Fjak@


Image and video hosting by TinyPic

19-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooi gedaan he

.


Categorie:Humor algemeen
» Reageer (10)
18-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sebastiaan .auteur : Annie M.G. Schmidt

Sebastiaan


Dit is de spin Sebastiaan.
Het is niet goed met hem gegaan.

LUISTER!

Hij zei tot alle and're spinnen:
Vreemd, ik weet niet wat ik heb,
maar ik krijg zo'n drang van binnen
tot het weven van een web.

Zeiden alle and're spinnen:
O, Sebastiaan, nee, Sebastiaan,
kom, Sebastiaan, laat dat nou,
wou je aan een web beginnen
in die vreselijke kou?

Zei Sebastiaan tot de spinnen:
't Web hoeft niet zo groot te zijn,
't hoeft niet buiten, 't kan ook binnen
ergens achter een gordijn.

Zeiden alle and're spinnen:
O, Sebastiaan, nee, Sebastiaan,
toe, Sebastiaan, toom je in!
Het is zó gevaarlijk binnen,
zó gevaarlijk voor een spin.

Zei Sebastiaan eigenzinnig:
Nee, de Drang is mij te groot.
Zeiden alle and'ren innig:
Sebastiaan, dit wordt je dood...

O, o, o, Sebastiaan!
Het is niet goed met hem gegaan.

Door het raam klom hij naar binnen.
Eigenzinnig! En niet bang.
Zeiden alle and're spinnen:
Kijk, daar gaat hij met zijn Drang!

PAUZE

Na een poosje werd toen éven
dit berichtje doorgegeven:
Binnen werd een moord gepleegd.
Sebastiaan is opgeveegd.

 


Categorie:Gedichten
» Reageer (7)
17-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fjak@'s foto van de week.

.


Categorie:Fjak@'s foto van de week.
» Reageer (16)
16-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Showdance

Showdance

Oubollig of niet?

 Na het succes van de showballetten in de jaren ’70 en revuevoorstellingen waarin showdansers een grote rol speelden was het een tijdlang stil rond de showdance. Tot Joop van den Ende de musical naar Nederland haalde, en hiermee een groot publiek wist aan te spreken.

Ook op televisie is weer veel aandacht voor showdance. Waar in de jaren ’70 en ’80 veel showballetten ingezet werden om programma’s op te luisteren, zien we nu een andere trend: de programma’s focussen zich op de mens achter de danser, het selectieproces en het ‘beroemd’ worden. Idols voor dansers. Zo werd de hoofdrolspeler voor de musical Tarzan niet in de beslotenheid van een theater gezocht, maar kon heel Nederland de audities volgen op televisie. Ook de musical Fame zocht mensen voor de cast via een televisieprogramma.

Hard werken

Showdance heeft een grote aantrekkingskracht op jongeren door de glamoreuze uitstraling. Maar achter de show zit een wereld waarin hard gewerkt moet worden en concurrentie heerst. De meeste showdancers worden niet toevallig ontdekt bij een auditie, maar hebben een lange opleiding achter de rug. Sommigen hebben een dans- of toneelopleiding, maar er bestaan in Nederland en België ook specifieke opleidingen voor showdance.

Zie maar op zondag VTM  om 19.55u naar SoYou Think You Can Dance

Leren voor showdancer

Een zo’n opleiding is de FaFa academy in Den Haag. Aan deze school worden jonge getalenteerde leerlingen naast hun reguliere opleiding of werk in vijf jaar klaargestoomd voor de wereld van de showdance. Naast zang, acteren, jazz- en klassiek ballet worden de leerlingen onderwezen in nieuwe dansstijlen, tap en show/ musicaldans, entertainment, presentatie, make-up podiumvorming, mannequintechnieken, dans- en theatergeschiedenis, innerlijke en uiterlijke verzorging, acrobatiek, anatomie, beroepshouding, notenleer, voorbereiding audities/castings.

Werken als showdancer

Een ‘afgestudeerde’ showdancer kan op veel plaatsen terecht. In het ballet bij de grote shows in Ahoy van bijvoorbeeld Frans Bauer. In een van de vele grote musicalproducties. Of als danser in een dinner show. En in het buitenland is een nog veel ‘groter podium’.

 

.


Categorie: Bevolking en Biologie
» Reageer (14)
15-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fjak@ wenst je een fijne zondag en brengt een bloemmetje mee voor jou

.


Categorie:Bloemen, planten,dieren , natuur
» Reageer (15)
14-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kooitje. auteur : C. Buddingh'

Kooitje

mooi is een kooitje
met een kanarie erin

heel mooi ook een kooitje
met een parkiet erin

met een merel erin, met een kolibri erin,
een slavink erin, een bos wortelen erin
blokjes marmer erin, een glas water erin

maar het mooiste is eigenlijk
een kooitje met niets erin


Categorie:Gedichten
» Reageer (18)
13-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto met humor , aller welke kat gaat nu op de scanner liggen Minouche natuurlijk.

.


Categorie:Foto met humor
» Reageer (13)
12-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voedselschaarste leidt tot mondiale honger naar land



Voedselschaarste leidt tot mondiale honger naar land

 

De grote vraag naar voedsel, palmolie en biodiesel leidt tot een stijgende vraag naar landbouwgrond in ontwikkelingslanden. Vooral de grote megadeals tussen regeringen krijgen veel aandacht, maar we moeten niet vergeten dat de meeste aankopen klein zijn en op lokaal niveau de bestaanszekerheid van de bevolking kunnen ondermijnen, waarschuwen verschillende wetenschappers.

Vorige week was het raak in Guatemala, in Valle del Polochic in het noordoosten van het land. "Achthonderd inheemse families in veertien dorpen zijn met traangas van hun land verdreven", zegt Duncan Pruett van Oxfam Novib. "Er is een dode gevallen, verschillende mensen zijn gewond geraakt en een paar duizend mensen zijn hun huis kwijt." De boeren bewerken het land al dertig jaar, maar volgens de rechter is de grond van een palmoliebedrijf.

Dit voorbeeld laat zien dat het niet alleen gaat om grote lappen grond die worden opgekocht door multinationals of regeringen uit Azië. Heel veel grondaankopen gebeuren op kleine schaal en vaak buiten het formele proces om, zo bleek gisteren op een symposium voor wetenschappers in Utrecht. Door het neoliberale klimaat zijn er voor internationale investeerders steeds minder barrières om mee te doen op deze markt.

Schaarste
In 2009, net na de explosie van prijzen in 2008, werd er maar liefst 45 miljoen hectare grond verhandeld, schatte de Wereldbank in een rapport, een half jaar geleden. Het grootste deel daarvan was in Afrika. De Wereldbank zag vooral kansen voor ontwikkelingslanden om hun landbouw te moderniseren en geld te verdienen. Critici wijzen er echter op dat deze baten vaak aan de arme bevolking voorbij gaan. Waarom zou hun land moeten worden gebruikt om voedsel of biobrandstof te verbouwen voor rijke consumenten?

De negatieve gevolgen zijn vaak voor de inheemse bevolking, zoals in het beboste noorden van Cambodja, vertelde ontwikkelingsgeograaf Guus van Westen. "De Khmer, de grootste bevolkingsgroep van het land, dringen steeds meer door, kappen het woud en planten er rubber. Ze krijgen de concessies omdat het land toch als 'leeg' is bestempeld."

De oorspronkelijke bewoners zijn voor hun levensonderhoud afhankelijk van het bos en hebben de ruimte nodig voor hun veeteelt en hun wisselbouw. Dat verliezen ze. "Kortom: ze worden afhankelijker en het aantal mogelijkheden om te overleven neemt af." Van Westen ziet wel een dilemma: "Moeten we proberen met alle macht hun traditionele levensstijl te verdedigen? De druk van de demografie en de commercialisering van landbouw is niet tegen te houden."

"Het is onvermijdelijk", vindt ook Rita Esimu Sewornu, landeconoom in Ghana. "De maatschappij verandert en moderniseert. Het hangt er dus vanaf hoe het wordt gedaan en of de rechten van de bevolking worden gerespecteerd. Mensen moeten voldoende gecompenseerd worden, zodat ze in hun bestaanszekerheid kunnen voorzien."

Lokale autoriteiten
Dat kan alleen als de lokale autoriteiten sterk genoeg zijn om eisen te stellen aan grote spelers, blijkt uit onderzoek in het district Berau in het oosten van Kalimantan, waar oerwoud moet plaatsmaken voor palmolie of steenkoolmijnen. Dat heeft niet alleen directe gevolgen voor de bevolking, die haar leefmilieu aangetast ziet, maar ook indirecte. De ontginning trekt veel migranten aan, die ook weer grond kopen. Bovendien gaan mensen steeds meer producten voor de handel verbouwen, in plaats van rijst, waardoor de voedselzekerheid afneemt.

"Het leidt vaak tot conflicten met de lokale bevolking, maar ik zie ook kansen", zegt Rizki Pandu Permana, die vanuit Nederland en Indonesië deelneemt aan dit onderzoek. "Lokale autoriteiten kunnen er bijvoorbeeld geld mee verdienen. Die stellen ook echt eisen aan bedrijven. Ze zijn verplicht tot een dialoog met de bewoners. Het is nog te vroeg om te zien hoe dat uitpakt. Wat we al wel kunnen zien is dat grootschalige investeringen niet de banen opleveren die worden beloofd. Kleinschalige landbouw moet dus altijd worden gesteund."

Europeanen
We moeten het opkopen van landbouwgrond niet te snel veroordelen, vindt Josh Maiyo, een Keniaanse docent politieke economie aan de Universiteit van Amsterdam. "De verontwaardiging hier richt zich vaak op die Aziaten die Afrika opkopen. Maar Europeanen hebben een blinde vlek. Zij hebben nog steeds veel meer grond in Afrika dan in totaal wordt aangekocht. Er is niets mis met het duur verkopen van je hulpbronnen. Er is alleen wel iets mis als het land daardoor wordt uitgeput."

Volgens Maiyo mogen we wel eens naar onze eigen bedrijven kijken. Zoals de Nederlandse bloementelers die op een zeer intensieve manier landbouw bedrijven in Kenia. "Er wordt veel mest gebruikt, de bodem wordt uitgeput en er wordt heel veel water onttrokken. Ze exporteren water van Kenia naar Nederland. Op een dag is het uitgeput en dan gaan ze naar een ander land. Dat soort praktijken keur ik wel af."
 

 

 

 

 


Categorie: Bevolking en Biologie
» Reageer (13)
11-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hurtigruten Route

 

Hurtigruten Route

 

De klassieke Hurtigruten zeereis langs de imponerende kustlijn van Noorwegen staat bij menig op het verlanglijstje. De tocht is in elk jaargetijde een unieke en bijzondere ervaring; in de zomer heb je de middernachtzon, in de winter worden de witte bergtoppen magisch verlicht door het noorderlicht. Hoewel elk seizoen zijn eigen specifieke aantrekkelijkheden heeft, is een tocht in de winter langs de besneeuwde kust extra fotogeniek.

.

De Hurtigruten wordt internationaal erkend als "de mooiste zeereis ter wereld". Elke dag vertrekt er een Hurtigruten postboot die in twaalf dagen van Bergen in het zuiden naar Kirkenes als noordelijkste keerpunt en weer terug vaart. Deze legendarische zeereis is ontstaan wegens een gebrek aan goede verbindingen tussen het noorden en zuiden van Noorwegen. Richard With heeft de Noorse kust in kaart gebracht en stippelde het meest gunstige traject uit. Al snel kreeg de lijndienst bekendheid als Hurtigruten, wat in het Nederlands letterlijk ‘snelle route’ betekent. Tot de hoogtepunten van de 12-daagse reis behoren de fantastische fjordenlandschappen en de vaardige aanlegmanoeuvres in de pittoreske havensteden, 34 keer noordwaarts en 33 keer op de zuidwaartse route.


.

De reis kan je eigenlijk niet vergelijken met een cruise, met name omdat de Hurtigruten in eerste instantie een vrachtschip is met passagiersaccommodatie. Het dagelijkse laden en lossen maakt je direct deelgenoot van het leven van de Noren en geeft de zeereis iets bijzonder authentieks. De sfeer aan boord is ongedwongen en informeel, de hutten zijn eenvoudiger (met name op de oudere schepen) en het aantal bemanningsleden is niet zo groot.

Nu zijn er wel reis agentschappen die waarmee je eerst met het vliegtuig naar verschillende vertrekpunten kunt en is de boot een luxe cruiseschip geworden,

maar nog altijd wel met de moeilijk te bereiken plaatsen wordt de vracht en post gelost.


Categorie: Bevolking en Biologie
» Reageer (11)
10-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fjak@'s foto van de week! Hier zit een haar in de boter denk ik

.


Categorie:Fjak@'s foto van de week.
» Reageer (10)
09-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij Worden Wakker aub lees dit het is geen verzinsel.

De Bilderberggroep wil de mensen tot slaven maken 
 

Onderzoeker Daniel Estulin waarschuwt voor geheim elitair genootschap: de Bilderberggroep.

De Bilderberggroep is een exclusieve eliteclub waar mensen uit alle wereldtopmilieus, van industriëlen tot politici en adellijken, officieus met elkaar kunnen praten.

Dat is de officiële versie. 'Een leugen,' zegt onderzoeker Daniel Estulin, die de Bilderberggroep al jaren volgt. 'De Bilderberggroep is een geheim genootschap met slechts één doel: de wereldmacht en de totale onderwerping van de mens aan de belangen van de superrijken en supermachtigen. Met andere woorden: een terugkeer naar het lijfeigenschap en de slavernij.'

Het zijn straffe woorden, maar Daniel Estulin bestudeert de Bilderberggroep al lang. Hij is een van de weinigen die beschikt over inside-informatie. Via zijn vader en grootvader heeft Estulin contacten in de wereld van de inlichtingendiensten en bovendien zijn niet alle deelnemers aan de Bilderbergconferentie even overtuigd van de legitimiteit van de doelstellingen en al wel eens bereid tot het geven van informatie, soms op risico van carrière of zelfs leven.

De Bilderbergclub is een geheime internationale organisatie van financiers, politici en multinationale bedrijven en werd in 1954 opgericht onder impuls van de Nederlandse prins Bernhard, die meende dat veel problemen konden worden vermeden als invloedrijke mensen vanuit de coulissen de wereld zouden besturen. Een soort schaduwwereldregering, dus.

De eerste conferentie vond plaats in hotel Bilderberg in het Nederlandse Oosterbeek, vandaar de naam. Sindsdien kwam het genootschap geregeld bijeen, in strikt afgegrendelde luxehotels en in het diepste geheim.

De ledenlijst leest als een selectie van de meest invloedrijke en rijke mensen, onder wie Henry Kissinger, bankier David Rockefeller, Romano Prodi - die in september 1999 na een Bilderbergconferentie voorzitter werd van de Europese Commissie –, voormalig Amerikaans defensieminister Donald Rumsfeld en ex-president Bill Clinton maar ook de Belg Etienne Davignon, die voorzitter is van de elitaire kring.

Alle deelnemers accepteren volstrekte zwijgplicht. Noch over de agenda, noch over de interne discussie, noch over eventuele conclusies, wordt ook maar met één woord gecommuniceerd met de buitenwereld. Dat dit zeker voor actieve politici en hogere ambtenaren indruist tegen elk democratisch principe hoeft geen betoog.

Daniel Estulin zit de Bilderbergclub al jaren op de huid, weet altijd uit te vlooien waar en wanneer de bijeenkomst wordt gepland en schreef over de club een even schokkend als boeiend boek, in tal van landen al een bestseller. 'Na Bilderbergbijeenkomsten heb ik al vaak voorspellingen gedaan, onder meer de ondergang van Margaret Thatcher en de recentste spectaculaire olieprijzen.

Geloof me, ik ben geen helderziende, maar baseer me op inside-informatie. Achter de deuren van de Bilderbergconferentie worden beslissingen genomen die ons allemaal raken. En dat zal in de toekomst nog tastbaarder worden.' Hebben de Bilderbergers niet reeds alle geld en macht die ze wensen? Daniel Estulin: 'Ja, maar ze willen dat vooral zo houden.

Dat kan slechts door wereldcontrole, en dat willen de Bilderbergers bereiken door de creatie van een wereldomvattend bedrijf: een wereldregering van marionetten met de Bilderbergers als de poppenspelers. Het klink contradictorisch, maar wat de super- kapitalisten van de Bilderberggroep nastreven, is een soort socialistische dictatuur.

Dat soort centraal en autoritair bestuur zou hen de ultieme monopolies opleveren. Hoe is de adel indertijd rijk geworden? Door het heffen van tol en belastingen en het creëren van monopolies. Hoe zijn de supermiljardairs van Amerika rijk geworden? Door te profiteren van de staatsmonopolies op de uitbouw van het Amerikaanse spoorwegennet in de negentiende eeuw. Hoe worden die miljardairs vandaag nog rijker?

Door al even schaamteloos te profiteren van het ultieme staatsmonopolie: het leger. De Bilderbergers staan niet enkel politiek en financieel aan de top, zij leiden ook het internationale militair-industriële complex. Bovendien beheersen de Bilderbergers de twee voornaamste wereldhandels: drugs en olie.

Als de Bilderbergers achter de schermen een centraal wereldgezag zouden leiden, zouden zij daarvoor een vrijgeleide krijgen. Voor drugs is dat al zo. De internationale drugshandel is een miljardenbusiness. Ooit bij stilgestaan hoe die onvoorstelbare geldzee wordt witgewassen? Dat kan niet per honderd euro, daarvoor is de geldstroom veel te groot.

Nee, dat gebeurt via grote banken en respectabele internationale bedrijven, via Wall Street en de Londense beurs. Toen ik mijn onderzoek begon, sprak ik met een topbankier, een Bilderberger. "Je zult van de groep nooit iets begrijpen als je niet weet hoe geld werkt en hoe men geld laat werken," zei hij. Hij heeft gelijk. En moeten we verwonderd zijn?
Velen durven zelfs niet verder meer gaan met hun opzoekingen.


 
De CIA controleert al van in de sixties grote delen van de drugshandel. Ze hebben met dat geld campagnes gefinancierd en regeringen ten val gebracht. Dat is gedocumenteerd. De inval in Afghanistan gaf hun, naast controle over essentiële oliepijpleidingen, nog meer greep op de heroïnehandel.

En door de vernietiging van Joegoslavië hebben ze zich verzekerd van de voornaamste leverantielijnen van heroïne naar Europa. Experts twijfelen er niet aan: als alle drugsgeld in één keer uit de wereldeconomie zou worden gehaald, zou die ineenstorten. En niemand heeft zoveel economische macht als hij niet tot de Bilderbergerclub behoort. Dat staat men niet toe.

Vandaar de harde houding tegen de Colombiaanse cocaïnekartels. Dat zijn outsiders die men klein wil houden. De Colombianen hebben dat, na het dreigen met een Amerikaanse inval, goed begrepen. Ze proberen niet meer Amerikaanse bedrijven te kopen en stellen zich tevreden met het kopen van een beperkt aantal aandelen die een bevredigende winst opleveren. Helemaal witgewassen, natuurlijk.

Witter dan wit zelfs. Spelen er nog andere factoren? Een tweede reden waarom de Bilderbergers zich van de wereldmacht willen verzekeren, is de wetenschap dat onze olievoorraden niet meer zo groot zijn als officieel wordt beweerd. Aan het huidige tempo is er nog amper olie voor twintig jaar.

Daarna wordt de nog beschikbare olie onbetaalbaar voor de huidige massaconsumptie. Zal ze enkel nog naar de top gaan. Met andere woorden: naar de Bilderbergers. Tegen die crisistijd willen zij twee soorten mensen creëren: een postindustriële elite van superrijken en -machtigen - een nieuwe adel, zeg maar - en de anonieme massa die voor hen zal werken. En consumeren. Daarbij zullen slachtoffers vallen. Veel slachtoffers.'

In een document uit 1974 met de titel 'US Population Study', bestemd voor Henry Kissinger, staat dat de bevolking tegen 2000 moet verminderen met 500 miljoen mensen en tegen 2050 met 3 miljard. Als olie steeds schaarser wordt, zullen ook de voedselproductie en het transport duur worden, om nog maar te zwijgen van verwarming en andere nutsvoorzieningen.

Dat zal de bevolking vanzelf wel uitdunnen, dunkt me. Het is ook voor de olie dat Amerika Irak is binnengevallen. U gelooft toch niet dat Bush ook maar één seconde geloofde in de mythe van Saddams massavernietigingswapens? Hetzelfde geldt voor 9/11. Ik spreek mij er niet over uit of andere duistere krachten dan het moslimextremisme achter de aanslagen van 9/11 zaten, maar wat mij betreft is wel aan- getoond dat de Amerikaanse overheid wist wat er stond te gebeuren.

Ik Fjak@ doe hier drie voorbeelden zelf bij :
1. Heb je ooit zo'n klare video beelden gezien hoe die twee vliegtuigen de WTC torens binnenvlogen!!!
Wist je dat ze daarna diezelfde video's wat vertroebelt hebben via  video's op You Tube te zetten .
2.Daar werkten zoveel mensen , ken jij één bekende persoon die daar toen om dat uur aan het werken was.
Wist je dat Sarah Ferguson ooit hertogin van York door haar huwelijk met prins Andrew, na haar scheiding vanaf 1997 tot 2008 de officiële woordvoerster was van de Weight Watchers daar werkte, hoofdkantoor WTC torens.
Ze werd gewoon tegen gehouden in een file zodat ze niet tijdig op haar werk geraakte.
Probeer nu maar eens te zoeken van wanneer ze daar officieel werkte de meeste spreken vanaf 2005 na 9/11/2001.
3.Wat zeggen ze nu over de klokkenluiders Julian Assange en Snowdon, voor vele zijn het helden, voor de andere een bedreiging.

Had men gewild, dan had men die aanslagen kunnen voorkomen. Waarom wilde men niet? Omdat het een excuus opleverde om eerst Irak en vervolgens Afghanistan in te nemen. En omdat het een externe vijand opleverde. Het eerste vanwege de oliebelangen, het tweede omdat men de individuele vrijheid steeds meer aan banden wil leggen.

Voor wie dit van de hand wil doen als een idiote samenzweringstheorie: er zijn precedenten. Het is historisch aangetoond dat de Amerikaanse overheid wist van de op stapel staande Japanse aanval op Pearl Harbor. Meer zelfs: men heeft nog meer schepen naar Hawaï gestuurd opdat de ravage en de verontwaardiging van de Amerikaanse publieke opinie optimaal zou zijn.

Dat had men nodig om de States in de Tweede Wereldoorlog te brengen. En uit onder- tussen publiekelijk gemaakte documenten werd in 1962 gedacht aan een Operation North Woods. Dat was een Amerikaans plan om eigen schepen op te blazen en in naam van de slachtoffers Cuba binnen te vallen. Dat plan werd afgeblokt door pesident Kennedy, maar de intentie staat wel op papier. En we weten wat er met Kennedy is gebeurd.

Met andere woorden: de Bilderbergers hebben een boeman nodig, en dat zijn dit keer Osama bin Laden en Allah. In naam van die bedreiging eigenen de Bilderbergers zich overal ter wereld steeds meer fundamentele burgerrechten en toe. Wie protesteert, wordt afgedaan als antipatriot of zelfs terrorist.

Wie hieraan twijfelt, moet zich maar eens afvragen waarom Bush de wereldwijde war on terror heeft uitgeroepen zonder er ook maar even aan te denken de ware wortels van het kwaad aan te pakken: armoede, frustratie, wederzijdse onwetendheid, de Amerikaanse buitenlandse arrogantie.

Met het geld dat nu al in Afghanistan en Irak is uitgegeven, had men veel mensen kunnen helpen. U vreest ook een enorme explosie van de elektronische Big Brother. Men hoeft geen aanhanger van samenzweringstheorieën te zijn om te beseffen dat die aan de gang is: u kunt geen betaling doen, geen aankoop verrichten, geen belangrijke straat oversteken, geen vliegtuig nemen, zonder te worden geregistreerd, gefilmd, gecontroleerd.

Nu trachten de Bilderbergers er ook het chippen van mensen door te krijgen. Het onderhuids aanbrengen van chips onder het mom van gebruiksgemak en veiligheid. Eventueel gekoppeld aan vaccinaties. Kan men dat blijven weigeren als men het bijvoorbeeld verplicht voor vliegreizen?


 
Men wil dat de norm maken, zodat wie weigert zichzelf sociaal marginaliseert. Cash geld verdwijnt steeds meer voor virtueel geld. Als cash geld helemaal verdwijnt, zal geld niet meer zijn dan enkele cijfers op een beeldscherm. Met één druk op de knop kan men die spoorloos laten verdwijnen en dissidenten en andersdenkenden ook economisch iso- leren. Daarvan konden Stalin, Hitler of Mao enkel maar dromen.

Maar dat soort dictators zit in de schoot van de Bilderberggroep op zijn kans te wachten. De Bilderberggroep gaat zelfs liquidatie niet uit de weg, zegt u. 'Er werden al drie aanslagen op mijn leven gepleegd. Bilderbergers zitten achter de moord op Aldo Moro, achter de Watergate-affaire die Nixon de kop kostte en achter de politieke liquidatie van Thatcher.

Waarom dat niet in het nieuws komt? Omdat de Bilderbergers de media controleren. Uit stukken van het Amerikaanse Congres blijkt dat in 1915 de 27 belangrijkste miljonairs van de States de 135 belangrijkste kranten van het land onder zich hebben verdeeld.

Nu zijn er in de States zo’n 12 à 15 grote belangrijke kranten die allemaal door Bilderbergers worden gecontroleerd. Hetzelfde geldt voor de televisieketens, grote uitgeverijen en filmmaatschappijen. De Bilderbergers gaan ook elegante oplossingen niet uit de weg. Ik kreeg geld aangeboden om mijn onderzoek te staken. En politici geraken nooit aan de internationale top als ze zich niet tot de Bilderbergclub bekennen. Ook jullie prins Filip is een Bilderberger. Niet om zijn bekwaamheden weliswaar, maar als toekomstig koning der Belgen.

Overigens zijn zowat alle koninklijke families in de Bilderberggroep vertegenwoordigd. Als de val van het communisme iets heeft bewezen, dan wel dat een te strikt gecontroleerde maatschappij, waarin niet kan gezondigd worden en de menselijke creativiteit geen vrijheid krijgt, ooit móet exploderen. Elke dictatuur gaat vroeg of laat onderuit.

Op lange termijn doen ook de Bilderbergers geen goede zaak, lijkt mij. Zij zijn van het tegendeel overtuigd, en als ze slagen, zitten ze voor lange tijd gebeiteld. De massa zal het druk genoeg hebben met overleven. En die gewone mensen tellen voor hen niet. Voor hen moet economie niet in dienst van de mens staan, maar omgekeerd.

Daarom is het zaak die massa te mobiliseren en bewust te maken, ook via vakbonden en consumentenorganisaties. Via die weg kunnen we de plannen van de Bilderbergers nog een halt toe roepen.

En hoewel ik me geen illusies maak, hopelijk draag ik met mijn boek bij tot die bewustwording.'




Bron: Primo tv gids
Tekst: Dominique Trachet


Categorie: Bevolking en Biologie
» Reageer (14)
08-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fjak@ wenst je een fijne zondag en brengt een bloemmetje mee voor U

.


Categorie:Bloemen, planten,dieren , natuur
» Reageer (15)
07-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aangebrand . Auteur : A.C.W. Staring

Aangebrand

Aagt Morsebel nam kleine Piet
In kost, en als het kind, te middag aangezeten,
Haar soms zijn walging merken liet:
De vieze bijsmaak van heur knoeisels werd geweten
Aan kaarsvet, roet, noch snuif; 't was altoos : ‘Lekkertand,
Wat zou het zijn, als aangebrand?’
Nu kwam er eens een schotelvol groen eten
Te voorschijn, die Kok Aagt spinazie had geheten:
Hiervan kreeg kleine Piet zijn deel op 't bord gesmakt;
Hij roert er in; hij vindt twee achterpoten
Van d' arme kikvors, onder 't warmoes kort gehakt,
En legt, met de ogen half gesloten,
Zijn eetvork neer, terwijl hij vraagt:
‘Heeft aangebrand ook voetjes, moeder Aagt?’

 


Categorie:Gedichten
» Reageer (14)
06-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto met humor

.


Categorie:Foto met humor
» Reageer (10)
05-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Globe Theatre

The Globe Theatre

Het theatergebouw van William Shakespeare

The Globe Theatre is een replica van het theatergebouw waar William Shakespeare met zijn toneelgezelschap speelde. Als je dit nagebouwde theater bezoekt, kun je je goed voorstellen hoe de stukken van Shakespeare opgevoerd werden en hoe een theater er in die tijd uit zag. Je kunt er ook kostuums, instrumenten en informatie over special effects uit de tijd van Shakespeare bekijken. Je gaat terug in de tijd, terug naar de 17e eeuw.

Het oorspronkelijke Globe Theater werd in 1599 gebouwd in Londen. Het theater is beroemd omdat de werken van William Shakespeare hier uitgevoerd werden. Shakespeare speelde samen met zijn theatergezelschap; The Lord Chamberlain’s Men in zijn eigen toneelstukken. Verschillende stukken van Shakespeare werden hier voor het eerst opgevoerd.

Eerste theaterwijk in Londen

The Globe ligt aan de zuidelijke oever van de rivier de Theems in Londen. Dit was in de tijd van koningin Elizabeth I het entertainmentgebied van Londen. Dit gedeelte van Londen was door de Theems van de rest van de stad afgescheiden en viel daardoor onder een andere wetgeving. Zaken die verboden waren aan de noordelijke oever, zoals prostitutie, theaters en gokken waren hier wel toegestaan. The Globe was een van de 4 grote theaters aan de zuidelijke oever. De andere theaters waren The Swan, The Rose en The Hope. Er kon gesproken worden van de eerste echte theaterwijk in Londen.

Vorm van het Globe Theatre

Het theater was cirkelvormig, gemodelleerd naar de binnenplaatsen van herbergen waar tot die tijd toneelstukken werden opgevoerd. Het had 3 galerijen die uitkeken op een open binnenplaats. Op de binnenplaats was een verhoging die als toneel gebruikt werd. In de achterwand van het toneel was een deur waardoor de acteurs konden opkomen en afgaan. Er werd nog geen gebruik gemaakt van doeken en nauwelijks van decors. Tegen betaling van een penny kon je plaatsnemen op de binnenplaats, het open gedeelte voor het toneel. Voor een penny extra kocht je een staanplaats op een van de galerijen en voor nog een extra penny een zitplaats op de galerij. Je stond of zat dan in ieder geval droog.

 

Het Globe Theatre in Londen, foto: maschinenjung

Sinaasappelschillen tegen de stank

De toneelwerken werden overdag uitgevoerd omdat het onmogelijk was het theater ’s avonds te verlichten. Het publiek was zeer rumoerig en de toneelspelers moesten vechten voor hun aandacht. Doppen van hazelnoten en sinaasappelschillen werden gebruikt als vloerbedekking. Dat was noodzakelijk om het vuil dat de toeschouwers naar binnen liepen en het regenwater op te zuigen. De sinaasappelschillen hielden de toeschouwers tijdens de voorstelling voor hun neus omdat de stank in het theater ondraaglijk was.

Door brand verwoest

Het oorspronkelijke Globe Theater werd verwoest door een brand in 1613. Dit gebeurde tijdens een uitvoering van een van de laatste toneelstukken van Shakespeare, Henry VIII. Door een toneelkanon dat in de voorstelling gebruikt werd, vloog de rietendakbedekking boven de galerijen in brand. The Globe, die voornamelijk uit hout bestond, brandde binnen 2 uur volledig af. Alle toeschouwers wisten veilig naar buiten te komen. Het theater werd herbouwd, nu met een pannendak. Shakespeare stierf in 1616 en heeft niet meer gewerkt in het herbouwde Globe theater. The Globe Theatre werd, net als alle andere theaters, in 1642 gesloten door de Puriteinen. In 1644 werd het gesloopt om plaats te maken voor woonhuizen.

Herbouw van het theater

Bouwvakkers ontdekten de fundamenten van The Globe Theater in 1989. Er ontstond toen het idee om een nauwkeurige reconstructie van het theater te maken. De moeilijkheid was alleen dat er geen bouwplannen bestonden van het oorspronkelijke Globe Theater. Het gebouw dat er nu staat is geïnspireerd op de enige bewaard gebleven tekening van een Elizabethaans theater, namelijk dat van het theater The Rose. De Nederlandse reiziger Johannes De Witt, die Londen rond 1596 bezocht, had een beschrijving van dit theater gemaakt met een tekening. De tekening van The Rose gaf een goed beeld hoe een theater er in de tijd zou hebben uitgezien. De nieuwe schouwburg, onder de naam Shakespeare's Globe Theater, werd officieel geopend in 1997 met een productie van Shakespeare's Henry V. Het enige verschil is dat er nu veel minder mensen in kunnen omdat er aan de veiligheidsvoorschriften voldaan moet worden. Nu kunnen er 1500 man in het theater, 400 jaar geleden waren dat er wel 3000. Het theater ligt op korte afstand van de oorspronkelijke plek van The Globe Theatre.

 


Categorie: Bevolking en Biologie
» Reageer (15)
04-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is het vandaag of gistren, vraagt mijn moeder. Auteur M.Vasalis

 Is het vandaag of gistren, vraagt mijn moeder


Is het vandaag of gistren, vraagt mijn moeder,

bladstil, gewichtloos drijvend op haar witte bed.

Altijd vandaag, zeg ik. Ze glimlacht vaag

en zegt: zijn we in Roden of Den Haag ?

Wat later: kindje ik word veel te oud.
 
Ik troost haar, dierbare sneeuwwitte astronaut

zo ver al van de aarde weggedreven,

zo moedig uitgestapt en in de ruimte zwevend

zonder bestek en her en der.

Zij zoekt - het is een s.o.s. -

haar herkomst en haar zijn als kind

en niemand niemand, die haar vindt

zoals zij was. Haar franse les

herhaalt zij: van haar 8e jaar:
 
'bijou, chou, croup, trou, clou, pou, òu,

die eerste juffrouw, weet je wel

die valse ouwe mademoiselle

hoe heet ze nou. Ik ben zo moe.'



Had ik je maar als kind gekend,
 
die nu mijn moeder bent.



Categorie:Gedichten
» Reageer (11)
03-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw leven en ze kunnen heel oud worden zo'n schildpad

.


Categorie:Bloemen, planten,dieren , natuur
» Reageer (10)
02-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlamingen recycleren beste van alle Europeanen

 

Vlamingen recycleren beste van alle Europeanen

Met 65 procent is Vlaanderen de beste recycleerder van huishoudelijk afval in Europa. België is derde. Dat blijkt uit nieuwe cijfers uit 2010 van het Europese milieu-agentschap. De meeste andere landen hebben nog een lange weg te gaan, schrijft De Standaard.

Afval is een gewestmaterie en België heeft dus drie verschillende afvalbeleiden. Zo heft Vlaanderen hoge taksen op afvalverbranding, terwijl Wallonië zijn verbrandingscapaciteit net heeft opgevoerd. Vlaanderen recycleert beter dan Wallonië, maar dat is zijn achterstand wel aan het ophalen.

Slechts 5 op de 32 onderzochte Europese landen halen al de doelstelling van 50 procent recyclage, die Europa in 2020 wil bereiken. Het rapport geeft enkel cijfers per land. Daaruit komt Oostenrijk, met 63 procent, als de beste naar voren. In een bijlage over België duiken regionale cijfers op die aantonen dat Vlaanderen Oostenrijk net overklast.

Eén van de redenen van de goede score is dat België een selectief verbod op storten heeft (geen onbehandeld gemengd afval, geen bio-afbreekbaar afval), plus zowat de hoogste taksen op storten van afval. Bovendien is scheiden van het afval aan de bron verplicht én goed ingeburgerd. Vlaanderen doet er nog eens verplichte minimumnormen bovenop voor de kwaliteit van de aparte afvalstromen en van het restafval. Het mikt op ten hoogste 150 kilogram restafval per inwoner. Gemiddeld haalden de Europese landen 35 procent recyclage.

Volgens de meest recente cijfers van 2011, die de Vlaamse afvalstoffenmaatschappij OVAM in november 2012 bekendmaakte, recycleert de Vlaming gemiddeld 524 kg huishoudelijk afval. In 2011 werd in Vlaanderen in totaal 3.331.143 ton huishoudelijk afval ingezameld, omgerekend 524 kg per inwoner.


Categorie: Bevolking en Biologie
» Reageer (11)
01-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fjak@ wenst je een fijne zondag en brengt een bloemmetje mee voor U.

.


Categorie:Bloemen, planten,dieren , natuur
» Reageer (16)
31-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tederheid zal ik u noemen. auteur Aleidis Dierick

Tederheid zal ik u noemen

 

Gij maakt mij wilder wilder dan gras
en bloemen, ik die al wilder dan water ben
hoe zal ik u in mijn hartstocht noemen
u die ik nauwelijks ken.

Zal ik u lief en beminde noemen
in hoeveel namen vloeit gij mij uit
nooit stond een zomer zo te bloeien
in al zijn linden in al zijn kruid.

Hoe zal ik u in mijn kamer noemen
als gij schreiend uw mond drukt aan mijn huid
als gij stamelend man wordt in al uw zoenen
tederheid zal ik u noemen

 

 

 


Categorie:Gedichten
» Reageer (14)


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Categorieën
  • Bevolking en Biologie (107)
  • Knipsels (91)
  • "KAT RELAX " foto's (9)
  • 50 jaar geleden in de krant. (12)
  • Bloemen, planten,dieren , natuur (239)
  • Dranken allerlei (10)
  • Fjak@'s foto van de week. (126)
  • Fjak@'s sportkatten.. (8)
  • Fjak@'s waargebeurde verhalen. (10)
  • Foto met humor (181)
  • Gedichten (270)
  • geen categorie (28)
  • Geschiedenis uit de oudheid (2)
  • Glutenvrij (4)
  • Humor algemeen (13)
  • Kastelen en speciale plaatsen in Wallonië (9)
  • Kent U dit nog ? (20)
  • Landschappen (4)
  • Op reis (8)
  • PUCKY onze hond een reu . ras : Lhasa Apso (5)
  • Sport (1)
  • Treinreizen (1)
  • Uitdrukkingen (15)
  • Veggie (40)
  • Veggie keuken (41)
  • Verhalen (5)
  • Vroeger en nu. (16)
  • Weetjes en Ideeën (89)
  • Wijn en weetjes over wijn. (9)
  • Woordspeling of zoiets daar omtrent. (10)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te emailen.


    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!