Appelgebak
4 eieren
180 gr gesmolten boter
180 gr suiker
180 gr bloem
1 tl bakpoeder
3 appels in schijfjes
Voor de bovenlaag:
40 gr gesmolten boter
40 gr suiker
50 gr amandelschaafsel
1 ei
Beetje kaneel
Bereiding:
Mix de eieren met de suiker schuimig. Meng de bloem met bakpoeder en mix dan de bloem om en om met de boter door het beslag. Giet het in een ingevette springvorm van 26 cm. Leg hierop de appelschijfjes. Smelt de boter voor de bovenlaag en meng de suiker erdoor. Een paar minuten laten afkoelen. Dan amandelschaafsel erbij en het ei en over de appelschijfjes verdelen.
Bak op 175 graden in de oven. Na 25 minuten bakpapier erop leggen zodat de bovenkant niet te donker wordt. Hierna nog 20 minuten bakken tot hij gaar is.
Dan lichtjes bestrooien met de kaneel.
__________________________