Ingredienten voor 2 personen: 500 gr rundvlees of lamsvlees (met of zonder bot) in stukken 1 grote ui 1 grote tomaat, ontveld en pitjes verwijderd 1 tl gember 1 tl kurkuma Snufje saffraan 1 tl zwarte peper Snufje paprikapoeder (niet te veel dan wordt het te rood) Eventueel ras el hanout als je daar van houdt Zout naar smaak Half bosje peterselie en half bosje koriander Groenten naar keuze (bijv aardappels, doperwten, wortel, sperziebonen, courgette, bloemkool) Eventueel olijven
Bereiding: Bak het vlees in een laag olie bruin aan alle kanten. Bak de gesnipperde ui en tomaat in stukjes mee. Voeg de kruiden toe en de fijngehakte peterselie en koriander. Schep alles goed door elkaar en giet er dan 1,5 mokken kokend water bij (geen koud water, dan krimpt het vlees en wordt het taai). Laat met de deksel op de pan ongeveer 1,5 uur pruttelen (of een half uur in de snelkookpan). Voeg eventueel water toe als het te droog wordt. Als het taaier vlees is kun je het nog een half uurtje langer (of in de snelkookpan een kwartiertje) laten tot het bijna gaar en zacht/mals is.
Voeg dan de harde groenten toe (aardappel, wortel, sperziebonen) en doe van alle kruiden nog een mespuntje erbij. Doe er weer een mok water bij (of iets meer, tot ze bijna helemaal onderstaan). Laat dit gaar worden op zacht vuur of 5-10 minuutjes in de snelkookpan. Tenslotte de zachteere groenten (doperwtjes, courgette, bloemkool) nog 10 minuten koken tot het gaar is. Eventueel olijven erbij doen. Serveren op een bord met Marokkaans brood erbij
|