Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Links
  • seniorennet.be
  • Fotoclub Visueel Lichtaart
  • Mijn Facebook pagina
  • Photography by Alex Leys
  • Pols Fotoblog
    Iedere dag een foto met een kort tekstje.
    26-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 juni - Houtkanten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben vandaag nog eens op pad geweest met de drone. Ik had via Lucien, neefje van het vrouwke, de vraag gekregen of ik eventueel wat drone-foto's wilde maken van de Lommelse houtkanten. Een kennis van hem was bezig met het schrijven van een boek over dat onderwerp en enkele dronefoto's zouden zeer welgekomen zijn in de lay-out. Ja natuurlijk wilde ik dat graag doen... dit is een hobby he.
    Ik heb me laten brengen naar plekken in Lommel die ik alleen zeker nooit gevonden zou hebben en waar restanten van oude houtkanten waren die vroeger percelen afbakenden, er waren ook onverwachte prachtige bossen en bosjes, o.a. vlak bij het stadion van Lutlommel... En dan waren er ook nog nieuw aangeplante houtkanten zoals te zien is op deze foto. Bij het industriegebied Maatheide waren er volgens Lucien ook nog enkele vennetjes naast de nieuw aangeplante houtkant. De wandeling er naartoe werd na al teveel tussenstops als iets te ver ingeschat en ik heb de drone er dan maar naartoe gestuurd terwijl wij op het fietspad bleven wachten. Het tweede vennetje had ik ter plekke niet meteen gespot op het scherm, maar thuis,bij het uitvergroten op de PC zag ik het warempel. Rechts is de industrieweg, nog meer naar rechts Farm Frites, meer in het midden het  fietspad waarlangs wij naar Hoevezavel fietsen als het weer het toelaat om te gaan wandelen met de bejaarden, ook in het miden de vennetjes en dan links de houtkant waar het eigenlijk om ging. 

    26-06-2024 om 02:12 geschreven door Kosmopol

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    25-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 juni - De Demervallei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We waren vanmiddag op bezoek bij mijn zus in Langdorp, een deelgemeente van Aarschot. Zus woont in de Demervallei, vlak bij de Demer. Als je langs de voorkant het huis binnengaat ben je op het gelijkvloers maar aan de achterkant zit je dan op de eerste verdieping, dat komt natuurlijk door het relief in de vallei. Als je gezellig iets zit te drinken buiten op het terras heb je een prachtig vergezicht over het landschap. Nog niet zolang geleden is daar trouwens ook dit jaar de gravel-wielerwedstrijd Dwars door het Hageland weer enkele keren voorbij gekomen en op dat zelfde weggetje zag ik vandaag regelmatig beweging. Ik vermoed dat de school net uit was. Ik heb mijn fototoestel genomen en gewacht tot er enkele opvallende kleurtjes in beeld kwamen in het kijkvenster door de bomen en dan heb ik afgedrukt. Het is redelijk veraf en het onderwerp is daarom vrij klein. Ik vrees dat er op een smartphone weinig van overblijft, zelfs op een PC is het kantje boord omdat de maximale toegelaten afmeting van de langste zijde van een foto op deze site 1500 pixels is. Het oorspronkelijke formaat is ongeveer 6000 pixels... hij is hier dus al flink verkleind. De belangrijkste bedoeling van deze blog is evenwel om er ieder jaar een album van te maken en dan wordt de foto ineens 32 cm breed en dan komt ie volledig tot zijn recht.

    25-06-2024 om 01:20 geschreven door Kosmopol

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    24-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 juni - Zwanenfamilie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met zulk mooi weer blijft een mens  niet thuis he. Na een familie-brunch in Schoten zijn we in de loop van de namiddag alsnog gaan fietsen en voor ons doen is het een best iets langere tocht geworden. Via Herentals ging het naar den Herberg waar we een tussenstop ingelast hebben - iets met een grote rode D is daar altijd wel verkrijgbaar -, dan naar Grobbendonk, langs het Albertkanaal en vervolgens langs het Kempisch Kanaal weer naar huis. Langs het Kempisch Kanaal kreeg ik deze zwanenfamilie in het vizier en natuurlijk kon ik die fotomogelijkheid niet laten liggen. 

    24-06-2024 om 12:02 geschreven door Kosmopol

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    23-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 juni - Graspop
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Graspop, of zullen we het dit jaar modderpop noemen? Om het wachten tot de avondmatch van de Belgen begon wat minder stresserend te maken zijn we nog eens naar de festivalsite van Graspop gefietst, het is niet zo ver tenslotte. De bezoekers fotograferen, de omstandigheden, details, de festival-fair... kortom, zoals ieder jaar kwam ik weer volop aan mijn trekken met mijn fototoestel. Deze foto van de schoenen van een van de bezoekers vond ik wel erg sprekend. Het is een uitsnede uit een iets ruimer beeld, maar zo is het meer dan duidelijk wat ik wilde tonen. De strijd tegen de waterverzadigde ondergrond was nog verre van gewonnen. Ik moet er meteen bij vertellen dat het inderdaad op veel plaatsen erg modderig was maar evenzo was het duidelijk dat de organisatie haar uiterste best had gedaan om strategisch houtspaanders en keien te strooien, stalen platen te leggen om in de mate van het mogelijke de site begaanbaar te houden. De festivalgangers lieten het alleszins niet aan hun hart komen. Zoals ieder jaar was de stemming er weer helemaal opperbest, vredevol, vriendelijk... toppie. Ik zal morgen wel een aantal andere foto's op Facebook knallen. 

    23-06-2024 om 00:57 geschreven door Kosmopol

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    22-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 juni - Wijnglas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb me vanavond toch maar weer eens gewaagd aan enkele glazen rode wijn om de voetbalwedstrijd zonder dorst door te komen. Nog voor het zo ver was, toen ik het glas op de tafel had gezet zag ik de combinatie van het glas en de schaduw met daarin de opvallende lichtbreking. Er zit altijd een alarmbelletje ergens in mijn achterhoofd dat een signaal geeft als er misschien een leuke foto te scoren is en ik reageer daar ook meestal meteen op. Om het nog wat leuker te maken en wat extra kleur in het beeld te brengen heb ik het glas ook vol gegoten. De lichtbreking was toen helaas veel minder opvallend en ik heb het glas dan maar snel weer bijna leeg gedronken. Het restje wijn dat er in over bleef zorgde toch voor het beeld dat ik in gedachten had.  

    22-06-2024 om 00:47 geschreven door Kosmopol

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    21-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 juni - Boeggolf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik durf wel eens experimenteren als we het hebben over fotografie. Dat heeft natuurlijk alles te maken met mijn drang naar afwisseling. Details, vormen... er is niets wat niet op een of andere manier een origineel beeld kan opleveren. De boeggolf van een schip op het Kempisch Kanaal vond ik ineens fascinerend toen ik er langs fietste en ik heb er diverse opnames van gemaakt. Misschien is het wel materiaal voor het alternatieve gedeelte van het komende fotosalon van onze club. Dit is één van de opnames. Als je het niks vindt mag je het me ook zeggen hoor, maar zelf vind ik 'm helemaal okee.

    21-06-2024 om 00:27 geschreven door Kosmopol

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    20-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 juni - Graspop Metal Meeting
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als er dan eens een zeldzame dag voorbij komt die niet grijs, niet regenachtig, die zelfs redelijk zonnig en qua temperatuur best aangenaam is, ga je fietsen toch? Het komende weekend is het weer Graspop en we hadden al veel onheilspellende berichten gehoord en gelezen over wateroverlast en afgesloten parkings en zo. We weten dat het festival pas morgen echt begint maar dat de bezoekers die gebruik willen maken van de camping al een dag eerder afzakken naar Dessel weten we ook. Daarom zijn we vandaag er al eens een kijkje gaan nemen. Ik prijs me happy omdat ik met de e-bike redelijk vlot doorheen de verkeerschaos kon laveren. Ik heb links en rechts wat foto's gemaakt. Ik zal er morgen zeker een aantal op Facebook knallen maar de keus voor die ene foto van de dag die deze pagina gaat sieren was deze keer makkelijk. Er staat namelijk een medeclublid van onze fotoclub op, redelijk klein weliswaar, maar voor de insiders toch zeer herkenbaar.

    Bijlagen:
    DSC03358 kopie kln.jpg (417.1 KB)   

    20-06-2024 om 23:20 geschreven door Kosmopol

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    19-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 juni - Regen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dezelfde siergrassen die ik een tijdje geleden als middel koos om de wind te fotograferen wilde ik vandaag nog eens in beeld nemen, deze keer met de bedoeling een foto te tonen van de regen. Regen was er genoeg trouwens, de hele dag, het viel met bakken uit de hemel. Van onder het afdak van de pergola kon ik zonder zelf nat te worden dit plaatje schieten. Tot zover mijn wel erg korte wandeling voor vandaag... Oh ja, vanavond was er ook nog een extra vergadering van de fotoclub maar daar ben ik met de wagen naar toe gereden. Van de parking naar het lokaal is zeg maar 50 meter... ben ik toch nog goed nat geworden gdvd.

    19-06-2024 om 00:35 geschreven door Kosmopol

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    18-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 juni - De Smallebroeken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn dagindeling werd gevuld met het zitten voor de TV om enkele voetbalwedstrijden te bekijken en het zitten voor de computer om de laatste beelden van de ACHL-trail van vorige zaterdag te selecteren en te fatsoeneren. Tussendoor heb ik toch ook nog een gaatje gevonden om even de Smallebroeken in te wandelen. Dat het nog steeds niet zomert is iedereen al wel opgevallen neem ik aan en ook vandaag was het, zacht uitgedrukt, zeer wisselvallig. Het ene moment scheen de zon, dan weer was het zwaar bewolkt en viel er nattigheid en als je dan zo'n moment meemaakt met zware, dreigende wolken en tezelfdertijd de zon die schijnt in de kruinen van de bomen in de verte... tja, dan vind ik dat een foto waard.  

    18-06-2024 om 00:51 geschreven door Kosmopol

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    17-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 juni - Avondlucht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik zat TV te kijken vanavond, het was net rust tijdens de wedstrijd Engeland Servië. Het moet dus ongeveer 10 uur geweest zijn toen het vrouwke kwam zeggen: "Nu moet ge eens komen kijken, wat een mooie lucht !!!" Ik vond het sowieso een saaie wedstrijd en ik ben mee naar buiten gelopen. Tja, er was inderdaad een leuk kleurenschouwspel te bewonderen en als je zoiets wil fotograferen doe je dat best zonder hinderende huizen, bomen of andere objecten die in de weg staan. Ik heb de drone dus even naar boven gestuurd -de wind was gaan liggen, dus het was veilig- en ik heb enkele beelden geschoten. Dit is naar het noord-westen waar ik de zonsondergang nog net te pakken kreeg, maar ook in andere richtingen was het best spectaculair.
    Ik realiseer me trouwens dat dit al de vijfde drone-foto is deze maand, maar wat wil je... Als fotograaf zoek ik constant naar afwisseling en originele standpunten, dan is een beeld van uit de hoogte natuurlijk altijd wel iets opvallends. 

    17-06-2024 om 00:33 geschreven door Kosmopol

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 24/06-30/06 2024
  • 17/06-23/06 2024
  • 10/06-16/06 2024
  • 03/06-09/06 2024
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn blogvrienden
  • Martin Carels
  • Willy Duvel
  • Eddy Meuris


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!