Ingredienten:
1 kilo lamsvlees met bot (voor ons tweetjes is dat genoeg)
Zout, peper en komijn
Stoompan
Voor de groenten:
Aardappels in blokjes
Sperziebonen in stukjes
Wortels in blokjes
Koriander, gehakt
1 ui, fijngesnipperd of geraspt
1 grote teen knoflook
Zout en peper
Beetje chilipoeder
(je kunt ook andere kruiden erbij doen, Marokkaanse kruiden bijv.)
Bereiding:
Was het vlees, wrijf in met een wat zout en peper en leg het in het bovenste gedeelte van de stoompan. Doe in de onderste pan water (tot de helft van de pan) en breng aan de kook. Dek de bovenste pan af met plastic folie of een pedaalemmerzak en doe hierop de deksel. Zet dit op de onderste pan en laat dit op middelmatig vuur zo'n 2 uur stomen. Kijk na 2 uur of het gaar is (het komt dan makkelijk los).
Bij deze hoeveelheid hoef je de pan niet echt open te maken, ik heb een keer het vlees omgedraaid. Als je veel vlees in de pan hebt, doe je elk half uur je pan open en doe je de bovenste stukken vlees naar onder en de onderste stukken naar boven.
Ondertussen de groenten gaar koken. Fruit in een pannetje de gesnipperde ui met de knoflook, koriander, wat zout, peper en chilipoeder en meng dit door de groentes.
Schep het vlees op een bord in het midden en schep de groenten in bergjes eromheen. Geef er een kommetje zout en komijn bij om te bestrooien