Ingredienten voor de pastasalade:
300 gr gaar gekookte pasta naar keuze (ik heb penne gebruikt)
1 paprika in stukjes
1 tomaat, zonder pitjes in stukjes
Halve komkommer in stukjes
1 wortel
Paar broccoliroosjes
Zout en peper
1 bekertje zure room of creme fraiche
3 el olie
1 el azijn
3 el mayonaise
Bereiding:
Snijd de wortel in stukjes en maak de broccoliroosjes klein. Kook ze in water met wat zout beetgaar en meng door de pasta heen. Voeg ook de tomaat, paprika en komkommer toe. Meng in een kommetje de zure room met de azijn, mayo, olie en zout en peper naar smaak. Proef of er nog meer van het een of ander bij moet en meng door de pasta. Laat afkoelen en intrekken in de koelkast.
* Je kunt er fijngehakte peterselie door doen of saladekruiden.
Ingredienten voor de tortilla:
5 aardappels in blokjes
3 eieren
Half bosje peterselie
Zout en peper
1 ui
1 teentje knoflook
Bereiding:
Kook de aardappelblokjes met wat zout beetgaar (niet te zacht dan valt het uit elkaar). Laat ze afkoelen. Bak ondertussen de gesnipperde ui met de knoflook, peterselie en wat zout en peper glazig. Voeg de aardappeltjes toe en schep door elkaar. Klop in een kom de 3 eieren los en schep het aardappelmengsel erdoor. Verwarm een koekenpan met een laagje olie en giet hierin het eimengsel. Verspreid het goed tot een egaal geheel en bak op laag vuur tot de bovenkant bijna droog is (ik doe nog een deksel op de pan). Hierna de tortilla op een groot bord schuiven, pan ondersteboven erop doen en de tortilla met bord en al omdraaien. Nu de onderkant op middelmatig vuur gaar bakken.