Ingredienten voor 4 personen: 4 kipfilets in stukjes 1/2-1 bosje peterselie (of 2-3 el gedroogde peterselie) 6 teentjes knoflook (!) 600 gr broccoli 300 gr penne pasta (die staafjes) 250 ml water (kokend) 2 bouillonblokjes (kipknorr halal) Zout 1 potje kappertjes 2 el wokolie
Bereiding: Bak de kipstukjes met de knoflook (geperst of heel fijn gesneden) in de wokolie in een wok in 5 minuten lichtbruin. Maak bouillon van 1 bouillonblokje en het water. Voeg dit toe aan de kipstukjes en doe ook de fijngehakte of gedroogde peterselie erbij. Laat dit op middelmatig vuur een half uurtje pruttelen (let op het moet blijven borrelen). Kook ondertussen de pasta in kokend water met wat zout en het andere bouillonblokje. Voeg de laatste 6 minuten van het koken de broccoliroosjes toe (maak ze niet te groot). Als de pasta klaar is, afgieten en de kappertjes erdoor scheppen. Even doorwarmen op laag vuur en serveren met de kipstukjes in de saus. Let op, de knoflooksaus van de kip blijft erg helder, dus verwacht niet dat het een mooie dikke saus wordt.
Ingredienten: 250 gr gehakt 100 gr geraspte Parmezaanse kaas (ik heb bij de Lidl zo'n zakje gekocht) 1 ei 1 blik tomatenstukjes of gepelde tomaten 1 blikje tomatenpuree 1 uitje 1 teen knoflook Basilicum (vers of gedroogd) Rasp van 1 citroenschil of wat citroensap Zwarte peper en zout Olie of boter om in te bakken
Bereiding: Snipper het uitje fijn en snijdt de knoflook of pers deze. Fruit dit samen voor 2 minuten in een pan met olie of boter op zacht vuur. Voeg dan de gepelde tomaten (in stukjes) of de tomatenblokjes toe. Ook de tomatenpuree en basilicum erbij. Even goed roeren en ongeveer 30 minuten laten pruttelen op zacht vuur. DRaai ondertussen de gehaktballetjes. Meng het gehakt eerst met de peper, het ei, citroenrasp (of sap) en 75 gr van de Parmezaanse kaas. Draai er kleine balletjes van. Bereid ondertussen de spaghetti volgens de verpakking. Pureer de saus in een blender, met een staafmixer of in de keukenmachine. Bak de gehaktballetjes in ongeveer 10 minuten gaar in een pan en voeg ze dan toe aan de tomatensaus. Nog even doorwarmen en wat Parmezaanse kaas erdoor roeren en eventueel nog wat zout en peper voor de smaak. Serveren met spaghetti en een salade. Je kan de rest van de Parmezaanse kaas er nog over strooien als je dat lekker vindt
Ingredienten voor 3 personen: 1 blikje tonijn (uitgelekt) 1 uitje 2 teentjes knoflook 4 a 5 el rode pesto 1 blik gepelde tomaten Scheutje room Spaghetti Eventueel 1 el kappertjes of een paar olijven als je daar van houdt
Bereiding: Kook de spaghetti volgens de aanwjzingen op de verpakking. Snijd het uitje en de knoflook fijn en fruit het even in de pan. Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze toe, met het sap. Ook de pesto erbij en de tonijn (en eventueel de kappertjes of olijven) erdoor roeren. Even laten doorwarmen op laag vuur. Op het laatst de room toevoegen en ook even meewarmen. Spaghetti afgieten en serveren met de saus en een salade.
Kook de pasta gaar in water met een beetje zout. Klop intussen de yoghurt los met de uitgeperste knoflook. Bak het gehakt rul, zonder olie of boter, en haal het dan uit de koekepan. Voeg een scheutje olijfolie toe aan het bakvet en bak dan de fijngesneden groenten vijf minuten. Voeg een blikje tomatenpuree toe en maak dit op smaak met zout, peper en paprikpoeder. Giet de pasta af en roer er meteen de yoghurt door. Doe dit op twee voorverwarmde, diepe borden en verdeel hier het gehakt-groentenmengsel over. De echte liefhebber, die niet op dieet moet zijn, sprenkelt er nog een beetje olijfolie over.
Ingredienten: Ik heb met dit voor ons tweetjes gemaakt en dat was precies genoeg
300 gr gehakt 1 grote ui 1 teen knoflook Zout en peper Paprikapoeder Oregano Basilicum 1 gele paprika in blokjes 1 groene paprika in blokjes (of andere kleuren naar keuze) Half bakje champignons in plakjes Halve courgette in blokjes 4 grote vleestomaten, geraspt (met pitjes) 1 el tomatenpuree Voor de bechamelsaus: 1 el boter 1 el bloem Melk (ik denk ongeveer 150 ml)
En geraspte kaas natuurlijk
Bereiding: Bak het gehakt in wat olie. Voeg de kruiden, knoflook, gesnipperde ui, paprika, champignons en courgette toe en bak dit tot de groenten zachter zijn. Doe dan de tomaten en de tomatenpuree erbij en laat dit zo'n 3 kwartier pruttelen met de deksel op de pan. Dan nog even op hoog vuur znder deksel zodat de saus goed indikt. Maak de bechamelsaus door de boter te smelten, roer de bloem erdoor en zet eventjes (terwijl je roert) op het vuur. Dan scheutje voor scheutje de melk erbij tot je de saus hebt van de gewenste dikte. Meng dit door de tomatensaus. Dan je schaal vullen met saus, lasagnabladen, saus, geraspte kaas, lasagnabladen, saus enz. En bovenop geraspte kaas. Doe er aluminiumfolie over en zet hem op 200 graden voor ongeveer 30-40 minuten in de oven (bladen moeten gaar zijn). Dan nog zonder folie om een mooi korstje te krijgen. Haal uit de oven en laat even staan voor 10 minuutjes zodat het makkelijke aansnijden is en niet alles uit elkaar valt.
Ingredienten: 300 gr gehakt 1 grote ui, gesnipperd 1 gele paprika, in stukjes Half bakje champignons in plakjes Knoflookpoeder Paprikapoeder Zwarte peper Zout Oregano 1 pak spinazie a la creme Half pak cannelonirolletjes 1 pak gezeefde tomaten 1 el suiker Geraspte kaas
Bereiding: Bak het gehakt met de helft van de ui, de hele paprika en champignons gaar. Voeg van alle kruiden 1 tl toe en bak dit mee. Kook de cannelonirolletjes 3 minuten in water met zout en spoel ze dan af met koud water. Bak in een andere ban de andere helft van de ui glazig, voeg kruiden toe en dan de gezeefde tomaten. Bak dit even goed aan zodat het zurige eraf gaat. Doe dan 1 el suiker erbij en laat even pruttelen. Proef of de saus lekker is. Ontdooi de spinazie en meng met het gehaktmengsel. Vul de cannelonirolletjes hiermee en leg in een ingevette ovenschaal. Giet dan de saus erover en zorg dat alles goed bedekt is. Bestrooien met geraspte kaas en dan op 180 graden voor 30 minuten in de oven met folie erover. Dan nog een kwartiertje zonder folie
Ingredienten: 300 gr vlinderpasta Zout en peper 1 teentje knoflook (of 1 tl knoflookpoeder) 1 courgette in blokjes 1 rode paprika in blokjes 1 ui, gesnipperd 2 tl Italiaanse kruiden (of oregano of basilicum) 1 tl paprikapoeder 1 pakje gezeefde tomaten 250 gr gehakt
Bereiding: Kook de pasta gaar met zout volgens de verpakking. Bak het gehakt aan in een pan met wat olie. Doe de ui, paprika en courgette erbij en de kruiden. Schep alles goed door en laat het gehakt gaar worden. Doe dan de gezeefde tomaten erbij en 1 glaasje water. Laat dit met de deksel erop op zacht vuur 45 minuten tot een uurtje pruttelen. Je saus wordt zo heerlijk! Saus mengen met de pasta
1 ui 1 groene paprika Half bakje champignons 1 gele paprika Zout en peper Knoflook 1 tl Italiaanse kruiden of Oregano of Basilicum 1 tl paprikapoeder 1 groot blikje tomatenpuree (of twee kleintjes) 250 gr gehakt Wat water Macaroni
Bereiding: Kook de macaroni gaar in water met zout. Bak het gehakt in olie bruin. Snijd de paprika's en ui in stukjes en de champignons in plakjes. Voeg ze toe aan het gehakt en bak ze mee tot ze zacht zijn. Voeg de kruiden toe en de tomatenpuree. Dan zoveel water erbij tot een lekker sausje ontstaat. Laat dit lekker pruttelen en voeg eventueel wat water toe als het te dik is. Macaroni afgieten en erdoor scheppen
Ingredienten voor 2 personen: 1 aubergine Zout en peper Bloem Pasta (het liefst penne) 1 blik tomaten (400 gr) of 3 grote verse tomaten, ontveld 1 ui 1 teentje knoflook Basilicum of Italiaanse kruiden Geraspte kaas Olijven
Bereiding: Snijd de auberine in de lengte door en snijd er dunne plakjes van. Bestrooi die met zout en leg ze dan in een vergiet om uit te lekken voor een half uurtje (dit is om de bittere smaak eruit te halen). Ondertussen ga je de ui fijnsnijden en de knoflook persen. Die fruit je in wat olie aan. Doe de fijngesneden tomaten uit blik erbij. Laat dit op middelmatig vuur een half uurtje pruttelen. Pureer de saus dan en breng op smaak met zout, peper en basilicum of Italiaanse kruiden. Spoel de plakjes aubergine goed af met koud water en wrijf het zout eraf. Droog ze af. Haal ze door de bloem en bak in de olie bruin. Doe ze dan bij de saus. Kook de pasta gaar en schep die door de saus.
Ingredienten voor 5 personen: 500 gr gehakt 600 gr pasta 1 courgette 1 grote ui 1 groene paprika 1 blikje tomatenpuree 1 blik gepelde tomaten in stukjes 1 teentje knoflook Oregano Tijm Peper en zout
Bereiding: Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Snijd de paprika en courgette (met schil) in blokjes. Snijd de ui en knoflook fijn. Kruid het gehakt met zout en peper en bak het in een wok goudbruin. Haal het dan eruit en fruit de ui erin met de knoflook. Voeg dan het gehakt weer toe en de tomatenpuree en roerbak dit een paar minuten. Voeg dan de courgette, paprika en gepelde tomaten toe en roer dit goed door. Doe de kruiden naar smaak erbij en weer goed mengen. Laat dit nog een paar minuten roerbakken op middelhoog vuur. Breng desnoods op smaak met zout en (witte) peper. Giet de macaroni af en schep de saus erdoor. Lekker met geraspte (Parmezaanse) kaas