Ingredienten: 1 pak bladerdeeg 2 el tomatenpuree 2 el tomatenketchup 1 el rode pesto 1 blikje tonijn Half bakje champignons in stukjes Handje olijven in ringetjes Italiaanse kruiden Peper
Bereiding: Laat het bladerdeeg ontdooien en steek er cirkels uit. Meng in een kommetje de tomatenpuree, ketchup en pesto en besmeer de plakjes hiermee (laat een rand van 1 cm vrij). Meng de tonijn met de champignons, olijven en wat peper en Italiaanse kruiden en beleg hiermee de pizzaatjes. Besmeer de randen met geklopt ei en bestrooi de pizzatjes met geraspte kaas. Bak ze op 220 graden voor 15 minuten
Was de vis en de garnalen en laat uitlekken. Marineer de pangafilet en laat een paar uur intrekken. Doe de oven aan op 250 graden en leg alle vis naast elkaar op een ovenslede. De ovenslede hoeft niet ingevet te worden. Doe er alluminium papier op en doe deze 10 minuten in de oven op 250 graden, zodat je een grill effect krijgt. Haal nu de folie eraf en laat nog ongeveer 10 minuten, totdat je ziet dat de vocht bijna weg is.
De aubergines maak je zo:
Ingredienten: 1 aubergine in dunne plakken 1 tl paprikapoeder Snufje komijn Snufje saffraan Beetje zout 2 el olie
Bereiding: Meng de kruiden met de olie en smeer de aubergineplakken daarmee in. Leg ze naast de vis op de bakplaat en bak ze mee met de vis
Verse pangafilet (of tilapia of schol) Zout en zwarte peper Olijfolie Citroensap Peterselie, gehakt Beetje saffraan
Bereiding: Alles mengen en de vis hiermee insmeren en dan goed laten marineren voor een paar uurtjes.
Za3louk Ingredienten: 1 grote aubergine 2 tomaten Peterselie Zout Cayennepeper (niet te veel, dan wordt het te heet) Paprikapoeder Snufje komijn Knoflook (2 teentjes of wat poeder) Citroensap
Bereiding: Schil de aubergine en snijd in blokjes. Kook ze gaar in water met wat zout. Prak ze daarna fijn. Schil de tomaten en haal de pitjes eruit, snijd in stukjes. Bak in wat olie aan en voeg de geprakte aubergine er aan toe. Kruiden erbij doen en goed doorbakken tot het een mooi sausje is geworden. Tenslotte wat citroensap erdoor doen
2 of 3 pangafilets 2 uien 2 grote of 3 kleine tomaten 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika Zout, peper, koriander, komijn, sambal, viskruiden, paprikapoeder, safraan Citroenschijfjes 2 teentjes knoflook 125 gram roze garnaaltjes Olijfolie
Maak een mengsel van zout, peper, sambal, komijn (klein beetje), viskruiden, fijngehakte koriander, paprikapoeder, 1 fijngeperst teentje knoflook en een heel klein beetje olijfolie. Masseer de filets daarmee in en laat ze even liggen. Snijd ondertussen de paprika's, ¾ van de tomaten(zonder schil) en 1 ui. Pers het andere teentje knoflook. Zorg dat je bij de paprika's nog een paar reepjes overhoudt die je later ter decoratie gebruikt. Verhit een scheutje olijfolie in de tagine. Bak de gesneden tomaat, , de knoflook, de ui en tomaten met een beetje van elk van de bovenstaande kruiden. Laat dit geheel een paar minuten sudderen en roer het even door. Leg de visfilets erop en doe het deksel op de tagine. Snijd de rest van de tomaat, snijd de ui in ringen en de bewaarde rest van de paprika's in reepjes en leg deze, plus de schoongemaakte citroenschijven op de vis. Maak een 'sausje van fijngehakte koriander, een beetje komijn, een klein beetje safraan, olie, zout, peper, paprikapoeder en viskruiden. Giet dit over de tagine en laat het geheel daarna zo'n 20 minuten op een laag vuur garen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal na 20 minuten de tagine van het vuur en strooi de garnaaltjes over het
Bereiding: Bereid de mihoen volgens de verpakking en knip of snijd in kleinere stukjes. Olie, saffraan, gember, peper, zout, knor, paprikapoeder, komijn en de gehakte koriander en peterselie, geraspte knoflook en geperste citroen in een pannetje doen, roeren en 5 min zachtjes laten pruttelen. Doe er een beetje water bij. Visfilet in middelgrote stukken, en de garnalen in een steelpannetje. Champignons kan je bakken in een koekenpan met een gesnipperd uitje, (of gewoon uit pot en zonder ui, wat je lekker vindt), hierbij de geroosterde paprika's die in blokjes gesneden zijn, ook in een steelpan. Over elk steelpannetje doe je een soeplepel marinade. De mihoen uitlaten lekken en ook hierover een soeplepel saus. Dan alles laten uitlekken. Je kunt nu de vulling door elkaar mengen of het in aparte lagen doen.
Bedek een bestillabakvorm met bakpapier en leg hierin 4 filovellen met de helft over de randen van de vorm heen. Besmeer met gesmolten boter en schep hierop de vulling (in een geheel of in laagjes, eerst mihoen, dan vis, dan groenten). Vouw de vellen naar binnen en leg er nog een vel bovenop en besmeer die ook met boter. Vouw de overige randen onder de bestilla en bak de bestilla op 220 graden 20 minuten met folie en daarna zonder folie tot hij goudbruin is
Ingredienten: Rijst (hoeveelheid zelf bepalen) 250 gr roze garnalen 1 ui 1 wortel 1 rode paprika Handje mais Handje doperwten Paar champignons in plakjes Peterselie 1 bouillonblokje vis Zout en peper (pas op met zout, want zit ook in het bouillonblokje) 1/2 tl gember 1 tl ras el hanout Snufje saffraan Sambal
Bereiding: Kook de rijst gaar. Hak de wortel, ui en paprika in een hakmolen in kleine stukjes. Bak in een wok met wat olie de groenten even aan (ook de mais, champignons en doperwten erbij). Voeg de garnalen toe en bak even mee. De kruiden erbij doen en wat sambal naar smaak. Ook het bouillonblokje verkruimelen en erbij doen. Dan de rijst erdoor scheppen en even meebakken. Lekker met schijfjes citroen en salade
Ingredients: 1 pond garnalen (gepeld en schoongemaakt) 1 eetlepel oil kruiden zout 1 baguette 1 kop ijsberg sla (dun gesneden) 1 grote tomaten (gesneden in plakjes)
Bereiding: Doe de garnalen in een kom met de olie, zout en de kruiden Schep ze goed om Doe de garnalen op een sateprikker en grill ze ca 2 a 3 minuten per kant Snijd de baquette open Verdeel de sla en de tomaten over de baquette Haal de garnalen van de prikkers en beleg de baquette hiermee En smullen maar