Ingredienten:
200 gr lamsvlees of rundvlees in blokjes
2 grote tomaten, ontveld en pitjes eruit
1 grote ui1 el tomatenpuree
Paar takjes peterselie
1 bouillonblokje rund of schaap
Zout
1 tl peper
1 tl kurkuma
1 tl gember
1/2 tl komijn
Snufje saffraan
Vogeltongetjes (hoeveelheid weet ik niet)
Bereiding:
Bak de vleesblokjes aan in wat olie. Maal de tomaten, ui en peterselie fijn in een blender en voeg dat toe aan het vlees. Doe dan de kruiden en tomatenpuree erbij en kokend water (ik heb geen idee hoeveel ik heb gebruikt, begin met 500 ml).
Breng aan de kook en laat op zacht vuur een half uur pruttelen. Doe dan de vogeltongetjes erbij en laat ze gaar worden op zacht vuur, wel roeren anders kan het aankoeken.
* Ik hou van een dikke saus met veel vogeltongetjes, maar je kunt het ook als een soep maken met een wat dunnere saus of minder vogeltongetjes. Voeg zelf water toe als je dat wilt