2 of 3 pangafilets
2 uien
2 grote of 3 kleine tomaten
1 rode, 1 groene en 1 gele paprika
Zout, peper, koriander, komijn, sambal, viskruiden, paprikapoeder, safraan
Citroenschijfjes
2 teentjes knoflook
125 gram roze garnaaltjes
Olijfolie
Maak een mengsel van zout, peper, sambal, komijn (klein beetje), viskruiden, fijngehakte koriander, paprikapoeder, 1 fijngeperst teentje knoflook en een heel klein beetje olijfolie. Masseer de filets daarmee in en laat ze even liggen.
Snijd ondertussen de paprika's, ¾ van de tomaten(zonder schil) en 1 ui. Pers het andere teentje knoflook. Zorg dat je bij de paprika's nog een paar reepjes overhoudt die je later ter decoratie gebruikt.
Verhit een scheutje olijfolie in de tagine. Bak de gesneden tomaat, , de knoflook, de ui en tomaten met een beetje van elk van de bovenstaande kruiden. Laat dit geheel een paar minuten sudderen en roer het even door. Leg de visfilets erop en doe het deksel op de tagine.
Snijd de rest van de tomaat, snijd de ui in ringen en de bewaarde rest van de paprika's in reepjes en leg deze, plus de schoongemaakte citroenschijven op de vis. Maak een 'sausje van fijngehakte koriander, een beetje komijn, een klein beetje safraan, olie, zout, peper, paprikapoeder en viskruiden. Giet dit over de tagine en laat het geheel daarna zo'n 20 minuten op een laag vuur garen.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal na 20 minuten de tagine van het vuur en strooi de garnaaltjes over het