Inhoud blog
  • Turks gevulde wijnbladeren
  • Geboortemuffins
  • Babyfeest cakejes
  • Babyfeest
  • 4 soorten koekjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Leerkoken

    24-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verse Kippensoep
    Ingredienten:
    2 grote kipfilets (500 gr ongeveer)
    1 zak soepgroenten (met wortel, prei, knolselderij en kool geloof ik) of groenten naar keuze
    1 grote ui, gesnipperd
    1 teentje knoflook
    1 bouillonblokje kip
    1 bouillonblokje groenten
    Zwarte peper
    1 paprika naar keuze in blokjes
    2 Handjes vermicelli
    Klein bosje selderij (geen bleekselderij!)
    Snufje saffraan

    Bereiding:
    Doe de kipfilets in een pan met 1 liter water en het bouillonblokje kip. Doe ook de ui erbij. Kook ze gaar en haal ze daarna uit de pan. Scheur ze in stukjes of snijd in stukjes en doe ze weer terug. Doe dan selderij, soepgroenten, paprika, bouillonblokje groenten en de kruiden erbij en nog 1 liter water. Laat dit gaar koken. Tenslotte nog de vermicelli erbij en die gaar laten worden.

    24-12-2011 om 19:34 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verse Groentesoep
    Ingredienten:
    500 gr gehakt
    250 gr rundvlees (liefst runderlappen) of runderschenkel of lamsschenkel
    2 uien
    3 preien
    2 winterwortels
    Halve bloemkool
    Beetje broccoli
    (En wat je verder voor groenten hebt of lekker vindt)
    2 bouillonblokjes (rund of tuinkruiden)
    Zout en peper
    Gehaktkruiden
    Mespuntje sambal of een fijngesneden rood pepertje (als je van pittig houdt)
    1 bosje peterselie
    Gedroogde bieslook (kan je in een pot bij de lidl halen of gewoon bij de kruiden in de supermarkt)
    Handje vermicelli of rijst
    1 aardappel
    (Eventueel een blokje smaakversterker van maggi)

    Bereiding:
    Trek eerst bouillon van het rundvlees/runderschenkel/lamsschenkel. Dat doe je door in een grote pan 4 of 5 liter water aan de kook te brengen en hierin het vlees te doen. Voeg een klein beetje zout, peper en bieslook toe. Breng het weer aan de kook en laat het dan op zacht vuur ongeveer 3 uur pruttelen (je kan ook de hele nacht of de hele dag doen voor een nog lekkerder resultaat). Haal dan het vlees eruit en snijd in stukjes en doe het terug erin. Kruid het gehakt met een half zakje gehaktkruiden en draai er kleine balletjes van. Doe die bij de bouillon erin. Snijd de groenten en aardappel in kleine blokjes en voeg die toe. Peterselie fijnsnijden en erbij doen en ook de sambal en bouillonblokjes toevoegen. Als je rijst neemt, nu erbij doen de vermicelli niet! (Eventueel het maggi smaakversterkerblokje erin doen). Breng dit aan de kook en laat het dan op zacht vuur een half uurtje koken tot alles gaar en zacht is. De vermicelli erbij en gaar laten worden en serveren met stokbrood en salade.

    TIPS:
    * Gebruik in plaats van rundvlees kip en doe er geen gehaktballetjes in. Dan heb je kippengroentensoep.
    * Doe er twee blikjes tomatenpuree of een blik gepelde tomaten in stukjes bij voor een tomaten-groentensoep.

    24-12-2011 om 19:33 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    >> Reageer (0)
    23-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Marokkaanse Harira
    Ingredienten:
    5 tomaten, ontveld
    1 grote ui
    Klein bosje bladselderij
    Paar takjes peterselie
    1 el ras el hanout
    1 tl gember
    1 tl kurkuma
    2 tl zout (kan later eventueel meer bij)
    1,5 tl zwarte peper
    1 blikje tomatenpuree
    Saffraan
    Vlees in blokjes
    Kommetje kikkererwten, geweekt
    Vermicelli (hoeveelheid naar keus)
    2 el bloem

    Bereiding:
    bak de vleesblokjes in wat olie aan. Maal in een blender de tomaten en ui met de peterselie en selderij fijn. Voeg dit aan het vlees toe, doe de kruiden erbij en bak mee. Vul de blender met water en voeg dit toe. Doe nog een halve blender water erbij. Breng aan de kook en laat dit minstens 2uur koken.
    Dan de tomatenpuree erbij en nog een halve blender water. Aan de kook brengen en nog een uurtje laten koken. Bloem mengen met water tot een glad papje en door de harira roeren. Laat het zo binden. Dan vermicelli erbij en dit gaar laten worden

    23-12-2011 om 22:02 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verse Erwtensoep
    Ingredienten:
    1 pak spliterwten (500 gr)
    2 grote uien
    2 preien
    2 wortels
    2 aardappels
    Halve knolselderij
    Half bosje peterselie
    Half bosje selderij
    Zout en peper
    2 laurierblaadjes
    Knoflook naar smaak
    2 liter water
    Handje rijst

    Bereiding:
    Snijd alle groenten in kleine blokjes of stukjes. Was de spliterwten en doe ze in een grote pan. Giet de twee liter water erbij en voeg de groenten, peterselie, selderij, laurier en knoflook toe. Breng aan de kook en laat dan 1 tot 2 uur koken (liefst langer, dan wordt hij nog lekkerder). Schep ondertussen wel steeds het schuim eraf (als dat veel is). Als het gaar is (de spliterwten zijn helemaal verdwenen en hij is dik), doe je de rijst erbij en zout en peper. Laat dit nog even gaar koken en klaar!

    Je kan er eventueel een rookworst indoen (halal of vegetarisch) en ook wat lamsvlees met vet eraan (geeft extra smaak). Dat vlees haal je er later uit en snijd je in stukjes (zonder vet

    23-12-2011 om 22:00 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaten- Groentesoep
    Ingredienten:
    1 blik tomaten
    250 gr gehakt
    Gehaktkruiden
    1 ui
    1 pak soepgroenten
    1 blikje tomatenpuree
    Kopje maizena gemengd met water tot een papje
    2 bouillonblokjes naar keuze (lam of groenten)
    Peterselie, selderij en koriander
    Sambal
    Paprikapoeder

    Bereiding:
    Meng het gehakt met de gehaktkruiden en rol balletjes. Bak de gesnipperde ui in wat olie. Voeg de tomaten toe en roer het goed door. Dan de tomatenpuree erbij en 2 liter water. Breng aan de kook en doe dan de soepgroenten, gehaktballetjes, bouillonblokjes en kruiden erbij. 
    Breng aan de kook en laat lekker doorkoken tot alles gaar is. Dan het maizenapapje erbij en goed doorroeren. Nog 10 minuten koken en klaar

    23-12-2011 om 21:58 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkaanse Rundvleessoep
    Ingredienten:

    150 gram gekruide gehakt
    3 grote tomaten
    half bosje mahdnoes
    half bosje koesbor
    2 blokjes runder knorr
    2 tl peper
    2 tl paprika poeder
    2 tl komijn
    zout naar smaak
    3 laurier blaadjes
    2 kleine pakjes diepvries soepgroente (of 1 zakje verse soepgroente)
    1 klein blikje tomaat purree
    half kartonnen pakje tomaatsaus
    handje vermicelie
    2 1/2 liter water

    Bereidingswijze:

    Kook het water en doe hier de gekruide en in balletjes gerolde gehakt bij.
    Voeg de kruiden, laurierblaadjes en knorr toe.
    Voeg de de helft van de mahdnoes en koesbor toe.
    Rasp de tomaat erbij.
    Voeg een half pakje tomaatsaus erbij en breng het geheel 10 min aan de kook.
    Voeg nu de sopegroente toe en breng weer 10 min aan de kook.
    Maak nu en papje van 4 eetlepels bloem, de andere helft van de mahdnoes en koesbor, 1 blikje tomaat purree en water.
    Doe een handje vermicelie in de soep en het papje en blijf gedurende 5 minuten roeren.

    Een heerlijke soep!!

    (het papje kun je weg laten, dan heb je gewoon een bouillon

    23-12-2011 om 20:53 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Bakrecepten (18)
  • Gerechten met Gehakt (10)
  • Kipgerechten (8)
  • Koekjes (3)
  • Pasta"s (10)
  • Salades (0)
  • Soepen (6)
  • Toetjes (0)
  • Vegetarische gerechten (13)
  • Vis gerechten (7)
  • Vleesgerechten (6)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!