Inhoud blog
  • Turks gevulde wijnbladeren
  • Geboortemuffins
  • Babyfeest cakejes
  • Babyfeest
  • 4 soorten koekjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Leerkoken

    23-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Nodig:
    300 gr gehakt
    1 fijngehakte ui
    2 geperste teentjes knoflook
    scheut olijfolie
    peper,zout,sambal,tikje gember
    80 gr rijst, laten koken
    Meng dit alles samen en doe hierbij het vruchtvlees van de courgetten!

    6 courgetten, doorlangs gesneden en ontdaan van vruchtvlees ( het vruchtvlees fijnhakken en toevoegen aan het gehakt mengsel)
    4 tomaten in schijfjes
    fijngehakte koriander
    wat tomatenpasata


    Neem een kommetje, doe hierin wat tomatenpasata en kruid deze met peper, zout,olijfolie en giet dit dan op de bodem van je bakblik.
    Leg hierop de halve courgetten, vul de courgette met het gehaktmengsel........mag best veel zijn.........
    Leg hierop dakpansgewijs de tomaten op en bestrooi royaal met koriander............hierop wat zout en wat olijfolie.

    Toedekken met alu-folie en in de oven voor 45 min laten bakken................na 45 min de folie verwijderen, je zult zien dat er vocht is vrijgekomen............laat dit verdampen gedurende een 20 min......... en klaar om op te dienen......
    Oventemperatuur:220 graden

    Turkse rijst:
    Handje vermicelli
    Rijst naar believen.
    scheut olie
    klp roomboter
    zout

    Doe de olie in een pan en bak de vermicelli hierin bruin ( pas op brandt snel aan)
    doe hierin de boter en als die gesmolten is de gewassen rijst.
    doe er water bij en laat dit gaarkoken. op laag vuur zout naar smaak.....  
    Als de rijst gaar is en het water verdampt dan laat je de rijst ff met een deksel op de pan rusten dan krijg je een drogere korrel ipv een kleffe.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Categorieën
  • Bakrecepten (18)
  • Gerechten met Gehakt (10)
  • Kipgerechten (8)
  • Koekjes (3)
  • Pasta"s (10)
  • Salades (0)
  • Soepen (6)
  • Toetjes (0)
  • Vegetarische gerechten (13)
  • Vis gerechten (7)
  • Vleesgerechten (6)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!