Inhoud blog
  • Turks gevulde wijnbladeren
  • Geboortemuffins
  • Babyfeest cakejes
  • Babyfeest
  • 4 soorten koekjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Leerkoken

    24-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geboortemuffins
    1 pak muffinmix (dr.oetker)
    -1 ei
    -125 gram zachte boter

    Samen mengen en goed kloppen.

    Vul de cupjes tot de helft met beslag en drop in het midden met een theelepeltje aardbeienjam en dek het met wat beslag. Ga zo alle cupjes afwerken.

    Bak ze goudbruin in de oven.

    Versier de muffins naar eigen keuze. Ik heb roze prinsessenglazuur gebruikt en chocoladeblaadjes (te koop bij de AH) en voor die geboortemuffins heb ik chocoladeglazuur gebruikt en muisjes

    24-12-2011 om 20:12 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Bakrecepten
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babyfeest cakejes
    Benodigdheden:
    cakejes (aheuro shopper)
    boter en muisjes en cocktailprikkers
    Beschrijving:
    besmeer cakjes met boter en druk ze in de muisjes.
    aan het prikkertje maak je een valggetje met eigen tekst en prik deze in de cake.
    makkelijk en leuk

    24-12-2011 om 20:11 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bakrecepten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladecake
    Deze cake is heerlijk zacht en smaakt heerlijk!! Er wordt olie gebruikt en geen boter, dat zorgt ervoor dat hij niet droog is en lekker zacht blijft. Thanks Ceuta voor het recept!


    Ingredienten:
    1 glas melk (1 glas is 250 ml)
    2 glazen suiker
    4 eieren
    1 groot glas olie
    1 zakje vanillesuiker
    2/3 eetlepels cacao
    1 zakje bakpoeder
    2 glazen meel

    Bereiding:
    Mix de olie, vanillesuiker en de suiker schuimig. Mix de eieren en de melk erdoor. Dan bloem, bakpoeder en cacao erbij en goed mixen. Bak op 160 graden gaar in een ingevette bakvorm en versier met gesmolten chocolade en amandelschaafsel

    24-12-2011 om 20:00 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Bakrecepten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelgebak
    Appelgebak

    4 eieren
    180 gr gesmolten boter
    180 gr suiker
    180 gr bloem
    1 tl bakpoeder
    3 appels in schijfjes
    Voor de bovenlaag:
    40 gr gesmolten boter
    40 gr suiker
    50 gr amandelschaafsel
    1 ei
    Beetje kaneel

    Bereiding:
    Mix de eieren met de suiker schuimig. Meng de bloem met bakpoeder en mix dan de bloem om en om met de boter door het beslag. Giet het in een ingevette springvorm van 26 cm. Leg hierop de appelschijfjes. Smelt de boter voor de bovenlaag en meng de suiker erdoor. Een paar minuten laten afkoelen. Dan amandelschaafsel erbij en het ei en over de appelschijfjes verdelen.
    Bak op 175 graden in de oven. Na 25 minuten bakpapier erop leggen zodat de bovenkant niet te donker wordt. Hierna nog 20 minuten bakken tot hij gaar is.

    Dan lichtjes bestrooien met de kaneel.
    __________________________

    24-12-2011 om 19:54 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Bakrecepten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananencakejes
    Ingredienten:
    250 gr bloem
    100 gram olie
    4 eieren
    250 gr suiker
    1,5 tl bakpoeder
    3 el melk
    1 banaan
    1 citroen
    Witte chocolade, gesmolten met wat olie

    Bereiding:
    Mix de olie met de suiker. Voeg de eieren toe en mix ze erdoor. Dan bloem en bakpoeder erbij en goed mixen. Tenslotte de melk erbij doen. Snijd de banaan in kleine stukjes en besprenkel met het sap van de citroen. Rasp de citroenschil en voeg samen met de banaan en citroensap toe aan het beslag. In vormpjes scheppen (donutsvorm of muffinbakplaat) en bak ze op 175 graden gaar in ongeveer 20 minuten.
    __________________________

    24-12-2011 om 19:51 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Bakrecepten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade muffins
    Chocolatechip-muffins

    Ingredienten:
    150 gr boter op kamertemperatuur
    150 gr suiker
    2 eieren
    250 gr bloem
    3 tl bakpoeder (1 zakje)
    Snufje zout
    150 ml melk
    Gehakte chocolade

    Bereiding:
    Mix de boter met de suiker tot een creme en mix de eieren erdoor. Meng bloem met bakpoeder en zout en ROER een deel ervan door het beslag. Dan een deel van de melk erbij ROEREN en weer wat van de bloem enz. Tenslotte de stukjes chocolade erdoor mengen en in muffinvormpjes scheppen.

    Bak ze op 200 graen in 15-20 minuten gaar.

    24-12-2011 om 19:50 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Bakrecepten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cakerol met Chocola
    Cakerol gevuld met chocoladepudding
    Ingredienten voor de cake:
    125 gr suiker
    4 eieren gescheiden
    75 gr bloem
    50 gr maizena
    1 gr bakpoeder (halve afgestreken theelepel)
    2-3 el heet water
    1 zakje vanillesuiker
    Voor de vulling:
    1 pakje puddingpoeder chocolade
    500 ml melk

    Bereiding:
    Klop de eidooiers met het hete water tot een schuimig papje. Voeg dan terwijl je doorklopt de 2/3 van de suiker met het zakje vanillesuiker toe. Klop tot het een creme-achtige massa is. Klop dan de eiwitten bijna stijf en voeg hierna terwijl je blijft kloppen de rest van de suiker toe. Klop het goed stijf. Schep de eiwitten op de eigeelcreme en zeef hierboven de bloem, maizena en bakpoeder. Schep alles goed door elkaar, vooral niet roeren!!
    Strijk het dan uit over een met bakpapier bekleedde bakplaat (ongeveer 32-45 cm) en laat het 1 cm dik. Zet het in een voorverwarmde oven van 220-225 graden en bak hem ongeveer een kwartier.

    Maak ondertussen de pudding zoals op de verpakking staat en laat opstijven. Haal de cake uit de oven en draai hem om op een theedoek. Verwijder de bovenste laag bakpapier. Rol hem op in de theedoek en laat afkoelen.
    Rol hem dan weer open, bestrijk de cake met de creme en rol hem op. Eventueel kan je hem bestrijken met gesmolten chocolade en bestrooien met gehakte amandelen of gehakte amandelen door de vulling doen.

    24-12-2011 om 19:48 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Bakrecepten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktbroodjes
    Ingredienten:
    500 gr bloem
    1 zakje gedroogde gist
    1 tl zout
    25 gr boter
    300 ml lauw water (ongeveer)
    Vulling:
    250 gr gehakt
    1 groene paprika in hele kleine blokjes
    1 ui, heel fijn gesnipperd
    1 tl zout
    1/2 tl zwarte peper
    1 teentje knoflook, geperst (of 1/2 tl knoflookpoeder)
    Snufje paprikapoeder
    Verder:
    1 eidooier
    Beetje water

    Bereiding:
    Meng het gehakt met de kruiden, paprika en ui. Maak er kleine staafjes van en bak ze in wat olie of boter gaar. Laat ze afkoelen en uitlekken.
    Meng bloem met gist en boter en voeg water toe tot je een deeg kunt vormen. Kneed dan het zout erdoor en kneed voor 15 minuten.
    Laat dit een uur rijzen.
    Maak dan bolletjes en rol die uit, leg er een staafje op. Vouw de zijkanten over het staafje en rol het dan op. Leg op een bakplaat met bakpapier en maak 3 sneetjes in de bovenkant. Bestrijk met eidooier en bak ze op 220 graden gaar in ongeveer 15 minuten

    24-12-2011 om 19:43 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Bakrecepten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini Tortillatjes
    Ingredienten:
    3 aardappels in blokjes
    1 wortel in blokjes
    Paar champignons in plakjes
    Halve courgette in blokjes
    1 ui, gesnipperd
    (of andere groenten, wat je in huis hebt of lekker vindt)
    Zout en peper
    Beetje knoflookpoeder (of 1 teentje knoflook)
    1 tl kerrie
    4 eieren

    Bereiding:
    Kook de wortel en aardappel gaar in wat water met een beetje zout.
    Bak ondertussen in wat olie de champignons, ui en courgette aan. Voeg zout en peper toe en wat knoflook. Giet de aardappel en wortel af en schep erdoor. Voeg dan de kerrie toe en laat het wat afkoelen.
    Klop 4 eieren los en meng de groenten

    24-12-2011 om 19:41 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Bakrecepten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood pizzatjes
    Ingredienten:
    1 pak pitabroodjes
    1 pakje pastasaus met basilicum (AH)
    Beleg naar keuze: olijven in ringen, champignons in plakjes, gesnipperde ui, paprika in blokjes etc.
    Geraspte kaas of mozzarella in plakken
    Italiaanse kruiden
    Zout en peper

    Bereiding:
    Snijd de pitabroodjes doormidden zodat je bodempjes krijgt. Besmeer met de pastasaus en beleg naar keuze. Bestrooi met zout, peper en Italiaanse kruiden en verdeel de kaas erover. Zet dan op 220 graden in d eoven tot de kaas gesmolten is en de bodem gaar is

    24-12-2011 om 19:39 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bakrecepten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maisbeignet
    1 blikje mais (300 gr volgens mij)
    2 eieren
    100 gr bloem
    1/2 tl bakpoeder
    1/2 tl zout
    4 el melk

    Bereiding:
    Klop de eieren met de melk los en klop de bloem, zout en bakpoeder erdoor. Meng de maiskorrels erdoor. Verhit de olie om te frituren (gewoon een laagje van 2 cm in en pan). Schep steeds met twee lepels beslag in de hete olie en bak ze aan beide zijden goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met kippepootjes en sperzieboontjes.
    __________________________

    24-12-2011 om 14:23 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Bakrecepten
    >> Reageer (0)
    23-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza hawaii
    Ingredienten voor 20 stuks:
    450 gr bloem
    1 zakje gist
    2 el olie
    1 el Italiaanse kruiden
    1 tl zout
    Vulling:
    1 blikje tomatenpuree
    2 el tomatenketchup
    1 el rode pesto
    Klein blik ananasblokjes, kleiner gesneden
    1 kipfilet in blokjes
    Zout en peper
    Italiaanse kruiden
    Geraspte kaas


    Bereiding:
    Meng bloem, gist, Italiaanse kruiden en olie. Voeg lauw water toe tot je een deeg kunt vormen. Doe dan zout erbij en kneed het tot een zacht en soepel deeg. Laat dit een uur rijzen.
    Ondertussen de kipblokjes met wat zout en peper bakken en af laten koelen. Meng tomatenpureem ketchup en pesto.
    Verdeel het deeg in 2 bollen en rol het uit tot een lang rechthoek. Snijd hier driehoeken uit. Besmeer met het tomatenmengsel en beleg met kipblokjes en ananas. Bestrooi met Italiaanse kruiden en geraspte kaas en bak ze op 225 graden voor 10 minuten gaar

    23-12-2011 om 22:11 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bakrecepten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puntpizza van bladerdeeg
    Ingredienten:
    5 plakjes bladerdeeg
    1 grote ui, gesnipperd
    4 aardappels in dunne plakjes
    1 vleestomaat (zonder pitjes en vel) in stukjs gesneden
    Zout en peper
    Italiaanse kruiden
    Geraspte kaas
    1 eigeel om te bestrijken

    Bereiding:
    Snijd de plakken bladerdeeg diagonaal door zodat je twee driehoeken krijgt. Prik ze in met een vork.
    Fruit de ui in een pan met wat olie en voeg wat zout en peper toe. Laat afkoelen en beleg hiermee de bladerdeegdriehoeken.
    Frituur de aardappelschijfjes gaar en bruin en laat ze uitlekken. Leg deze dakpansgewijs op de ui. Doe dan wat tomaatstukjes erop en Italiaanse kruiden en nog wat zout en peper. Bestrijk de randen met eidooier en bestrooi het met geraspte kaas.
    Bak ze 15 minuten op 225 graden

    23-12-2011 om 22:10 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bakrecepten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Croissantjes met gehakt
    Croissantjes met gehakt (zonder rijzen!)

    Dit is een recept van Noha_tanger!!

    Ingredienten voor ongeveer 12 stuks:
    125 gr kwark
    300 gr bloem
    3/4 zakje bakpoeder
    1 tl zout
    4 el melk (koud, anders gaat de bakpoeder al werken)
    4 el olie
    1 ei
    Vulling:
    200 gr gehakt
    1 uitje, gesnipperd
    Wat takjes peterselie, gehakt
    Zout en peper
    Komijn
    Paprikapoeder
    1 tomaat
    Verder:
    1 eigeel losgeklopt met een beetje water
    Sesamzaadjes

    Bereiding:
    Klop kwark los met de melk, olie en het ei. Meng bloem met bakpoeder en zout en voeg dat toe (het kan zijn dat je iets meer bloem nodig hebt als het te veel plakt). Kneed tot een zacht en soepel deeg (hoeft niet te lang). Doe in een plastic zakje en laat een kwartier in de koelkast rusten.
    Bak het gehakt bruin in een pan met een beetje olie. Voeg de ui, peterselie en kruiden toe en bak even mee. Rasp dan een tomaatje en doe dit erbij, laat even meebakken en zorg dat al het vocht eruit is. Laat dit afkoelen.

    Verdeel het deeg in twee bollen en rol deze uit tot een cirkel. Snijd uit elke cirkel 6 punten en leg aan de brede kant wat gehakt. Rol strak op en buig tot een croissantje (zorg dat de ount onderop zit, anders gaat de vorm open). Leg ze ope en bakplaat met bakpapier. Bestrijk met eigeel en bestrooi met sesamzaadjes. Bak ze op 200 graden gaar in ongeveer 15 minuten.

    23-12-2011 om 22:09 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bakrecepten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bladerdeeghoonrtjes met gehakt
    Ingredienten:
    1 pak bladerdeeg
    250 gr gehakt
    1 bakje champignons
    1 rode paprika
    1 prei
    Zout en peper
    Knoflook
    Paprikapoeder
    1 eidooier
    1 el water

    Bereiding:
    Bak het gehakt rul en voeg de zout, peper, paprikapoeder en knoflook toe. Bak de champignons in plakjes, de prei in ringen en de paprika in stukjes mee. Laat dit mengsel afkoelen.
    Neem een bladerdeegplakje en snijd in 4 vierkantjes, leg op elk vierkantje een beetje vulling en vouw twee kanten naar elkaar toe en druk goed vast, zodat een hoorntje ontstaat.
    Leg op een bakplaat met bakpapier, bestrijk met losgeklopte eidooier+water en bak op 220 graden goudbruin en gaar

    23-12-2011 om 22:07 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Bakrecepten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visbestilla
    Ingredienten:
    500 gram visfilet
    500 gram garnalen
    1 pak Filodeeg
    250 gram champignons
    1 groene en 1 rode paprika
    1 pakje mihoen
    1 bosje koriander 
    1 bosje peterselie 
    Snufje saffraan
    2 theelepels Peper
    1 theelepel Gember
    1 theelepel Paprikapoeder
    Klein beetje Komijn
    Soepkom Olijfolie
    Citroen
    Sambal
    Knoflook
    Zout
    2 Visbouillonblokjes (liefst van knorr)
    1 pakje boter, gesmolten

    Bereiding:
    Bereid de mihoen volgens de verpakking en knip of snijd in kleinere stukjes.
    Olie, saffraan, gember, peper, zout, knor, paprikapoeder, komijn en de gehakte koriander en peterselie, geraspte knoflook en geperste citroen in een pannetje doen, roeren en 5 min zachtjes laten pruttelen. Doe er een beetje water bij.
    Visfilet in middelgrote stukken, en de garnalen in een steelpannetje.
    Champignons kan je bakken in een koekenpan met een gesnipperd uitje, (of gewoon uit pot en zonder ui, wat je lekker vindt), hierbij de geroosterde paprika's die in blokjes gesneden zijn, ook in een steelpan. Over elk steelpannetje doe je een soeplepel marinade. De mihoen uitlaten lekken en ook hierover een soeplepel saus. Dan alles laten uitlekken. Je kunt nu de vulling door elkaar mengen of het in aparte lagen doen.

    Bedek een bestillabakvorm met bakpapier en leg hierin 4 filovellen met de helft over de randen van de vorm heen. Besmeer met gesmolten boter en schep hierop de vulling (in een geheel of in laagjes, eerst mihoen, dan vis, dan groenten). Vouw de vellen naar binnen en leg er nog een vel bovenop en besmeer die ook met boter. Vouw de overige randen onder de bestilla en bak de bestilla op 220 graden 20 minuten met folie en daarna zonder folie tot hij goudbruin is. 
    __________________________

    23-12-2011 om 22:04 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bakrecepten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bladerdeeghapjes met knakworst
    Ingredienten:
    1 pakje bladerdeeg
    1 blik kipknakworstjes (mini's)
    Eventueel wat curry
    1 losgeklopte eidooier met wat water erbij

    Bereiding:
    Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden zodat je twee rechthoeken krijgt. Leg twee knakworstjes op ieder plakje en vouw dubbel tot een vierkantje. Druk de randen goed aan. Bestrijk met eidooier en bak op 220 graden gaar in ongeveer 20 minuten

    23-12-2011 om 20:56 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Bakrecepten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tortilla
    Ingredienten:
    3 aardappels in blokjes
    1 wortel in blokjes
    Paar champignons in plakjes
    Halve courgette in blokjes
    1 ui, gesnipperd
    (of andere groenten, wat je in huis hebt of lekker vindt)
    Zout en peper
    Beetje knoflookpoeder (of 1 teentje knoflook)
    1 tl kerrie
    4 eieren

    Bereiding:
    Kook de wortel en aardappel gaar in wat water met een beetje zout.
    Bak ondertussen in wat olie de champignons, ui en courgette aan. Voeg zout en peper toe en wat knoflook. Giet de aardappel en wortel af en schep erdoor. Voeg dan de kerrie toe en laat het wat afkoelen.
    Klop 4 eieren los en meng de groenten erdoor. Verhit olie in een koekenpan en schep hierin steeds wat van het eimengsel. Bak kleine tortillatjes

    23-12-2011 om 20:55 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Bakrecepten
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Bakrecepten (18)
  • Gerechten met Gehakt (10)
  • Kipgerechten (8)
  • Koekjes (3)
  • Pasta"s (10)
  • Salades (0)
  • Soepen (6)
  • Toetjes (0)
  • Vegetarische gerechten (13)
  • Vis gerechten (7)
  • Vleesgerechten (6)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!