Kokosbonbons (de roze links vooraan) Ingredienten: 1 blikje nestlemelk Ongeveer 400 gr kokos (kan meer of minder zijn) Kleurstof Extra kokos
Bereiding: Meng de nestle en de kokos tot een samenhangend mengsel waar je balletjes van kunt vormen. Voeg nog wat kleurstof toe en meng alles goed zodat de kleurstof goed is verdeeld. Maak balletjes en rol ze door de kokos en doe in vormpjes.
Chocoladetruffels (Rechts vooraan) Ingredienten: 200 gr melkchocolade 100 gr pennywafels (of andere chocoladewafeltjes) 2 el room (ongeklopte slagroom) 30 gr boter Decoratie: 1 el room Hagelslag
Bereiding: Smelt de chocolade met de room en boter. Maal de wafeltjes fijn. Roer het chocolademengsel goed door en meng met de gemalen wafeltjes. Laat het even opstijven in de koelkast. Voeg daarna nog 1 el room toe zodat het een beetje vochtig wordt en rol er balletjes van. Rol die door de hagelslag en leg ze in vormpjes.
Kokos-abrikozenbonbons (de witte achteraan) Ingredienten: 200 gr roombotercake 2 el room Handje kokos Abrikozenjam Decoratie: Witte chocolade 2 el olie Kokos
Bereiding: Verkruimel de cake en meng met de room en kokos. Voeg abrikozenjam toe tot je balletjes kunt vormen. Maak balletjes en rol deze door de witte chocolade die is gesmolten en gemengd met kokos. __________________________
Deze cake is heerlijk zacht en smaakt heerlijk!! Er wordt olie gebruikt en geen boter, dat zorgt ervoor dat hij niet droog is en lekker zacht blijft. Thanks Ceuta voor het recept!
Ingredienten: 1 glas melk (1 glas is 250 ml) 2 glazen suiker 4 eieren 1 groot glas olie 1 zakje vanillesuiker 2/3 eetlepels cacao 1 zakje bakpoeder 2 glazen meel
Bereiding: Mix de olie, vanillesuiker en de suiker schuimig. Mix de eieren en de melk erdoor. Dan bloem, bakpoeder en cacao erbij en goed mixen. Bak op 160 graden gaar in een ingevette bakvorm en versier met gesmolten chocolade en amandelschaafsel
4 eieren 180 gr gesmolten boter 180 gr suiker 180 gr bloem 1 tl bakpoeder 3 appels in schijfjes Voor de bovenlaag: 40 gr gesmolten boter 40 gr suiker 50 gr amandelschaafsel 1 ei Beetje kaneel
Bereiding: Mix de eieren met de suiker schuimig. Meng de bloem met bakpoeder en mix dan de bloem om en om met de boter door het beslag. Giet het in een ingevette springvorm van 26 cm. Leg hierop de appelschijfjes. Smelt de boter voor de bovenlaag en meng de suiker erdoor. Een paar minuten laten afkoelen. Dan amandelschaafsel erbij en het ei en over de appelschijfjes verdelen. Bak op 175 graden in de oven. Na 25 minuten bakpapier erop leggen zodat de bovenkant niet te donker wordt. Hierna nog 20 minuten bakken tot hij gaar is.
Dan lichtjes bestrooien met de kaneel. __________________________
Ingredienten: 250 gr bloem 100 gram olie 4 eieren 250 gr suiker 1,5 tl bakpoeder 3 el melk 1 banaan 1 citroen Witte chocolade, gesmolten met wat olie
Bereiding: Mix de olie met de suiker. Voeg de eieren toe en mix ze erdoor. Dan bloem en bakpoeder erbij en goed mixen. Tenslotte de melk erbij doen. Snijd de banaan in kleine stukjes en besprenkel met het sap van de citroen. Rasp de citroenschil en voeg samen met de banaan en citroensap toe aan het beslag. In vormpjes scheppen (donutsvorm of muffinbakplaat) en bak ze op 175 graden gaar in ongeveer 20 minuten. __________________________
Ingredienten: 150 gr boter op kamertemperatuur 150 gr suiker 2 eieren 250 gr bloem 3 tl bakpoeder (1 zakje) Snufje zout 150 ml melk Gehakte chocolade
Bereiding: Mix de boter met de suiker tot een creme en mix de eieren erdoor. Meng bloem met bakpoeder en zout en ROER een deel ervan door het beslag. Dan een deel van de melk erbij ROEREN en weer wat van de bloem enz. Tenslotte de stukjes chocolade erdoor mengen en in muffinvormpjes scheppen.
Cakerol gevuld met chocoladepudding Ingredienten voor de cake: 125 gr suiker 4 eieren gescheiden 75 gr bloem 50 gr maizena 1 gr bakpoeder (halve afgestreken theelepel) 2-3 el heet water 1 zakje vanillesuiker Voor de vulling: 1 pakje puddingpoeder chocolade 500 ml melk
Bereiding: Klop de eidooiers met het hete water tot een schuimig papje. Voeg dan terwijl je doorklopt de 2/3 van de suiker met het zakje vanillesuiker toe. Klop tot het een creme-achtige massa is. Klop dan de eiwitten bijna stijf en voeg hierna terwijl je blijft kloppen de rest van de suiker toe. Klop het goed stijf. Schep de eiwitten op de eigeelcreme en zeef hierboven de bloem, maizena en bakpoeder. Schep alles goed door elkaar, vooral niet roeren!! Strijk het dan uit over een met bakpapier bekleedde bakplaat (ongeveer 32-45 cm) en laat het 1 cm dik. Zet het in een voorverwarmde oven van 220-225 graden en bak hem ongeveer een kwartier.
Maak ondertussen de pudding zoals op de verpakking staat en laat opstijven. Haal de cake uit de oven en draai hem om op een theedoek. Verwijder de bovenste laag bakpapier. Rol hem op in de theedoek en laat afkoelen. Rol hem dan weer open, bestrijk de cake met de creme en rol hem op. Eventueel kan je hem bestrijken met gesmolten chocolade en bestrooien met gehakte amandelen of gehakte amandelen door de vulling doen.
Ingredienten: 500 gr bloem 1 zakje gedroogde gist 1 tl zout 25 gr boter 300 ml lauw water (ongeveer) Vulling: 250 gr gehakt 1 groene paprika in hele kleine blokjes 1 ui, heel fijn gesnipperd 1 tl zout 1/2 tl zwarte peper 1 teentje knoflook, geperst (of 1/2 tl knoflookpoeder) Snufje paprikapoeder Verder: 1 eidooier Beetje water
Bereiding: Meng het gehakt met de kruiden, paprika en ui. Maak er kleine staafjes van en bak ze in wat olie of boter gaar. Laat ze afkoelen en uitlekken. Meng bloem met gist en boter en voeg water toe tot je een deeg kunt vormen. Kneed dan het zout erdoor en kneed voor 15 minuten. Laat dit een uur rijzen. Maak dan bolletjes en rol die uit, leg er een staafje op. Vouw de zijkanten over het staafje en rol het dan op. Leg op een bakplaat met bakpapier en maak 3 sneetjes in de bovenkant. Bestrijk met eidooier en bak ze op 220 graden gaar in ongeveer 15 minuten
Ingredienten: 3 aardappels in blokjes 1 wortel in blokjes Paar champignons in plakjes Halve courgette in blokjes 1 ui, gesnipperd (of andere groenten, wat je in huis hebt of lekker vindt) Zout en peper Beetje knoflookpoeder (of 1 teentje knoflook) 1 tl kerrie 4 eieren
Bereiding: Kook de wortel en aardappel gaar in wat water met een beetje zout. Bak ondertussen in wat olie de champignons, ui en courgette aan. Voeg zout en peper toe en wat knoflook. Giet de aardappel en wortel af en schep erdoor. Voeg dan de kerrie toe en laat het wat afkoelen. Klop 4 eieren los en meng de groenten
Ingredienten: 1 pak pitabroodjes 1 pakje pastasaus met basilicum (AH) Beleg naar keuze: olijven in ringen, champignons in plakjes, gesnipperde ui, paprika in blokjes etc. Geraspte kaas of mozzarella in plakken Italiaanse kruiden Zout en peper
Bereiding: Snijd de pitabroodjes doormidden zodat je bodempjes krijgt. Besmeer met de pastasaus en beleg naar keuze. Bestrooi met zout, peper en Italiaanse kruiden en verdeel de kaas erover. Zet dan op 220 graden in d eoven tot de kaas gesmolten is en de bodem gaar is
Ingredienten: 1 pak bladerdeeg 2 el tomatenpuree 2 el tomatenketchup 1 el rode pesto 1 blikje tonijn Half bakje champignons in stukjes Handje olijven in ringetjes Italiaanse kruiden Peper
Bereiding: Laat het bladerdeeg ontdooien en steek er cirkels uit. Meng in een kommetje de tomatenpuree, ketchup en pesto en besmeer de plakjes hiermee (laat een rand van 1 cm vrij). Meng de tonijn met de champignons, olijven en wat peper en Italiaanse kruiden en beleg hiermee de pizzaatjes. Besmeer de randen met geklopt ei en bestrooi de pizzatjes met geraspte kaas. Bak ze op 220 graden voor 15 minuten
Ingredienten: 150 gr gekookte rijst (in water met bouillonblokje gaar gekookt) Klein stuk courgette in miniblokjes Halve rode paprika in miniblokjes Klein uitje in miniblokjes 1 tl tijm Zout en peper Paprikapoeder Geraspte kaas (50 gr voor erin en nog wat voor bovenop). 2 eieren
Bereiding: Klop de eieren los met de kruiden. Meng de groenten en rijst en kaas, meng dan de eieren erdoor. Schep hoopjes op een bakplaat met bakpapier en druk een beetje plat tot koekjes. Bestrooi met geraspte kaas en bak ze op 200 graden voor ongeveer 20-30 minuten
Ingredienten: 2 grote kipfilets (500 gr ongeveer) 1 zak soepgroenten (met wortel, prei, knolselderij en kool geloof ik) of groenten naar keuze 1 grote ui, gesnipperd 1 teentje knoflook 1 bouillonblokje kip 1 bouillonblokje groenten Zwarte peper 1 paprika naar keuze in blokjes 2 Handjes vermicelli Klein bosje selderij (geen bleekselderij!) Snufje saffraan
Bereiding: Doe de kipfilets in een pan met 1 liter water en het bouillonblokje kip. Doe ook de ui erbij. Kook ze gaar en haal ze daarna uit de pan. Scheur ze in stukjes of snijd in stukjes en doe ze weer terug. Doe dan selderij, soepgroenten, paprika, bouillonblokje groenten en de kruiden erbij en nog 1 liter water. Laat dit gaar koken. Tenslotte nog de vermicelli erbij en die gaar laten worden.
Ingredienten: 500 gr gehakt 250 gr rundvlees (liefst runderlappen) of runderschenkel of lamsschenkel 2 uien 3 preien 2 winterwortels Halve bloemkool Beetje broccoli (En wat je verder voor groenten hebt of lekker vindt) 2 bouillonblokjes (rund of tuinkruiden) Zout en peper Gehaktkruiden Mespuntje sambal of een fijngesneden rood pepertje (als je van pittig houdt) 1 bosje peterselie Gedroogde bieslook (kan je in een pot bij de lidl halen of gewoon bij de kruiden in de supermarkt) Handje vermicelli of rijst 1 aardappel (Eventueel een blokje smaakversterker van maggi)
Bereiding: Trek eerst bouillon van het rundvlees/runderschenkel/lamsschenkel. Dat doe je door in een grote pan 4 of 5 liter water aan de kook te brengen en hierin het vlees te doen. Voeg een klein beetje zout, peper en bieslook toe. Breng het weer aan de kook en laat het dan op zacht vuur ongeveer 3 uur pruttelen (je kan ook de hele nacht of de hele dag doen voor een nog lekkerder resultaat). Haal dan het vlees eruit en snijd in stukjes en doe het terug erin. Kruid het gehakt met een half zakje gehaktkruiden en draai er kleine balletjes van. Doe die bij de bouillon erin. Snijd de groenten en aardappel in kleine blokjes en voeg die toe. Peterselie fijnsnijden en erbij doen en ook de sambal en bouillonblokjes toevoegen. Als je rijst neemt, nu erbij doen de vermicelli niet! (Eventueel het maggi smaakversterkerblokje erin doen). Breng dit aan de kook en laat het dan op zacht vuur een half uurtje koken tot alles gaar en zacht is. De vermicelli erbij en gaar laten worden en serveren met stokbrood en salade.
TIPS: * Gebruik in plaats van rundvlees kip en doe er geen gehaktballetjes in. Dan heb je kippengroentensoep. * Doe er twee blikjes tomatenpuree of een blik gepelde tomaten in stukjes bij voor een tomaten-groentensoep.
Was de vis en de garnalen en laat uitlekken. Marineer de pangafilet en laat een paar uur intrekken. Doe de oven aan op 250 graden en leg alle vis naast elkaar op een ovenslede. De ovenslede hoeft niet ingevet te worden. Doe er alluminium papier op en doe deze 10 minuten in de oven op 250 graden, zodat je een grill effect krijgt. Haal nu de folie eraf en laat nog ongeveer 10 minuten, totdat je ziet dat de vocht bijna weg is.
De aubergines maak je zo:
Ingredienten: 1 aubergine in dunne plakken 1 tl paprikapoeder Snufje komijn Snufje saffraan Beetje zout 2 el olie
Bereiding: Meng de kruiden met de olie en smeer de aubergineplakken daarmee in. Leg ze naast de vis op de bakplaat en bak ze mee met de vis
Verse pangafilet (of tilapia of schol) Zout en zwarte peper Olijfolie Citroensap Peterselie, gehakt Beetje saffraan
Bereiding: Alles mengen en de vis hiermee insmeren en dan goed laten marineren voor een paar uurtjes.
Za3louk Ingredienten: 1 grote aubergine 2 tomaten Peterselie Zout Cayennepeper (niet te veel, dan wordt het te heet) Paprikapoeder Snufje komijn Knoflook (2 teentjes of wat poeder) Citroensap
Bereiding: Schil de aubergine en snijd in blokjes. Kook ze gaar in water met wat zout. Prak ze daarna fijn. Schil de tomaten en haal de pitjes eruit, snijd in stukjes. Bak in wat olie aan en voeg de geprakte aubergine er aan toe. Kruiden erbij doen en goed doorbakken tot het een mooi sausje is geworden. Tenslotte wat citroensap erdoor doen
2 of 3 pangafilets 2 uien 2 grote of 3 kleine tomaten 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika Zout, peper, koriander, komijn, sambal, viskruiden, paprikapoeder, safraan Citroenschijfjes 2 teentjes knoflook 125 gram roze garnaaltjes Olijfolie
Maak een mengsel van zout, peper, sambal, komijn (klein beetje), viskruiden, fijngehakte koriander, paprikapoeder, 1 fijngeperst teentje knoflook en een heel klein beetje olijfolie. Masseer de filets daarmee in en laat ze even liggen. Snijd ondertussen de paprika's, ¾ van de tomaten(zonder schil) en 1 ui. Pers het andere teentje knoflook. Zorg dat je bij de paprika's nog een paar reepjes overhoudt die je later ter decoratie gebruikt. Verhit een scheutje olijfolie in de tagine. Bak de gesneden tomaat, , de knoflook, de ui en tomaten met een beetje van elk van de bovenstaande kruiden. Laat dit geheel een paar minuten sudderen en roer het even door. Leg de visfilets erop en doe het deksel op de tagine. Snijd de rest van de tomaat, snijd de ui in ringen en de bewaarde rest van de paprika's in reepjes en leg deze, plus de schoongemaakte citroenschijven op de vis. Maak een 'sausje van fijngehakte koriander, een beetje komijn, een klein beetje safraan, olie, zout, peper, paprikapoeder en viskruiden. Giet dit over de tagine en laat het geheel daarna zo'n 20 minuten op een laag vuur garen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal na 20 minuten de tagine van het vuur en strooi de garnaaltjes over het
Bereiding: Bereid de mihoen volgens de verpakking en knip of snijd in kleinere stukjes. Olie, saffraan, gember, peper, zout, knor, paprikapoeder, komijn en de gehakte koriander en peterselie, geraspte knoflook en geperste citroen in een pannetje doen, roeren en 5 min zachtjes laten pruttelen. Doe er een beetje water bij. Visfilet in middelgrote stukken, en de garnalen in een steelpannetje. Champignons kan je bakken in een koekenpan met een gesnipperd uitje, (of gewoon uit pot en zonder ui, wat je lekker vindt), hierbij de geroosterde paprika's die in blokjes gesneden zijn, ook in een steelpan. Over elk steelpannetje doe je een soeplepel marinade. De mihoen uitlaten lekken en ook hierover een soeplepel saus. Dan alles laten uitlekken. Je kunt nu de vulling door elkaar mengen of het in aparte lagen doen.
Bedek een bestillabakvorm met bakpapier en leg hierin 4 filovellen met de helft over de randen van de vorm heen. Besmeer met gesmolten boter en schep hierop de vulling (in een geheel of in laagjes, eerst mihoen, dan vis, dan groenten). Vouw de vellen naar binnen en leg er nog een vel bovenop en besmeer die ook met boter. Vouw de overige randen onder de bestilla en bak de bestilla op 220 graden 20 minuten met folie en daarna zonder folie tot hij goudbruin is
Ingredienten: Rijst (hoeveelheid zelf bepalen) 250 gr roze garnalen 1 ui 1 wortel 1 rode paprika Handje mais Handje doperwten Paar champignons in plakjes Peterselie 1 bouillonblokje vis Zout en peper (pas op met zout, want zit ook in het bouillonblokje) 1/2 tl gember 1 tl ras el hanout Snufje saffraan Sambal
Bereiding: Kook de rijst gaar. Hak de wortel, ui en paprika in een hakmolen in kleine stukjes. Bak in een wok met wat olie de groenten even aan (ook de mais, champignons en doperwten erbij). Voeg de garnalen toe en bak even mee. De kruiden erbij doen en wat sambal naar smaak. Ook het bouillonblokje verkruimelen en erbij doen. Dan de rijst erdoor scheppen en even meebakken. Lekker met schijfjes citroen en salade
4 aardappels, gekookt en afgekoeld Half bakje champignons 125 gr creme fraiche Scheutje melk 6 eieren Zout 1 tl zwarte peper 1/2 tl paprikapoeder 1 el bieslook
Bereiding: Snijd de gekookte en afgekoelde aardappels in stukjes en de champignons in plakjes. Bak ze 5 minuutjes in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Klop de creme fraiche los en klop de eieren erdoor. Bieslook, zout, peper en paprikapoeder toevoegen. Gooi het aardappelmengsel hierbij en bak hiervan twee tortilla's.
Lekker met een Salade van tomaat sla en komkommer.
Ingredienten: Halve bloemkool in kleine roosjes 1 zak aardappelblokjes (diepvries) 2 tomaten, ontveld en in stukjes 1 tl kerrie 1/2 tl gember Zout Chilipoeder Knoflook
Bereiding: Verhit wat olie in een wok en doe de bloemkoolroosjes erin. Schep de helft van de kruiden erdoor en voeg wat water toe. Laat dit met een deksel erop 5 minuutjes stoven. Doe dan de tomaatstukjes en aardappelblokjes en de rest van de kruiden erbij. Schep goed om en laat nog even met de deksel stoven tot het gaar is. Lekker met gebakken vis