Inhoud blog
  • Turks gevulde wijnbladeren
  • Geboortemuffins
  • Babyfeest cakejes
  • Babyfeest
  • 4 soorten koekjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Leerkoken

    01-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turks gevulde wijnbladeren
    yaprak dolmasi (gevulde wijnbladeren)

    benodigdheden voor 4 pers:

    500 gr rundergehakt
    1 kopje rijst
    1 grote ui
    beetje munt
    druivenbladeren (kant en klaar verkrijgbaar bij Turkse winkel)
    zwarte peper
    zout

    De druivenbladeren eerst even koken. Intussen het gehakt, rijst, mint, zout, peper, en fijngesneden uit goed door elkaar kneden. Als de bladeren koken gelijk van het vuur halen. Doe het gehakt mengsel in de bladeren en maak hier rolletjes van. Leg dit strak tegen elkaar aan in een pan, dit zorgt ervoor dat het niet uit elkaar valt. Doe water op de dolmasi en laat dit ongeveer één uur zacht koken. Opdienen met wat olijfolie eroverheen.

    01-01-2012 om 20:59 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met Gehakt
    >> Reageer (0)
    24-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstgehaktballetjes
    Ingredienten voor het gehakt:
    500 gr gehakt (vond ik voor ons tweeën te veel, de helft is ook genoeg)
    Handje ongekookte rijst (toverrijst ofzo)
    1 klein uitje, gesnipperd
    1 el olie
    Snufje saffraan
    1 tl zout
    1 tl peper
    1/2 tl komijn
    Gehakte koriander
    1 teentje knoflook
    Ingredienten voor de charmilla:
    2 uien, gesnipperd
    2 paprika's (verschillende kleuren) in blokjes
    3 tomaatjes in kleine stukjes (zonder schil en zonder pitjes)
    1 el tomatenpuree
    200 ml water
    Gehakte koriander
    1 teentje knoflook
    Handje doperwtjes
    Beetje sambal als je daarvan houdt

    Bereiding:
    Maak van het gehakt, de kruiden, olie, knoflook en rijst een mengsel en kneed even door. Vorm dan bolletjes.
    Fruit in wat olie de ui, tomaat en paprika. Voeg knoflook en kruiden toe en bak dit even lekker door tot een sausje ontstaat. Dan water erbij, de tomatenpuree en nog een handje rijst en doe de balletjes erbij. Laat dit gaar worden en draai de balletjes af en toe. Serveren met brood en salade

    24-12-2011 om 14:45 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met Gehakt
    >> Reageer (0)
    23-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.marmita
    Gehakt
    1 tl zout
    1 tl peper
    1/2 tl komijn
    1 knoflook
    Voor de groenten:
    1 grote ui, gesnipperd
    Paar aardappels in parten
    Handje groene olijven
    Sperziebonen 
    1 knoflook
    Zout
    Peper
    Paprikapoeder
    Gember
    Ras el hanout 
    (van alles een tl)
    Koriander en peterselie

    Bereiding:
    Maak balletjes van het gehakt met de kruiden en bak ze even aan in wat olie tot ze rondom goudbruin zijn. Haal ze even uit de pan en bak in het bakvet de ui met de knoflook. Voeg de aardappels toe en de kruiden en meng goed. Doe dan de balletjes erbij en water. Laat de aardappels gaar worden en de saus indikken. OLijven erbij doen.
    De sperziebonen apart gaar koken in water met zout

    23-12-2011 om 21:57 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met Gehakt
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keftaspiesjes met friet
    Ingredienten voor de kefta (voor 4 personen):
    500 gr gehakt
    Zout en beetje peper naar smaak
    1 fijngesneden uitje
    2 teentjes knoflook (fijngesneden of geperst)
    Half bosje peterselie
    Half bosje koriander
    1 tl komijn
    1/2 tl gemberpoeder
    1 tl paprikapoeder
    2 el paneermeel
    Voor de tomatensaus:
    1 fijngesneden ui
    2 tl komijn
    2 teentjes knoflook (fijngesneden of uitgeperst)
    1 tl paprikapoeder
    2 blikken met gepelde tomaten
    125 ml water
    Half bosje peterselie
    Half bosje koriander
    Mespunt sambal

    Bereiding:
    Meng de ingredienten voor het gehakt en kneed het even. Maak er dan mooie balletjes van die je bruin bakt in een koekenpan (eerst hoog vuur en later wat lager als ze al een beetje bruin zijn). Bak ondertussen in een andere pan de ui tot deze goudbruin en gaar is. Voeg dan de knoflook en de kruiden toe (behalve de koriander en peterselie). Laat het heel eventjes bakken totdat de geuren vrijkomen en voeg dan de tomaten, het water en de peterselie toe. Breng het aan de kook. Voeg dan de keftaballetjes toe en breng weer aan de kook. Zet nu het vuur op z'n laagst en laat het ongeveer 50-60 minuten sudderen tot je een lekkere dikke saus hebt. Voeg 5 minuten voor het einde de gehakte koriander toe en laat dit ook even mee sudderen. (Eventueel binden met wat bloem of maizena, als de saus te dun is). Lekker met brood.

     
    Ingredienten:
    500 gr lamsvlees in blokjes
    1 klein uitje, heel fijn gesneden
    Half bosje koriander, fijngehakt
    2 teentjes knoflook
    1/2 tl komijn
    1 tl paprikapoeder
    Half zakje saffraan
    1/2 tl zout
    1/2 tl peper
    2 el olijfolie
    1 el azijn

    Bereiding:
    Snijd de ui heel fijn en pers de knoflook uit. Meng met de koriander en de rest van de kruiden. Doe de olijfolie en azijn erbij en meng dit met de stukjes vlees. Laat dit een nacht afgedekt marineren. Rijg dan aan satestokjes en bak de spiesjes ongeveer 20 minuten op 180 graden in de oven gaar (na 10 minuten de spiesjes omdraaien).

    23-12-2011 om 21:35 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met Gehakt
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballetjes en aardappelkoekjes
    Ingredienten voor het gehakt:
    350 gr gehakt (kan meer of minder zijn)
    Zout en peper
    Komijn
    2 teentjes knoflook
    1 ui
    Peterselie en koriander
    4 tomaten, ontveld en in stukjes
    1 el tomatenpuree
    Saffraan
    Olijven
    Ingredienten voor de aardappelkoekjes:
    Paar aardappels
    Zout en peper
    Klontje boter
    Scheutje melk
    1 ei
    Bloem
    Paneermeel

    Bereiding:
    Meng het gehakt met 1 tl peper, 1 tl zout, 1 geperst teentje knoflook, wat koriander en peterselie. Maak hier kleine balletjes van en bak ze bruin in een beetje olie. Haal ze dan uit de pan en fruit de ui met de knoflook. Voeg de tomaten toe en de koriander en peterselie. 1 tl peper, 1 tl zout en 1/2 tl komijn toevoegen en klein snufje saffraan. Laat dit een kwartiertje pruttelen. Pureer het dan in een blender of met de staafmixer en doe terug in de pan. De tomatenpuree erbij en de balletjes weer en eventueel wat water als het te dik is. Ook de olijven toevoegen en dit nog 10 minuutjes laten pruttelen.

    Maak ondertussen de aardappelkoekjes door de aardappels te schillen en gaar te koken met wat zout. Stamp ze fijn met een klontje boter en scheutje melk en breng de puree op smaak met zout en peper.
    Laat de puree afkoelen. Maak kleine koekjes, haal ze door bloem, dan geklopt ei en dan door paneermeel. Bak ze in een laag hete olie aan beide zijden goudbruin (niet te hoog vuur doen en op tijd omdraaien, want ze zijn snel bruin

    23-12-2011 om 21:06 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met Gehakt
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijst met gehakt
    Ingredienten:
    250 gr gehakt
    1 ui, gesnipperd
    1 teentje knoflook, geperst
    1 groene paprika, in blokjes
    Halve courgette in blokjes
    1 tomaat, zonder pitjes en in blokjes (met schil!)
    1 wortel in blokjes
    2 aardappels in blokjes
    Handje doperwtjes (diepvries)
    Zout en peper
    1 tl paprikapoeder
    1 tl ras el hanout

    Bereiding:
    Kook de rijst met de aardappelblokjes en wortelblokjes gaar in water met zout. Bak in een wok het gehakt bruin en voeg de ui, paprika, knoflook, kruiden en courgette toe. Bak dit eventjes door en laat op zacht vuur even pruttelen. Schep dan de gare rijst, aardappel- en wortelblokjes erdoor en voeg de tomaatstukjes en doperwtjes toe en laat dit nog 5 minuten bakken.

    23-12-2011 om 21:04 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met Gehakt
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde Kool met rijst
    Ingredienten:
    1 Chinese kool of 1 witte kool
    Voor het gehakt:
    500 gr gehakt
    Peterselie en koriander
    Zout en peper
    Korianderpoeder
    Snufje komijn
    1 tl paprikapoeder
    2 teentjes knoflook
    Voor de saus:
    1 blik tomatenblokjes
    1 klein blikje tomatenpuree
    Zout en peper
    Koriander en peterselie
    1 teentje knoflook
    1 klein uitje
    1 tl paprikapoeder

    Bereiding:
    Meng het gehakt met de kruiden en maak er rolletjes van.
    Haal de bladeren van de kool los en haal het onderste harde gedeelte weg. Kook ze dan kort in een pan water tot ze zacht zijn en laat ze dan uitlekken. Spoel ze wel even af met koud water.
    Neem dan een blaadje kool. Leg hierop een rolletje gehakt en rol het op als een loempia. Leg met de naad naar beneden in een ingevette ovenschaal en doe dit met alle koolbladeren.
    Doe dan de ui, knoflook, koriander en peterselie in de keukenmachine of hakker. Mix het goed fijn. Dan de tomaten en tomatenpuree erbij en de rest van de kruiden en mix het tot een sausje. Giet over de koolrolletjes en bak op 200 graden in een half uurtje gaar.
    Lekker met rijst

    23-12-2011 om 21:00 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met Gehakt
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijst met groente en pindasaus
    Oftewel gehaktballetjes met groenten, rijst en satesaus
    Ingredienten voor 4 personen:
    300 gr rijst
    1 spitskool
    250 gr sperziebonen (vers of uit de diepvries)
    500 gr gehakt (ik heb runder gebruikt, maar je kan ook lamsgehakt nemen)
    2 teentjes knoflook
    2 el olie
    3 tomaten
    Zout en peper
    1 bakje satesaus van de Remia (je kan ook een ander merk nemen)

    Bereiding:
    Kook de rijst volgens de verpakking. Snijdt de spitskool in smalle reepjes en maak de sperziebonen schoon. Meng het gehakt met zout, peper en de knoflook en draai hier balletjes van.
    Kook de spitskoolreepjes en de sperziebonen in 6-8 minuten in kokend water beetgaar. Bak de gehaktballetjes in de olie goudbruin en gaar. Snijdt de tomaten in dunne partjes en verwijder de zaadjes. Maak de satesaus warm volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de groenten af en laat de gehaktballetjes uitlekken op keukenpapier. Meng de tomaten door de warme groenten. Schep rijst op de borden en verdeel hierover de groenten. Daarop of omheen de gehaktballetjes en de satesaus erover gieten..

    Heerlijk!!!!

    23-12-2011 om 20:58 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met Gehakt
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkaanse vleesgerecht met pruimen
    Nodig voor het vlees:

    1 kg vlees ( heb hier rundsvlees gebruikt, maar kan met lamsvlees ook)
    2 fijngehakte uien
    half bosje fijngehakte koriander ( ik had deze samen met de uien in een hakmolen)
    olijfolie
    1 eetlepel suiker
    1koffielepel gember
    1koffielepel kaneel
    zout, peper,tikje safraan,komijn.

    Je doet olijfolie in je pan en braad je vlees hier bruin in, voeg nu de ui en koriander toe en doe je deksel even op de pan.........na 10 min roer je er ff in en voeg je suiker en al de kruiden toe............
    voeg ongeveer 1 l water toe en laat je vlees gaarsudderen........

    Als je vlees gaar is voeg je een eetlepel honing toe en laat je het vlees op zacht vuur nog 10 sudderen.

    Pruimen:
    ff koken in een bodempje water+eetlepel suiker+kaneelstokje
    Ongeveer 15 min, daarna giet je dit water af en doe je bij de pruimen.....wat olie ( witte) lepeltje boter,lepel honing en een half koffielepeltje kaneel...........laat dit op zacht vuur karameliseren.........als je ziet dat de pruimen dik en zacht zijn mag je het vuurtje uitzetten.

    Doe hetzelfde met de rozijntjes maar in een ander pannetje.

    Amandelen schillen en bakken in hete olie.

    Schik je vlees op een bord en doe er wat saus op gevolgd door de rozijntjes,pruimen en als laatst de amandelen

    23-12-2011 om 20:50 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met Gehakt
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Nodig:
    300 gr gehakt
    1 fijngehakte ui
    2 geperste teentjes knoflook
    scheut olijfolie
    peper,zout,sambal,tikje gember
    80 gr rijst, laten koken
    Meng dit alles samen en doe hierbij het vruchtvlees van de courgetten!

    6 courgetten, doorlangs gesneden en ontdaan van vruchtvlees ( het vruchtvlees fijnhakken en toevoegen aan het gehakt mengsel)
    4 tomaten in schijfjes
    fijngehakte koriander
    wat tomatenpasata


    Neem een kommetje, doe hierin wat tomatenpasata en kruid deze met peper, zout,olijfolie en giet dit dan op de bodem van je bakblik.
    Leg hierop de halve courgetten, vul de courgette met het gehaktmengsel........mag best veel zijn.........
    Leg hierop dakpansgewijs de tomaten op en bestrooi royaal met koriander............hierop wat zout en wat olijfolie.

    Toedekken met alu-folie en in de oven voor 45 min laten bakken................na 45 min de folie verwijderen, je zult zien dat er vocht is vrijgekomen............laat dit verdampen gedurende een 20 min......... en klaar om op te dienen......
    Oventemperatuur:220 graden

    Turkse rijst:
    Handje vermicelli
    Rijst naar believen.
    scheut olie
    klp roomboter
    zout

    Doe de olie in een pan en bak de vermicelli hierin bruin ( pas op brandt snel aan)
    doe hierin de boter en als die gesmolten is de gewassen rijst.
    doe er water bij en laat dit gaarkoken. op laag vuur zout naar smaak.....  
    Als de rijst gaar is en het water verdampt dan laat je de rijst ff met een deksel op de pan rusten dan krijg je een drogere korrel ipv een kleffe.

    23-12-2011 om 20:43 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met Gehakt
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Bakrecepten (18)
  • Gerechten met Gehakt (10)
  • Kipgerechten (8)
  • Koekjes (3)
  • Pasta"s (10)
  • Salades (0)
  • Soepen (6)
  • Toetjes (0)
  • Vegetarische gerechten (13)
  • Vis gerechten (7)
  • Vleesgerechten (6)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!