Ingredienten voor 20 stuks: 450 gr bloem 1 zakje gist 2 el olie 1 el Italiaanse kruiden 1 tl zout Vulling: 1 blikje tomatenpuree 2 el tomatenketchup 1 el rode pesto Klein blik ananasblokjes, kleiner gesneden 1 kipfilet in blokjes Zout en peper Italiaanse kruiden Geraspte kaas
Bereiding: Meng bloem, gist, Italiaanse kruiden en olie. Voeg lauw water toe tot je een deeg kunt vormen. Doe dan zout erbij en kneed het tot een zacht en soepel deeg. Laat dit een uur rijzen. Ondertussen de kipblokjes met wat zout en peper bakken en af laten koelen. Meng tomatenpureem ketchup en pesto. Verdeel het deeg in 2 bollen en rol het uit tot een lang rechthoek. Snijd hier driehoeken uit. Besmeer met het tomatenmengsel en beleg met kipblokjes en ananas. Bestrooi met Italiaanse kruiden en geraspte kaas en bak ze op 225 graden voor 10 minuten gaar
|