit papier
  • Blauwe planeet ontdekt waar leven mogelijk is
  • Revolutionair systeem ruikt bommen vanop afstand








































    .













    .





















































































    Zoeken in blog
































    .



    .



    .



    .



    .







    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .

    El Sympathico
    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U




    .





    .








    .







    .

    08-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."NASA photoshopte foto om te verdoezelen dat we niet alleen zijn in het universum"

    "NASA photoshopte foto om te verdoezelen dat we niet alleen zijn in het universum"


    Links de NASA-foto van de manen van Saturnus. Rechts het hogecontrastbeeld dat duidelijk tekenen van bewerking zou vertonen.

    Theoretici die in een samenzwering geloven zijn ervan overtuigd dat ze NASA betrapt hebben op het bewerken van een foto met Photoshop om toe te dekken dat we niet alleen zijn in het universum. Met andere woorden: aliens bestaan!

    Het was een video op YouTube gisteren (inmiddels verwijderd, jv) die deining op het internet veroorzaakte. Het filmpje wilde aantonen dat een beeld van Saturnus' manen Dione en Titan, geschoten door de Cassini-orbiter van NASA, werd bewerkt met Photoshop alvorens het werd toegevoegd op een 'Foto van de Dag'-website.

    'DominatorPS3' dreef de helderheid van de foto op om te bewijzen dat er een "gigantisch" voorwerp kan worden gespot achter de kleinere maan Dione. De penseelstreken die aantonen dat het regenboogaura van het object werd uitgevaagd zijn duidelijk zichtbaar. "Nog meer stevig bewijs dat NASA en de overheid dingen achterhouden", aldus 'DominatorPS3'.

    Emily Lakdawalla gaf op een internetforum toe de foto gemanipuleerd te hebben, maar dat heeft volgens haar te maken met de manier waarop Cassini foto's neemt. Hier volgt een technische uitleg van Lakdawalla.

    Drie kleurenframes
    "Cassini schiet kleurenbeelden door drie opeenvolgende foto's te nemen met rode, groene en blauwe filters. Op de tijdsspanne dat de drie sequenties genomen werden, verplaatste Dione zich. Als ik dus een gewone samenstelling van de kleurenframes zou maken, zou ik ofwel Titan correct weergeven en Dione niet of omgekeerd. Daarom heb ik Dione uitgelijnd en uitgeknipt en vervolgens Titan uitgelijnd. Daarna moest ik rekening houden met de ontbrekende deeltjes schaduw op de plaats waar de deeltjes van Dione zaten in twee van de drie kanalen."

    Ondanks deze verklaring blijft 'DominatorPS3' sceptisch. "Het is nog altijd niet uitgesloten dat iemand haar vroeg iets weg te knippen." (jv)

    08-10-2010 om 11:01 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (5)
    06-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panasonic ontwikkelt haarwasrobot

    Panasonic ontwikkelt haarwasrobot

    panasonic ontwikkelt haarwasrobot

    Toen Yukio Honda in het ziekenhuis lag en de verpleegsters amper tijd hadden om een keer per week zijn haren te wassen kwam hij op het idee. Een haarwasrobot zou de oplossing zijn.

    En omdat Yukio Honda directeur is van Panasonic Robot Development kostte het niet zoveel moeite om zijn idee om te zetten in de praktijk.

    De haarwasrobot kan in drie minuten een coupe weer als nieuw doen geuren. 16 elektronische vingers wassen het haar en masseren bovendien de hoofdhuid. De juiste druk om aangenaam te masseren wordt geregeld door sensoren die de vorm van de schedel scannen. Dat was technisch gezien de grootste uitdaging van het project.

    "Als je je haar niet wast, kun je je niet stijlvol voelen en dan is het moeilijker om onderdeel te zijn van de maatschappij", zo verantwoordt Honda zijn robot. De machine is in eerste instantie bedoeld voor ziekenhuizen en bejaardentehuizen.

    06-10-2010 om 11:34 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (3)
    05-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stapje dichter bij baarmoedertransplantatie

    Stapje dichter bij baarmoedertransplantatie

    stapje dichter bij baarmoedertransplantatie

    Zweedse onderzoekers zijn erin geslaagd een baarmoeder te transplanteren bij ratten. De behandelde ratten waren in staat om zwanger te worden en voor nakomelingen te zorgen zonder dat daar complicaties bij optraden.

    Onderzoeker Lisa Johannesson zegt dat de procedure hoop kan geven aan vrouwen die geen kinderen kunnen krijgen. "Het is mogelijk een alternatief voor draagmoederschap of adoptie," aldus Johannesson in de Zweedse krant Sydsvenskan.

    De wetenschappers van de Sahlgrenska University Hospital in Göteborg pasten de transplantatie met succes toe op muizen, ratten, schapen en varkens. De volgende stap is een transplantatie op bavianen, voordat uiteindelijk met menselijke proeven begonnen kan worden. Die stap zou binnen twee jaar genomen kunnen worden.

    05-10-2010 om 11:30 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (2)
    04-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Virgin wil binnen 18 maanden zijn ruimtetoerisme opstarten

    Virgin wil binnen 18 maanden zijn ruimtetoerisme opstarten


    Richard Branson

    Het ruimteschip SpaceShipTwo moet binnen 18 maanden zijn eerste vluchten maken, zo heeft de Britse miljardair en boegbeeld van Virgin Galactic Richard Branson gezegd.

    Op een vergadering met investeerders in Kuala Lumpur zei Branson dat de bouw van het ruimtevliegtuig klaar is en dat zijn ruimtetoerisemebedrijf Virgin Galactic 18 maanden verwijderd is van het in de ruimte brengen van de eerste klanten.

    Virgin Galactic heeft al 45 miljoen dollar reserveringen van 330 toekomstige ruimtereizigers. Iedere gegadigde moet zowat 200.000 dollar op tafel leggen om aan boord van het SpaceShipTwo, ook als Virgin Space Ship (VSS) Enterprise bekendstaand, enkele minuten gewichtloosheid te ervaren.

    Testvlucht in maart
    Een woordvoerster van Virgin Galactic wou omwille van privacyredenen niet zeggen of er zich al dan niet ook al Belgen hebben aangediend als klant.

    In maart maakte het ruimtevliegtuig een eerste testvlucht boven Californië, gedragen door zijn "moederschip" WhiteKnightTwo. Dit moet het SpaceShip Two op 16 km hoogte loslaten.

    Branson stelde ook luxehotels in de ruimte in het vooruitzicht. (afp/ka)

    04-10-2010 om 13:37 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skype niet alleen gratis maar ook verstaanbaarder

    Skype niet alleen gratis maar ook verstaanbaarder

    Voor slechthorende mensen is het makkelijker om via telefoondiensten in het internet te communiceren zoals Skype of Google talk. Dat is verrassend nieuws, omdat telefoneren via internet gratis is.

    Telefoongesprekken goed begrijpen is voor slechthorenden meestal een heuse uitdaging. 30 procent van alle mensen die een oorapparaat dragen, zijn niet in staat om te telefoneren; zelfs niet met behulp van een geluidsversterker. Maar met de  nieuwe communicatietechnieken van het internet is de situatie voor de slechthorenden fors verbeterd. Dat blijkt volgens het Zwitserse persbureau SDA uit een wetenschappelijke studie van het instituut voor neus-keel-oorheelkunde van het Inselspital in Bern.

    Moeilijk verstaanbare medeklinkers
    Gebruikelijke telefoons overdragen geluiden in frequenties van 300 tot 3.400 hertz (Hz), met als gevolg dat medeklinkers zoals f, c, s, of t minder duidelijk overkomen. Een groot gedeelte van het spreeksignaal ligt bij deze geluiden namelijk boven dat spectrum. dit geeft nauwelijks problemen voor mensen met een normaal gehoren, maar voor auditief gehandicapte mensen wel. Bij telefoneren via het internet daarentegen worden de signalen - op breedbandkwaliteit - in freqenties tussen 200 en 8.500 Hz overgedragen. Dat zou kunnen verklaren, waarom telefonie via internet verstaanbaarder is.

    Resultaten
    De Zwitserse wetenschappers vonden gedurende hun tests met in totaal 21 slechthorenden en een controlegroep van tien 'normaalhorenden', dat de proefpersonen gemiddeld 15 procent meer van de testwoorden en 25 procent meer van de testzinnen correct konden nazeggen.

    Voordelig en gratis
    De test vond weliswaar onder ideale omstandigheden plaats, maar volgens de Zwitserse vorsers bleek ook een test met drie personen over echte internetverbindingen positief te zijn. Het zou dus voor slechthorenden voordelig zijn, om via het internet te telefoneren - temeer omdat het gratis is. (dhr)

    04-10-2010 om 11:51 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)























    WERKMAN OF
    BANKIER IEDEREEN
    IS WELKOM HIER



















    Lidmaatschapslogo van

    El Sympathico

    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U


    Gastenboek


  • zuinig zonnige zoete zwoele groetjes vanwege F
  • Fijne nieuwe week
  • Hartelijke groetjes
  • Lieve donderdag groetjes
  • Lieve zaterdaggroetjes vanuit Bredene ...

    Klik op inktpot met pen om een berichtje achter te laten.


    Archief per week
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 05/12-11/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010





    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




















    Klik op de vrouw voor
    blog Artist_Creation te
    bekijken,doen



















































































    <















































    .






    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!