Benodigdheden: Pak lange vingers, Boter, roze of blauwe muisjes Beschrijving: Bestrijk de niet gesuikerde kant van de lang vingers in met boter en rol deze door de muisjes.
Ingredienten voor het deeg: 350 gr bloem 250 gr boter 1 zakje vanillesuiker 150 gr suiker Koekje 1 (Speculaasrondjes): 1 el koekkruiden Gesmolten chocoladen Koekje 2 (Kokos-jamkoekjes): Abrikozenjam Kokos Koekje 3 (Amandelkoekjes): Beetje amandelspijs Poedersuiker (Eventueel een stempel) Koekje 4 (Chocolade-cornflakes koekjes): Gesmolten chocolade(pasta) Fijngestampte cornflakes
Bereiding: Mix de boter met de vanillesuiker en suiker tot een creme. Voeg de bloem toe en kneed tot een deeg. Eventueel wat bloem toevoegen. Als het dan nog steeds plakt, even in de vriezer leggen zodat de boter weer wat harder wordt. Verdeel het deeg in 4 stukken en maak van elk stuk een soort koekje. Na het vormen bak je ze op 190 graden voor ongeveer 15 minuten gaar. Koekje 1: meng het deeg met de koekkruiden en maak er staafjes van. Vorm die tot een cirkeltje en leg ze op de bakplaat. Na het bakken met gesmolten chocolade versieren. Koekje 2: maak bolletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat. Na het bakken in de warme jam dopen en door de kokos rollen. Koekje 3: maak kleine bolletjes amandelspijs en maak bolletjes van het deeg. Doe een bolletje amandelspijs in een bolletje deeg en maak er een nieuw bolletje van. Duw het in een stempel of druk met een vork plat en leg ze op een bakplaat. Na het bakken meteen door de poedersuiker rollen als ze nog warm zijn. Koekje 4: maak staafjes van het deeg (ze worden ovaal na het bakken). Na het bakken door de gesmolten chocolade(pasta) halen en daarna door de cornflakes rollen.
Dit is heel handig, vooral als het gewoon voor jezelf is en niet voor een feest of bezoek. Zo zit je niet met 50 dezelfde koekjes (want die wordt je ook zat na een paar stuks).... Je kan natuurlijk nog vele andere variaties maken, zodat ze steeds anders smaken.
Kokosbonbons (de roze links vooraan) Ingredienten: 1 blikje nestlemelk Ongeveer 400 gr kokos (kan meer of minder zijn) Kleurstof Extra kokos
Bereiding: Meng de nestle en de kokos tot een samenhangend mengsel waar je balletjes van kunt vormen. Voeg nog wat kleurstof toe en meng alles goed zodat de kleurstof goed is verdeeld. Maak balletjes en rol ze door de kokos en doe in vormpjes.
Chocoladetruffels (Rechts vooraan) Ingredienten: 200 gr melkchocolade 100 gr pennywafels (of andere chocoladewafeltjes) 2 el room (ongeklopte slagroom) 30 gr boter Decoratie: 1 el room Hagelslag
Bereiding: Smelt de chocolade met de room en boter. Maal de wafeltjes fijn. Roer het chocolademengsel goed door en meng met de gemalen wafeltjes. Laat het even opstijven in de koelkast. Voeg daarna nog 1 el room toe zodat het een beetje vochtig wordt en rol er balletjes van. Rol die door de hagelslag en leg ze in vormpjes.
Kokos-abrikozenbonbons (de witte achteraan) Ingredienten: 200 gr roombotercake 2 el room Handje kokos Abrikozenjam Decoratie: Witte chocolade 2 el olie Kokos
Bereiding: Verkruimel de cake en meng met de room en kokos. Voeg abrikozenjam toe tot je balletjes kunt vormen. Maak balletjes en rol deze door de witte chocolade die is gesmolten en gemengd met kokos. __________________________