Ingredienten: 1 Chinese kool of 1 witte kool Voor het gehakt: 500 gr gehakt Peterselie en koriander Zout en peper Korianderpoeder Snufje komijn 1 tl paprikapoeder 2 teentjes knoflook Voor de saus: 1 blik tomatenblokjes 1 klein blikje tomatenpuree Zout en peper Koriander en peterselie 1 teentje knoflook 1 klein uitje 1 tl paprikapoeder
Bereiding: Meng het gehakt met de kruiden en maak er rolletjes van. Haal de bladeren van de kool los en haal het onderste harde gedeelte weg. Kook ze dan kort in een pan water tot ze zacht zijn en laat ze dan uitlekken. Spoel ze wel even af met koud water. Neem dan een blaadje kool. Leg hierop een rolletje gehakt en rol het op als een loempia. Leg met de naad naar beneden in een ingevette ovenschaal en doe dit met alle koolbladeren. Doe dan de ui, knoflook, koriander en peterselie in de keukenmachine of hakker. Mix het goed fijn. Dan de tomaten en tomatenpuree erbij en de rest van de kruiden en mix het tot een sausje. Giet over de koolrolletjes en bak op 200 graden in een half uurtje gaar. Lekker met rijst
|