de kotter Catharina
Inhoud blog
  • DE LAATSTE TOCHT
  • ONDERHOUD EN TEWATERLATING
  • EEN NIEUWE EIGENAAR VOOR ONZE CATHARINA
  • WINTERSTALLING 2014
  • NAAR ZIERIKZEE 25 EN 26 OKT '14
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben Ludo Geens
    Ik ben een man en woon in Stekene (Belgiƫ) en mijn beroep is ex-magazijnier in de Antwerpse haven.
    Ik ben geboren op 15/04/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: varen in de zeeuwse delta, wadvaren, fotografie en camperreizen.
    Bergumermeerkotter, thuishaven Burghsluis, Zeeland.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    18-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNI - JULI 2009 NAAR DE NED. EN DUITSE WADDEN ( DEEL 13 )







                        
    VAN HARLESIEL NAAR HOOKSIEL
     
    Het wordt een zeer warme dag met weinig wind uit het ZZW. In de voormiddag doen we nog een fietstochtje en nog wat kleine boodschappen. Als de sluis draait om 14.00 h maken we los na afscheid van Werner en Gerti te hebben genomen.
    We varen achter de veerboot langs de Leitdamm en zijn ondertussen gecharmeerd door de mooie namen die ze hier aan de diepere vaargeulen hebben gegeven. We passeren achtereenvolgens de Carolinensieler Balje, de Dove Harle , de Telegraphen Balje, het Wangerooger Wattfahrwasser, de Blaue Balje, de Minsener Balje om via het Minsenerooger Wattfahrwasser in de rivier de Jade uit te komen. Het is Ć©Ć©n van de mooiste routes door het Duitse (of Ost-Friesische) waddengebied.
     
    Op de Jade lopen we met de laatste vloedstroom met 6,4 KN naar Hooksiel waar we wachten voor de sluisopening van 19.00 h en daarna is het nog een half uur varen door het merengebied naar de Alte Hafen van Hooksiel. We treffen er een goede kade maar geen elektra en geen water. WĆ©l een mooi terras voor onze neus .....


    BAKEN VAN MINSENEROOG


    PAALRESTEN OOSTPUNT MINSENEROOG


    MINSENEROOGER WATTFAHRWASSER


    KADE HOOKSIEL  --   ALTE HAFEN

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-03-2012, 11:24 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    16-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNI - JULI 2009 NAAR DE NED. EN DUITSE WADDEN ( DEEL 12 )







    SPIEKEROOG  - 
    HARLESIEL/CAROLINENSIEL
     
    We maken los op Spiekeroog om 13.20 h. Zojuist heeft het wƩƩr geregend en er hangen nog dreigende wolken. De wind is ZZW 4 en het zicht redelijk goed. De "Ostwind" vaart voor ons uit en we draaien samen het Harlesieler Wattfahrwasser op en steken dan af over het wad naar de Carolinensieler Balje. Dit zou ik zonder gids nooit geriskeerd hebben maar voor de "Ostwind" en z'n bemanning is dit bekend terrein.
     
    We komen bij de onoverzichtelijke ingang van de Leitdamm Harlesiel en varen om 15.25 h recht in de openstaande sluis. Terwijl Sonja vastmaakt in de sluis krijgt ze een hevige stortbui over zich...zeiknat !! Na de schutting maken we vast bij de Yacht Club Harlesiel.
     
    's Avonds hebben we nog een gezellig samenzijn in hun clubhuis met Werner en Gerti, Ludwig en Elfi, Gunther de sasmeester en nog een paar anderen. Ze zijn blijkbaar opgetogen met het Belgische bezoek. Het gezellig samenzijn ontaardt al vlug in een slemppartij met vƩƩl bier, schnaps en tussendoor een vettige hap. Iedereen geraakt door de neus en er wordt flink gezongen.....dat kunnen Duitsers !!
    Als men "Zum wohle, zum wohle, auf Ludo seine Kohle.." aanheft, dan weet je dat het aan U is om te trakteren...
    Er worden nog allerlei rare liedjes gezongen maar men leert ons dat er in de tekst de beginletters van alle Duitse eilanden verscholen zitten  :  " Wass sucht Laura bei Nora im Bett"
    Wangerooge - Spiekeroog - Langeoog - Baltrum - Norderney - Borkum.
    Als we opmerken dat ze het eiland Juist vergeten zijn wordt er onmiddellijk een ander lied ingezet : " Watt fĆ¼r Seemann sucht JUST liebe bei Nanni im Bett" !!
    Het was een geweldige avond.......de kater ligt op de loer !


    DE "OSTWIND"


    HARLESIELER VISKOTTER OP TEGENKOERS


    WERNER EN GERTI NA HET FEESTJE !!


    CAROLINENSIEL

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-03-2012, 12:31 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNI - JULI 2009 NAAR DE NED. EN DUITSE WADDEN ( DEEL 11 )







    ONS VERBLIJF OP SPIEKEROOG
     
    Inderdaad, een stormachtige nacht was het !!! Rond middernacht trekt de noordwester aan tot stormkracht met donder en felle bliksemschichten. Het waait en regent ongenadig de hele nacht lang. We maken ons zorgen om de lijnen, of ze het wel zullen houden. Daarom sta ik op in het holst van de nacht om 2 lijnen bij te zetten....de hel is losgebroken!! Als ik terug in 't stuurhuis duik ben ik zeiknat !! We liggen nog maar juist terug te bed als de bliksem binnenkomt. Een harde knal en gekraak doet ons uit het bed springen om de electra te controleren. Gelukkig blijkt alles intact. Wat een nacht !!
     
    Tegen de morgen wordt het wat kalmer en regen gaat over in af en toe een bui. In de voormiddag nodigen we onze Duitse buren, Werner en Gerti, bij ons aan boord uit voor wat tips i.v.m. de komende route over het wad. Ze gaan er gretig op in en aangezien dit voor hun bekend vaarwater is leren we heel wat bij. We klinken erop met een Leffe  - ze kennen dat ook  -
    .
     Tussen pot en pint stellen ze voor om morgen samen verder te varen, Werner kent wel een binnendoor route over het wad, naar hun thuishaven Harlesiel/Carolinensiel en we versieren ineens ook al een ligplaats. Super !! Het laatste Duitse eiland, Wangerooge, wordt door hun afgeraden....niks te zien, zeggen ze.
     
    Eindelijk klaart het weer op : we gaan op kadootjesjacht en bewonderen in 't dorp de Spiekerooger Rosengarten. Dat is begonnen met het aan planten van enkele rozenstruiken door een toerist en nu uitgegroeid tot een prachtige rozentuin voor iedereen toegankelijk !! Buurvrouw Gerti geeft ons ook nog een tip : "het KĆ¼nstlerhaus" . Kunstenaars en musici kunnen hier hun ding doen....live pianomuziek verwelkomt ons, we zien prachtige maritieme schilderijen en foto's, fors geprijsd.
    In de namiddag gaan we ook nog naar het strand, het blijft zonnig......tot 's avonds !!


    HET BAKEN VAN SPIEKEROOG


    AANGESPOELD  !!


    DUINFLORA OP SPIEKEROOG


    TYPISCHE EILANDWONING


    NOORDZEESTRAND

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-03-2012, 11:43 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    15-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNI - JULI 2009 NAAR DE NED. EN DUITSE WADDEN ( DEEL 10 )







                      
    LANGEOOG   -   SPIEKEROOG
     
    Omdat er een dipje zit in de ZW-wind en de buien in de loop van de voormiddag afnemen, besluiten we om alsnog te vertrekken naar Spiekeroog door de beschutte route van het Neuharlingersieler Wattfahrwasser. Men voorspelt harde wind in de namiddag maar nu moet het nog kunnen en maken los om 10.45 h en varen met de vloed mee door de Accumer Balje naar het goed betonde Neuharlingersieler Wattfahrwasser.  Reeds om 11.05 h beginnen we aan de prikkenroute naar het wantij van de Baklegde waar het zeiltje wordt bijgezet. Via de Otzumer Balje en Schillbalje komen we in de aanloopgeul van Spiekeroog die we eerst niet direkt vinden maar de buitenlopende veerboot wijst ons de weg.
     
    Het is druk op Spiekeroog, we vinden nog juist Ć©Ć©n plekje maar hebben daar geen elektra. Als we om 13.00 h goed vast liggen drinken we allebei een Leffe en genieten van het ondertussen opgedoken waterzonnetje. Een uurtje later komt een vriendelijke Duitser ons aanbieden om de elektra met hem te delen....zo is iedereen weer gelukkig en kan de koelkast weer aan !!! We vermoeden dat ze ons eerst een uurtje gemonsterd hebben ...
     
    Terwijl we aan boord eten is er op de kade een life vertoning van Verdi's "AĆÆda" . ZĆ©Ć©r professioneel !! We tellen gemakkelijk honderd deelnemers. We zitten in ons scheepje zowaar op de eerste rij !!'s Avonds komt er veel wind, de vertoning is juist afgelopen als het begint te regenen.
     
    De volgende dag doen we boodschappen en maken een grote wandeling door 't dorp, de duinen en het Noordzeestrand.  Sonja maakt veel foto's , we eten een ijsje en ontmoeten in 't dorp 4 jonge muzikanten die de pannen van 't dak spelen maar een hevige regenbui verstoort het feestje. We eten in de Spiekerooger Teestube....zeer lekker en vriendelijke bediening. 's Avonds worden we weeral getrakteerd op regenbuien en vĆ©Ć©l wind. Het zal een memorabele nacht worden !!!


    OP WEG NAAR SPIEKEROOG


    HAVEN SPIEKEROOG


    NAAR HET NOORDZEESTRAND


    SPIEKEROOGER MUSICI

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-03-2012, 10:26 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    14-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNI - JULI 2009 NAAR DE NED. EN DUITSE WADDEN (DEEL 9)







                  
    ENKELE DAGEN OP LANGEOOG
     
    Tijdens ons verblijf op het eiland lopen we bij laag water over het Noordzeestrand met z'n weidsheid en zeer hoge zandbanken en daarna eten we vis in het clubhuis van de jachthaven. Nog een laatste slok aan boord, in de avondzon, dan is het tijd om in de kooien te duiken.
     
    Af en toe moet er ook gewerkt worden : we nemen de "Catharina" onder handen ; schoon schip maken heet dat ! Het zout wordt eraf gespoeld, de reling gepoetst en drinkwater getankt. Tussendoor krijgen we bezoek van de Duitse douane die enkel wil weten waar we vandaan komen en naartoe gaan en of we tax-free spullen aan boord hebben en eventueel rode diesel... maar deze vriendelijke beamte nam genoegen met ons negatieve antwoord. In de namiddag staat er een fietstocht op het programma door de oostelijke kwelders.
     
    Op Langeoog staat ook nog het huis waar Lale Andersen (1905-1972) gewoond heeft. Ze was een succesvolle zangeres die van de zee hield en deze in vele van haar liederen bezong. Ze brak door in 1939 met haar versie van "Lily Marleen" maar ook  zeer bekend was "Ein Schiff wird kommen" en het begon zo ... "Ich binn ein MƤdchen von PirƤus und liebe den Hafen, die Schiffe und das Meer...."
     
    De volgende nacht slapen we zeer onrustig door de ZW-golfslag die recht de haven binnenloopt. Toch staat 's morgens de zon al aan de hemel maar harde wind loeit door het want. Later komen er wolken met buien. Dan klaart het weer op en ook de wind verkalmt waarna we op  het (gratis) treintje springen naar het dorp voor boodschappen. We plannen om nog te gaan fietsen maar dreigende luchten houden ons aan boord waar we er een lekker eetpartijtje van maken terwijl er hevige stortbuien op ons dek kletteren. Donder en bliksemschichten boven de waddenzee maken het schouwspel compleet. De zomer is duidelijk eventjes gestruikeld !!


    HET TREINTJE VAN LANGEOOG


    LANGEOOG BIJ EB


    DE "PIET" OVERAL AANWEZIG

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-03-2012, 12:43 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    13-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNI - JULI 2009 NAAR DE NED. EN DUITSE WADDEN (DEEL 8)







                     
    NORDERNEY   -   LANGEOOG
     
    Het waren heerlijke dagen op Norderney !! We genoten vooral van het avondeten bij "Bootshaus" met z'n schitterende lokatie, fietsen naar het dorp en "kaffee und kuchen" op promenade-west, het jeugdconcert bij het Conversationshaus en de gebruikelijke strandwandeling.
     
    Ondertussen is de wind naar het westen gedraaid maar blijft flauw (2 Bft). De zon houdt ons nog altijd gezelschap en met een schitterende dag in het vooruitzicht verlaten we Norderney om 09.30 h door het Riffgat naar het Norderneyer Wattfahrwasser. Met de vloed mee varen we door de prikkengeul die uitmondt in de Ostbalje waar honderden zeehonden zich te goed doen aan de weldadige zon.  We varen hier vlak onder de zandbanken.
     
    Het kleine eiland Baltrum laten we links liggen en om 11.35 h zijn we op de Accumer Ee en lopen rond de middag de overbemeten haven van Langeoog binnen waar er bij laag water slechts een geultje overblijft. De rest zijn bergen modder; een feesttafel voor de wadvogels.
     
    Langeoog heeft een oorlogsverleden: we zien hier nog duidelijk de startbanen van de Messerschmidt-jachtvliegtuigen van weleer. Nu zijn het vredige fietspaden....en het eiland is autovrij !! Het vervoer gebeurt hier nog met paard en kar en ook rijdt er een treintje van de veerhaven door de kwelders dat ons 5 km verder naar het dorp voert. We zien mooie Noorse fjordenpaarden en ook een ree !
    Het aanhoudende zomerweer zal ons weer enkele dagen aan dit mooie eiland binden....en "ze" zeggen dat Spiekeroog nog mooier is.....!!


    OOSTPUNT NORDERNEY : BAKEN EN ZEEHONDEN !!


    LANGEOOG IN ZICHT !!


    DE PAARDENTAXI AAN HET STATION


    WAD'N WIND  !!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    13-03-2012, 10:51 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    12-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNI - JULI 2009 NAAR DE NED. EN DUITSE WADDEN (DEEL 7)







                      
    JUIST    -    NORDERNEY
     
     
    De wind, een zachte bries, draait helemaal naar het oosten, net wat we nodig hebben. De weersvoorspelling: zƩƩr warm, later op de dag kans op onweer. Hoog water wordt op Norderney verwacht om 09.10 h en op Juist kunnen we al om 07.30 h vertrekken omdat er dan al genoeg water staat. We varen door de zeer lange prikkengeul onder het eiland naar het Busetief en zijn om 09.20 h in het goed betonde Dovetief waar we in het zeegat getrakteerd worden op deining en hoge hekgolven van de ons tegemoetkomende veerboot van Norderney. Om 09.35 h draaien we trots de havengeul in en maken vast aan steiger Nord, recht tegenover het restaurant, puur toeval..... !!
     
    Norderney is het eiland waar ik al zo lang van droom...en nu zijn we er...met eigen schip nog wel !! Door het lezen van "The riddle of the Sands" van Erskine Childers ben ik ernaar beginnen te verlangen. Dat boek , "Het raadsel van de Wadden" is een must voor elke watersporter, in ieder geval voor elke wadvaarder.
     
    In de namiddag laten we een mekanieker komen om het vetkoord aan de gland van de schroefas te vervangen. Deze man , Dieter, wordt bijna lyrisch over ons scheepje, hij is er op slag verliefd op......we zullen hem later nog tegenkomen  : Dieter Wedermann.
    Eerst maar eens wat bubbels uitschenken op onze behouden vaart op Norderney en daarna eten in het "Bootshaus" met zicht op het wad. De vakantie kan niet meer stuk.......heerlijk Norderney  !!


    NORDERNEY


    OP DE BEHOUDEN VAART


    VLAGETIQUETTE OP NORDERNEY

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-03-2012, 11:06 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 18/05-24/05 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!