Nodig voor het vlees:
1 kg vlees ( heb hier rundsvlees gebruikt, maar kan met lamsvlees ook) 2 fijngehakte uien half bosje fijngehakte koriander ( ik had deze samen met de uien in een hakmolen) olijfolie 1 eetlepel suiker 1koffielepel gember 1koffielepel kaneel zout, peper,tikje safraan,komijn.
Je doet olijfolie in je pan en braad je vlees hier bruin in, voeg nu de ui en koriander toe en doe je deksel even op de pan.........na 10 min roer je er ff in en voeg je suiker en al de kruiden toe............ voeg ongeveer 1 l water toe en laat je vlees gaarsudderen........
Als je vlees gaar is voeg je een eetlepel honing toe en laat je het vlees op zacht vuur nog 10 sudderen.
Pruimen: ff koken in een bodempje water+eetlepel suiker+kaneelstokje Ongeveer 15 min, daarna giet je dit water af en doe je bij de pruimen.....wat olie ( witte) lepeltje boter,lepel honing en een half koffielepeltje kaneel...........laat dit op zacht vuur karameliseren.........als je ziet dat de pruimen dik en zacht zijn mag je het vuurtje uitzetten.
Doe hetzelfde met de rozijntjes maar in een ander pannetje.
Amandelen schillen en bakken in hete olie.
Schik je vlees op een bord en doe er wat saus op gevolgd door de rozijntjes,pruimen en als laatst de amandelen
|