de kotter Catharina
Inhoud blog
  • DE LAATSTE TOCHT
  • ONDERHOUD EN TEWATERLATING
  • EEN NIEUWE EIGENAAR VOOR ONZE CATHARINA
  • WINTERSTALLING 2014
  • NAAR ZIERIKZEE 25 EN 26 OKT '14
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben Ludo Geens
    Ik ben een man en woon in Stekene (Belgiƫ) en mijn beroep is ex-magazijnier in de Antwerpse haven.
    Ik ben geboren op 15/04/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: varen in de zeeuwse delta, wadvaren, fotografie en camperreizen.
    Bergumermeerkotter, thuishaven Burghsluis, Zeeland.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    18-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNI - JULI 2009 NAAR DE NED. EN DUITSE WADDEN ( DEEL 13 )







                        
    VAN HARLESIEL NAAR HOOKSIEL
     
    Het wordt een zeer warme dag met weinig wind uit het ZZW. In de voormiddag doen we nog een fietstochtje en nog wat kleine boodschappen. Als de sluis draait om 14.00 h maken we los na afscheid van Werner en Gerti te hebben genomen.
    We varen achter de veerboot langs de Leitdamm en zijn ondertussen gecharmeerd door de mooie namen die ze hier aan de diepere vaargeulen hebben gegeven. We passeren achtereenvolgens de Carolinensieler Balje, de Dove Harle , de Telegraphen Balje, het Wangerooger Wattfahrwasser, de Blaue Balje, de Minsener Balje om via het Minsenerooger Wattfahrwasser in de rivier de Jade uit te komen. Het is Ć©Ć©n van de mooiste routes door het Duitse (of Ost-Friesische) waddengebied.
     
    Op de Jade lopen we met de laatste vloedstroom met 6,4 KN naar Hooksiel waar we wachten voor de sluisopening van 19.00 h en daarna is het nog een half uur varen door het merengebied naar de Alte Hafen van Hooksiel. We treffen er een goede kade maar geen elektra en geen water. WĆ©l een mooi terras voor onze neus .....


    BAKEN VAN MINSENEROOG


    PAALRESTEN OOSTPUNT MINSENEROOG


    MINSENEROOGER WATTFAHRWASSER


    KADE HOOKSIEL  --   ALTE HAFEN

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-03-2012, 11:24 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    16-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNI - JULI 2009 NAAR DE NED. EN DUITSE WADDEN ( DEEL 12 )







    SPIEKEROOG  - 
    HARLESIEL/CAROLINENSIEL
     
    We maken los op Spiekeroog om 13.20 h. Zojuist heeft het wƩƩr geregend en er hangen nog dreigende wolken. De wind is ZZW 4 en het zicht redelijk goed. De "Ostwind" vaart voor ons uit en we draaien samen het Harlesieler Wattfahrwasser op en steken dan af over het wad naar de Carolinensieler Balje. Dit zou ik zonder gids nooit geriskeerd hebben maar voor de "Ostwind" en z'n bemanning is dit bekend terrein.
     
    We komen bij de onoverzichtelijke ingang van de Leitdamm Harlesiel en varen om 15.25 h recht in de openstaande sluis. Terwijl Sonja vastmaakt in de sluis krijgt ze een hevige stortbui over zich...zeiknat !! Na de schutting maken we vast bij de Yacht Club Harlesiel.
     
    's Avonds hebben we nog een gezellig samenzijn in hun clubhuis met Werner en Gerti, Ludwig en Elfi, Gunther de sasmeester en nog een paar anderen. Ze zijn blijkbaar opgetogen met het Belgische bezoek. Het gezellig samenzijn ontaardt al vlug in een slemppartij met vƩƩl bier, schnaps en tussendoor een vettige hap. Iedereen geraakt door de neus en er wordt flink gezongen.....dat kunnen Duitsers !!
    Als men "Zum wohle, zum wohle, auf Ludo seine Kohle.." aanheft, dan weet je dat het aan U is om te trakteren...
    Er worden nog allerlei rare liedjes gezongen maar men leert ons dat er in de tekst de beginletters van alle Duitse eilanden verscholen zitten  :  " Wass sucht Laura bei Nora im Bett"
    Wangerooge - Spiekeroog - Langeoog - Baltrum - Norderney - Borkum.
    Als we opmerken dat ze het eiland Juist vergeten zijn wordt er onmiddellijk een ander lied ingezet : " Watt fĆ¼r Seemann sucht JUST liebe bei Nanni im Bett" !!
    Het was een geweldige avond.......de kater ligt op de loer !


    DE "OSTWIND"


    HARLESIELER VISKOTTER OP TEGENKOERS


    WERNER EN GERTI NA HET FEESTJE !!


    CAROLINENSIEL

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-03-2012, 12:31 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNI - JULI 2009 NAAR DE NED. EN DUITSE WADDEN ( DEEL 11 )







    ONS VERBLIJF OP SPIEKEROOG
     
    Inderdaad, een stormachtige nacht was het !!! Rond middernacht trekt de noordwester aan tot stormkracht met donder en felle bliksemschichten. Het waait en regent ongenadig de hele nacht lang. We maken ons zorgen om de lijnen, of ze het wel zullen houden. Daarom sta ik op in het holst van de nacht om 2 lijnen bij te zetten....de hel is losgebroken!! Als ik terug in 't stuurhuis duik ben ik zeiknat !! We liggen nog maar juist terug te bed als de bliksem binnenkomt. Een harde knal en gekraak doet ons uit het bed springen om de electra te controleren. Gelukkig blijkt alles intact. Wat een nacht !!
     
    Tegen de morgen wordt het wat kalmer en regen gaat over in af en toe een bui. In de voormiddag nodigen we onze Duitse buren, Werner en Gerti, bij ons aan boord uit voor wat tips i.v.m. de komende route over het wad. Ze gaan er gretig op in en aangezien dit voor hun bekend vaarwater is leren we heel wat bij. We klinken erop met een Leffe  - ze kennen dat ook  -
    .
     Tussen pot en pint stellen ze voor om morgen samen verder te varen, Werner kent wel een binnendoor route over het wad, naar hun thuishaven Harlesiel/Carolinensiel en we versieren ineens ook al een ligplaats. Super !! Het laatste Duitse eiland, Wangerooge, wordt door hun afgeraden....niks te zien, zeggen ze.
     
    Eindelijk klaart het weer op : we gaan op kadootjesjacht en bewonderen in 't dorp de Spiekerooger Rosengarten. Dat is begonnen met het aan planten van enkele rozenstruiken door een toerist en nu uitgegroeid tot een prachtige rozentuin voor iedereen toegankelijk !! Buurvrouw Gerti geeft ons ook nog een tip : "het KĆ¼nstlerhaus" . Kunstenaars en musici kunnen hier hun ding doen....live pianomuziek verwelkomt ons, we zien prachtige maritieme schilderijen en foto's, fors geprijsd.
    In de namiddag gaan we ook nog naar het strand, het blijft zonnig......tot 's avonds !!


    HET BAKEN VAN SPIEKEROOG


    AANGESPOELD  !!


    DUINFLORA OP SPIEKEROOG


    TYPISCHE EILANDWONING


    NOORDZEESTRAND

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-03-2012, 11:43 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    15-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNI - JULI 2009 NAAR DE NED. EN DUITSE WADDEN ( DEEL 10 )







                      
    LANGEOOG   -   SPIEKEROOG
     
    Omdat er een dipje zit in de ZW-wind en de buien in de loop van de voormiddag afnemen, besluiten we om alsnog te vertrekken naar Spiekeroog door de beschutte route van het Neuharlingersieler Wattfahrwasser. Men voorspelt harde wind in de namiddag maar nu moet het nog kunnen en maken los om 10.45 h en varen met de vloed mee door de Accumer Balje naar het goed betonde Neuharlingersieler Wattfahrwasser.  Reeds om 11.05 h beginnen we aan de prikkenroute naar het wantij van de Baklegde waar het zeiltje wordt bijgezet. Via de Otzumer Balje en Schillbalje komen we in de aanloopgeul van Spiekeroog die we eerst niet direkt vinden maar de buitenlopende veerboot wijst ons de weg.
     
    Het is druk op Spiekeroog, we vinden nog juist Ć©Ć©n plekje maar hebben daar geen elektra. Als we om 13.00 h goed vast liggen drinken we allebei een Leffe en genieten van het ondertussen opgedoken waterzonnetje. Een uurtje later komt een vriendelijke Duitser ons aanbieden om de elektra met hem te delen....zo is iedereen weer gelukkig en kan de koelkast weer aan !!! We vermoeden dat ze ons eerst een uurtje gemonsterd hebben ...
     
    Terwijl we aan boord eten is er op de kade een life vertoning van Verdi's "AĆÆda" . ZĆ©Ć©r professioneel !! We tellen gemakkelijk honderd deelnemers. We zitten in ons scheepje zowaar op de eerste rij !!'s Avonds komt er veel wind, de vertoning is juist afgelopen als het begint te regenen.
     
    De volgende dag doen we boodschappen en maken een grote wandeling door 't dorp, de duinen en het Noordzeestrand.  Sonja maakt veel foto's , we eten een ijsje en ontmoeten in 't dorp 4 jonge muzikanten die de pannen van 't dak spelen maar een hevige regenbui verstoort het feestje. We eten in de Spiekerooger Teestube....zeer lekker en vriendelijke bediening. 's Avonds worden we weeral getrakteerd op regenbuien en vĆ©Ć©l wind. Het zal een memorabele nacht worden !!!


    OP WEG NAAR SPIEKEROOG


    HAVEN SPIEKEROOG


    NAAR HET NOORDZEESTRAND


    SPIEKEROOGER MUSICI

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-03-2012, 10:26 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    14-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNI - JULI 2009 NAAR DE NED. EN DUITSE WADDEN (DEEL 9)







                  
    ENKELE DAGEN OP LANGEOOG
     
    Tijdens ons verblijf op het eiland lopen we bij laag water over het Noordzeestrand met z'n weidsheid en zeer hoge zandbanken en daarna eten we vis in het clubhuis van de jachthaven. Nog een laatste slok aan boord, in de avondzon, dan is het tijd om in de kooien te duiken.
     
    Af en toe moet er ook gewerkt worden : we nemen de "Catharina" onder handen ; schoon schip maken heet dat ! Het zout wordt eraf gespoeld, de reling gepoetst en drinkwater getankt. Tussendoor krijgen we bezoek van de Duitse douane die enkel wil weten waar we vandaan komen en naartoe gaan en of we tax-free spullen aan boord hebben en eventueel rode diesel... maar deze vriendelijke beamte nam genoegen met ons negatieve antwoord. In de namiddag staat er een fietstocht op het programma door de oostelijke kwelders.
     
    Op Langeoog staat ook nog het huis waar Lale Andersen (1905-1972) gewoond heeft. Ze was een succesvolle zangeres die van de zee hield en deze in vele van haar liederen bezong. Ze brak door in 1939 met haar versie van "Lily Marleen" maar ook  zeer bekend was "Ein Schiff wird kommen" en het begon zo ... "Ich binn ein MƤdchen von PirƤus und liebe den Hafen, die Schiffe und das Meer...."
     
    De volgende nacht slapen we zeer onrustig door de ZW-golfslag die recht de haven binnenloopt. Toch staat 's morgens de zon al aan de hemel maar harde wind loeit door het want. Later komen er wolken met buien. Dan klaart het weer op en ook de wind verkalmt waarna we op  het (gratis) treintje springen naar het dorp voor boodschappen. We plannen om nog te gaan fietsen maar dreigende luchten houden ons aan boord waar we er een lekker eetpartijtje van maken terwijl er hevige stortbuien op ons dek kletteren. Donder en bliksemschichten boven de waddenzee maken het schouwspel compleet. De zomer is duidelijk eventjes gestruikeld !!


    HET TREINTJE VAN LANGEOOG


    LANGEOOG BIJ EB


    DE "PIET" OVERAL AANWEZIG

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-03-2012, 12:43 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    13-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNI - JULI 2009 NAAR DE NED. EN DUITSE WADDEN (DEEL 8)







                     
    NORDERNEY   -   LANGEOOG
     
    Het waren heerlijke dagen op Norderney !! We genoten vooral van het avondeten bij "Bootshaus" met z'n schitterende lokatie, fietsen naar het dorp en "kaffee und kuchen" op promenade-west, het jeugdconcert bij het Conversationshaus en de gebruikelijke strandwandeling.
     
    Ondertussen is de wind naar het westen gedraaid maar blijft flauw (2 Bft). De zon houdt ons nog altijd gezelschap en met een schitterende dag in het vooruitzicht verlaten we Norderney om 09.30 h door het Riffgat naar het Norderneyer Wattfahrwasser. Met de vloed mee varen we door de prikkengeul die uitmondt in de Ostbalje waar honderden zeehonden zich te goed doen aan de weldadige zon.  We varen hier vlak onder de zandbanken.
     
    Het kleine eiland Baltrum laten we links liggen en om 11.35 h zijn we op de Accumer Ee en lopen rond de middag de overbemeten haven van Langeoog binnen waar er bij laag water slechts een geultje overblijft. De rest zijn bergen modder; een feesttafel voor de wadvogels.
     
    Langeoog heeft een oorlogsverleden: we zien hier nog duidelijk de startbanen van de Messerschmidt-jachtvliegtuigen van weleer. Nu zijn het vredige fietspaden....en het eiland is autovrij !! Het vervoer gebeurt hier nog met paard en kar en ook rijdt er een treintje van de veerhaven door de kwelders dat ons 5 km verder naar het dorp voert. We zien mooie Noorse fjordenpaarden en ook een ree !
    Het aanhoudende zomerweer zal ons weer enkele dagen aan dit mooie eiland binden....en "ze" zeggen dat Spiekeroog nog mooier is.....!!


    OOSTPUNT NORDERNEY : BAKEN EN ZEEHONDEN !!


    LANGEOOG IN ZICHT !!


    DE PAARDENTAXI AAN HET STATION


    WAD'N WIND  !!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    13-03-2012, 10:51 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    12-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNI - JULI 2009 NAAR DE NED. EN DUITSE WADDEN (DEEL 7)







                      
    JUIST    -    NORDERNEY
     
     
    De wind, een zachte bries, draait helemaal naar het oosten, net wat we nodig hebben. De weersvoorspelling: zƩƩr warm, later op de dag kans op onweer. Hoog water wordt op Norderney verwacht om 09.10 h en op Juist kunnen we al om 07.30 h vertrekken omdat er dan al genoeg water staat. We varen door de zeer lange prikkengeul onder het eiland naar het Busetief en zijn om 09.20 h in het goed betonde Dovetief waar we in het zeegat getrakteerd worden op deining en hoge hekgolven van de ons tegemoetkomende veerboot van Norderney. Om 09.35 h draaien we trots de havengeul in en maken vast aan steiger Nord, recht tegenover het restaurant, puur toeval..... !!
     
    Norderney is het eiland waar ik al zo lang van droom...en nu zijn we er...met eigen schip nog wel !! Door het lezen van "The riddle of the Sands" van Erskine Childers ben ik ernaar beginnen te verlangen. Dat boek , "Het raadsel van de Wadden" is een must voor elke watersporter, in ieder geval voor elke wadvaarder.
     
    In de namiddag laten we een mekanieker komen om het vetkoord aan de gland van de schroefas te vervangen. Deze man , Dieter, wordt bijna lyrisch over ons scheepje, hij is er op slag verliefd op......we zullen hem later nog tegenkomen  : Dieter Wedermann.
    Eerst maar eens wat bubbels uitschenken op onze behouden vaart op Norderney en daarna eten in het "Bootshaus" met zicht op het wad. De vakantie kan niet meer stuk.......heerlijk Norderney  !!


    NORDERNEY


    OP DE BEHOUDEN VAART


    VLAGETIQUETTE OP NORDERNEY

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-03-2012, 11:06 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    09-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNI - JULI 2009 NAAR DE NED. EN DUISE WADDEN (DEEL 6)







             
    GREETSIEL  -  JUIST
     
    Het hogedruk gebied blijft zich al dagenlang handhaven en met dit prachtige, helder weer maken we los in Greetsiel en varen terug door het Schiffahrtskanal, een zeer mooi natuurgebied met o.a. lepelaars en Canadese ganzen, hetwelk ook aanleunt bij het Nationaal Park Nedersaksen.
    Borkum laten we links liggen, daar waren we reeds enkele jaren terug. De bestemming is dus Juist ! Om 10.05 h zijn we door de sluis en op de Greetsieler Legde waar nu al genoeg water staat. We draaien de Bantsbalje in en om 11.00 h in de bredere Osterems. De rode fluor tonnen zijn kilometers ver te zien. In het Memmert Wattfahrwasser ankeren we voor een tijstop van 5 uren !! We kunnen het eiland Juist zien maar eerst moet er meer water komen alvorens we de haven kunnen binnenlopen.
    We krijgen nog gezelschap van twee schepen, ƩƩn Duits en ƩƩn Nederlands, die hier ook de spijker naar beneden gooien. EƩn ervan, het Duitse, heeft blijkbaar niet genoeg geduld en gaat vƩƩl te vroeg anker op en vaart zich 500 m verder terug vast.
    Om 17.00 h gaat ons anker omhoog en volgen we de prikkengeul van het Juister Wattfahrwasser naar de aanloop van de haven van Juist mƩt genoeg water onder de kiel.
     
    -We fietsen 's avonds nog naar het Noordzeestrand om foto's te maken.
    -In het dorp proberen we te telefoneren vanuit een cel; dit lukt niet en vragen hierover inlichting aan een eilandbewoonster , die laconiek zegt " Ja, auf Juist ist Alles ein bisschen Anders !! "...........
     
     


    DE GREETSIELER LEGDE


    ANKERSTOP VOOR JUIST


    AANLOOP VAN JUIST

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-03-2012, 17:00 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    08-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNI - JULI 2009 NAAR DE NED. EN DUITSE WADDEN (DEEL 5)







    LAUWERSOOG  -  ZOUTKAMP  - 
    GRONINGEN  -  TERMUNTERZIJL  -  GREETSIEL (D)
     
    Men voorspelt voor de hele volgende week lagedruk gebieden die over het Friese landschap zullen trekken. Daarom besluiten we om voor een weekje naar huis te gaan en de "Catharina" hier een beetje rust te gunnen. We bellen een collega uit Burghsluis die ons morgen reeds komt ophalen. Ondertussen vermaken wij ons op de visserijfeesten in Lauwersoog.
     
    Een week later zijn we terug aan boord, een blij weerzien met ons scheepje. Proviand wordt ingeladen terwijl het drukkend warm is. In de namiddag vertrekken we over het Lauwersmeer naar Zoutkamp en de dag erop naar de Groningse Oosterhaven. Het is eind juni en volop zomer, ook op maandag als we op Delfzijl aansturen. Daar aangekomen kiezen we voor de binnendoor vaarroute naar Termunterzijl omdat de zeesluis lange wachttijden voorspelt.
     
    We varen door de Oosterhornhaven met automatisch bediende bruggen naar Termunterzijl, echter bij het laatste bruggetje worden we opgehouden door vijf jonge snaken. Omdat we hier een sleutel nodig hebben zullen zij die wel even halen en als ze ermee voor de dag komen willen ze eerst geld zien (E 5,-) en dan gaan ze de brug draaien; dit ruikt sterk naar chantage !! Omdat er geen aanmeerplaats is geven we ze hun zin maar en een kwartier later liggen we aan de steiger van de binnenhaven. We moeten hier wegkruipen voor de hitte !! Met de sluismeester spreken we af om ons 's morgens om 09.00h op de Eems te zetten. Precies op tijd worden we door deze zeer behulpzame man geschut, met nog wat goede raad op zak.
     
    De zon straalt over de Eems, de wind is NW 3 Bft en de golfhoogte 0,50 m. Met de ebstroom varen we naar het Dukegat en stuurboord langs de Emshornplate en Emshornrinne naar het wantij in de Osterems waar we tijstoppen en wachten op de vloed. Na 3 uren gaat het anker op. De zeehonden die op de zandbank liggen te zonnen steken lui hun kop op bij het geratel van de ankerketting....
     
    We varen probleemloos door de Ley naar de sluis van Greetsiel, daarna volgt nog een 6 zeemijlen lang "schiffartskanal" naar Greetsiel, onze eerste Duitse waddenhaven, zij het nog aan de vaste wal. Greetsiel is een schilderachtige mooie waddenhaven met nog authentieke houten visserschepen en we worden ontvangen met accordeonmuziek op de kade. Dorpelingen groeten ons met "Moin, moin".
    We blijven hier in zomerse temperaturen en dan....op naar ons eerste Duitse waddeneiland  : Juist !!
     
     


    TERMUNTERZIJL


    GREETSIEL


    GREETSIEL

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-03-2012, 11:54 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    07-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNI - JULI 2009 NAAR DE NED. EN DUITSE WADDEN (DEEL 4)







                  
    AMELAND   -   LAUWERSOOG
     
    Bij het weerbericht geeft men voor vandaag een verlaging van het waterpeil op het wad bij deze ZZO-wind 3-4 Bft later draaiend naar ZW-W 4-5 Bft. We steken de koppen bij elkaar en berekenen de diepte op het wantij van de Zuiderspruit. De minst gelode diepte is 7 dm NAP + rijzing 6,6 dm = 13,6 dm - 3 dm verlaging = 10,6 dm. Met onze diepgang van 10 dm zouden we er dus net overheen kunnen schuiven. De "Peer" moet met 12 dm diepgang voorlopig achterblijven.
     
    Wij gaan het erop wagen....en vertrekken op de vloed door het Veerbootgat naar de Zuiderspruit voor het eerste wantij. Af en toe de bodem scherend zijn we om 16.15h  in het Pinkegat en varen door de Holwerderbalg naar het Friesche Wad voor het 2e wantij waar we met 5 dm onder de kiel over geraken.
     
    Dan beginnen we aan het ondiepe Wierumerwad waar we af en toe de bodem raken maar we hebben voortgang. Bij de WW 11 lopen we zachtjes vast, een paar meter uit de geul. Bijna pal op hoogwater en dat is altijd tricky business....we moeten hopen dat de voorspelde westenwind een verhoging zal meebrengen om ons in het volgende HW vlot te krijgen. Hoe dan ook: we staan als een huis en ik breng alvast het anker uit naar dieper water. Om 20.30 h staan we helemaal droog en kunnen we zien op welke grote zandbult we zijn terechtgekomen. Nu nog ervaren we de stilte van het wad maar gaan al vlug te kooi, wetende dat de nieuwe vloed er al voor het ochtendgloren zal zijn.
     
    Om 01.00 h trekt de wind hard aan uit het westen...dat is het goede nieuws !! Het slechte nieuws is het kabaal van de wind en de opkomende vloed die golven als hamerslagen tegen het vlak doet klinken. Alles siddert en beeft, de wind fluit door het want en de ankerbol breekt uit de mast. Rond 03.00 h houd ik ankerwacht en geef onze positie door aan de verkeerscentrale Schiermonnikoog op VHF 5 en blijven stand-by. We moeten zien te vermijden dat ze op het harde zand gaat bonken, daardoor kan de scheg verbuigen en kan er roerschade ontstaan. Daarom trek ik om de tien minuten de ankerketting strak bij en geholpen door de wind belandt ze beetje bij beetje terug in dieper water.
     
    In de ochtendschemering drijven we weer, de motor gaat aan en het anker op. We varen weer, af en toe nog over de bodem schuivend maar langzaam maar zeker zien we de dieptemeter opschuiven naar 1,5 m - 2 m - 2,5 m naar 4 m diepgang. We zijn nu in het diepere water van de Paesensrede en roepen de verkeerscentrale op die antwoorden dat ze ons zien varen op de radar. Een hele geruststelling. In de brede Zoutkamperlaag hebben we de vloed mee en 6 Bft-westenwind op de kont met achteropkomende golven.
     
    Aan de dukdalven van de Robbegatsluis in Lauwersoog maken we vast om 06.30 h en wachten voor de schutting van 07.00 h, een mooie tijd voor sterke koffie in een warm ochtendzonnetje.....


    DROOGGEVALLEN OP HET WIERUMERWAD


    ANKER INGRAVEN


    OCHTENDGLOREN OP DE WADDENZEE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-03-2012, 00:00 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    06-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fw: JUNI - JULI 2009 NAAR DE NED. EN DUITSE WADDEN (DEEL 3)







     

    JUNI - JULI 2009 NAAR DE NED. EN DUITSE WADDEN (DEEL 3)


                               
    VLIELAND   -    AMELAND
     
    Onder een hoog wolkendek varen we samen met "Peer den Schuymer" op de vloed door het zeegat naar de Vliestroom. Onze route loopt door de West-en Noordmeep en de Noorder Balgen waar we af en toe een zeehond nieuwsgierig de kop zien opsteken. Op het Oosterom passeren we het wantij waar nu amper 1 m water staat. We schuiven dan ook met de kiel over de grond maar vinden direkt iets dieper water. De "Peer den Schuymer" moet met z'n 1,20 m diepgang hier een kleine tijstop maken. Ook in de Blauwe Balg treffen we een wantij maar hier staat nu genoeg water en op de zandplaat van het Borndiep liggen een honderdtal luierende zeehonden in de nu doorgebroken zon.
    Als we het Molengat indraaien is het nog een heel eind tegenstroom naar de haven van Nes. We maken vast op Ameland na deze schitterende en spannende tocht. Bij een weldadige zon zien we een uurtje later ook de "Peer den Schuymer" binnenlopen. We blijven 2 dagen !!
     
    -in de namiddag nog naar Nes gefietst, zeer goed weer !!
    -naar de boekwinkel geweest en eten op de "Oude Steiger".
    -bij Jenny en Gerard aan boord gezeten voor een gezellige babbel tot 22.15 h
    -we willen uitslapen maar een luidruchtige kraan in de haven denkt daar anders over...
    -na 't ontbijt naar 't dorp om boodschappen en een mooie fietstocht langs de dijk gemaakt.
    -'s middags komen J.& G. op de koffie en we werken samen de kaarten bij.
    -fietstocht naar het Noordzeestrand, Buren en Nes.
    -'s avonds lopen 7 schepen van de bruine vloot binnen.
    -aan boord gegeten, zeer goed weer, veel zon maar stijve bries !


    "PEER DEN SCHUYMER"  ONDER TERSCHELLING


    ZEEHONDEN OP HET BORNDIEP


    NES OP AMELAND


    GERARD EN JENNY

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-03-2012, 00:00 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    05-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNI - JULI 2009 DE NED. EN DUITSE WADDEN (DEEL 2)







                    
    DEN HELDER  -  VLIELAND
     
    Na drie dagen Den Helder komt er schitterend weer met veel zon en een te verwaarlozen windje ZW 0-2 Bft. Sonja belt eerst de haven van Terschelling maar krijgt te horen dat die overvol is en zelfs gesloten voor alle recreatievaart i.v.m. het Oerol-festival waar jaarlijks zo'n 50.000 mensen op afkomen. Dus wordt het voor ons Vlieland en daar zijn we niet rouwig om...
     
    We maken los om 08.50 h en melden ons bij de verkeerstoren Den Helder VHF 62. Op de Texelstroom lopen we 8,5 KN en zijn om 10.25 h bij de ingang van het Scheurrak. Voor ons uit vaart de Engelse cat "Moonshine" en we vermoeden dat die onwetend op Terschelling koerst. Onze route loopt door het Oude Vlie, het Inschot en we krijgen wat stroom tegen bij de Wolfshoek. In de Vliestroom roepen we de "Moonshine" op en ons vermoeden wordt bevestigd. Daardoor veranderen zij ook hun koers naar Vlieland.
     
    We kiezen ervoor om door het zeegat, buiten de Richel om, Vlieland aan te lopen en krijgen hoge deining door de opkomende vloed die zich met alle geweld door het zeegat tussen Vlieland en Terschelling wil persen. Met de kop schuin op de golven en daarna kort keren met achteroplopende golven is een truc die we al eerder toepasten. Zo stuiven we onder het eiland door de Vlieree om met "vol vooruit" de neer te ontwijken die voor de haven staat. We maken vast om 14.45 h en iets later volgt ook de "Moonshine".
     
    - met de fiets naar 't dorp geweest voor koffie en cranberrytaart !!
    -boodschappen gedaan.
    -'s avonds aan boord gezeten van de "Moonshine" . Gezellige, goedlachse mensen !!
    -de "Peer den Schuymer" uit Middelburg ook nog binnengelopen.
    -we blijven twee dagen.
    -op zondag naar "'t Posthuys" gereden voor reuze-ijs en cranberrytaart met slagroom !!
    -Jenny en Gerard uit Middelburg gesproken, we zagen hun reeds eerder in Gouda. We spreken af om samen een eindje op te varen.    
     
     
     
     
     
     
     


    DE HAPPY TWO OP WEG NAAR VLIELAND


    GASBOOREILAND ZUIDWAL IN HET INSCHOT





    DE VERNIEUWDE HAVEN VAN VLIELAND

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-03-2012, 12:48 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    04-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNI - JULI 2009 NAAR DE NED. EN DUITSE WADDENEILANDEN







              VAN BURGHSLUIS NAAR DEN HELDER
     
    De tijd van het grotere werk is aangebroken !! Afgelopen winter hebben we een reis gepland naar de wadden, van Vlieland tot Wangerooge, waarbij we gaan proberen zo veel mogelijk eilandhavens aan te lopen. De wintermaanden hebben ons de gelegenheid gegeven om kaarten te verzamelen en routes te bestuderen.
     Voor de terugtocht hebben we besloten om Willemshaven aan te doen en door het Ems-Jade kanaal naar Emden te varen omdat de getijde uitstroom op de wadden van oost naar west 2 uren korter loopt en we ook 2 uren korter hebben om de wantijen over te steken.
     
    De heenreis verloopt vlot via Willemstad(Hollands Diep), Dordrecht, Gouda en Amsterdam. TĆ© veel wind op het IJsselmeer doet ons kiezen voor de rustige en schilderachtige Zaan en het Noord-Hollands kanaal, recht naar Alkmaar.In Den Helder worden we geschut in de Koopvaardersschutsluis. Als de deuren opengaan hebben we weer zeewater onder de kiel en door het openstaande raam ruiken we de zilte lucht van het wad. We meren aan bij de Kon. Marine Jachthaven op schiereiland Harssens recht tegenover de afdeling van de Belgische Marine die een samenwerkingsverband hebben met de Kon. Ned. Marine.Het is mooi weer maar er staat een harde NW-wind en vanop de dijk kunnen we Texel zeer goed zien. We wachten hier kalmer weer af om aan onze eerste waddentocht te beginnen, bestemming Vlieland !!
     
    We hadden 27 vaaruren nodig om in 5 halve vaardagen van Zeeland tot in Den Helder te geraken. We bleven ook 3 dagen in A'dam.
     
    Een wantij is de plaats onder de eilanden waar de getijstroming zand afzet en zo ondieptes veroorzaakt die bij LW moeilijk of niet te passeren zijn. Bij LW is een tijstop, dus ankeren, hier meestal op zijn plaats.


    SCHIEREILAND HARSSENS - KON. MARINE - DEN HELDER


    TEXEL AAN DE OVERKANT


    GEREEDMAKEN VOOR DE OVERSTEEK

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    04-03-2012, 11:33 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    03-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fw: SEIZOEN 2008 -- AFSCHEID JAN EN MARINUS







     

    Subject: SEIZOEN 2008 -- AFSCHEID JAN EN MARINUS


    Het is een feit.....Jan en Marinus houden ermee op. Jarenlang hebben zij het "Oliegeultje" uitgebaat, het ons zo vertrouwde clubhuis. Jan deed de toog en Marinus de keuken. Ze vinden het welletjes, ze gaan op pensioen. Wat zullen we ze missen : Jan die altijd een grapje met je maakte en waar je alles tegen kon zeggen en de goedlachse Marinus die heerlijke sliptongetjes bakte en lekkere mosselen kookte. Ze verlaten zelfs Nederland en gaan volop genieten van Gran Canaria en komen alleen terug naar Zeeland "op bezoek".Daarom is er een receptie voorzien om ze te eren voor al het knappe werk dat ze in het Oliegeultje geleverd hebben. Ze worden in de watten gelegd met allerlei kado's en het geestrijk vocht vloeit overvloedig zodat de stemming er al vlug inzit. !!Ondertussen is er al een nieuwe uitbater gevonden maar eerst wordt het "Oliegeultje" met de grond gelijk gemaakt en komt er een nieuw, moderner clubhuis met vergroot terras plus havenkantoor en toiletten annex stortbaden. We staan er allemaal een beetje onwennig tegenaan te kijken.....we zullen al die spulletjes uit ons oude clubhuis missen zoals het naambord van hun vroegere schip de "Marinus-Jan  's Gravendeel" en het bordje waarmee ze hun verrekijker aanprijsden en ook het bordje "bal gehakt - dagprijs" was goed gevonden !! Ook de grote ronde tafel waarover menig pilsje heeft geschoven zal er niet meer zijn. We kijken nieuwsgierig uit wat het allemaal zal worden.
     Adieu Jan , adieu Marinus, het ga jullie goed : bedankt voor alles !!!
     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-03-2012, 19:04 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    01-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OKT 2008 - BURGHSLUIS - ZIERIKZEE - YERSEKE







       11/12 okt.: Op deze zonnige najaarsdagen varen we nog eens uit alvorens de "Catharina" wordt opgelegd voor de winter. Sonja stuurt haar de haven uit op de vloed naar Zierikzee met een ZZW 3 Bft. Om 12.30 h draaien we de geul in en vinden nog een plaatsje tegenover "Boa Tarde". We staan versteld dat het nog zo druk is, zo laat op het seizoen. Tegen de avond is de haven overvol en sommigen liggen "7 dik". 's Avonds weer lekker getafeld in "Boa Tarde", ook al overvol.
     
    Om 08.30 h opgestaan voor de laatste trip van het jaar. Sonja gaat van boord om de auto op te halen en in de plaats komt Ad om mee over te varen naar de winterstalling in Yerseke. De laatste reis is traditioneel voor de mannen alleen. Rond 11.00h zijn we uit de geul en op de Oosterschelde richting Zeelandbrug. We treffen het niet.....mist !! De verkeerspost geeft "zichtbaarheid 1000m" maar dat is hier duidelijk minder en de plotter wordt bijgezet. De wind is Z 2-3 later ZO 2 en we volgen de tonnenlijn naar Kats met hulp van de plotter. Bij Wemeldinge de post opgeroepen terwijl het zicht beter wordt.
     
    In Yerseke meren we in de Beatrixhaven. Ook Sonja is gearriveerd die koffie maakt en we eten koffiekoeken....ook traditie !! Morgen komt AndrƩ Pekaar aan boord voor het jaarlijkse motoronderhoud en dan gaat de "Catharina" onder de kraan. Op de afspuitplaats spoel ik het zout water uit de motorkoeling en de generator. Dan gaat ze in de (verwarmde) loods voor haar jaarlijkse winterslaap.
    Einde van een zeer mooi seizoen.

    YERSEKE





    WINTERSTALLING - YERSEKE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-03-2012, 17:03 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    29-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 SEPT 2008 - BURGHSLUIS - ZIERIKZEE







    De herfst kondigt zich aan door condenswater op het dek en een heiige lucht: temp. 18-20Ā° C. Met de vloed hebben we precies Ć©Ć©n uur nodig om door de Hammen tot aan de aanloop van Zierikzee te geraken en dan nog 20'  door de geul naar de haven. In het zonnetje meren we aan tegenover cafĆ© "De Gekroonde Suikerbiet". De naam verwijst nog naar vroeger toen hier vele lichters werden geladen met suikerbieten voor de fabriek in Dinteloord.
     
    We slenteren door de winkelstraten, doen boodschappen en vallen op het terras van "De Banjaard" voor den apĆ©ro. 's Avonds vieren we het einde seizoen in ons favoriete resto "Boa Tarde" waar we de nieuwe 4-gangen tapa-menu ontdekken. In de late avond duiken we nog bij een zeer drukke " Biet" binnen voor een afzakkertje. Ondertussen liggen 1 Duits en 2 Britse jachten langszij.
     
    's Morgens vertrekken we, in karavaan, de haven uit met schitterend weer naar Burghsluis. Het weer is tƩ mooi om zo vroeg onze haven binnen te lopen dus besluiten we om de Schelphoek in te draaien waar sinds kort 3 ankerboeien liggen van Rijkswaterstaat. In 1953 brak ook hier de dijk......men probeerde het enorme gat te dichten met betonnen caissons die vanuit Frankrijk versleept werden. Ze werden in het gat afgezonken en liggen daar nu nog altijd als stille getuigen van deze watersnoodramp....zo ontstond de Schelphoek.
     
    We lezen nog wat, drinken koffie en genieten van het mooie nazomertje. Sonja valt uitgeteld in slaap ! Met de kentering laten we "onze Peer" weer brommen om even later op de stroom naar Burghsluis te drijven. 's Avonds eten we pasta i pesto met een glas frisse Picpoul de Pinet.


    ZIERIKZEE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-02-2012, 14:17 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SEPT. 2008 - NAAR COLIJNSPLAAT EN ST. PHILIPSLAND







    Hoge bewolking en zon, goed zicht en een ZO-windje kracht 4. Dat zijn goede voorwaarden om nog een najaarstocht te maken, een rondje Oosterschelde, zeg maar.
    Langs de Hammen en de Overloop van Zierikzee belanden we aan de overkant in Colijnsplaat. Grote haven, klein dorp. Enkele beroepsvissers hebben hier nog hun thuishaven. Achter de dijk ligt het oude gedempte haventje, nu een mooi grasplein. De havenpalen heeft men in de grond laten zitten.De zon heeft het ondertussen gewonnen van de wolken, daarom beleven we hier nog een mooie namiddag.
     
    10 sept.: we maken los in Colijn en tuffen zachtjes de haven uit, de zon op zak !! In de verte zien we de buien landinwaarts trekken. De nu lopende vloed zal ons bij hoogwater afzetten in St. Philipsland dat helemaal aan het einde van de Krabbekreek ligt. Het is een goed betonde, kronkelende kreek met droogvallende platen aan beide kanten. Ook in het kleine haventje zullen we bij laagwater met de kiel op de grond staan. St. Philipsland wordt weinig bezocht door watersporters omdat er niets te zien is en de haven slecht toegankelijk is vanwege de diepgang. Maar MOET er eigenlijk wel iets te zien zijn ?? Niet voor ons....wij komen hier voor de stilte en de natuur. En daarin is VEEL te zien !!!
     
    Als we aanmeren hebben we de hele kaaimuur voor ons. De eb is begonnen, de "Catharina" zakt langzaam mee en zet zich zachtjes in het slik. Sonja gaat zwemmen aan het nabijgelegen strandje maar er is wat bewolking gekomen en dat maakt het toch wat fris! Een warme douche aan boord doet goed en ondertussen is er koffie. 's Avonds zitten we samen onder de plaid naar de avondlucht te kijken en luisteren naar de fouragerende vogels op de zandplaten........Zeeland op z'n mooist !!! 


    COLIJNSPLAAT


    ST. PHILIPSLAND

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-02-2012, 11:58 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    28-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AUG 2008 - NAAR MIDDELBURG







    Augustus loopt reeds op z'n einde. Het is zwaar bewolkt doch rustig weer -ZW 2-3 Bft- en de voorspelling is dat het droog blijft. Vandaag hebben we 2 nieuwe bemanningsleden aan boord : Lotte en Tom. We sturen de "Catharina" over de Oosterschelde op Kats aan. Bij de Zandkreek draaien we naar de sluis voor het Veerse Meer. Na de schutting hebben we ƩƩn uur en 40 min. nodig om het hƩle Veerse Meer af te varen tot aan sluis Veere. Daar worden we op het Kanaal door Walcheren gezet en een uurtje later liggen we in Middelburg voor het bruggetje want de Rouaanse kade ligt vol. Els en Fien wachten ons al op en "den apƩro" is aan boord.
     
    's Avonds eten we samen in het clubhuis van W.V. DE ARNE  "De Kemel" of "'t Kemelken" zoals de Belgische uitbater zelf zegt. Die is van Wachtebeke!! Ge kunt hier ook "ne Westvleteren" nuttigen, wĆ©l tegen E 10,-- /stuk
     
    Op de terugtocht zijn we weer met ons twee. We hebben veel condenswater aan boord, de voorbode van de herfst, maar een weldadige zon doet zich al voelen en het belooft een prachtige dag te worden. We treffen een bomvolle Zandkreeksluis maar we passen er als laatste nog net bij. Op de Oosterschelde zit het tij tegen. Sonja stuurt door de tonnenlijn richting Zierikzee. We kachelen drie uren tegenstroom tot Burghsluis. Ook heb ik het steunzeil niet bijgezet (gemakzucht) want die had ons nog een duwtje in de rug kunnen geven met deze oostenwind. Stom, stom !!  Maar ach, morgen is het weer een mooie dag en ideaal om mosselen te trekken.








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-02-2012, 17:46 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    27-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZOMER 2008 - NAAR ST-ANNALAND







    Begin augustus, we zijn weeral op het water met een matige ZZW 3 Bft. Aan de Schelphoek zetten we het steunzeiltje bij. Eigenlijk meer voor de show dan voor het nut, maar ja, het oogt ook mooi !! We stuiven met de vloed door het Keeten en als de wind helemaal wegvalt haal ik ook het zeiltje terug weg, anders wordt het belachelijk !! 
     
    We draaien stuurboord de Krabbekreek in en meren 20 min. later in de haven van St.Annaland. 's Avonds aan boord gegeten en nog naar 't dorp geweest voor koffie en ijs. Tot donker aan boord buiten gezeten in deze zachte avond.
     
    De zomer weet van geen ophouden; reeds om 08.00 h 's morgens zwemmen er vaders met hun kinderen in de haven. Een mooie dag om te ankeren vinden wij en even later gaat in de Krabbekreek de "spijker" overboord op 5 m diepte. Hier is het genieten van de droogvallende plaat met z'n fouragerende waadvogels. We luieren in de kuip, lezen wat, bekijken de scheepvaart en vergeten ook niet om commentaar te geven ...In de namiddag voelen we de wadsteunen de grond raken maar drie kwartier later zijn we alweer los en gaat het "anker op". Zachtjes vooruitschuivend verlaten we de Krabbekreek en in het Mastgat en Keeten krijgen we lastige hekgolven van de beroepsvaart. Op de Slikken van Viane zien we nog een zeer grote zeehond en er duikt een bruinvis naast ons op in het Keeten. Sonja is weer roerganger. Met tegenstroom komt Burghsluis in zicht. 's Avonds zitten we in onze thuishaven weer tot donker op het voordek.....zalige dagen !!!
    Maar 's nachts : donder en bliksem en ....vƩƩl regen !!!


    DE KRABBEKREEK BIJ ST-ANNALAND

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-02-2012, 00:00 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZOMER 2008 - NAAR STAVENISSE







    23 juli : de zomer heeft eindelijk z'n intrede gedaan, zij het schoorvoets. Eerst maar eens een paar emmers mosselen rapen aan de Westbout. In de late namiddag vertrekken we nog onder een stralende zon en met weggevallen wind naar Stavenisse. Enkel aan te lopen vanaf 3 uur voor tot 3 uur na hoogwater dus met de vloedstroom varen we door de Hammen richting Zeelandbrug. Sonja is roerganger. Bij de Witte Tonnen Vlije laten we ons verrassen door de hekgolven van een raceboot en verliezen daarbij 2 schone glazen. Ik maak me kwaad.....maar ook op mezelf; de kombuis moet altijd opgeruimd zijn tijdens het varen.
     
    We lopen Stavenisse binnen om 18.45 h en meren aan tegenover L. Merks. We geven Leo en Marleen een emmer mosselen die onmiddellijk op 't vuur gaan. 's Avonds nog een plezante babbel op de steiger, we hebben wƩl last van de muggen, hier in Stavenisse en als we later in bed liggen houdt ƩƩn enkele mug ons bezig, GRRR......


    ZOMER IN STAVENISSE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-02-2012, 00:00 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 18/05-24/05 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!