Heerlijke kip in saus met daarbovenop gestoomde vermicelli, poedersuiker, amandelschaafsel en kaneel
Ik had als basis het recept van Bumbabeloe genomen, maar uiteindelijk heb ik er toch iets anders van gemaakt.
Ingredienten:
500 gr vermicelli
Zout naar smaak
Half glaasje zonnebloemolie
2 liter water
2 el boter
Voor de saus:
2 kippenbouten of 1 hele kip, ontveld
1 grote ui
1 grote tomaat, ontveld en in stukjes
Zout en peper
Gember
Kaneel
Saffraan
Koriander en peterselie
1 el suiker
Bereiding:
Ik heb de vermicelli gestoomd op Cookies wijze: eerst vermicelli mengen met de olie en dan 30 minuten stomen in de stoompan. Eruit halen, wat zout erin doen, 1 liter water erover gieter zodat de vermicelli onderstaat. 10 minuutjes laten staan en afgieten. In de stoompan doen en weer 30 minuten stomen. Eruit halen, weer 1 liter water erover (ik heb nu kokend water gedaan) en weer 10 minuutjes laten staan. Dan voor de laatste keer 20 minuten laten stomen. Eruit halen en mengen met de boter.
Terwijl het aan het stomen is, kan je de saus maken. Snijd de ui fijn en bak dit in wat olie tot het glazig is. Kip erbij en de tomaten en kruiden. Wat water erbij (niet teveel) en laten pruttelen tot de kip gaar is.
Kip uit de pan halen en laten afkoelen. Bot eruit halen en en in stukjes snijden. Terug in de saus doen en laten indikken.
Op een bord de kip met wat saus doen (niet te veel, dit kan je apart erbij doen). Daarover de vermicelli verspreiden en versieren met kaneel, poedersuiker en amandelschaafsel
Heerlijke kip in saus met daarbovenop gestoomde vermicelli, poedersuiker, amandelschaafsel en kaneel
Ik had als basis het recept van Bumbabeloe genomen, maar uiteindelijk heb ik er toch iets anders van gemaakt.
Ingredienten:
500 gr vermicelli
Zout naar smaak
Half glaasje zonnebloemolie
2 liter water
2 el boter
Voor de saus:
2 kippenbouten of 1 hele kip, ontveld
1 grote ui
1 grote tomaat, ontveld en in stukjes
Zout en peper
Gember
Kaneel
Saffraan
Koriander en peterselie
1 el suiker
Bereiding:
Ik heb de vermicelli gestoomd op Cookies wijze: eerst vermicelli mengen met de olie en dan 30 minuten stomen in de stoompan. Eruit halen, wat zout erin doen, 1 liter water erover gieter zodat de vermicelli onderstaat. 10 minuutjes laten staan en afgieten. In de stoompan doen en weer 30 minuten stomen. Eruit halen, weer 1 liter water erover (ik heb nu kokend water gedaan) en weer 10 minuutjes laten staan. Dan voor de laatste keer 20 minuten laten stomen. Eruit halen en mengen met de boter.
Terwijl het aan het stomen is, kan je de saus maken. Snijd de ui fijn en bak dit in wat olie tot het glazig is. Kip erbij en de tomaten en kruiden. Wat water erbij (niet teveel) en laten pruttelen tot de kip gaar is.
Kip uit de pan halen en laten afkoelen. Bot eruit halen en en in stukjes snijden. Terug in de saus doen en laten indikken.
Op een bord de kip met wat saus doen (niet te veel, dit kan je apart erbij doen). Daarover de vermicelli verspreiden en versieren met kaneel, poedersuiker en amandelschaafsel
ipovenschotel met groenten een aardappel
Ingredienten:
6 kippenvleugels, schoongemaakt en doormidden
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika in blokjes
1 groene paprika in blokjes
Handje doperwten
1 tomaat zonder schil en pitjes in stukjes
Paar aardappels in plakjes
Flinke scheut zonnebloemolie
1 tl kipkruiden
1/2 tl gember
1/2 tl zout
1 tl ras el hanout
1 tl peper
Snufje saffraan
Paar takjes koriander, fijngehakt
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 225 graden en vet een ovenschaal met een beetje olie in. Meng de groenten in de schaal, meng de olie met de kruiden en meng dit door het groenten-kipmengsel.
Giet er ongeveer 100 ml water bij aan de zijkant en zet in de oven voor 45 min tot een uur. Eerst een half uurtje met aluminiumfolie en daarna zonder folie om bruin te laten worden