Nordic Walking&Wandelen
Inhoud blog
  • Gezondheidswandeling 12 mei 2023 Domein Roosendael
  • Sint Bernardusabdij Hemiksem 12 juni 2022
  • Wandeling te Herenthout 24 oktober 2021
  • Indian Summer Sunday 19/09/2021
  • Sunny Sunday Walking 4 oktober 2020

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    A.T.B.de Natuurvrienden afd:Edegem-Mortsel
    07-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte Netevallei –Retie 7/05/17

    Witte Netevallei –Retie 7/05/17

     

    Op het programma stond vandaag een wandeling met als thema” Witte Netevallei”.

    Dit is een uniek natuurgebied in de Kempen met heel mooie wandelpaden. Ieder jaar overstromen de Witte en de Zwarte Nete het landschap, en dat merk je aan de fauna en flora.

    Langs het pad zijn op verschillende plaatsen infoborden geplaatst , zo krijgen wandelaars een goed beeld van de evolutie van het Retiese landschap in de afgelopen jaren.

    Het pad is bovendien goed toegankelijk door de aanleg van een voetgangersbrug(knuppelpad), een uitkijkplatform een planken pad.Doorheen het gebied is het een en al gekronkel van riviertjes die allemaal één “Nete- variant” zijn.

    Onze wandelaars leerde vandaag wederom een uniek stukje natuurgebied kennen in de Kempen.

    Weersomstandigheden waren een beetje naar de frisse kant, maar we hebben toch optimaal ervan genoten.

    Nadien nog naar”Taverne ’t Meulezicht”,  dat hadden we toch verdient en nog gezellig nen babbel…meer motte dat nie zijn.

     

    Sportieve groetjes

    Mariette









    07-05-2017, 21:28 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    09-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vorselaar" De Borrekens" 9/04/17

    Vorselaar “ De Borrekens” 9 april 2017

     

    Op het programma stond een wandeling te Vorselaar genoteerd met als thema ”Kasteel De Borrekens”.

    De weergoden waren zeer goed gezind, een stralende blauwe hemel met temperaturen rond de 23 tot 27 graden.

    Om 14.00 uur was het samenkomen aan het “Sportcentrum De Dreef”, een ruime parking is daar voorzien.

    Zetten onze tocht in via sportcentrum en gingen vervolgens naar de zeer prachtige dreef dat uitgeeft recht op kasteel De Borrekens, maar gingen nu de kleinere wegentjes nemen waar het zeer rustige wandelen is . Op een zeker moment kwamen een klein huisje tegen eigenlijk authentiek zoals vroeger met een soort postuurtje voor de gevel ( kabouter met pijp). Even wat verharde wegen lopen om dan terug de smallere paadjes te volgen doorheen het mastenbos.

    Waren nu terug aan de grote dreven die naar het kasteel leiden, en men staat versteld dat op twee weken tijd alles in het groen staat eigenlijk het “prille groen” . Twee weken terug hadden we deze wandeling gaan verkennen en toen was er nog geen groen te bespeuren. Alles komt tevoorschijn den Lente is aangebroken, groene blaadjes, bloesems , boshyacinten , daslook enz…Een beetje veel als men alles wilt gaan bezoeken bv…bloesemwandeling, Hallaarbos met zijn blauwe tinten wat is de natuur toch mooi.

    Nu konden kasteel van naderbij bewonderen, gingen verder langs zijkant van dit prachtige kasteel.

    Nu aan de andere zijde kregen ze de kans om het eens verder te bekijken en te fotograferen, maar gingen nog een stukje verder om via bruggetje nog een ander zicht te werpen op de unieke “Waterburcht De Borrekens”. Nadat iedereen content was en foto’s hadden genomen, bezochten ook aldaar een klein kapel die daar midden in bos stond.

    Zo naderde we op een 500 meters het eindpunt van deze zeer mooie lentewandeling doorheen dit schitterende domein in Vorselaar.

    Zijn natuurlijk toch iets gaan drinken in sportcentrum De Dreef, er waren enkele die daar een ferme Sangria met vers fruit bestelde zag er erg lekker uit, en ikke zat met een taske koffie ook niet slecht !

    Sportieve groetjes

    Mariette











    09-04-2017, 21:46 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen

    Pareltje in de Kempen

     

    De weersvoorspellingen voorspelde niet veel goeds, maar op de middag was het precies toch een beetje opklaring in de lucht.

    De auto in en richting Kasterlee, aan boord was het buiten zowat 11 graden en geen regen nog zever op de ruiten dat was toch al iets positiefs.

    Onze wandelaars kwamen één voor één aangereden op de afgesproken locatie in Kasterlee, dus konden we meteen de wandeling inzetten om 14.00uur.

    Bij de start werden we geconfronteerd met de kaboutersprookjes, er was tevens ook een juist een rondleiding bezig aangaande die kabouters.

    Stapten verder langs een zeer mooie zanderige dreef waar men de zuivere lucht kon inademen, vervolgens kwamen we toe aan onze eerste beklimming van de heuvels. Een mens verwacht niet zo meteen hier heuvelachtig gebied. Ja…ja…het was realiteit klimwerk heuvel op en heuvel af en een mens moest ook opletten obstakels van wortels links en rechts.

    Daar midden in dit prachtig gebied komt men niet zo vaak iemand tegen…tjonge…wat een rust in deze bossen. Zetten onze wandeling verder en liepen over een autoweg van Geel naar Turnhout en voor een zeer groot stuk onder  tunnelt is. Terug de bossen in en de weg leidde ons verder langs zanderige wegen en kwamen ook een zeer oude boom (soort Spar) tegen als men oplet kan men allerlei zaken ontdekken.

    Uiteindelijk op een schitterde zanderige vlakte waar pik-Nic plaatsen waren voorzien hielden we even een korte pauze. Wat knabbels en allerlei frisdranken werden aangesproken, en wat zagen we daar aan een van die bomen hangen….twee bellen met koord . En warempel het marcheerde ook nog wat geklingeld maar niemand kwam langs ha…wel leuk.

    Oepseke  de laatste kilometers kwamen eraan, nog een mooie poel troffen we aan , staken de weg over en naar het volgende stuk een lange slingerweg dat opwaarts ging en nog wat fikse afdalingen voor de boeg en kwamen terug uit aan Kabouterbos. En …ja…wadde daar stond een crème glacé karretje en iedereen bestelde daar zo een lekker ijsje njam…njam heel lekker.

    Onze wandeling zat wederom erop, het was eens een totale verrassing dit parcours.

    Wat je eigenlijk niet verwacht in dit gebied, en het weer was tiptop geen regen gehad.

    Sportieve groetjes

    Mariette











    19-03-2017, 00:00 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    12-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pannenkoekenwandeling 12 februari 2017

    Pannenkoekenwandeling 12 februari 2017

     

    Zoals ieder jaar in februari is het een traditie “Pannenkoekenwandeling” te Edegem.

    Weersomstandigheden waren toch goed en temperatuur ongeveer 6 graden, een verschil met afgelopen zaterdag waar constant sneeuw buien waren en erg koud.

    Opkomst was formidabel van jong tot oud waren present om een leuke wandeling doorheen het domein fort 5 te maken. Vanuit lokaal richting “Voorwaarts” (korfbal) waren men een blik kon werpen op dit prachtig terrein, vervolgens langs Bijenpark en het Karrenmuseum, maar dat was precies opgedoekt niets meer van kunnen zien. Het bijenpark dat is tijdens de zomer maanden geopend op bepaalde dagen. Men kon ook een blik werpen op monument van de gesneuvelde soldaten hoog op een heuvel.

    Iets verder kwamen dan aan de “Bio klassen”, ook een kleine biotoop waar men soms kikkers ziet is daar aanwezig. Nu verder langs de “Verkeersplein voor kinderen”, zeer mooi aangelegd en redelijk groot.

    Ook even een blik werpen op het ”Binnen-Fort”, waar de groendienst en Natuurgidsen zijn gehuisvest.

    Gingen verder langs speeltuin om vervolgens de wandelweg langs de waterkant te kiezen, een oase van rust in de verte eenden- meeuwen en andere pluimachtige vogels in een winters decor.

    Er waren toch onder de wandelaars die dit parcours nog niet hadden ondernomen, in het midden van deze waterkant wandelweg bevindt zich ook uitlopers van gewelven die met nog een ander stukje verbonden zijn. Het was niet een grote wandeling doordat we ook ergens toch tijdig terug moesten naar lokaal omdat daar de overheerlijke pannenkoeken klaar stonden.

    En inderdaad bij de binnenkomst kwamen de koekenbakken geuren ons tegemoet, ook een aangename warmte deed goed als men vanbuiten komt.

    Het lokaal zat bomvol er waren ook niet wandelaars aanwezig en dan nog een grote ploeg wandelaars erbij…volle…bak. Nancy deed haar best met pannenkoeken bakken en dit met drie pannen..

    Bedankt Nancy voor uw inzet. Opbrengst was zeer goed en heeft wat in het laadje gebracht.

    Moeten ook dankjewel zeggen…Bakkerij Van Herck te Mortsel”, heeft 5 kilo bloem geschonken …n’en dikke merci.

    Het was wederom een zeer geslaagde namiddag in ons clublokaal met de Pannenkoekenwandeling.

    Voorzien ergens in najaar een bezoek aan “Binnen fort” onder leiding van de Natuurgidsen Edegem.

    Sportieve groetjes

    Mariette

     













    12-02-2017, 21:08 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    22-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterwandeling Den Brandt 22/01/17

    Winterwandeling Den Brandt 22/01/17

     

    Onze eerste wandeling in het nieuwe jaar met als thema” Winterse momenten” , in het prachtige park Den Brandt te Wilrijk.

    Ondanks de koude was het toch aangenaam om een fikse wandeling te ondernemen in dit schitterend park.

    De opkomst was maar miniem denkelijk waren de meeste van onze leden een beetje bang van de koude.

    Stonden versteld hoeveel volk dat allemaal ook kwam genieten van het aangename weer, een stralende blauwe hemel en zonnetje gaf toch wat warmte en natuurlijk het prachtige decor in dit park schitterende beelden. Vijvers waar een laagje ijs op was en daar hadden al sommige op geschaatst , de eendjes die ook niet veel water hadden moesten een beetje slalommen doorheen de grachten.

    Ook even naar die prachtige zeer oude boom (Treurbeuk) die zowat 180 jaar oud, hoe die eigenlijk gegroeid is men kan daar allerlei motieven uit halen.

    Dan het standbeeld van “David”, ja…die stond ook een beetje in de koude in zijn nakie.

    Liepen verder langs de statige dreven doorheen dit park en de vele wandelaars genoten ook van hun uitstapje en wij…natuurlijk ook.

    Einde van wandeling en via uitgang , begaven wij ons richting” Nachtegaaltje” ,waar wij ons heerlijke warme dranken bestelde. Nog een gezellige babbel met eenieder van de clubgenoten gedaan.

    Toch niet te lang gebleven want tegen de avond koelt het terug af en gaat Celsius naald naar min en dat kan pikken oesjes.

    Het was wederom erg leuk en hebben er allemaal optimaal ervan genoten.

     

    Sportieve groetjes

    Mariette

     













    22-01-2017, 19:06 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    11-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romeinse Put Edegem 11/12/16

    Romeinse put wandeling 11 december 2016

     

    Onze laatste wandeling in 2016 was in onze thuisgemeente Edegem.

    Het weer werkte goed mee en het bleef lekker droog en niet te koud.

    Onze wandeling besloeg een gebied dat prachtig heringericht is door Edegem.

    De ‘Romeinse Put’ zoals dit gebied wordt genoemd wordt keurig onderhouden.

    Het is het stroomgebied van de ‘Edegemse Beek’.

    Zeer mooi onderhouden grasperken en zeer mooie oude bomen.

    Hier en daar kun je nog door de aanplanting van de bomen zien dat er vroeger met

    paard en koets is gereden. Een prachtige waterpartij met de eendjes en zes bruggetjes

    vervolledigen dit mooie gebied.

    We gingen iets drinken in het ‘Forum’ waar je ook lekker en goedkoop kunt eten.

    Op naar het nieuwe wandeljaar 2017.

     

    Guus

     











    11-12-2016, 20:29 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    10-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muren in Antwerpen 9 oktober 2016

    Muren in Antwerpen

     

    Annie en Walter hebben voor ons weer een mooi stukje Antwerpen ontdekt.

    Zoals wij ze kennen waren ze goed gedocumenteerd en was de wandeling goed voorbereid.

    We zaten op de tram 15 en ontdekten dat wij er bijna allemaal op zaten die aan de wandeling deelnamen.

    Wat was de bedoeling, muurschilderingen en graffiti in Antwerpen.

    Wij vertrokken naar de universiteitswijk om de eerste muurschildering te ontdekken.

    De stripmuren waren een genot voor het oog en liet gelukzalige herinneringen herleven.

    Ook de andere muurschilderingen lieten een goede indruk achter.

    Wat mij opviel is dat er meer in Antwerpen te zien is dan dat dit opvalt.

    Wij wisten niet dat graffiti en plakkers op muren en palen een eigen betekenis hebben.

    Zij willen ons een boodschap brengen die we soms niet begrijpen.

    Het weer was voor oktober heerlijk en het was een genot door de straatjes van Antwerpen te dwalen.

    Keizerstraat, Prinsenstraat, Princesse straat, Kattestraat enz.

    Als muren konden vertellen wat zouden wij allemaal horen, gelukkig hadden wij Annie en Walter.

    Zij voerden ons door die straatjes en gangen die allemaal hun eigen geschiedenis hebben.

    Zo’n duik in het verleden samen met de muurschilderingen en graffiti was voor ons een openbaring.

    Bedankt Annie en Walter het was weer een zeer mooie namiddag.

    Sportieve groetjes

    Guus en Mariette









    10-10-2016, 21:54 geschreven door Mariette

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 08/05-14/05 2023
  • 13/06-19/06 2022
  • 25/10-31/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 05/10-11/10 2020
  • 25/11-01/12 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 19/11-25/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 20/11-26/11 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 05/12-11/12 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 30/11-06/12 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 08/12-14/12 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 21/11-27/11 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 14/12-20/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!