Onze Kruidentuin:UIT EERBETOON AAN MIJN OVERLEDEN VROUW IS ONS BLOG NAAR HAAR GENOEMD.
05-04-2010
HERT MET ROZEMARIJN EN KRIELAARDAPPELTJES
INGERDIENTEN: 800 GR HERTEVLEES 3TAKJES ROZEMARIJN PEPER EN ZOUT 30GR BOTER EN EEN EETLEPEL OLIJFOLIE COGNAC OF WINIEFREDS 7 KRUIDENDRANK(een 4 tal lepels) 1 KLEIN BOKAALTJE WILDFOND 1UI 200 CL ROOM OF ALPRO CUISINE BEREIDING: Bak het gekruide hertevlees goed bruin in de boter en de olijfolie. Voeg de grof gesneden ui toe. Overgiet het vlees met cognac of winiefreds 7 kruidendrank. Doe er de wildfond bij en de takjes rozemarijn. Laat alles met een deksel op de pan suderen. 20min Voor rood en 1uur voor goed gebakken vlees. Neem het vlees uit de pan . Giet de room bij het vocht en laat indikken voor de saus. Serveert met de gebakken krielaardappels. Spoel de krielaardappels en snij ze in plakjes . Kook ze bijna gaar en giet af. Bak ze in wat boter en olijfolie samen met wat ui. Voeg op het einde van het bakken nog wat kruidenboter toe. (voor dit recept moet je echt geen keukenprins zijn)
Reacties op bericht (0)
Het tot stand komen van een kruidentuin
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek