Onze Kruidentuin:UIT EERBETOON AAN MIJN OVERLEDEN VROUW IS ONS BLOG NAAR HAAR GENOEMD.
17-03-2008
KORIANDER
KORIANDER (CORIANDRUM SATIVUM) Schimmelwerend en bacterie dodend kruid. De rijpe zaadjes worden het meest gebruikt. Geeft smaak aan de meest uiteen lopende gerechten.( gebak, marinades en gestoofde groenten ) Het wekt de eetlust op en doet alles beter verteren. Eenjarige plant die 60 à 70 cm hoog wordt. Gemakkelijk te zaaien en te kweken(kiemtijd 16 dagen). Gebruikt bij het inmaken van ajuin, komkommer en rode biet. Kwartels met koriander: 8 kwartels 8 dunne sneetjes gerookt spek 40 gr boter 3uien 10 korianderzaadjes peper en zout 1 glaasje cognac. Rol elke kwartel in een sneetje spek en bindt vast met een touw. Braadt de kwartels bruin in de helft van de boter, leg een deksel op de pan en laat nog 20 min op een laag pitje voort bakken. Draai de kwartels geregeld om. Fruit de gesnipperde uien, samen met de korianderzaadjes wat peper en zout, in een steelpan met de rest van de boter. Blus de braadpan met de cognac waneer de kwartels gaar zijn. Serveer heet,samen met gebakken aardappeltjes. (Recept uit:winiefreds kruidenboeket)
Reacties op bericht (0)
Het tot stand komen van een kruidentuin
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek