Ingredienten:
1 kg aardappels
2 pakjes room (van 200 ml)
Zout en peper
Nootmuskaat
Tijm
Knoflook(poeder)
Geraspte kaas
Bereiding:
Schil de aardappels en snijd ze in schijfjes. Doe ze in een pan met dikke bodem (bijv. die snelkookpan uit marokko, dit is omdat de room snel aanbrand en je anders een zwarte pan hebt!!). Giet de room erbij en voeg zout, peper, nootmuskaat, knoflook en 1 tl tijm toe. meng dit goed en breng aan de kook. Laat het ongeveer 10 minuutjes zachtjes koken (niet te hoog zetten, dan brand alles aan!).
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Schep de aardappelschijfjes uit de pan in een ovenschaal. Laat de slagroom een paar minuten inkoken op hoog vuur zodat hij wat dikker wordt. Giet de room over de aardappels en bestrooi met geraspte kaas. Zet de schaal voor 20 minuten in de oven tot hij goudbruin en gaar is