Ingredienten voor 5 personen: 4 kipfilets Kipkruiden 2-3 teentjes knoflook (hangt ervanaf of je er van houdt) 8 mienestjes (honig) Zout en peper Ketjap asin naar smaak Ketjap manis naar smaak 1 klein uitje fijngesneden 1 bamigroentenpakket 1 tomaat in reepjes 4 champignons in plakjes 1 kippenbouillonblokje 1/2 tl kurkuma 1/2 tl ketoembar (korianderpoeder) Scheutje (wok)olie
Bereiding: Bereid de mie volgens de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid ze met kipkruiden. Laat dit even intrekken voor een paar uur (hoeft niet per se, maar is wel lekkerder). Snijd de ui en knoflook fijn. Bak in de (wok)olie in een wok de ui en knoflook een paar minuutjes. Voeg dan de ketjap, zout, peper, bouillonblokje, kurkuma en koenjit toe. Schep dit goed om en voeg dan de kipblokjes toe. Bak deze goed gaar en bruin. Kluts ondertussen de twee eieren met de melk en maak hier een omelet van in een koekenpan. Snijd deze omelet in reepjes. Giet de mienestjes af en laat het in de pan even rusten. Schep de bamigroenten door de kipblokjes en meng dit goed. Laat het een paar minuten roerbakken tot de groenten een beetje geslonken zijn. Voeg dan de gekookte mie toe en schep het goed door. Even doorwarmen en serveren met satsesaus, augurken, omeletreepjes, gebakken ei of atjar tjampoer.