geloofsaangelegenheden
gedachtewisseling in vriendschap
06-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blij....na vijf moeilijke jaren, van 15 tot 19
Antwoord op een brief van een blij meisje, dat eindelijk vrede heeft in Jezus

Dag .......,

Wat een lieve, blijmakende brief!

Goed er is nog wel het een en ander:
- je hebt nog onbeantwoorde vragen
- je zit nog wel eens achter je pc met een verdrietig gezicht
- je denkt nog wel eens spijtig terug aan je domheden als 15-jarige met het chatten enz
....
Maar nú!!:
- je bent 19
- er worden zoveel woorden in preken en zo gezegd; er zijn zo veel lieve ervaringen; en daarachter de Heer, die je resterende wonden balsemt met geneeskracht
- dat heerlijke weten:
"Ik ben ten goede veranderd"
- die zekerheid: de antwoorden komen op Gods tijd
- die nare gedachten van vroeger; zo hevig als toen komen ze niet meer terug
- o....die verrassing: ik kan al nuttig zijn voor de Heer...ik kán iets...ik kan mimespelen en alles wat ik heb meegemaakt, kan ik in dat mimespel leggen!

Talitha; wat góed allemaal. Ik sla je met blijdschap gade.

Zit maar niet meer met een spijtig terugdenkend gezicht achter die pc.
Ikzelf huil ook wel eens achter mijn pc. Maar dat is om aangrijpende vragen en dan geeft de Heer mij weer een antwoord voor de zielen-in-nood. En dat zijn toch ándere tranen.

In die cruciale jaren van vijftien tot negentien 'overeind gebleven' , alleen maar door de bijstand van de Heer.
................
En nu komt er even een wat moeilijk voorbeeld:
Een heel erg spastische jongen wilde zo graag meedoen aan de trialton, ( de zwaarst denkbare sport).
Zijn vader, een goede atleet, 'hielp' hem:
- zwom voor het bootje waarin de gehandicapte
- fietste, met de gehandicapte in een soort draagstoel vóor zich
- duwde de invalidewagen van zijn zoon tegen een helling op.
- enz.
En....de hopeloos gehandicapte 'won'!!!...volbracht in ieder geval de trialton.
..............
Je begrijpt het al: hoever we ook komen:
- met bekering en wedergeboorte
- met de vervulling met de Heilige geest
- met het gebruik van de Geestesgaven
- met het ontdekken van de Geestesvrucht....
alles is uiteindelijk 'genade van God'.

Híj is het die ons karretje door de hele trialton van het leven trekt; alleen met dit verschil:
- wij beginnen inderdaad als 'bedelaars'
-....en wij eindigen als koningen.
Maar we zijn niet trots over dat 'koningschap', maar weten dat alles vrije gunst is van hem, die hij voor alle mensen heeft weggelegd. maar wij moeten wél 'ja' zeggen.
.................
Nu weer verder:
O ja; ik ken het, al die ideeën, die je peurt uit preken, al die dingen die gebeuren en waarvan je bemerkt dat alles meewerkt ten goede degenen die geloven, (Romeinen 8 v 2icon_cool.gif.
"Wij weten dat voor wie God liefhebben, voor wie volgens zijn voornemen geroepen zijn, alles bijdraagt aan het goede".
Alle mensen zijn geroepen:
"De roep van de boodschap (van het heil in Christus) klinkt over heel de aarde, de woorden ervan tot de uiteinden van de wereld". (Romeinen 10 v 1icon_cool.gif.
Gelukkig de mens, die te rechter tijd 'ja' zegt tegen die roep, zoals ook jíj hebt gedaan.

Ik weet ook van verandering, van de heerlijke blijdschap om 'nuttig te kunnen zijn voor de Heer'.
Er is een tijd geweest dat ik allerlei delen van de wereld zag, bergen beklom, op wilde rivieren vaarde, (voer),maar toen was er vaak het idee:
"Dien ik hierin optimaal de Heer"
Mijn wilde sprongen raakten gedaan, mijn leven schrompelde in tot de omvang van nú, (op mijn studeer achter de pc onder andere). Maar ik voel mij zo gelukkig.

En ik kan mij voorstellen, dat jij heel erg blij bent dat je met 'mimespelen' iets kunt 'betekenen'.

Talitha....op 1 januari wens ik het jullie allemaal. Maar nu vast:
Veel heil en zegen in het nieuwe jaar".

Daag
Ger

06-02-2009, 17:29 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
05-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Jezus Christus maakt God ons klaar tot al het goede.
Hallo Stefan,

Jij begreep onderstaande tekst niet. (Hebr. 13 v 20)

"De God nu des vredes, Die de grote Herder der schapen, door het bloed des eeuwigen testaments, uit de doden heeft wedergebracht onze Here Jezus Christus, Die volmake u in alle goed werk, opdat gij Zijn wil moogt doen; werkende in u hetgeen voor Hem welbehagelijk is, door Jezus Christus; Dewelke zij de heerlijkheid in alle eeuwigheid

Er is nu een nieuwe bijbelvertaling voor de vlaamse en nederlandse lezers. Die heeft:

"Moge de God van de vrede, die onze heer Jezus, de machtige herder der schapen, door het bloed van het eeuwig verbond uiit de wereld der doden heeft weggeleid, u toerusten met al het goede, zodat u zijn wil kunt doen.
Moge hij in ons datgene tot stand brengen, wat hem welgevallig is, door Jezus Christus , aan wie de eer toekomt, tot in alle eeuwigheid. Amen".

Nu kan ik mij voorstellen, dat je zegt:
"In de meest hypermoderne vertaling begrijp ik het nog niet".

En je hebt alweer gelijk.

Mag ik dan nu eens, naar beste weten, een parafraze geven. Kijk je nauwkeurig mee Stefan, of die parafrase redelijk blijft:
..................
Ik, ( de schrijver van de Hebreeënbrief) wens u van harte toe, dat God u toerust met al het goede, zodat u Gods wil, (die tevens de wil van Jezus is) kunt doen.
Onze Heer Jezus is het grote, Goddelijke werktuig , waarvan God zich heeft bediend om de basis te leggen voor alle verdere heerlijke mogelijkheden.
Onze Heer Jezus Christus is de machtige hoofd-herder van alle gelovigen. Hij verwierf die bevoegheid door zijn offer, voorgesteld door zijn bloed.
God heeft eerst vrede gemaakt door het offer van ziijn zoon te aanvaarden als genoegzaam voor alle zonden van alle mensen, die dit offer zouden accepteren voor zichzelf, niet met hun intellect, maar met hun hart.
Daarna heeft God Onze Heer Jezus Christus teruggebracht uit de doden; hij heeft Jezus laten opstaan tot nieuw, eeuwig leven.
En daarna heeft God gezegd, dat Jezus , boven alle geestelijke leidslieden van zijn volk verheven, de opperherder zou zijn.
En nu, in deze trijd, die wij nu meemaken, wordt door Jezus Christus al het goede tot stand gebracht, ( door God de Heilige Geest), waardoor wij innerlijk steeds meer op de Heer Jezus gaan lijken.
Aan Jezus komt alle eer toe en tot in alle eeuwigheid zullen wij die eer aan hem geven.
...................
Wat zeg je Stefan; heb je wel in de gaten, dat ik de komma achter 'weggeleid' verplaatst heb tot achter 'verbond'.
O Stefan ,wat ben jij slim. Maar een heleboel bijbelvertalingen doen dat ook en je krijgt echt een betere zin.
Wat zei je Stefan?:
"Begrijp je het nu nog niet".

Het is ook een moeilijke, samengebalde tekst. Maar bekijk hem nog eens.

Daag
Ger

05-02-2009, 14:43 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
04-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nadere uitleg over 'klanktaal'.
Jantjes schreef:
Beste Ger,

In de moderne charismatische beweging geloven velen dat iedereen die met de Heilige Geest Vervuld wordt, in tongen moet spreken. Het hoeft ons niet te verbazen dat sommige mensen tengevolge hiervan vertwijfeld naar zo’n bewijs zoeken. Een jonge man lag urenlang op de grond te smeken om deze gave. In een ander geval werd iemand aangeraden door mensen van de charismatische beweging om steeds maar weer het woord Halleluja te herhalen totdat de tongentaal zou doorbreken. In beide gevallen ontvingen deze mensen wat ze zochten. Een latere toetsing bracht aan het licht dat in beide gevallen een demon was binnengekomen, die tongentaal had geleverd.

Het is tégen de Schrift, en dientengevolge een satanisch bedrog, om te geloven dat iedere Christen die met de Geest vervuld wordt in tongen moet gaan spreken. Volgens 1Cor. 12:30. Vandaag de dag zijn deze theorie een praktijk tot een weg geworden waarlangs de menselijke persoonlijkheid geopend wordt voor demonische beïnvloeding. Hoe beslissend is het daarom dat we alles beoordelen", en het kwade mijden in al zijn vormen (1 Thess. 5:21-22).
Paulus zet in de Corinthe brief hoofdstuk 12-14 uiteen, aan het begin van zijn verhandeling over de geestesgaven, het contrast tussen enerzijds de geestesgaven en anderzijds het vroegere dienen van de stomme afgoden (1 Cor. 12:2). Die afgodendienst was met demonie verbonden (1 Cor.10:20), en Paulus wilde zijn lezers bewaren voor ieder spreken van een valse geest.

Samenvattend stelt hij dan vast: niemand, die door de Geest spreekt, vervloekt Jezus, en niemand kan Jezus Heer noemen dan door de Heilige Geest (1 Cor. 12:3). Als Gods Geest spreekt door een mens, zal hij altijd betuigen dat Jezus Heer is. Staat er echter een demon achter een bovennatuurlijk spreken, dan zal deze de heerschappij van Christus niet aanvaarden, maar juist zijn haat jegens Christus uiten. De gemeente moet dus volgens 1 Cor. 12:3 toetsen.

1 Joh. 3 "En hieraan onderkennen wij dat Hij in ons blijft: aan de Geest, dien hij ons gegeven heeft. Geliefden, vertrouwt niet iedere geest, maar beproeft de geesten of zij uit God zijn: want vele valse profeten zijn in de wereld uitgegaan. Hieraan onderkent Gij de Geest Gods: iedere geest, die belijdt dat Jezus Christus in het vlees gekomen is, is uit God; en iedere geest die Jezus niet belijdt, is niet uit God."

Ik hoop niet dat ik je vernederd heb met deze woorden.
Gedeelte bron http://www.solcon.nl/apgeelhoed/htmldoc/toetstong.htm


Hallo Jantjes,

Mag ik, hoewel vrij laat, nog even op jouw brief terugkomen.
Je zegt, dat velen in de charismatische wereld de stelling verdedigen, dat iedereen, die met Gods Geest is gedoopt, in tongen moet spreken. maar dit hoef ik gelukkig niets op mijzelf te betrekken. Ik heb dat nog nooit beweerd en kan , naar analogie van wat Paulus zei in 2 Thessalonicenzen 2 v 2:
"Verlies niet meteen uw verstand en raak niet in paniek wanneer een profetie, een uitspraak of een brief door ons (= mij: Paulus) ZOU zijn geschreven",
.....zonder meer zeggen:
" Als iemand dat al eens beweerd zou hebben ....en ik heb het in de 48 jaar, dat ik van tijd tot tijd in tongen spreek, nog nooit meegemaakt....dan is het op het ogenblik in ieder geval geen item in Pinksterkringen. Het is volgens mij iets uit de oude doos, uit de wilde beginjaren.

En van een jongeman, die uren lang op de grond lag te jammeren, weet ik ook niets. nooit meegemaakt. En als het al eens gebeurd is, dan is het allemaal een misverstand bij die jongen, voor wie mijn hart overigens bloedt. Ik heb nooit anders meegemaakt, dan dat tegen mensen, die niet direct in tongen konden spreken, (klanktaal konden spreken) werd gezegd:
"Ach....doe er niet te moeilijk over. Het breekt heus in de ontspanning wel door. Ga maar naar huis en wees maar gewoon blij".

Een huisvrouw vertelde me ooit, dat het haar onder de handoplegging ook niet lukte. Maar men troostte haar op bovengenoemde wijze en zij ging vrolijk en ontspannen weg. En een paar dagen later was het in het huisgezin op een gegeven ogenblik 'spitsuur'. Ze wist niet, wat ze het eerst moest aanpakken. En toen opeens was het er....en al tongen sprekende, werd alles overzichtelijker en liep op rolletjes.

Dan zeg je dat aan iemand werd aangeraden, om maar voortdurend het woord ' Halleluja' te zeggen.
Maar zo'n advies,....als het al eens gegeven zou zijn....is in de 49 jaar , dat ik bij 'Pinksteren"ben, ....
want ik heb daar éen jaar vertoefd, zonder klanktaal te spreken
....in ieder geval nooit door iemand gebruikt bij mijn weten. Iedereen weet toch, die enigszins geestelijk is, dat elk woord , dat op die manier gebruikt wordt, een 'mantra' wordt. En daarvoor behoort iedereen toch vuurbang te zijn.

Niemand kan ook beweren, dat iedereen, die met de Geest vervuld wordt, in tongen MOET gaan spreken. Elke herder en leraar in deze kringen kan je vertellen, dat het alleen een goede raad is voor álle Christenen. Zeker...wij hebben als kinderen van God, broers en zusjes van onze Heer Jezus, allemaal dat machtig wapen van het gebed. En daarmee hebben we , zolang er mensen zijn op aarde, ons al bewogen in de hemelse gewesten. Maar ontegenzeggenlijk worden de tijden moeilijker. Zeker.....we weten dag noch uur, maar wij kunnen in ieder geval deze raad volgen, ons gegeven in Matth 24 v 32;
" Leer van de vijgeboom deze les : zo gauw zijn takken uitlopen en in blad schieten, weet je dat de zomer in aantocht is.
33: Zo moeten jullie ook weten, wanneer je ' dat alles' ziet, dat het einde nabij is....
(al het tot dan toe gestelde uit hfdst 24)
....en dan neem je natuurlijk je voorzorgen. Naast een goed functionerend gebedsleven, bouw je jezelf op door het bidden in tongen. Dat is opbouwend, geestelijk baat gevend en stichtend, (1 Corinthe 14 v 4).
Dat is nu net, wat je nodig hebt, nu een dikke nevel van verwarring over 'van alles en nog wat' zich over de wereld begint te versspreiden.

En het is toch een goede zaak om in naar het einde toe snellende tijden tegen elkaar te zeggen:
"Wees waakzaam....zet alle zeilen bij...trek je volledige wapenrusting aan...zie ook mijn eerdere bijdrage hier

Je haalt 1 Cor 12 v 30 aan:
Daar staat in de NBG:
" Spreken soms allen in tongen ?".
Ik volg nu even 'Van den Brink, waar hij zegt:
............
Paulus bedoelt hier niet ' het spreken in éen tong , éen taal' ( 14 v 4), maar de geestesuiting van ' menigerlei talen', (Staten vertaling), die een speciale begaafdheid is. Het gaat hier, in 1 Cor 12 v 30 over ' tongenspreken' met meer dan éen taal, bijvoorbeeld ' talen der mensen en engelen', hfdst 13. Van ieder kind van God dat gedoopt is in de Heilige Geest, wordt verwacht dat hij minstens in éen tong of vreemde taal spreekt
(ik zou hier liever formuleren: mag gewenst worden)
"Ik wílde wel, dat jullie allen in tongen spraken", (14 v 5)
............
Tot zover deze korte aanhaling. Paulus uit in 14 v 5 een wens, stelt geen gebod. Maar waarom zouden wij ons niet naar dit heerlijke uitstrekken op de hiervóor door mij geschetste, ontspannen wijze. Ik meen je bezwaar op hoofdlijnen te hebben behandeld.

Daag
Ger

04-02-2009, 21:01 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
03-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fims vol vloeken
 
Lezers; denk om mijn eerdere opmerking; in aan mij gerichte brieven laat ik het taalgebruik van de vrager staan voor de autenthiciteit. Ik doe dat echter alleen, wanneer de vragensteller anoniem is.

Uit andere kolommen.
Mijn antwoord volgt.
Ger

ik was vandaag met 2 vriendinnen en hun wouden film gaan kijken, die hele film leek me al niks maarja kging er toch maar bij zitten... en elke keer kwamen er vloeken in voor, en zat maar steeds van bij de volgende ga ik weg, nou toen ben ik na een kwartier weg khad cker wel 6 vloeken gehoord, noujah toen zei ik, ik hoef dit niet te zien kom over 2 uur wel weer terug!
en ben toen naar huis gegaan..
kom ik dus 's avonds weer terug vinden ze het raar dat ik weg ging zeggen ze het was maar een film, dan hoef je toch niet weg te gaan..
Dus ik legde uit dat ik dat niet goed vind, oke 1 dat is wat anders (ook niet goed trouwens) maar nu was het steeds. Dan denk ik van tjahh dan maar kinderachtig he..

Ik weet niet, maar zouden er nog meer mensen weggaan, of ben ik de enige...?


Dag Niem,

Allereerst dit algemene bericht: waarom quote ik tegenwoordig wat meer. Ik kom nu ook in Vlaanderen.
En om allerlei redenen is het soms goed om daar een probleem op te nemen in mijn blog, dat dáar zeker ook speelt. En dan is het technisch handig om vraag en antwoord in extenso bij elkaar te hebben.

En nu je vraag:

Je hebt er goed aan gedaan om weg te gaan.
De bijbel zegt in Spreuken 13 v 20:
"Wie met wijzen omgaat, wordt zelf wijs,
wie met dwazen verkeert, is er ellendig aan toe".
En een film vol vloeken is een besmeurende , bezoedelende, onrein makende, uit conditie brengende aangelegenheid, die 'dwaas', ( destructief) is in de ogen van God.

In het gewone leven kennen wij termen als:
"Wie met pek omgaat, wordt ermee besmet".

Ja zelfs in het huishouden kennen wij dit principe:
"Wanneer je een schoon bord op een vuil bord zet, dan wordt het schone bord vuil, maar het vuile bord wordt niet schoon".

Toen ik nog in 'de dagen van Olim' op school zat, vertelde een meisje uit een keurig gezin eens:
"Jullie kennen allemaal Atie. Je weet, hoe die vloekt. Nou....en laatst thuis zei ik opeens ook zoiets. Mijn pa en ma schrokken allebei zó:
"Kind....hoe kom je dáaraan".

Echt...wanneer je was blijven zitten, had de slechtheid van al die vloeken zich meer aan jou gehecht dan andersom jouw puurheid aan die lelijkheid.
Voor je vriendinnen is het een téken dat je weggegaan bent. Ze gaan er vast en zeker over nadenken. Je hebt in ieder geval een signaal afgegeven.

Weet je Niem, wat mij ooit eens is overkomen?:
Ik reisde mee met een bus. En in die bus werd vreselijk gevloekt. Nu kun je in zo'n geval zeggen:
"Houd daar eens mee op. Het stoort me".

Maar dat is vaak niet de goede manier. Je kunt beter met God over de mensen praten dan met de mensen over God, is een leus, die vrij vaak opgaat.

En ik wist al iets meer van 'de wereld van God en die van de duivel'. En ik begon in mijzelf in de naam van Jezus de machten van satan die dat vloeken hadden geaktiveerd en aangestookt, te bestraffen.

En ....het hield op.
Dat kan natuurlijk in een film niet.
Maar jouw aanpak was goed. Ga daar gerust mee door....met te trachten je in de naam van Jezus vrij te houden van de besmeurende invloed van gevloek en zo in films en dat soort dingen,

Bedenk ook, wat de apostel Paulus gezegd heeft in 1 Corinte 15 v 33:
"Slecht gezelschap bederft goede zeden".
Denk niet:
"Paulus had altijd aanmerkingen".
De apostel ontleent dit woord aan de griekse blijspeldichter Menander, dus 'in de wereld' leefde die wijsheid ook al. Paulus- het kwam laatst ook al eens ter sprake- kende zijn klassieken.

Blijf maar doorgaan met 'je te onttrekken aan de zuigkracht van allerlei demoraliserende en zedeloze gewoonten, films, t.v-programma's enz. Zoek de Christelijke deugden en de godsvrucht op.

Dat lijkt wat zwaar voor een jong, levenslustig meisje.
Maar ik geef je de verzekering; bij de Heer Jezue en de Heer God ....daar word je pas echt jóng en levenslustig.

Daag
Ger

03-02-2009, 15:21 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Archief per week
  • 11/10-17/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Inhoud blog
  • Mag je predikanten bekritiseren
  • Maar 144000....zo'n beetje.
  • Is vrede op aarde afdwingbaar
  • Wat is er mis met de Christelijke kerken
  • Aardse en hemelse vrede

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!