Ingredienten voor 5 personen: 500 gr gehakt 600 gr pasta 1 courgette 1 grote ui 1 groene paprika 1 blikje tomatenpuree 1 blik gepelde tomaten in stukjes 1 teentje knoflook Oregano Tijm Peper en zout
Bereiding: Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Snijd de paprika en courgette (met schil) in blokjes. Snijd de ui en knoflook fijn. Kruid het gehakt met zout en peper en bak het in een wok goudbruin. Haal het dan eruit en fruit de ui erin met de knoflook. Voeg dan het gehakt weer toe en de tomatenpuree en roerbak dit een paar minuten. Voeg dan de courgette, paprika en gepelde tomaten toe en roer dit goed door. Doe de kruiden naar smaak erbij en weer goed mengen. Laat dit nog een paar minuten roerbakken op middelhoog vuur. Breng desnoods op smaak met zout en (witte) peper. Giet de macaroni af en schep de saus erdoor. Lekker met geraspte (Parmezaanse) kaas
|