Inhoud blog
  • Turks gevulde wijnbladeren
  • Geboortemuffins
  • Babyfeest cakejes
  • Babyfeest
  • 4 soorten koekjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Leerkoken

    23-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne
    Ingredienten:
    Ik heb met dit voor ons tweetjes gemaakt en dat was precies genoeg

    300 gr gehakt
    1 grote ui
    1 teen knoflook
    Zout en peper
    Paprikapoeder
    Oregano
    Basilicum
    1 gele paprika in blokjes
    1 groene paprika in blokjes (of andere kleuren naar keuze)
    Half bakje champignons in plakjes
    Halve courgette in blokjes
    4 grote vleestomaten, geraspt (met pitjes)
    1 el tomatenpuree
    Voor de bechamelsaus:
    1 el boter
    1 el bloem
    Melk (ik denk ongeveer 150 ml)

    En geraspte kaas natuurlijk

    Bereiding:
    Bak het gehakt in wat olie. Voeg de kruiden, knoflook, gesnipperde ui, paprika, champignons en courgette toe en bak dit tot de groenten zachter zijn. Doe dan de tomaten en de tomatenpuree erbij en laat dit zo'n 3 kwartier pruttelen met de deksel op de pan. Dan nog even op hoog vuur znder deksel zodat de saus goed indikt.
    Maak de bechamelsaus door de boter te smelten, roer de bloem erdoor en zet eventjes (terwijl je roert) op het vuur. Dan scheutje voor scheutje de melk erbij tot je de saus hebt van de gewenste dikte.
    Meng dit door de tomatensaus.
    Dan je schaal vullen met saus, lasagnabladen, saus, geraspte kaas, lasagnabladen, saus enz. En bovenop geraspte kaas.
    Doe er aluminiumfolie over en zet hem op 200 graden voor ongeveer 30-40 minuten in de oven (bladen moeten gaar zijn). Dan nog zonder folie om een mooi korstje te krijgen.
    Haal uit de oven en laat even staan voor 10 minuutjes zodat het makkelijke aansnijden is en niet alles uit elkaar valt.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Categorieën
  • Bakrecepten (18)
  • Gerechten met Gehakt (10)
  • Kipgerechten (8)
  • Koekjes (3)
  • Pasta"s (10)
  • Salades (0)
  • Soepen (6)
  • Toetjes (0)
  • Vegetarische gerechten (13)
  • Vis gerechten (7)
  • Vleesgerechten (6)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!