Ingredienten: 1 pak mix voor quiche (koopmans) Kipfilet in blokjes 1 ui, gesnipperd 2 paprika's (verschillende kleuren) Paar champignons in plakjes Sambal (als je wilt) Zout en peper 3 eieren 150 ml melk Geraspte kaas
Bereiding: Bak de kipblokjes met de ui, champignons en paprika even aan. Voeg zout, peper en sambal naar smaak toe. Laat dit goed uitlekken. Maak het deeg volgens de verpakking en laat het 10 min rusten. Rol het dan uit en bedek een vorm ermee (ik heb een springvorm van 24 cm gebruikt). Schep hierin de vulling. Mix de melk met de eieren en de sausmix uit het pak. Giet over de vulling heen en bestrooi met geraspte kaas. Bak dan op de temperatuur die op het pak is aangegeven mooi goudbruin en gaar
Ingredienten: 1 kleine kip in stukken (of kippenbouten), schoongemaakt en zonder vel 1 grote ui, gesnipperd 1 tomaat, ontveld en in klein stukjes Koriander en peterselie Zout en peper Snufje saffraan 1 tl gember 1 tl ras el hanout Paar aardappels in stukken 1 grote wortel in stukken Paar olijven
Bereiding: Bak de kip in wat olie aan. Doe de ui, tomaat, koriander en peterselie erbij. Dan de kruiden en water. Breng aan de kook en laat de kip gaar worden. Haal de kip dan uit de pan en leg op een bakplaat met bakpapier. Doe in de achtergebleven mra9 de aardapel en wortel en voeg eventueel wat water toe. Breng aan d ekook en laat gaar worden. De kip ondertussen in de oven onder de grill (of op een hoge stand) goudbruin laten worden. Tenslotte de olijven even met de groenten meewarmen. Serveren op een bord
Ingredienten voor het gehakt: 350 gr gehakt (kan meer of minder zijn) Zout en peper Komijn 2 teentjes knoflook 1 ui Peterselie en koriander 4 tomaten, ontveld en in stukjes 1 el tomatenpuree Saffraan Olijven Ingredienten voor de aardappelkoekjes: Paar aardappels Zout en peper Klontje boter Scheutje melk 1 ei Bloem Paneermeel
Bereiding: Meng het gehakt met 1 tl peper, 1 tl zout, 1 geperst teentje knoflook, wat koriander en peterselie. Maak hier kleine balletjes van en bak ze bruin in een beetje olie. Haal ze dan uit de pan en fruit de ui met de knoflook. Voeg de tomaten toe en de koriander en peterselie. 1 tl peper, 1 tl zout en 1/2 tl komijn toevoegen en klein snufje saffraan. Laat dit een kwartiertje pruttelen. Pureer het dan in een blender of met de staafmixer en doe terug in de pan. De tomatenpuree erbij en de balletjes weer en eventueel wat water als het te dik is. Ook de olijven toevoegen en dit nog 10 minuutjes laten pruttelen.
Maak ondertussen de aardappelkoekjes door de aardappels te schillen en gaar te koken met wat zout. Stamp ze fijn met een klontje boter en scheutje melk en breng de puree op smaak met zout en peper. Laat de puree afkoelen. Maak kleine koekjes, haal ze door bloem, dan geklopt ei en dan door paneermeel. Bak ze in een laag hete olie aan beide zijden goudbruin (niet te hoog vuur doen en op tijd omdraaien, want ze zijn snel bruin).
Ingredienten: 2 kippenbouten 1 blikje doperwten Stuk of 6 aardappels, geschild en door de helft 1 tl zout 1 tl zwarte peper 1 tl gember Mespuntje komijn 1 tl ras el hanout 1/2 tl paprikapoeder (ik vind het lekker met deze kruiden, maar je kan ook je eigen kruiden nemen) Olijfolie 1 ui 1 tomaat Koriander en peterselie
Bereiding: Maak de kip goed schoon (ik haal altijd al het vel en veel vet eraf en dat stuk bij het pootje). Snipper de ui, ontvel de tomaat en snijd in stukjes. Verhit olie in een pan of tajin en doe hierin de ui en tomaat. Bak dit even tot het zacht is. Leg dan het vlees erin, doe er een deel van de kruiden bij en bak aan beide zijden bruin. Doe er dan water bij (niet te veel!) en laat het op zacht vuur bijna gaar koken. Haal het vlees er dan uit. Doe dan de aardappels erbij en de rest van de kruiden. Leg het vlees erop en laat het verder op zacht vuur gaar koken (eventueel wat warm water erbij doen). Op het laatst de doperwten erbij doen en even doorwarmen. Smeer dan de kip in met kipkruiden en leg in een ovenschaal met boter en olie. Laat deze in een oven van 225 graden bruin en knapperig worden. Serveer in de tajin of op een bord
Heerlijke kip in saus met daarbovenop gestoomde vermicelli, poedersuiker, amandelschaafsel en kaneel
Ik had als basis het recept van Bumbabeloe genomen, maar uiteindelijk heb ik er toch iets anders van gemaakt.
Ingredienten: 500 gr vermicelli Zout naar smaak Half glaasje zonnebloemolie 2 liter water 2 el boter Voor de saus: 2 kippenbouten of 1 hele kip, ontveld 1 grote ui 1 grote tomaat, ontveld en in stukjes Zout en peper Gember Kaneel Saffraan Koriander en peterselie 1 el suiker
Bereiding: Ik heb de vermicelli gestoomd op Cookies wijze: eerst vermicelli mengen met de olie en dan 30 minuten stomen in de stoompan. Eruit halen, wat zout erin doen, 1 liter water erover gieter zodat de vermicelli onderstaat. 10 minuutjes laten staan en afgieten. In de stoompan doen en weer 30 minuten stomen. Eruit halen, weer 1 liter water erover (ik heb nu kokend water gedaan) en weer 10 minuutjes laten staan. Dan voor de laatste keer 20 minuten laten stomen. Eruit halen en mengen met de boter. Terwijl het aan het stomen is, kan je de saus maken. Snijd de ui fijn en bak dit in wat olie tot het glazig is. Kip erbij en de tomaten en kruiden. Wat water erbij (niet teveel) en laten pruttelen tot de kip gaar is. Kip uit de pan halen en laten afkoelen. Bot eruit halen en en in stukjes snijden. Terug in de saus doen en laten indikken. Op een bord de kip met wat saus doen (niet te veel, dit kan je apart erbij doen). Daarover de vermicelli verspreiden en versieren met kaneel, poedersuiker en amandelschaafsel
Heerlijke kip in saus met daarbovenop gestoomde vermicelli, poedersuiker, amandelschaafsel en kaneel
Ik had als basis het recept van Bumbabeloe genomen, maar uiteindelijk heb ik er toch iets anders van gemaakt.
Ingredienten: 500 gr vermicelli Zout naar smaak Half glaasje zonnebloemolie 2 liter water 2 el boter Voor de saus: 2 kippenbouten of 1 hele kip, ontveld 1 grote ui 1 grote tomaat, ontveld en in stukjes Zout en peper Gember Kaneel Saffraan Koriander en peterselie 1 el suiker
Bereiding: Ik heb de vermicelli gestoomd op Cookies wijze: eerst vermicelli mengen met de olie en dan 30 minuten stomen in de stoompan. Eruit halen, wat zout erin doen, 1 liter water erover gieter zodat de vermicelli onderstaat. 10 minuutjes laten staan en afgieten. In de stoompan doen en weer 30 minuten stomen. Eruit halen, weer 1 liter water erover (ik heb nu kokend water gedaan) en weer 10 minuutjes laten staan. Dan voor de laatste keer 20 minuten laten stomen. Eruit halen en mengen met de boter. Terwijl het aan het stomen is, kan je de saus maken. Snijd de ui fijn en bak dit in wat olie tot het glazig is. Kip erbij en de tomaten en kruiden. Wat water erbij (niet teveel) en laten pruttelen tot de kip gaar is. Kip uit de pan halen en laten afkoelen. Bot eruit halen en en in stukjes snijden. Terug in de saus doen en laten indikken. Op een bord de kip met wat saus doen (niet te veel, dit kan je apart erbij doen). Daarover de vermicelli verspreiden en versieren met kaneel, poedersuiker en amandelschaafsel
ipovenschotel met groenten een aardappel Ingredienten: 6 kippenvleugels, schoongemaakt en doormidden 1 ui, gesnipperd 1 rode paprika in blokjes 1 groene paprika in blokjes Handje doperwten 1 tomaat zonder schil en pitjes in stukjes Paar aardappels in plakjes Flinke scheut zonnebloemolie 1 tl kipkruiden 1/2 tl gember 1/2 tl zout 1 tl ras el hanout 1 tl peper Snufje saffraan Paar takjes koriander, fijngehakt
Bereiding: Verwarm de oven voor op 225 graden en vet een ovenschaal met een beetje olie in. Meng de groenten in de schaal, meng de olie met de kruiden en meng dit door het groenten-kipmengsel. Giet er ongeveer 100 ml water bij aan de zijkant en zet in de oven voor 45 min tot een uur. Eerst een half uurtje met aluminiumfolie en daarna zonder folie om bruin te laten worden
Bereiding: Kook de rijst met wat zout en de saffraan gaar. Snijde de wortel in plakjes, de aardappels in blokjes en de sperziebonen in stukjes. Kook ze in water met wat zout gaar. Bak in een wok de visfilet en prak met een vork fijn in stukjes. Voeg de kruiden toe en bak de ui en paprika mee. Voeg dan de rijst en groenten toe een schep alles goed door elkaar
Ingredienten voor 5 personen: 4 kipfilets Kipkruiden 2-3 teentjes knoflook (hangt ervanaf of je er van houdt) 8 mienestjes (honig) Zout en peper Ketjap asin naar smaak Ketjap manis naar smaak 1 klein uitje fijngesneden 1 bamigroentenpakket 1 tomaat in reepjes 4 champignons in plakjes 1 kippenbouillonblokje 1/2 tl kurkuma 1/2 tl ketoembar (korianderpoeder) Scheutje (wok)olie
Bereiding: Bereid de mie volgens de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid ze met kipkruiden. Laat dit even intrekken voor een paar uur (hoeft niet per se, maar is wel lekkerder). Snijd de ui en knoflook fijn. Bak in de (wok)olie in een wok de ui en knoflook een paar minuutjes. Voeg dan de ketjap, zout, peper, bouillonblokje, kurkuma en koenjit toe. Schep dit goed om en voeg dan de kipblokjes toe. Bak deze goed gaar en bruin. Kluts ondertussen de twee eieren met de melk en maak hier een omelet van in een koekenpan. Snijd deze omelet in reepjes. Giet de mienestjes af en laat het in de pan even rusten. Schep de bamigroenten door de kipblokjes en meng dit goed. Laat het een paar minuten roerbakken tot de groenten een beetje geslonken zijn. Voeg dan de gekookte mie toe en schep het goed door. Even doorwarmen en serveren met satsesaus, augurken, omeletreepjes, gebakken ei of atjar tjampoer.
Kipvingers: 1kg kipfilet in lange reepjes gesneden.
Beslag maken van: 3 eieren,1flesje koolzuurhoudende spa 500 ml meel,zout peper en kipkruiden. Doe alle ingredienten voor het beslag samen en fijn samen mixen,dan reepjes kip bij doen. Dit laat je een aantal uren staan. Bakken in hete olie.Kan ook met visfilet.