Inhoud blog
  • Turks gevulde wijnbladeren
  • Geboortemuffins
  • Babyfeest cakejes
  • Babyfeest
  • 4 soorten koekjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Leerkoken

    24-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babyfeest
    Benodigdheden:
    Pak lange vingers,
    Boter,
    roze of blauwe muisjes
    Beschrijving:
    Bestrijk de niet gesuikerde kant van de lang vingers in met boter en rol deze door de muisjes.

    24-12-2011 om 20:09 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Koekjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 soorten koekjes
    Vier soorten koekjes uit 1 deeg

    Ingredienten voor het deeg:
    350 gr bloem
    250 gr boter
    1 zakje vanillesuiker
    150 gr suiker
    Koekje 1 (Speculaasrondjes):
    1 el koekkruiden
    Gesmolten chocoladen
    Koekje 2 (Kokos-jamkoekjes):
    Abrikozenjam
    Kokos
    Koekje 3 (Amandelkoekjes):
    Beetje amandelspijs
    Poedersuiker
    (Eventueel een stempel)
    Koekje 4 (Chocolade-cornflakes koekjes):
    Gesmolten chocolade(pasta)
    Fijngestampte cornflakes

    Bereiding:
    Mix de boter met de vanillesuiker en suiker tot een creme. Voeg de bloem toe en kneed tot een deeg. Eventueel wat bloem toevoegen. Als het dan nog steeds plakt, even in de vriezer leggen zodat de boter weer wat harder wordt. Verdeel het deeg in 4 stukken en maak van elk stuk een soort koekje. Na het vormen bak je ze op 190 graden voor ongeveer 15 minuten gaar.
    Koekje 1: meng het deeg met de koekkruiden en maak er staafjes van. Vorm die tot een cirkeltje en leg ze op de bakplaat. Na het bakken met gesmolten chocolade versieren.
    Koekje 2: maak bolletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat. Na het bakken in de warme jam dopen en door de kokos rollen.
    Koekje 3: maak kleine bolletjes amandelspijs en maak bolletjes van het deeg. Doe een bolletje amandelspijs in een bolletje deeg en maak er een nieuw bolletje van. Duw het in een stempel of druk met een vork plat en leg ze op een bakplaat. Na het bakken meteen door de poedersuiker rollen als ze nog warm zijn.
    Koekje 4: maak staafjes van het deeg (ze worden ovaal na het bakken). Na het bakken door de gesmolten chocolade(pasta) halen en daarna door de cornflakes rollen.



    Dit is heel handig, vooral als het gewoon voor jezelf is en niet voor een feest of bezoek. Zo zit je niet met 50 dezelfde koekjes (want die wordt je ook zat na een paar stuks)....
    Je kan natuurlijk nog vele andere variaties maken, zodat ze steeds anders smaken.

    24-12-2011 om 20:07 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Koekjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokosbonbons
    Kokosbonbons (de roze links vooraan)
    Ingredienten:
    1 blikje nestlemelk
    Ongeveer 400 gr kokos (kan meer of minder zijn)
    Kleurstof
    Extra kokos

    Bereiding:
    Meng de nestle en de kokos tot een samenhangend mengsel waar je balletjes van kunt vormen. Voeg nog wat kleurstof toe en meng alles goed zodat de kleurstof goed is verdeeld. Maak balletjes en rol ze door de kokos en doe in vormpjes.

    Chocoladetruffels (Rechts vooraan)
    Ingredienten:
    200 gr melkchocolade
    100 gr pennywafels (of andere chocoladewafeltjes)
    2 el room (ongeklopte slagroom)
    30 gr boter
    Decoratie:
    1 el room
    Hagelslag

    Bereiding:
    Smelt de chocolade met de room en boter. Maal de wafeltjes fijn. Roer het chocolademengsel goed door en meng met de gemalen wafeltjes. Laat het even opstijven in de koelkast. Voeg daarna nog 1 el room toe zodat het een beetje vochtig wordt en rol er balletjes van. Rol die door de hagelslag en leg ze in vormpjes.

    Kokos-abrikozenbonbons (de witte achteraan)
    Ingredienten:
    200 gr roombotercake
    2 el room
    Handje kokos
    Abrikozenjam
    Decoratie:
    Witte chocolade
    2 el olie
    Kokos

    Bereiding:
    Verkruimel de cake en meng met de room en kokos. Voeg abrikozenjam toe tot je balletjes kunt vormen. Maak balletjes en rol deze door de witte chocolade die is gesmolten en gemengd met kokos.
    __________________________

    24-12-2011 om 20:04 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Koekjes
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Bakrecepten (18)
  • Gerechten met Gehakt (10)
  • Kipgerechten (8)
  • Koekjes (3)
  • Pasta"s (10)
  • Salades (0)
  • Soepen (6)
  • Toetjes (0)
  • Vegetarische gerechten (13)
  • Vis gerechten (7)
  • Vleesgerechten (6)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!