de kotter Catharina
Inhoud blog
  • DE LAATSTE TOCHT
  • ONDERHOUD EN TEWATERLATING
  • EEN NIEUWE EIGENAAR VOOR ONZE CATHARINA
  • WINTERSTALLING 2014
  • NAAR ZIERIKZEE 25 EN 26 OKT '14
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben Ludo Geens
    Ik ben een man en woon in Stekene (Belgiƫ) en mijn beroep is ex-magazijnier in de Antwerpse haven.
    Ik ben geboren op 15/04/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: varen in de zeeuwse delta, wadvaren, fotografie en camperreizen.
    Bergumermeerkotter, thuishaven Burghsluis, Zeeland.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    03-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 TOT 31 MEI 2012 COLIJNSPLAAT - BURGHSLUIS







    We zijn al vroeg uit de veren...07.30 h ! Waarschijnlijk omdat het zo vroeg licht is. Weeral een zalig zonnetje en windstil !! Ik slof op m'n dooie gemakje naar de bakker. In de Dorpstraat komt de geur van vers gebakken brood me al tegemoet. Ha, eindelijk vers brood !!
    Na een smakelijk ontbijt maken we los om naar onze thuishaven te varen. HW te Zierikzee wordt verwacht om 10.10 h. en het is 09.45 h als we Colijnsplaat verlaten langs de Schaar van Colijn parallel aan de Zeelandbrug naar de Overloop van Zierikzee en via de verkenningston "Roompot" met 1600 toeren naar de Hammen. De wind is ondertussen NW 2-3 Bft, later draaiend naar NO 2 Bft. niet de moeite om zelfs maar naar ons zeil te kijken, laat staan hijsen.We lopen Burghsluis binnen om 11.30 h en hebben nog de hƩle dag zon maar met een fris windje.
     
    Als het water weer een eind gezakt is kan ik in de namiddag weer mosselen trekken. 's Avonds feest : mosselen met een frisse Gascogne wijn, allƩe zeg....mƩƩr moet dat niet zijn !!
     
    Woensdag 30 mei : heerlijk geslapen en weeral zon, niet te geloven !! Een matig windje uit het W-NW zucht maar 2 Bft. Het kan ook heel ontspannend zijn om eens een dagje niet te varen en gewoon van het havengebeuren te genieten. Maar we worden al vlug opgeschrikt door een passant die naast ons ligt en zich mistrapt en pardoes in het zilte nat valt. We zijn met drie manskerels nodig om hem op het droge te krijgen, hij weegt ook 100 kilo !! Gelukkig geen kwetsuren. Als de man weer bekomen is kan er weer gelachen worden....
     
    Na de middag doen we een fietstocht door de polders en belanden in Burgh op het terras van hotel "Bom" aan het dorpsplein. Als we een klein uurtje later terug naar de haven fietsen komt er een frisse wind uit het westen aanzetten en wƩƩr drijft er een mistwolk over polder en haven maar het is de zon die al vlug de strijd weer wint !! We eten aan boord, zalm met verse groenten en zitten 's avonds lekker uit de wind in de avondzon met een wijntje !!
     
    Voor morgen voorspelt men zwaar bewolkt weer, doch droog en westenwind 5 Bft, 17Ā°C max. Het feest is voorbij, tijd om naar huis te trekken en kijken hoe het gesteld is met onze twee kippen, Snip en Snap, die tijdens onze afwezigheid door de buurman worden verzorgd. Ook de tuin heeft weer zijn zorgen nodig.....


    DE VERKENNINGSTON IN DE OVERLOOP V. ZIERIKZEE


    BURGHSLUIS: DE OUDE LICHTKOEPEL VUURTOREN -HAAMSTEDE


    ONS "TORENTJE"  INLOOPPLAATS VOOR LEDEN EN PASSANTEN


    DE SCHITTERENDE WINDWIJZER IN HET PLAFOND   -   WERKT NOG !!!!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    03-06-2012, 12:41 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 EN 28 MEI 2012 VAN ST. ANNALAND NAAR COLIJNSPLAAT







    Het is Pinksteren.....ook in St. Annaland....alles dicht en er loopt geen hond op straat !! Maar geen nood, wat proviand betreft hebben wij onze voorzorgen genomen. Het weer is uitstekend !! Zon en minder wind 3 Bft. ONO en 22Ā°C. We blijven nog Ć©Ć©n dag op St. Annaland. In de voormiddag doen we een klein fietstochtje langs het dorp en zoals gezegd: geen hond te zien ! Het hele dorp is leeggelopen en zit nu samengepakt op het kleine strandje aan de Krabbenkreek.
     
    In de namiddag fietsen we onder de dijk naar Stavenisse om er Leo en Marleen te bezoeken die daar met hun "Sea-land" hun thuishaven hebben. Terwijl we op de terugweg wat uitblazen op een bank aan de Oosterschelde maken we een praatje met een motorrijder uit Temse. Hij rijdt met een BMW uit 1960 !! Prachtige machine.
     
    Terug aan boord nemen we een douche en zitten even later in de kuip naar de radio te luisteren. In het nieuws zegt men dat een Belgische motorijder is verongelukt op Tholen.....het zal toch niet...????  
     
    Het is warm en windstil en we spannen het tentzeil over de giek voor wat schaduw. Later op de avond trekt de wind weer wat aan uit het NNO, later NO.
    Maandagmorgen 08.00h : windstil en zon !! Na het ontbijt maken we plannen om naar de Roompothaven te varen, aan de Stormvloedkering. Het is HW te Zierikzee om 09.07 h en we vertrekken om 08.40 h met 1400 toeren door de Krabbenkreek. In de Zijpe hebben we reeds stroom mee en met 1600 toeren lopen we 5,9 Kn (SOG). De wind is verwaarloosbaar, 2 Bft uit het W-NW !! Bij Stavenisse draait de wind helemaal west 3 Bft, dus weer wind tegen stroom. Als we door het Engelsch Vaarwater lopen zien we dat er vanuit het westen een enorme mistwolk komt opzetten...een mist-tsunami zeg maar!! Ik zet onmiddellijk de plotter aan en 10 min. later zitten we nog voor de Zeelandbrug in dikke mist. Het lijkt ons veiliger om de dichtsbijzijnde haven binnen te lopen: Colijnsplaat. We steken door naar de Slikken van Kats en varen langs de zuidoever naar de pijlers van de Zeelandbrug, daarna is het nog enkele honderden meters naar de haveningang. De plotter zegt ons precies waar we zitten en in de dikke mist vinden we al vlug de haveningang van Colijn.
     
    We krijgen een goede ligplaats aan een kopsteiger en een uur later klaart het uit en schijnt de zon als nooit tevoren !! Toch besluiten we om hier te blijven, lekker in het zonnetje en de scheepvaart passeert op enkele meters van ons.
    's Avonds ontdekken we in 't dorp een bistro waar we uitmuntend eten: een menu van zalm met asperges, een hĆ©le tarbot met frietjes en schepijs met slagroom en aardbeien voor 19,50,- euro. !! Waar maak je dat nog mee??  Bistro "Zeelandia"  !!!
    Terug aan boord genieten we nog van de ondergaande zon in een matig avondwindje...wat een week-end, zeg !!! Morgen terug naar Burghsluis.....
     


    ZONDER WOORDEN


    MIST IN COLIJNSPLAAT


    COLIJNSPLAAT....NA DE MIST !


    ZEEUWSE SCHUUR


    DISTEL EN KLAPROZEN OP DE DIJK

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    03-06-2012, 11:46 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 EN 26 MEI 2012 NAAR ST. ANNALAND







    Vrijdagmiddag, we komen 's middags aan boord met veel zon doch stormachtige wind uit het oosten, kracht 5, aan zee 6 Bft. Het is laag water en dus het goede moment om een emmertje mosselen en krukels te verzamelen. Voor het voorgerecht neem ik een viertal oesters mee, het is de eerste keer dat ik dit doe...achteraf blijken ze verrrrukkkkeluuuk lekker te zijn. 's Avonds feest !! Wat kan die Sonja lekker mosselen klaarmaken !!
    Er waait 's avonds nog altijd een stormachtige wind, 's nachts wordt het minder.
     
    De nieuwe dag kondigt zich aan met veel zon en een temp. rond de 22Ā°C, de wind blaast uit het NO 3-4 Bft. We doen eerst nog wat boodschappen in Burgh en wachten het goede tij af om naar St. Annaland te vertrekken. Het is LW te Zierikzee om 13.40h maar we vertrekken al Ć©Ć©n uur vroeger omdat er in het laatste uur van het getij toch niet veel tegenstroom meer zit. Aan de Flauwers wordt het zeil bijgezet en bij de kentering zijn we precies aan de schelpenberg. De Zeelandbrug passeren we al met stroom mee en door de oostelijke zijwind kunnen we tot Stavenisse ons zeil omhoog houden. Daarna komt de wind op de kop en kan het zeil naar beneden en we varen mĆ©t stroom en tĆ©gen wind naar de Krabbenkreek. Om 16.15h meren we aan in de vernieuwde haven van St. Annaland. Prachtige steigers met vingerpieren waar je bij wijze van spreken met je ogen dicht kan aanmeren.


    DE KRABBENKREEK BIJ ST. ANNALAND

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    03-06-2012, 10:20 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 18/05-24/05 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!