Ingredienten voor het vlees:
250 gr lamsvlees in dunne reepjes
1 kleine ui
Scheut zonnebloemolie
Zout
1/2 tl zwarte peper
1/2 tl ras el hanout
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl komijn
Snufje saffraan
Half bosje koriander
Voor de spinazie:
500 gr verse spinazieblaadjes
Halve ui
2 teentjes knoflook
1 tl paprikapoeder
1/2 tl ras el hanout
Mespunt saffraan
Mespunt sambal
Zout naar smaak
1/2 tl zwarte peper
Half bosje koriander
1 tomaat (ontveld en in stukjes)
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Maal de ui met de koriander helemaal fijn in de keukenmachine of blender en meng het met de kruiden en een scheut olie. Doe hier het vlees bij en meng het goed zodat alles onder zit. Dan lekker in laten trekken in de koelkast (hoe langer hoe lekkerder).
Verhit olie in een wok of hapjespan en doe hierin de gesnipperde ui, geperste knoflook en tomaatstukjes. Fruit dit even aan. Doe dan de kruiden erbij en meng het goed. Spinazieblaadjes wassen en erbij gooien. Laten pruttelen tot de spinazie geslonken is.
De vleesreepjes in hete olie bruin bakken en serveren met de spinazie en frietjes of gekookte aardappels