Inhoud blog
  • Turks gevulde wijnbladeren
  • Geboortemuffins
  • Babyfeest cakejes
  • Babyfeest
  • 4 soorten koekjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Leerkoken

    23-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keftaspiesjes met friet
    Ingredienten voor de kefta (voor 4 personen):
    500 gr gehakt
    Zout en beetje peper naar smaak
    1 fijngesneden uitje
    2 teentjes knoflook (fijngesneden of geperst)
    Half bosje peterselie
    Half bosje koriander
    1 tl komijn
    1/2 tl gemberpoeder
    1 tl paprikapoeder
    2 el paneermeel
    Voor de tomatensaus:
    1 fijngesneden ui
    2 tl komijn
    2 teentjes knoflook (fijngesneden of uitgeperst)
    1 tl paprikapoeder
    2 blikken met gepelde tomaten
    125 ml water
    Half bosje peterselie
    Half bosje koriander
    Mespunt sambal

    Bereiding:
    Meng de ingredienten voor het gehakt en kneed het even. Maak er dan mooie balletjes van die je bruin bakt in een koekenpan (eerst hoog vuur en later wat lager als ze al een beetje bruin zijn). Bak ondertussen in een andere pan de ui tot deze goudbruin en gaar is. Voeg dan de knoflook en de kruiden toe (behalve de koriander en peterselie). Laat het heel eventjes bakken totdat de geuren vrijkomen en voeg dan de tomaten, het water en de peterselie toe. Breng het aan de kook. Voeg dan de keftaballetjes toe en breng weer aan de kook. Zet nu het vuur op z'n laagst en laat het ongeveer 50-60 minuten sudderen tot je een lekkere dikke saus hebt. Voeg 5 minuten voor het einde de gehakte koriander toe en laat dit ook even mee sudderen. (Eventueel binden met wat bloem of maizena, als de saus te dun is). Lekker met brood.

     
    Ingredienten:
    500 gr lamsvlees in blokjes
    1 klein uitje, heel fijn gesneden
    Half bosje koriander, fijngehakt
    2 teentjes knoflook
    1/2 tl komijn
    1 tl paprikapoeder
    Half zakje saffraan
    1/2 tl zout
    1/2 tl peper
    2 el olijfolie
    1 el azijn

    Bereiding:
    Snijd de ui heel fijn en pers de knoflook uit. Meng met de koriander en de rest van de kruiden. Doe de olijfolie en azijn erbij en meng dit met de stukjes vlees. Laat dit een nacht afgedekt marineren. Rijg dan aan satestokjes en bak de spiesjes ongeveer 20 minuten op 180 graden in de oven gaar (na 10 minuten de spiesjes omdraaien).



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Categorieën
  • Bakrecepten (18)
  • Gerechten met Gehakt (10)
  • Kipgerechten (8)
  • Koekjes (3)
  • Pasta"s (10)
  • Salades (0)
  • Soepen (6)
  • Toetjes (0)
  • Vegetarische gerechten (13)
  • Vis gerechten (7)
  • Vleesgerechten (6)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!