Nodig: 300 gr gehakt 1 fijngehakte ui 2 geperste teentjes knoflook scheut olijfolie peper,zout,sambal,tikje gember 80 gr rijst, laten koken Meng dit alles samen en doe hierbij het vruchtvlees van de courgetten!
6 courgetten, doorlangs gesneden en ontdaan van vruchtvlees ( het vruchtvlees fijnhakken en toevoegen aan het gehakt mengsel) 4 tomaten in schijfjes fijngehakte koriander wat tomatenpasata
Neem een kommetje, doe hierin wat tomatenpasata en kruid deze met peper, zout,olijfolie en giet dit dan op de bodem van je bakblik. Leg hierop de halve courgetten, vul de courgette met het gehaktmengsel........mag best veel zijn......... Leg hierop dakpansgewijs de tomaten op en bestrooi royaal met koriander............hierop wat zout en wat olijfolie.
Toedekken met alu-folie en in de oven voor 45 min laten bakken................na 45 min de folie verwijderen, je zult zien dat er vocht is vrijgekomen............laat dit verdampen gedurende een 20 min......... en klaar om op te dienen...... Oventemperatuur:220 graden
Turkse rijst: Handje vermicelli Rijst naar believen. scheut olie klp roomboter zout
Doe de olie in een pan en bak de vermicelli hierin bruin ( pas op brandt snel aan) doe hierin de boter en als die gesmolten is de gewassen rijst. doe er water bij en laat dit gaarkoken. op laag vuur zout naar smaak..... Als de rijst gaar is en het water verdampt dan laat je de rijst ff met een deksel op de pan rusten dan krijg je een drogere korrel ipv een kleffe.
|