Ingredienten: 5 tomaten, ontveld 1 grote ui Klein bosje bladselderij Paar takjes peterselie 1 el ras el hanout 1 tl gember 1 tl kurkuma 2 tl zout (kan later eventueel meer bij) 1,5 tl zwarte peper 1 blikje tomatenpuree Saffraan Vlees in blokjes Kommetje kikkererwten, geweekt Vermicelli (hoeveelheid naar keus) 2 el bloem
Bereiding: bak de vleesblokjes in wat olie aan. Maal in een blender de tomaten en ui met de peterselie en selderij fijn. Voeg dit aan het vlees toe, doe de kruiden erbij en bak mee. Vul de blender met water en voeg dit toe. Doe nog een halve blender water erbij. Breng aan de kook en laat dit minstens 2uur koken. Dan de tomatenpuree erbij en nog een halve blender water. Aan de kook brengen en nog een uurtje laten koken. Bloem mengen met water tot een glad papje en door de harira roeren. Laat het zo binden. Dan vermicelli erbij en dit gaar laten worden