Ingredienten: 1 kg vlees met bot in stukken 2 uien 2 teentjes knoflook Half bosje peterselie, fijngehakt Zout en peper naar smaak 1,5 tl ras el hanout Voor de barqoq: Pruimen (hoeveelheid naar smaak) 1 el suiker 1 tl kaneel 5 el water Verder: Gekookte eieren Gepelde en gebakken amandelen
Bereiding: Bak het vlees bruin aan alle kanten in een laagje olie. Voeg de ui in stukjes toe. Dan peterselie, knoflook en kruiden erbij en water toevoegen. Ik doe het meestal in de snelkookpan en dan zet ik het helemaal onder water anders is het te weinig. Als je geen snelkookpan gebruikt minder water doen en op zacht vuur gaar laten worden in ongeveer 2 uurtjes.
Doe de pruimen met het water, de suiker en kaneel in een pannetje en laat zachtjes pruttelen tot ze zacht zijn. Pel en bak de amandelen. Kook de eieren, pel ze en halveer ze.
Schep het vlees op een bord, beetje mra9 erover en naast. En garneren met barqoq, eieren en amandelen
|