koken
Inhoud blog
  • lekker soepje voor de feestdagen
  • Inhoud blog
  • lekker soepje voor de feestdagen
  • Zoeken in blog

    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    21-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Klassieke Franse Uiensoep

     

    Benodigheden:

     

    4 ajuinen

    ½ l kippenbouillon

    300 g gemalen gruyere

    peper en zout

    1 laurierblad

    1 stokbrood

    100 g boter

     

    Bereiding:

     

    Pel de ajuinen en snij ze in de helft

    Snij de halve ajuinen in ringen

    Stoof de ringen in boter in een grote pot en laat ze rustig garen,

    Voeg de kippenbouillon toe samen met het laurierblad, peper en zout

    Laat rustig koken.

    DEZE SOEP NIET MIXEN

    Snij het stokbrood in stukken en leg er de kaas op,

    Laat deze 10 min roosteren in een oven van 200° c of  toast de stukken stokbrood

    Doe de soep in kommetjes en leg er de toast erin en overstrooi met veel kaas en laat deze

    Nog 10 min roosteren in de oven.

    Serveer de soep en leg er de warme kaastoasten op

    Dien zeer warm op.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    21-03-2006, 15:56 geschreven door willy
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Klassieke Franse Uiensoep

     

    Benodigheden:

     

    4 ajuinen

    ½ l kippenbouillon

    300 g gemalen gruyere

    peper en zout

    1 laurierblad

    1 stokbrood

    100 g boter

     

    Bereiding:

     

    Pel de ajuinen en snij ze in de helft

    Snij de halve ajuinen in ringen

    Stoof de ringen in boter in een grote pot en laat ze rustig garen,

    Voeg de kippenbouillon toe samen met het laurierblad, peper en zout

    Laat rustig koken.

    DEZE SOEP NIET MIXEN

    Snij het stokbrood in stukken en leg er de kaas op,

    Laat deze 10 min roosteren in een oven van 200° c of  toast de stukken stokbrood

    Doe de soep in kommetjes en leg er de toast erin en overstrooi met veel kaas en laat deze

    Nog 10 min roosteren in de oven.

    Serveer de soep en leg er de warme kaastoasten op

    Dien zeer warm op.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-03-2006, 15:56 geschreven door willy
    Reacties (0)
    13-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    HINDEFILET MET KLASSIEK GARNITUUR.

     

    Benodigdheden:

     

    800g hindefilets

    4 dl wildfonds

    2 potjes veenbessen

    4 kleine peren

    4 kleine appels

    2 dl rode wijn

    kaneel

    4 stronkjes witloof

    200g spruiten

    2dl room

    100g boter

     

    Bereiding:

     

    Schil de peertjes, laat ze koken in rode wijn met kaneel.

    Snij de appel in een ster en laat even koken in een weinig water.

    Doe er de veenbessen op , haal eventueel het klokhuis eruit.

    Stoof het witloof en laat uitlekken , daarna bakken in een pan.

    Spruiten koken , afgieten en aanbakken.

    Bak de hindefilets aan en laat ongeveer 10 à 15 min garen in de oven.

    Zet de wildfonds op het vuur , voeg er room en veenbessen toe en even laten koken.

    Niet te hard roeren want anders gaan de veenbessen stuk.

    Garneer alles mooi op een bord.

    Smakelijk.  


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    13-03-2006, 15:10 geschreven door willy
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    HINDEFILET MET KLASSIEK GARNITUUR.

     

    Benodigdheden:

     

    800g hindefilets

    4 dl wildfonds

    2 potjes veenbessen

    4 kleine peren

    4 kleine appels

    2 dl rode wijn

    kaneel

    4 stronkjes witloof

    200g spruiten

    2dl room

    100g boter

     

    Bereiding:

     

    Schil de peertjes, laat ze koken in rode wijn met kaneel.

    Snij de appel in een ster en laat even koken in een weinig water.

    Doe er de veenbessen op , haal eventueel het klokhuis eruit.

    Stoof het witloof en laat uitlekken , daarna bakken in een pan.

    Spruiten koken , afgieten en aanbakken.

    Bak de hindefilets aan en laat ongeveer 10 à 15 min garen in de oven.

    Zet de wildfonds op het vuur , voeg er room en veenbessen toe en even laten koken.

    Niet te hard roeren want anders gaan de veenbessen stuk.

    Garneer alles mooi op een bord.

    Smakelijk.  


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-03-2006, 15:10 geschreven door willy
    Reacties (0)
    07-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    POMPOENSOEP MET BLADERDEEGKOEKJE

     

     

    Benodigdheden:

     

    2 vellen bladerdeeg

    1 pompoen

    2 ajuin

    peper en zout

    2 eieren

    2 aardappelen

    2 bouillonblokjes

     

     

    Bereiding:

     

    De pompoen in4 snijden, pitten uithalen ,in kleine stukjes snijden en in een pot met water doen.

    De ui en de aardappel schillen, snijden en bij de soep doen.

    Soep laten gaar koken en mixen.

    Soep in kommetjes doen, de randen met eigeel insmeren.

    Bladerdeeg openleggen en cirkels uitsnijden, iets groter dan het kommetje en deze over de kommetjes leggen.

    Bovenkant met eidooier insmeren.

    Ongeveer 15 min in de oven op180°

    smakelijk

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-03-2006, 15:37 geschreven door willy
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 08/01-14/01 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 04/04-10/04 2005
    Archief per week
  • 08/01-14/01 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 04/04-10/04 2005
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Blog als favoriet !

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!