Inhoud blog
  • Turks gevulde wijnbladeren
  • Geboortemuffins
  • Babyfeest cakejes
  • Babyfeest
  • 4 soorten koekjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Leerkoken

    24-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsvlees met spinazie en friet
    Ingredienten voor het vlees:
    250 gr lamsvlees in dunne reepjes
    1 kleine ui
    Scheut zonnebloemolie
    Zout
    1/2 tl zwarte peper
    1/2 tl ras el hanout
    1/2 tl paprikapoeder
    1/2 tl komijn
    Snufje saffraan
    Half bosje koriander
    Voor de spinazie:
    500 gr verse spinazieblaadjes
    Halve ui
    2 teentjes knoflook
    1 tl paprikapoeder
    1/2 tl ras el hanout
    Mespunt saffraan
    Mespunt sambal
    Zout naar smaak
    1/2 tl zwarte peper
    Half bosje koriander
    1 tomaat (ontveld en in stukjes)

    Bereiding:
    Snijd het vlees in dunne reepjes. Maal de ui met de koriander helemaal fijn in de keukenmachine of blender en meng het met de kruiden en een scheut olie. Doe hier het vlees bij en meng het goed zodat alles onder zit. Dan lekker in laten trekken in de koelkast (hoe langer hoe lekkerder).
    Verhit olie in een wok of hapjespan en doe hierin de gesnipperde ui, geperste knoflook en tomaatstukjes. Fruit dit even aan. Doe dan de kruiden erbij en meng het goed. Spinazieblaadjes wassen en erbij gooien. Laten pruttelen tot de spinazie geslonken is.
    De vleesreepjes in hete olie bruin bakken en serveren met de spinazie en frietjes of gekookte aardappels

    24-12-2011 om 14:51 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shwa
    500 gr lamsvlees in blokjes
    1 klein uitje, heel fijn gesneden
    Half bosje koriander, fijngehakt
    2 teentjes knoflook
    1/2 tl komijn
    1 tl paprikapoeder
    Half zakje saffraan
    1/2 tl zout
    1/2 tl peper
    2 el olijfolie
    1 el azijn

    Bereiding:
    Snijd de ui heel fijn en pers de knoflook uit. Meng met de koriander en de rest van de kruiden. Doe de olijfolie en azijn erbij en meng dit met de stukjes vlees. Laat dit een nacht afgedekt marineren. Rijg dan aan satestokjes en bak de spiesjes ongeveer 20 minuten op 180 graden in de oven gaar (na 10 minuten de spiesjes omdraaien).

    24-12-2011 om 14:48 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogeltongetjes in tomatensaus
    Ingredienten:
    200 gr lamsvlees of rundvlees in blokjes
    2 grote tomaten, ontveld en pitjes eruit
    1 grote ui1 el tomatenpuree
    Paar takjes peterselie
    1 bouillonblokje rund of schaap
    Zout
    1 tl peper
    1 tl kurkuma
    1 tl gember
    1/2 tl komijn
    Snufje saffraan
    Vogeltongetjes (hoeveelheid weet ik niet)

    Bereiding:
    Bak de vleesblokjes aan in wat olie. Maal de tomaten, ui en peterselie fijn in een blender en voeg dat toe aan het vlees. Doe dan de kruiden en tomatenpuree erbij en kokend water (ik heb geen idee hoeveel ik heb gebruikt, begin met 500 ml).
    Breng aan de kook en laat op zacht vuur een half uur pruttelen. Doe dan de vogeltongetjes erbij en laat ze gaar worden op zacht vuur, wel roeren anders kan het aankoeken.

    * Ik hou van een dikke saus met veel vogeltongetjes, maar je kunt het ook als een soep maken met een wat dunnere saus of minder vogeltongetjes. Voeg zelf water toe als je dat wilt

    24-12-2011 om 14:47 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mfawer groenten en vlees door elkaar
    Ingredienten:
    1 kilo lamsvlees met bot (voor ons tweetjes is dat genoeg)
    Zout, peper en komijn
    Stoompan
    Voor de groenten:
    Aardappels in blokjes
    Sperziebonen in stukjes
    Wortels in blokjes
    Koriander, gehakt
    1 ui, fijngesnipperd of geraspt
    1 grote teen knoflook
    Zout en peper
    Beetje chilipoeder
    (je kunt ook andere kruiden erbij doen, Marokkaanse kruiden bijv.)

    Bereiding:
    Was het vlees, wrijf in met een wat zout en peper en leg het in het bovenste gedeelte van de stoompan. Doe in de onderste pan water (tot de helft van de pan) en breng aan de kook. Dek de bovenste pan af met plastic folie of een pedaalemmerzak en doe hierop de deksel. Zet dit op de onderste pan en laat dit op middelmatig vuur zo'n 2 uur stomen. Kijk na 2 uur of het gaar is (het komt dan makkelijk los).

    Bij deze hoeveelheid hoef je de pan niet echt open te maken, ik heb een keer het vlees omgedraaid. Als je veel vlees in de pan hebt, doe je elk half uur je pan open en doe je de bovenste stukken vlees naar onder en de onderste stukken naar boven.

    Ondertussen de groenten gaar koken. Fruit in een pannetje de gesnipperde ui met de knoflook, koriander, wat zout, peper en chilipoeder en meng dit door de groentes.

    Schep het vlees op een bord in het midden en schep de groenten in bergjes eromheen. Geef er een kommetje zout en komijn bij om te bestrooien

    24-12-2011 om 14:44 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    23-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tajine met vlees
    Ingredienten voor 2 personen:
    500 gr rundvlees of lamsvlees (met of zonder bot) in stukken
    1 grote ui
    1 grote tomaat, ontveld en pitjes verwijderd
    1 tl gember
    1 tl kurkuma
    Snufje saffraan
    1 tl zwarte peper
    Snufje paprikapoeder (niet te veel dan wordt het te rood)
    Eventueel ras el hanout als je daar van houdt
    Zout naar smaak
    Half bosje peterselie en half bosje koriander
    Groenten naar keuze (bijv aardappels, doperwten, wortel, sperziebonen, courgette, bloemkool)
    Eventueel olijven

    Bereiding:
    Bak het vlees in een laag olie bruin aan alle kanten. Bak de gesnipperde ui en tomaat in stukjes mee. Voeg de kruiden toe en de fijngehakte peterselie en koriander. Schep alles goed door elkaar en giet er dan 1,5 mokken kokend water bij (geen koud water, dan krimpt het vlees en wordt het taai). Laat met de deksel op de pan ongeveer 1,5 uur pruttelen (of een half uur in de snelkookpan). Voeg eventueel water toe als het te droog wordt. Als het taaier vlees is kun je het nog een half uurtje langer (of in de snelkookpan een kwartiertje) laten tot het bijna gaar en zacht/mals is.

    Voeg dan de harde groenten toe (aardappel, wortel, sperziebonen) en doe van alle kruiden nog een mespuntje erbij. Doe er weer een mok water bij (of iets meer, tot ze bijna helemaal onderstaan). Laat dit gaar worden op zacht vuur of 5-10 minuutjes in de snelkookpan. Tenslotte de zachteere groenten (doperwtjes, courgette, bloemkool) nog 10 minuten koken tot het gaar is. Eventueel olijven erbij doen.
    Serveren op een bord met Marokkaans brood erbij

    23-12-2011 om 21:54 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlees met pruimen
     
    Ingredienten:
    1 kg vlees met bot in stukken
    2 uien
    2 teentjes knoflook
    Half bosje peterselie, fijngehakt
    Zout en peper naar smaak
    1,5 tl ras el hanout
    Voor de barqoq:
    Pruimen (hoeveelheid naar smaak)
    1 el suiker
    1 tl kaneel
    5 el water
    Verder:
    Gekookte eieren
    Gepelde en gebakken amandelen

    Bereiding:
    Bak het vlees bruin aan alle kanten in een laagje olie. Voeg de ui in stukjes toe. Dan peterselie, knoflook en kruiden erbij en water toevoegen. Ik doe het meestal in de snelkookpan en dan zet ik het helemaal onder water anders is het te weinig.
    Als je geen snelkookpan gebruikt minder water doen en op zacht vuur gaar laten worden in ongeveer 2 uurtjes.

    Doe de pruimen met het water, de suiker en kaneel in een pannetje en laat zachtjes pruttelen tot ze zacht zijn. Pel en bak de amandelen. Kook de eieren, pel ze en halveer ze.

    Schep het vlees op een bord, beetje mra9 erover en naast. En garneren met barqoq, eieren en amandelen

    23-12-2011 om 21:53 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerechten
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Bakrecepten (18)
  • Gerechten met Gehakt (10)
  • Kipgerechten (8)
  • Koekjes (3)
  • Pasta"s (10)
  • Salades (0)
  • Soepen (6)
  • Toetjes (0)
  • Vegetarische gerechten (13)
  • Vis gerechten (7)
  • Vleesgerechten (6)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!