Ingredienten voor het gehakt:
500 gr gehakt (vond ik voor ons tweeën te veel, de helft is ook genoeg)
Handje ongekookte rijst (toverrijst ofzo)
1 klein uitje, gesnipperd
1 el olie
Snufje saffraan
1 tl zout
1 tl peper
1/2 tl komijn
Gehakte koriander
1 teentje knoflook
Ingredienten voor de charmilla:
2 uien, gesnipperd
2 paprika's (verschillende kleuren) in blokjes
3 tomaatjes in kleine stukjes (zonder schil en zonder pitjes)
1 el tomatenpuree
200 ml water
Gehakte koriander
1 teentje knoflook
Handje doperwtjes
Beetje sambal als je daarvan houdt
Bereiding:
Maak van het gehakt, de kruiden, olie, knoflook en rijst een mengsel en kneed even door. Vorm dan bolletjes.
Fruit in wat olie de ui, tomaat en paprika. Voeg knoflook en kruiden toe en bak dit even lekker door tot een sausje ontstaat. Dan water erbij, de tomatenpuree en nog een handje rijst en doe de balletjes erbij. Laat dit gaar worden en draai de balletjes af en toe. Serveren met brood en salade