Inhoud blog
  • Turks gevulde wijnbladeren
  • Geboortemuffins
  • Babyfeest cakejes
  • Babyfeest
  • 4 soorten koekjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Leerkoken

    23-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel met kip en groenten

     
    Ingredienten voor het gehakt:
    350 gr gehakt (kan meer of minder zijn)
    Zout en peper
    Komijn
    2 teentjes knoflook
    1 ui
    Peterselie en koriander
    4 tomaten, ontveld en in stukjes
    1 el tomatenpuree
    Saffraan
    Olijven
    Ingredienten voor de aardappelkoekjes:
    Paar aardappels
    Zout en peper
    Klontje boter
    Scheutje melk
    1 ei
    Bloem
    Paneermeel

    Bereiding:
    Meng het gehakt met 1 tl peper, 1 tl zout, 1 geperst teentje knoflook, wat koriander en peterselie. Maak hier kleine balletjes van en bak ze bruin in een beetje olie. Haal ze dan uit de pan en fruit de ui met de knoflook. Voeg de tomaten toe en de koriander en peterselie. 1 tl peper, 1 tl zout en 1/2 tl komijn toevoegen en klein snufje saffraan. Laat dit een kwartiertje pruttelen. Pureer het dan in een blender of met de staafmixer en doe terug in de pan. De tomatenpuree erbij en de balletjes weer en eventueel wat water als het te dik is. Ook de olijven toevoegen en dit nog 10 minuutjes laten pruttelen.

    Maak ondertussen de aardappelkoekjes door de aardappels te schillen en gaar te koken met wat zout. Stamp ze fijn met een klontje boter en scheutje melk en breng de puree op smaak met zout en peper.
    Laat de puree afkoelen. Maak kleine koekjes, haal ze door bloem, dan geklopt ei en dan door paneermeel. Bak ze in een laag hete olie aan beide zijden goudbruin (niet te hoog vuur doen en op tijd omdraaien, want ze zijn snel bruin).
     
    Ingredienten:
    2 kippenbouten
    1 blikje doperwten
    Stuk of 6 aardappels, geschild en door de helft
    1 tl zout
    1 tl zwarte peper
    1 tl gember
    Mespuntje komijn
    1 tl ras el hanout
    1/2 tl paprikapoeder
    (ik vind het lekker met deze kruiden, maar je kan ook je eigen kruiden nemen)
    Olijfolie
    1 ui
    1 tomaat
    Koriander en peterselie

    Bereiding:
    Maak de kip goed schoon (ik haal altijd al het vel en veel vet eraf en dat stuk bij het pootje). Snipper de ui, ontvel de tomaat en snijd in stukjes. Verhit olie in een pan of tajin en doe hierin de ui en tomaat. Bak dit even tot het zacht is. Leg dan het vlees erin, doe er een deel van de kruiden bij en bak aan beide zijden bruin. Doe er dan water bij (niet te veel!) en laat het op zacht vuur bijna gaar koken. Haal het vlees er dan uit. Doe dan de aardappels erbij en de rest van de kruiden. Leg het vlees erop en laat het verder op zacht vuur gaar koken (eventueel wat warm water erbij doen). Op het laatst de doperwten erbij doen en even doorwarmen.
    Smeer dan de kip in met kipkruiden en leg in een ovenschaal met boter en olie. Laat deze in een oven van 225 graden bruin en knapperig worden. Serveer in de tajin of op een bord
     
    Heerlijke kip in saus met daarbovenop gestoomde vermicelli, poedersuiker, amandelschaafsel en kaneel

    Ik had als basis het recept van Bumbabeloe genomen, maar uiteindelijk heb ik er toch iets anders van gemaakt.

    Ingredienten:
    500 gr vermicelli
    Zout naar smaak
    Half glaasje zonnebloemolie
    2 liter water
    2 el boter
    Voor de saus:
    2 kippenbouten of 1 hele kip, ontveld
    1 grote ui
    1 grote tomaat, ontveld en in stukjes
    Zout en peper
    Gember
    Kaneel
    Saffraan
    Koriander en peterselie
    1 el suiker

    Bereiding:
    Ik heb de vermicelli gestoomd op Cookies wijze: eerst vermicelli mengen met de olie en dan 30 minuten stomen in de stoompan. Eruit halen, wat zout erin doen, 1 liter water erover gieter zodat de vermicelli onderstaat. 10 minuutjes laten staan en afgieten. In de stoompan doen en weer 30 minuten stomen. Eruit halen, weer 1 liter water erover (ik heb nu kokend water gedaan) en weer 10 minuutjes laten staan. Dan voor de laatste keer 20 minuten laten stomen. Eruit halen en mengen met de boter.
    Terwijl het aan het stomen is, kan je de saus maken. Snijd de ui fijn en bak dit in wat olie tot het glazig is. Kip erbij en de tomaten en kruiden. Wat water erbij (niet teveel) en laten pruttelen tot de kip gaar is.
    Kip uit de pan halen en laten afkoelen. Bot eruit halen en en in stukjes snijden. Terug in de saus doen en laten indikken.
    Op een bord de kip met wat saus doen (niet te veel, dit kan je apart erbij doen). Daarover de vermicelli verspreiden en versieren met kaneel, poedersuiker en amandelschaafsel
     
     
     
    Heerlijke kip in saus met daarbovenop gestoomde vermicelli, poedersuiker, amandelschaafsel en kaneel

    Ik had als basis het recept van Bumbabeloe genomen, maar uiteindelijk heb ik er toch iets anders van gemaakt.

    Ingredienten:
    500 gr vermicelli
    Zout naar smaak
    Half glaasje zonnebloemolie
    2 liter water
    2 el boter
    Voor de saus:
    2 kippenbouten of 1 hele kip, ontveld
    1 grote ui
    1 grote tomaat, ontveld en in stukjes
    Zout en peper
    Gember
    Kaneel
    Saffraan
    Koriander en peterselie
    1 el suiker

    Bereiding:
    Ik heb de vermicelli gestoomd op Cookies wijze: eerst vermicelli mengen met de olie en dan 30 minuten stomen in de stoompan. Eruit halen, wat zout erin doen, 1 liter water erover gieter zodat de vermicelli onderstaat. 10 minuutjes laten staan en afgieten. In de stoompan doen en weer 30 minuten stomen. Eruit halen, weer 1 liter water erover (ik heb nu kokend water gedaan) en weer 10 minuutjes laten staan. Dan voor de laatste keer 20 minuten laten stomen. Eruit halen en mengen met de boter.
    Terwijl het aan het stomen is, kan je de saus maken. Snijd de ui fijn en bak dit in wat olie tot het glazig is. Kip erbij en de tomaten en kruiden. Wat water erbij (niet teveel) en laten pruttelen tot de kip gaar is.
    Kip uit de pan halen en laten afkoelen. Bot eruit halen en en in stukjes snijden. Terug in de saus doen en laten indikken.
    Op een bord de kip met wat saus doen (niet te veel, dit kan je apart erbij doen). Daarover de vermicelli verspreiden en versieren met kaneel, poedersuiker en amandelschaafsel
     
     
    ipovenschotel met groenten een aardappel
    Ingredienten:
    6 kippenvleugels, schoongemaakt en doormidden
    1 ui, gesnipperd
    1 rode paprika in blokjes
    1 groene paprika in blokjes
    Handje doperwten
    1 tomaat zonder schil en pitjes in stukjes
    Paar aardappels in plakjes
    Flinke scheut zonnebloemolie
    1 tl kipkruiden
    1/2 tl gember
    1/2 tl zout
    1 tl ras el hanout
    1 tl peper
    Snufje saffraan
    Paar takjes koriander, fijngehakt

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 225 graden en vet een ovenschaal met een beetje olie in. Meng de groenten in de schaal, meng de olie met de kruiden en meng dit door het groenten-kipmengsel.
    Giet er ongeveer 100 ml water bij aan de zijkant en zet in de oven voor 45 min tot een uur. Eerst een half uurtje met aluminiumfolie en daarna zonder folie om bruin te laten worden


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Categorieën
  • Bakrecepten (18)
  • Gerechten met Gehakt (10)
  • Kipgerechten (8)
  • Koekjes (3)
  • Pasta"s (10)
  • Salades (0)
  • Soepen (6)
  • Toetjes (0)
  • Vegetarische gerechten (13)
  • Vis gerechten (7)
  • Vleesgerechten (6)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!